עבור לתוכן

שלום ברצוני להקים רשת ביתית פרטים בפנים...

Featured Replies

פורסם

שלום הובכן אנחנו בונים בית חדש אז ככה שהצעתי להורים שלי רעיון באמת שחוסך המון כאב ראש בכל הנוגע לרשת הקיימת שלנו בבית הישן שהכבלים בחוץ

הדבר לא אסטטי וכמו כן לא נוח כל כך כי ישנו רק האב ומחשב אחד שמשתף את האינטרנט

הרעיון שלי הוא עכשיו כשאנחנו בונים בית חדש הוא זה שלמה לא לשים בכל חדר שקע של רשת מובנה ... וכל הכבלים יהיו בקיר כמו טלפון וחשמל

עכשיו יש לי האב 8 יציאות מודם כבלים עם יציאת רשת השאלה שלי איך אני אמור להקים את הרשת הביתית שלי שתכלול 8 שקעים לפחות פעילים... שכן יש לי בבית 3 מחשבים + מחשב נייד אני רוצה שיהיה שיתוף אינטרנט תמידי מבלי שאצטרך מחשב אחד שתמיד דלוק... ?

פורסם

אממ טכנית זה אפשרי.. אפילו מאוד

הקטע הוא עם הקבלן שבונה את הבית יסכים לך להכניס את הכבלים

ואם הוא לא צריך שום אישור חיצוני

פורסם

רעיון מצוין, ומאוד אפקטיבי . תסדר את הכבלים, קנה ראוטר ואתה מסודר :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצד הקבלן זה לא בעיה....

מישהו יכול להביא שירטוט כזה של הכבלים וכו כאילו איך כדאי לתכנן את הרשת ? וכו ...

פורסם

אתה צריך להביא את כל הכבלים לנקודה מרכזית אחת ושם לסיים אותם או בשקע נקבה בקיר או בכבל שתלוי חיצונית

כמובן שהאופציה השניה רק אם זה בתתוך חלל סגור

בצד השני אתה צריך לעשות שקע נקבה בקיר בכל נקודה

בנקודה המרכזית אמור להגיע להיות גם המודם של בזק או הכבלים כך שצריכה להיות נקודה באיזור

וזהו סיימת את התשתית

עכשיו נשאר לך רק לחבר את הכבלים הרצויים (שיש מחשבים בחדרים צד שני( לנתב או למתג בנקודה המרכזית

סרטוט של החיבורים תמצא במדריך הזה

http://www.netguru.co.il/content/view/56/2/

פורסם

[ltr]you should be aware it's gonna be expansive.

cat 5e cables cost at the minimum 5 nis per meter and the sockets gonna be at least 15-20 nis per socket.

not to meantion you'll need a krone to connect the wires, which is gonna be at least 100 nis.

found the real name of the krone:

it's punchdown tool

here's a link and it was 100 nis after all it's 60$.

krone.jpg

[/ltr]

פורסם

הדבר יעלה לך הרבה יותר מ100 ש"ח לנקודה (זה רק החוטים)

הקבלן שיבצע את העבודה זה רק קבלן חשמל (הם מעבירים את החשמל בבית ולא הקבלן שבנה את הבית)

עכשיו על עבודה הוא יקח לך הרבה כסף, אפילו הרבה מאוד. אני מעריך שלפחות 200 ש"ח לנקודה, וזה גם עם על החוטים מגיעים בסוף לארון חשמל, (אם לא אז אתה יכול לשכוח לעשות כזה דבר כי זה יעלה לך אלפי שקלים, עכשיו אני מעריך שזה בית עם קומות, אז תצטרך יותר מ20 מטר חוט לנקודה (עוד כסף)

קיצר הדבר לא משתלם בכלל!!

אני מתפלא איך אף אחד לא חשב פה על רשת אלחוטית?? ועוד שיש לך מחשב נייד.

בכל הכסף שתחסוך על תשתית והרבה בלאגן אתה יכול לקנות את הרכיבים הכי טובים לרשת אלחוטית

פורסם

כבל Cat5E ממש לא עולה 5 שקל למטר אם אתה קונה גליל של 100 מטר או יותר

אני קונה גלילים של 100 בפחות מ-2 שקל למטר

השקעים קצת יקרים, בערך 50-100 שקל לאחד

פורסם

הדבר יעלה לך הרבה יותר מ100 ש"ח לנקודה (זה רק החוטים)

הקבלן שיבצע את העבודה זה רק קבלן חשמל (הם מעבירים את החשמל בבית ולא הקבלן שבנה את הבית)

עכשיו על עבודה הוא יקח לך הרבה כסף, אפילו הרבה מאוד. אני מעריך שלפחות 200 ש"ח לנקודה, וזה גם עם על החוטים מגיעים בסוף לארון חשמל, (אם לא אז אתה יכול לשכוח לעשות כזה דבר כי זה יעלה לך אלפי שקלים, עכשיו אני מעריך שזה בית עם קומות, אז תצטרך יותר מ20 מטר חוט לנקודה (עוד כסף)

קיצר הדבר לא משתלם בכלל!!

אני מתפלא איך אף אחד לא חשב פה על רשת אלחוטית?? ועוד שיש לך מחשב נייד.

בכל הכסף שתחסוך על תשתית והרבה בלאגן אתה יכול לקנות את הרכיבים הכי טובים לרשת אלחוטית

[ltr]I was talking about him doing it himself, except laying the cables.[/ltr]

פורסם

דבר ראשון

זה לא יעלה אלפי שקלים.... מקסימום שיעשה כמו שעושים היום בבתים חדשים יעבירו צינורות לרשת מחשבים בלי להעביר בהם כבלים

ויעביר את הכבלים רק לחדרים שיש בהם מחשבים כרגע

דבר שני

בשום פנים ואופן שזה לא יגיע לארון חשמל!

אם אתה רוצה אתה יכול לעשות את הנקודה המרכזית בארון של הטלפונים או הכבלים (TV)

אבל בשום פנים ואופן לא בארון חשמל

פורסם

ככה זה בנוי אצלנו בבית, יש בכל חדר חיבור רשת, לאחרונה שדרנו ל CAT5 בשביל 100MBIT, מה שעשינו זה פשוט להעביר את כל הכבלים על הגג ולחבר אותם מהקירות לכל חדר, וכולם מתנקזים לחדר אחד בבית, ששם יש את ה SWITCH..

פורסם

כבל רשת על הגג זה אחלה קולט ברקים

בגדול זה ממש לא מומלץ, ברק אחד וכל הציוד בבית הלך...

פורסם

כבל רשת על הגג זה אחלה קולט ברקים

בגדול זה ממש לא מומלץ, ברק אחד וכל הציוד בבית הלך...

ביום שזה יקרה אני ידווח (כבר איזה 15 שנה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים