עבור לתוכן

איפה להתחיל לתכנת ? עם מה ? עזרה ...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

טוב אז ככה השאלה העיקרית שלי היא איזו שפות תכנות עליי ללמוד בשביל לתכנת תוכנות ואתרי אינטרנט... עדיפות לאתרי אינטרנט קודם וכמובן באיזה סדר ...

אז ככה אני כבר חבר בפורום הזה מאז שהתגייסתי לפי מה שזכור לי ויכול להיות שאפילו לפני עכשיו סיימתי צבא ומחפש ללמוד קצת ולהעשיר את הידע במחשבים יש לי ידע קודם במחשבים ובסה"כ אני מבין מחשבים יודע להרכיב לפרק להתקין ולעשות את כל מה ש 90% מחברי הפורום הזה עושים פה מידי יום .

אבל בקשר לתכנות אני ממש ממש לא מעודכן בוא נגיד שעשיתי 5 יחידות מחשבים עדיין לימדו פסקל ( מחזור אחרון שלמד פסקל אבל עדיין )

למדתי גם HTML וצריך רק לרענן את שניהם ...

עכשיו איזה שפות אני צריך ללמוד ובאיזה סדר אמרו שתמיד עדיף להתחיל  ב C++ או VISUAL

אבל אני יודע שתמיד עדיף לשאול קודם אז אני שואל אותכם באיזה סדר ואיזה שפות ?

לדוגמא : קח את הספר של אלברט איינשטיין על C++ למד קצת את השפה התנסה ועבור ל JAVA יש ספר טוב של MICROSOFT ... עבור ל PHP יש ספר טוב של ככה וככה ...

בקיצור אני בחודשים הקרובים הולך להתעסק הרבה עם תכנות אז כמו שראיתם אני רציני ואני כאן !

בבקשה המליצו גם על ספרים טובים שעימם למדתם ואם אתם חושבים שספר היה גרוע במיוחד אתם מוזמנים להזהיר אותי מפניו.

ובאיזה סדר עדיף ללמוד את הדברים על מנת לנצל ביעילות את כל השפות שלמדתי ושאלמד...

תודה רבה אני מצפה לתשובות רציניות ועיניניות בלבד !  8)

פורסם

C++ זו לא שפת תכנות לאינטרנט(אלא אם כן אתה משתמש באפליקציות מיוחדות).

קודם תחזור על HTML. תעשה כמה דברים נחמדים שם.

אחר כך תעבור לJS.

אחר כך יש לך כמה אפשרויות בחירה. 2 מהן הן ASP או PHP.

ASP דומה יותר לVB(מכיוון והוא משתמש בVBSCRIPT)

PHP יותר דומה לC.

אתה צריך לבחור אחד משניהם.

פורסם
  • מחבר

או קיי

הבנתי אותך אבל אין לך המלצות לספרים ?

או שאתה ממליץ ללמוד מהאינטרנט ....?

ואגב בקשר ל C אני יודע שזאת לא שפת תכנות לאינטרנט אבל אני צריך איזושהי שפת אם ...

פורסם

יש לי ספר שהוא לא בידיוק מלמד, אלא רק סקירה על כל הפונ והפקודות שקיימות בשפות תכנות.

קוראים לו מידע שימושי לWEBMASTER בהוצאת אופוס.

נורא שימושי אם אתה יודע כבר את השפות, אבל שכחת פונ מסויימת.

יש שם הכל על CSS, JS, PHP וHTML(כמעט הכל).

החסרון היחיד שלו זה שהוא ספר קצת ישן, ויתכן שיהיו שינויים בין כל מיני גירסאות של דפדפנים.

תבדוק אם הספר יצא בגירסה חדשה יותר.

אם כן אני ממליץ לך לקנות אותו.

אם לא אז תחפש ספר אחר דומה.

שוב, הספר לא מלמד אותך.

פורסם
  • מחבר

או קיי אז הבנתי שקודם אני צריך ללמוד HTML אחרי זה JS אחרי זה PHP או ASP וכ'ו סבבה נשמע לי הגיוני מאוד ...

אחרי שאני לומד הכל מומלץ לקנות ספר פקודות קיבלתי.

תודה רבה יש עוד מישהו שממליץ על עוד שפות ?

מה עם C++ או VISUAL לא שווה ללמוד ?

פורסם

אתה מוזמן ללמוד את סביבת ה NET. של מיקורוסופט.

כדוגמאת ה VisualBasic.NET ו ASP.NET

פורסם
  • מחבר

ולא צריך ניסיון קודם בשביל ללמוד אותה ?

פורסם

קודם כל, תתחיל ללמוד C... זה אמנם קצת פרימיטיבי, אבל זה קל והרבה שפות מודרניות מבוססות על זה.

אתה שולט טכנית בC? יפה. תתחיל ללמוד מבני נתונים בסביבת C. אני לא יכול להמליץ לך על ספר ספציפי, כי אני למדתי את זה בבית הספר בלי ספר...

אח"כ, אתה יכול לקחת כמה כיוונים, אפשר אפילו במקביל.

1) תכנות מונחה עצמים - JAVA או C# או C++ (אבל לא מומלץ).... הכי עדיף לדעתי זה ג'אווה, כי היא הכי קלה, זהה תחבירית לC, ואם אתה תופס את הרעיון מהר, זה בכלל לא בעייה, ואפשר לעשות עם זה מלא דברים יפים.

2) תכנות מונחה אירועים - הכוונה לוויז'ואל בייסיק. כאן זה קצת שונה מ C מבחינה תחבירית וסגנונית, אבל אתה תסתדר עם זה... אתה צריך את זה בשביל התכנות בASP....

3) תכנות בסביבת אינטרנט - אני ממליץ על חזרה על HTML (וXML).. זו שפת תגיות, ככה שאין הרבה הכנות לקראת לימוד השפה (ואתה כבר למדת אותה, ככה שאין לך בעייה לחזור).... אח"כ, יש את JAVA SCRIPT שדומה מאד לC רק שהקצאת המשתנים הרבה יותר קלה. ואז באים ASP וPHP... אלה שפות יותר מתקדמות... עדיף לקחת ASP (שדומה לVB) ואז PHP...

חוץ מכל אלה, כדאי מאד לדעת איך המידע עובר במחשב, קצת על הסיביות, המעבד, הזכרונות, דברים כלליים... דרך טובה לדעת איך הכל עובד זה ללמוד את שפת הסף המאיימת Assembler............. זה אמנם קשה לעבור לפקודות בסגנון:

mov AL, 3
mov BL, AL

ועוד דברים מעצבנים שכבר שכחתי בגלל שמואל (סיפור ארוך.....).....

זהו בעיקרון..... מכאן אתה יכול להמשיך לאן שאתה רוצה, אבל עד לכאן אמורה להיות לך הלוגיקה הדרושה והשליטה בהרבה שפות תיכנות נפוצות כדאי להמשיך הלאה....

גרפיקה? Cg זה נחמד אם אתה אוהב את nVidia.... השפה הזאת זו שפה שפיתחה nVidia שמתבססת על שפת C, ומיועדת בעיקר לפיתוח מנועים גרפיים שמציגים לראוה את היכולות של הכרטיסים שלה....

רוצה אינטרנט? אתה יכול ללמוד CSS, DOM, ועוד כל מיני שטויות.....

כמובן שיש גם את סביבת ה .NET של מיקרוסופט....... זה קצת שונה ממה שהיה עד עכשיו, אבל זה לא בעייה ללמוד את זה....

עוד כדאי לדעת באופן ככלי זה עבודה עם מאגרי מידע... יש את Access שבא כחלק מהאופיס, ויש גם mySQL.... וכדאי גם לדעת SQL....

תכנות בסביבת UNIX, תכנות בזמן אמת (מסובך....) ועוד כל מיני דברים.....

בסה"כ, אני יכול לומר שבקורס תוכניתנים של צה"ל (אני אהיה שם, אבל אחרי לימודים במכללה), אתה אמור ללמוד את כל זה בערך, ואפילו יותר (חוץ מCg וכמה מהדברים לאינטרנט....) אני גם יכול לומר לך שאני סיימתי תיכון כשלמדתי את כל מה שציינתי ברשימה עד לCg...... את השאר אני אמור ללמוד בהמשך.... זה לא קשה כמו שזה נראה.....

בכל מקרה, בהצלחה בלימודים.... לצערי, שוב, אני לא יכול ממש להמליץ לך על ספרים (שזה לא כלכך קשה למצוא), אלא בעיקר לתת כיוון... במיוחד שעכשיו השתחררת ואתה רוצה לחזור ללמוד תכנות אחרי 3 שנים שלא התעסקת בזה, והידע היחיד שלך הוא שפת תכנות מיושנת שלא משתמשים בה יותר מידי.....

פורסם

תתחיל בדברים פשוטים. הכי פשוט שאפשר, רק בשביל שתבין את העקרון, בלי "רעש רקע" מסביב.

להלן תוכנית השלבים של הסמור להפיכתך לנינג'ה.

1) למד C בסביבת DOS. הכי פשוט שאפשר. יודע? מבין? שולט? תמשיך הלאה. מומלץ להתעמק בשלב הזה, כי ללא הבנה יסודית של הבעיות שנוצרות בתכנות

ועקרונות תכנות נכונים, לא תוכל להבין למה פיתחו את עקרונות התכנות מונחה העצמים.

1a) התקן לינוקס, למד C על לינוקס. כאן, בניגוד לDOS, אינך מוקצה מחמת מיאוס על פלטפורמה מתה, אתה יכול לכתוב קוד רשת (sockets וכו') ולעשות למעשה כל דבר בלינוקס, בסביבה פשוטה, טקסטואלית אך חזקה.

2) המשך ללמידת C++, עדיין תחת לינוקס (או DOS).

כך תתוודע לעקרונות תכנות מונחה עצמים, ואם התעמקת מספיק בשלבים הקודמים גם תבין מצויין למה צריך את זה, מה חשוב ומה פחות, וכו'.

3) אם זה מעניין אותך, למד .NET . בשלב הזה תכיר מצויין את השפה, ותוכל להתמקד בלמידת הפלטפורמה (שהיא העיקר ב.NET, ותכנות windows בכלל).

4) עכשיו תחליט, לאיזה כיוון אתה רוצה להתפתח? יש כאלו שמושך אותם יותר low level, יש כאלו שמעדיפים GUI ותוכנות ווינדוס כלליות.

תחליט מה מתאים לך.

פורסם

עם כל הכבוד לתגובות הארוכות מלפני, אני לא חושב שבשביל להיות תכנת לאפליקציות WEB, צריך לדעת שפות ישנות ולא קשורות כמו C, ASM, או לא יודע מה אמרו פה עוד...

בגדול אתה כן צריך להחליט מה הסביבה הראשונית שאתה עובד IIS/ASP או APACHE/PHP ואז להתחיל לקרוא על איך הם עובדים, גם ה APACHE ברמה הכללית (לא טכני מדי, להבין איך החיבורים נעשים, איזה סוגי מידע אפשר להעביר וכו'), ואז להיכנס ל PHP עם איזה מדריך טוב מאפס על השפה הזו, וכמובן שאת הדברים הכללים של HTML שזה פחות שפה ויותר הדרל להציג את המידע...

פורסם

אופס, גם הסמור טועה. אכן, בשביל תכנות אינטרנטי יש לך נסיבות מקילות - לא צריך לעבור את כל השרשרת. לא ראיתי שאת זה אתה מחפש.

אך מצד שני, אם אתה רוצה להיות מתכנת טוב - וזה כלל לא תלוי באיזו שפה או סביבה אתה כותב - אתה צריך ללמוד מהבסיס.

לשיקולך.

פורסם

שוב, השאלה מה זה מתכנת טוב... ומה הכוונה לבסיס... זה שאתה יודע ASSEMBLER לא בהכרח הופך אותך למתכנת יותר טוב, זה הכל תלוי בדיוק במה אתה צריך להתעסק..

פורסם

כשאני אומר "מתכנת טוב", אני בעיקר מתכוון לנסיון של design נכון והרגלי תכנות נכונים.

הדברים האלו לא משתנים הרבה, לא כשעוברים שפה ולא כשעוברים פלטפורמה.

אני חושב שפחות חשוב לדעת C++, למשל, אבל מאוד חשוב להכיר את עקרונות תכנות מונחה עצמים - גם אם אתה כותב בC בלבד, או אפילו באסמבלר.

ברקע שעברת איזו מסה קריטית של נסיון וידע, כל דבר חדש יהיה לך מאוד קל - לא משנה במה תבחר.

פורסם

הסמור צודק...... מניסיון....

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם אני החלטתי להתחיל ללמוד C איזה חודש ומשם אני אראה כבר לאן אתקדם ...

התכנון יהיה כזה ללמוד C חודש ולאחר מכן להמשיך עם ה C ולצרף שפות קטנות כמו HTML וכ'ו

לעבור ל VISUAL C ומשם להמשיך ל JAVA וכ'ו

ורציתי לשאול מאיפה אפשר להשיג קומפיילרים ל C

ומה ההבדל בין C ל C++ ?

ומה עדיף ללמוד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים