עבור לתוכן

מחשב-על ממעבדיי CELL?

Featured Replies

פורסם

כמו שהכותרת מרמזת,השאלה שלי היא האם ניתן לבנות מחשב על נגיד מ 100+ מעבדיי CELL של PS3?

לפי מה שידוע לי מחשב העל הכי מהיר כיום מסוגל לבצע 362tflops ומעבדיי ה CELL אמוקים לפי הפרסומים לבצע 2Tflops.

אז האם ניתן תאורטית לחבר במבקביל,ובצורה מתאימה, לדוגמא 300 מעבדים ולקבל מחשב-על?

פורסם

http://www.top500.org/

הרשימה של כל 500 המחשבים הכי חזקים בעולם.

לגבי מספר מעבדים, IBM יצרה מחשב על שמורכב מ65536 מעבדים, 300 נראה לי די פשוט.

פורסם
  • מחבר

http://www.top500.org/

הרשימה של כל 500 המחשבים הכי חזקים בעולם.

לגבי מספר מעבדים, IBM יצרה מחשב על שמורכב מ65536 מעבדים, 300 נראה לי די פשוט.

אכן דיברתי על מחשב-העל הזה.

פשוט קראתי שמעבדייה CELL שישמשו את הקונסולה PS3 מסוגלים להגיע ל 1.5-3 טרה-פלופס.אז מה שרציתי לשאול האם תאורטית ניתן באמצעות כמה מאות מעבדיי CELL להגיע לרמות של מחשב-על ואוליי אף לבנות מחשב שיתחרה ב IBM

פורסם

רק להזכירכם

IBM = CELL

פורסם
  • מחבר

רק להזכירכם

IBM = CELL

צודק 8) אז המעבד לקונסולה אכן מפתחת IBM

פורסם

רוב ה-2טרה פלופס של הקונסולה מסתבר באים בכלל מהכרטיס הגרפי .. ונוסף לכך כנראה גם שהחישוב שלהם הוא לפי פעולות FP מאוד בסיסיות, מה שלא מראה את הכח האמיתי של המעבד...

כתבות אחרונות שראיתי לגביו, מסתבר שהדבר הזה די איטי חבל על הזמן, ולא מגיע לביצועים אפילו קרובים לשל המעבדים החדשים של אינטל וAMD, שלא נדבר על הכפולי ליבה...

כל הבלאגן שעשו על ה-CELL, היה על חומר תיאורתי..

קיצר, ביזבוז של זמן.

פורסם

Cell מגיע לשיא 256GFLOPS בקוד איכותי שיודע להשתמש בכל ה8 (או7)יחידות עיבוד צדדיות שלו

פורסם

Cell מגיע לשיא 256GFLOPS בקוד איכותי שיודע להשתמש בכל ה8 (או7)יחידות עיבוד צדדיות שלו

וזה יותר או פחות מלמשל FX-57 של AMD, בקוד איכותי שיודע להשתמש בשתי הליבות שלו?

פורסם

אף קוד לא יודע להשתמש ב"שתי הליבות" של FX-57 :lol:

פורסם

הCELL מגיע לכ0.25 - 0.5 טרה FLOPSבביצוע קו וקטורי שלא כמו מחשב רגיל שמבצע כמות מסוימת אבל הקוד הוא סקלרי ולא מקבילי.

הCELL מעבד חזק דווקא אבל לא בשביל מחשב שנועד להריץ כל קוד(כלומר מערכת הפעלה עם מגוון תוכנות).

אבל אם אתה מריץ עליו מערכת יעודית למשחקים אפשר להגיע לביצועים מאוד גבוהים.

אני יהמר ויגיד שמעבד אחד CELL שיריץ לינוקס יהיה פחות או יותר מהיר כמו AMD64 X2 3800+.

שזה דיי נחמד.

אפשר מ100 מעבדים לבנות מחשב על הכל תלוי במה שאתה קורא מחשב על

פורסם

אף קוד לא יודע להשתמש ב"שתי הליבות" של FX-57  :lol:

P=

טועים לפעמים. ><

פורסם

לפעמים?

פורסם

לפעמים?

ohhh stfu teatime

זה לא מצחיק. -_-

לעומת זאת.. החתימה שלי משעשעת. :P

פורסם

.it stops here

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים