עבור לתוכן

ביצועי RAID בשולחניים

Featured Replies

פורסם

אז נראה לי שהבנתי במה מערכות הRAID עוזרות אבל אני לא בטוח- RAID1 זה בעצם לעבוד עם שני כוננים קשיחים שכל פעולת כתיבה מתבצעת על שניהם וכן אחד מגבה את השני. ו-RAID0 זה גם עם שני כוננים שהמידע מחולק ביניהם בשווה כדי לשפר ביצועים. אבל זה באמת נכון שRAID0 יעזור בביצועים? במה הוא באמת מועיל?(משחקים,יישומים,מהירות?) .. או שזה בעצם עוזר רק לשרתים ומערכות איחסון כאלה?? כי בנתיים לא שמעתי על אף אחד שעשה את זה אצלו

פורסם

אז נראה לי שהבנתי  במה מערכות הRAID עוזרות אבל אני לא בטוח- RAID1 זה בעצם לעבוד עם שני כוננים קשיחים שכל פעולת כתיבה מתבצעת על שניהם וכן אחד מגבה את השני.   ו-RAID0  זה גם עם שני  כוננים שהמידע מחולק ביניהם בשווה כדי לשפר ביצועים. אבל זה באמת נכון שRAID0 יעזור בביצועים? במה הוא  באמת מועיל?(משחקים,יישומים,מהירות?) ..   או שזה בעצם  עוזר רק לשרתים ומערכות איחסון כאלה??  כי בנתיים לא שמעתי על אף אחד שעשה את זה אצלו

זה מאוד משפר , בכל הפעולות , קריאה , כתיבה , או אפילו סריקה של ווירוסים

בקיצור , בכל פעולה במחשב שקשורה ל-HD

ב-RAID 0 כמובן

פורסם

[ltr]nobody is doing it because it's expansive, wasteful and risky.

lets say you buy 2 top of the line HDD (for this example 'Maxtor 160GB SATA 150 NCQ 8MB 7200 RPM Hard Drive Oem') which is about 650 nis each, 1300 nis total. now you put them in a striped RAID configuration (RAID-0). you put in 2 160gb drives (320gb total) with read speed of about 60-65MB/s and what you get is 1 160GB logical drive with a theoretical read speed of 120-130MB/s and an actual read speed of maybe 90MB/s. plus lets not forget that if one drive is damaged everything is lost![/ltr]

פורסם

תסתכל במיפרט שלי

פורסם
  • מחבר

[ltr]nobody is doing it because it's expansive, wasteful and risky.

lets say you buy 2 top of the line HDD (for this example 'Maxtor 160GB SATA 150 NCQ 8MB 7200 RPM Hard Drive Oem') which is about 650 nis each, 1300 nis total. now you put them in a striped RAID configuration (RAID-0). you put in 2 160gb drives (320gb total) with read speed of about 60-65MB/s and what you get is 1 160GB logical drive with a theoretical read speed of 120-130MB/s and an actual read speed of maybe 90MB/s. plus lets not forget that if one drive is damaged everything is lost![/ltr]

סבבה אז אתה יודע לכתוב באנגלית....

אז קודם כל דיסק קשיח של 160 עולה 520 ול 600. ואם כבר אז אני אקח 2X80 ולא 2X160 - אני לא הולך לאחסן במחשב את כל קורות חיי!

ככה שזה יוצא בערך 900 שקל כולל כרטיס הRAID.

ואם כונן אחד נדפק לא הכל הלך--רק מה שהיה על הכונן, אבל עם יש לך רק כונן אחד והא נדפק--אז באמת הכל הלך...

פורסם

אם HD אחד "הלך" כל החומר נמחק

אם יש דברים חשובים מומלץ לגבות באמצעות צריבה

או יש אופצייה של RAID 0+1

פורסם
  • מחבר

אם HD אחד "הלך" כל החומר נמחק

אם יש דברים חשובים מומלץ לגבות באמצעות צריבה

או יש אופצייה של RAID 0+1

צריבה זה קצת דפוק כי אף אחד לא הולך למלא ערימות של דיסקים רק כדי לשמור מידע למקרה שהכונן יידפק....

ו-RAID10 זה אפילו עוד יותר דפוק להשקיע כל-כך הרבה ב4 כוננים ובכל הקטע הזה...(אלא אם כן יש לך כסף ואז הכל אפשרי....)

פורסם

אם לא שמת לב הוא רשם דברים חשובים

את הווינדוס אין טעם לצרוב כי יש את הדיסק התקנה המקורי

אבל אם יש לך עבודה של 100 עמודים שעבדת עליה במשך שלושה חודשים והמערכת הפעלה קורסת....

תאמין לי לא נעים

פורסם

ניתן ליישם מה שנקרא RAID 5 - Disk Stripping with Distibuted Parity. בשביל מערך כזה צריך לפחות 3 הארד-דיסקים. המערכת כותבת באופן שווה בכל הדיסקים הקשיחים את המידע ואת הנתונים של ה-Parity. שטח האחסון העומד לרשותך במערך כזה הוא סך המידע מינוס הארדיסק אחד. ז"א אם יש לך מערכת עם 3 דיסקים של 100GB, תוכל לנצל 200GB. אם יהיו 4 דיסקים של 100GB, תוכל לנצל 300GB וכן הלאה. אם דיסק אחד במערך נהרס, ניתן לשחזר אותו. מהירות הקריאה והכתיבה במערך גדולה יותר מאשר כל דיסק בנפרד כיוון שהמידע מחולק בצורה שווה בין הדיסקים.

פורסם

רשום שם Minimum Disks: 4

פורסם

Intel's Matrix RAID technology allows users to combine RAID 0 and 1 arrays with only two drives, promising mirrored redundancy for important data and striped performance for speedy access. That sounds almost too good to be true, doesn't it? Read on to see if Matrix RAID really delivers the best of both worlds.

http://www.techreport.com/reviews/2005q1/matrix-raid/index.x?pg=1

פורסם

בדיוק כמו שהסבירו קודם

מינימום שלושה הרד דיסקים בשביל RAID 0+1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים