עבור לתוכן

אני מעוניין בכרטיס מסך חזק עם קירור פאסיבי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות! 8)

בטוח שלא קיים 6600GT עם 256Bit?

מישהו מכיר את הכרטיס מסך של Gigabyte עם הקירור הפאסיבי, ויכול לאשר שאכן אין לא מאוורר בצד השני (אם לא, אז אני אשאל בשירות לקוחות של פנדה)?

המסך "17 שלי תומך ברזולוצייה של 1600X1200. טלוויזיה רגילה תומכת ברזולוציה של 640X480. טלוויזיה LCD תומכת ברזולוציה של 1200X1024. תקנו אותי אם אני טועה.

אני מעוניין לחבר את ה-HTPC לטלוויזיה רגילה (אולי בעתיד אני אקנה טלוויזיה LCD), ובמקביל גם למסך מחשב "17 דרך KVM. זה אפשרי לראות את אותה תמונה, או שתי תמונות נפרדות בטלוויזיה ובמסך מחשב במקביל?

מישהו ניסה לשחק במשחקים חדשים בטלוויזיה "29 רגילה? איך זה עובד?

עד כה, שיחקתי במסך "15 ו-"17 ברזולוציה מקסימלית של 1024X768, למרות שהמסך החדש שלי תומך ברזולוציות יותר גבוהות. לפי מה שאני מבין, 6600GT תומך בלי בעיה בכל המשחקים ברזולוציה של 1024X768, וברוב המשחקים גם ברזולוציה של 1200X1024. במידה ואני אשחק במשחקים חדשים ברזולוציה של 1024X768, במקום ברזולוציות של 1200X1024 או 1600X1200, אז הנאת המשחק שלי תפגע באופן מורגש, או שמדובר בעניין שולי?

כרטיס מסך 6800GT הוא, ככל הנראה, מעבר לדרישות שלי, מכיוון שהמחשב לא מיועד להיות מכונת משחקים (התפקוד העיקרי שלו הוא PVR, גלישה באינטרנט ו-eMule). ולפי ההמלצות, 6600GT הוא כרטיס סביר ביותר (אולי אפילו יותר מסביר) עבור כל המשחקים החדשים, כיום.

בנוגע למשחקים, אני אוהב משחקים בסגנון של Civilization 3, משחקי אסטרטגיה בזמן אמת, משחקי פעולה בסגנון של Medal of Honor ו-Call of Duty, וכן משחקים בסגנון של Unreal Tournament 2004 ו-Battlefield 2. אני פחות אוהב משחקים כמו Doom 3, Half Life 2, Far Cry.

אני מבין שהמשחקים שציינתי מהסוג שאני פחות אוהב דורשים הגדרות גבוהות וכרטיסי מסך חזק. האם אני אוכל להנות מ-6600GT במשחקים שציינתי שאני אוהב, בלי מגבלות?

כרטיסי מסך כאלה עם קירור פאסיבי, במיוחד בHTPC קטן וצפוף יסבלו מחום יתר, ככה שתדאג לאיורור ממש ממש חזק במארז, אחרת יכול להיות שיהיו בעיות חום.

עריכה: חשוב לך שהקירור יהיה חד סלוטי? כי אם לא יש אופציה הרבה יותר טובה:

לקנות את הGF6600GT PCI-E של XFX או Gigabyte שנמכרים בסביבות ה1000 ש"ח, ולשים להם Silencer 6 Rev. 2 במ170 ש"ח שיהיה סופר שקט, גם ישאיר את הכרטיס מסך ממש קר, ואחד הדברים הכי חושבים בHTPC, יוציא את החום של הכרטיס מסך החוצה, הכרטיס מסך מייצר כמות דיי גדולה של חום ואם תוציא אותו מהHTPC שגם ככה צפוף וחם זה ממש יועיל, ככה שגם תקבל שקט, גם כרטיס מסך וכל שאר החלקים במארז קרירים יותר (כי החום של הכרטיס מסך יוצא החוצה ולא נכלא בתוך המארז) וגם כל זה במחיר נמוך מ1200 ש"ח.

הסיבה לכך שאני מעוניין בכרטיס מסך עם קירור פאסיבי (וגם מעבד עם קירור פאסיבי) היא שמדובר ב-HTPC שאמור להיות מאוד שקט (חשוב מאוד בצפייה בסרטים שקטים).

הקירור האקטיבי היחיד שמתוכנן במארז הוא 2 מאווררים 60mm שקטים בחלק האחורי של המארז, ומאוורר 80mm שקט בחלק הפנימי של הספק כוח. כל שאר ההתקנים במחשב אמורים להיות מבוססים על קירור פאסיבי בלבד. האם תהיה לי בעיה עם כך (ה-HTPC אמור לפעול 24/7, ככל הנראה לא בעומס מלא 100% מהזמן)?

ה-Silencer 6 Rev. 2 באמת כ"כ שקט? אני מעדיף לא לחסום חריצי הרחבה להרחבות עתידיות (נכון לעכשיו, אני צריך שני כרטיסי PCI).

תעלת אוורור מהגוף קירור הפאסיבי לחורים בחלק העליון של המארז (בלי מאוורר) יכולה לסייע בהפגת עומס החום במארז?

פורסם

אתם לא מבינים משהו שאם הוא יקח כרטיס יותר חזק מ 6600GT לHDTV הוא יצתרך קירור אקטיבי מאוד חזק בטוח ה HDTV או אפילו קירור מים בתוך המארז!

פליטת החום גם ככה גבוהה מידיי. אם הוא היה רוצה לעשות מחשב למישחקים זה משהו אחר הHDTV בדרך כלל לא מיועד למישחקים אלה לסרטים. (מן הסתם)

אין כרטיס של שהוא 256B והוא לא HI-END. כלומר אין 6600GT 256B.

פורסם

הסיילנסר הוא מושלם בשבילך! הוא שקט מאוד, וכמות הרעש המזערית שהוא מייצר תבלע גם ככה ע"י שני ה60 ממ, וחוצמזה, כמו שאמרתי, הכרטיס מסך מייצר הרבה חום, הרבה חום שממש לא כדאי שישאר בתוך HTPC קטן וצפוף, אז הסיילנסר פותר את הבעיה הזאת, הוא מוציא את החום החוצה, ככה שכל הרכיבים יהיו קרים יותר, ולא רק זה, הגיגהבייט הפאסיבי עולה 1200 ש"ח, אבל אפשר לקנות GT אקטיביים ב1000 ש"ח (אולי אלף וקצת אבל מה זה משנה) וסיילנסר עולה 170 ש"ח, ככה שבעצם אתה חוסך לעצמך כמה שקלים שאיתם תוכל לקנות קצת קרמבויים ובזוקות וגם מקבל יותר.

פורסם

שאלה

הקירור NV Silencer 6 Rev.2

מקרר טוב כך שאפשר לקחת למחשב רגיל או שיש יותר טובים (פשוט לא משנה הרעש)

ולגבי הדיון לדעתי אם אתה לא רוצה לקנות קירור או שיתפוס מקום אולי תשתמש בקירור שבא עם הכרטיס (אקטיבי) כי לדעתי מה שיש לי לא עושה רעש חזק במיוחד

פורסם

אחי יש לי את הכרטיס של ג'יגה בייט

א. הכרטיס חיית משחקים פרועה ביותר

ב.אין לא א מאוור אבל יש לו וואחד טמפרטורה (70 מעלות)

ג.יפית

ד.אתה לא תצטער שקנית אותו אני משחק בהרבה משחקים פאר קריי ג'י טי איי סאן אנדרס האלף לייף 2 ועוד לא נתקלתי בגמגום בודד

ה.תהנה

פורסם

אחי יש לי את הכרטיס של ג'יגה בייט

א. הכרטיס חיית משחקים פרועה ביותר

ב.אין לא א מאוור אבל יש לו וואחד טמפרטורה (70 מעלות)

ג.יפית

ד.אתה לא תצטער שקנית אותו אני משחק בהרבה משחקים פאר קריי ג'י טי איי סאן אנדרס האלף לייף 2 ועוד לא נתקלתי בגמגום בודד

ה.תהנה

זאת הבעיה פליטת החום של הכרטיס גדולה לתגרום לבעיה במארז הקטן של ה HTPC.

פורסם
  • מחבר

שוב, תודה על התגובות.

אני מבין ש-6600GT מספיק חזק (אולי אפילו קצת יותר מהצרכים שלי), כך שאני לא צריך כרטיס יותר חזק עבור HTPC, ושגם לא תהיה לי בעיה עם הכרטיס הזה במשחקים חדשים כמו Unreal Tournament 2004 ו-Battlefield 2.

המטרה של ה-HTPC הוא להיות כמה שיותר שקט, ולא לכלול מאווררים נוספים מעבר ל-2 מאווררים שקטים 60mm בחלק האחורי של המארז ואולי גם מאוורר שקט80mm או 120mm בחלק הפנימי של הספק כוח.

במידה והחום של הקירור הפאסיבי יהווה בעיה רצינית, אני אצטרך להתפשר על הסיילנסר ולוותר על חריץ הרחבה.

אני מניח שהטמפרטורה של הגוף קירור מגיעה ל-70 מעלות ולא הטמפרטורה של הכרטיס מסך. לפי מה שאני מבין, לכרטיס מסך אין שום בעיה לתפקד בטמפרטורה כזו. איזה בעיות עשויות להתרחש כתוצאה מטמפרטורה כזו במארז (יש להוסיף גם את החום של המעבד שיקורר בקירור פאסיבי)?

יש אפשרות להיפטר מהחום הזה ללא שימוש במאווררים (תעלת אוויר, אולי)?

לאיזו טמפרטורה הכרטיס מסך מגיע עם הסיילנסר?

האם הסיילנסר שקט יותר מהמאוורר סטוק של 6600GT באופן משמעותי (למרות שהוא שקט, הוא יוסיף לרעש הנמוך של שני המאווררים 60mm. השאלה היא בכמה)?

לגבי הגודל של המארז, מדובר במארז ATX בגודל של 43W X 15H X 40.2D (קצת יותר קטן ממארז MIDI סטנדרטי), ולא במארז מיני או מיקרו. צירפתי תמונה של המארז בו אני מעוניין Ahanix D.Vine 4 (אפשרות אחרת היא Ahanix MCE601, שהוא בעל גודל דומה רק קצת יותר נמוך).

בהתחשב בגודל המארז שציינתי, אני יכול להתקין במארז את ה-6600GT של Gigabyte עם הקירור הפאסיבי בלב שקט, ובידיעה כי הטמפרטורה הגבוהה במארז שתיווצר עקב הקירור הפאסיבי של הכרטיס מסך והמעבד תופג בהצלחה באמצעות שני המאווררים 60mm בחלק האחורי של המארז, ומאוורר 80mm (אולי 120mm) בחלק הפנימי של הספק כוח, מבלי לגרום לבעיות?

אם מישהו יוכל להמליץ לי על 6600GT יותר טוב מזה של Gigabyte עם קירור פאסיבי יעיל, אשמח לקבל תגובה.

במידה ותסכימו אתי, הכרטיס מסך שאני אקנה עבור ה-HTPC הוא Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk, במחיר של 1,200 ש"ח.

[attachment deleted by admin]

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מוכר את הX800XL VIVO שלי מתוצרת ATI מקורית, 256 MB GDDR3, ו256-bit, עם ARCTIC SILENCER 5 REV.2 ב1100 ש"ח, ראה בלוח.

אחלה כרטיס, אבל אני מוסיף עוד 1000 ש"ח והולך על 7900GT.

פורסם

אני חושש שבורג כבר לא זקוק לכרטיס-מסך...

פורסם

6600GT ב-1200 ש"ח זה יקר מידיי

עדיף 6800GS עם 512MB זכרון עם קרור שקט

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1413

או זה

http://www.digma.co.il/shop/product_info.php?language=he&products_id=2179

את זה-

http://www.digma.co.il/shop/product_info.php?language=he&products_id=2179

להוסיף Arctic cooling ATI silencer 5 rev 2 ב 150 שקל

יש לך כרטיס מסך חזק, קירור סופר-שקט שמוציא את הקירור מהמארז, וכל הכוח שתרצה לאיזה משחק שתרצה 8)

פורסם
  • מחבר

אני חושש שבורג כבר לא זקוק לכרטיס-מסך...

הדיון הזה ישן וכבר לא רלוונטי.

פורסם

WTF

לא שמתי לב

מי האידיוט שהקפיץ?

פורסם

הדיון הזה ישן וכבר לא רלוונטי.

סתם מעניין אותי מה קנית בסוף והאם אתה מרוצה......

פורסם
  • מחבר

Gigabyte nVidia GeForce 6600GT HDTV PCI-e SLI GV-NX66T256D - 256MB DDR III 128Bit Bulk

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים