עבור לתוכן

אני מעוניין בכרטיס מסך חזק עם קירור פאסיבי

Featured Replies

פורסם

מהו הכרטיס מסך החזק ביותר שקיים לשימוש בייתי שלא זקוק למאוורר לצורך פעולה תקינה בעומס מירבי?

אני מחפש כרטיס מסך חזק (VIVO) עבור HTPC עם קירור פאסיבי קטן מימדים (המארז נמוך עם חלל פנימי מוגבל) שלא חוסם חריצי הרחבה PCI.

אני צריך דגם מדוייק של הכרטיס מסך (אשמח לקבל קישור מתאים) ומחיר.

לגבי הקירור, אני צריך לדעת האם הקירור הפאסיבי שמגיע עם הכרטיס מספק, או שרצוי להחליף אותו לגוף קירור אחר (איזה?).

בנוסף לכך, אני מעוניין לדעת האם הכרטיס מסך תומך במשחקים חדשים ובאיזה רמה.

תודה מראש.

פורסם

AGP או PCI-E ?

מה התקציב???

פורסם
  • מחבר

רצוי מאוד PCI-e.

לגבי תקציב, אני גמיש. אני מעוניין בעיקרון לראות מהו הכרטיס מסך הכי טוב שאני יכול לקנות העונה לדרישות שלי, ואח"כ לרדת לכרטיס מסך יותר פשוט אם המחיר גבוה מדי.

בכל אופן, אני משער שהמחיר לא צפוי להיות גבוה מדי, מאחר וכל הכרטיסי מסך החדישים חייבים מאוורר (ולכן לא עונים על הדרישות), או שאני טועה?

דרך אגב, בקירור פאסיבי אני לא מתכוון לגוף קירור גדול, מכיוון שאין לו מקום במארז HTPC ייעודי, אלא לגוף קירור קטן שלא חוסם חריצי הרחבה.

במידה ולא ניתן להשיג כרטיס מסך חזק עם קירור פאסיבי שמיועד ל-HDTV עם אופציה למשחקים, אז אני אצטרך להתפשר על כרטיס מסך סביר (לא שיא הטכנולוגיה) עם קירור אקטיבי שקט מאוד (בלי חסימה של חריצי הרחבה).

נקודה נוספת: אני מעוניין בכרטיס מסך עם זיכרון עצמאי גדול שלא זקוק לזיכרון הפנימי של המחשב.

התגובה שכתבתי מיועדת ל-Bose, אבל בזמן שכתבתי אותה, thegodx נתן לי GeForce 6600GT של Gigabyte עם קירור פאסיבי.

9514.jpg

תודה רבה! 8)

GeForce 6600GT הוא כרטיס מצויין שמתאים לצרכים שלי (חשבתי שאני אאלץ להסתפק בכרטיס מסך יותר פשוט).

הקירור הפאסיבי מנחושת של הכרטיס מסך לא נראה גדול מדי. אני מקווה שהוא לא חוסם חריץ הרחבה. אני לא מתכוון לעשות OC ב-HTPC.

העובדה שלכרטיס מסך יש VIVO זה מאוד חשוב ב-HTPC.

המחיר של הכרטיס הוא 1,300 ש"ח. אני לא יודע אם זה נחשב למחיר זול או יקר בהשוואה לכרטיסי מסך מקבילים, וכמובן שאני מעדיף מחיר כמה שיותר זול. אבל, זה מחיר שאני יכול לעמוד בו.

כתוב באתר שהכרטיס הוא Bulk. האם פירוש הדבר שהוא מגיע בקופסה פשוטה בלי משחקים? אם כך, אז זה לא נורא, אבל אני צריך כבלים ומתאמים.

לכרטיס מסך יש רק 128MB זיכרון. זה סביר, אבל הייתי מעדיף 256MB זיכרון. אפשר לשדרג? יש גירסה משופרת?

דבר נוסף, הכרטיס מסך הזה מתאים ל-AGP. קיימת גירסה שלו עבור PCI-e?

נקודה אחרונה: המערכת הפעלה שתרוץ על ה-HTPC היא, ככל הנראה, מערכת הפעלה מבוססת לינוקס. מאחר ומדובר בכרטיס מסך די חדש, אני מניח שהפצות חדשות של לינוקס יזהו אותו ויתמכו בו בלי בעיה. אם יש מישהו שמבין בנושא, אשמח לקבל תגובה.

עריכה: מצאתי בפנדה את הכרטיס מסך הבא:

Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk במחיר של 1,200 ש"ח.

10165.jpg

לפי התמונה, אני חושב שמדובר בקירור פאסיבי. מישהו יודע?

מדובר בכרטיס מסך PCI-e (יותר זול מ-AGP). עדיין, יש לו רק 128MB זיכרון שזה סביר. אבל, אני מעדיף 256MB זיכרון אם אפשר לשדרג.

יש כרטיסי מסך יותר טובים או יותר זולים (עדיף עם 256MB זיכרון) של Gigabyte או של חברה אחרת?

פורסם
  • מחבר

רצית - קיבלת. הכרטיס הכי חזק עם vivo, 256mb וקירור פסיבי שלא תופס מקום:

http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=VDGGBX800XL&Cat2Cat1ID=1452&Cat2ID=1817&aff=Zap

תודה על הקישור! 8)

הכרטיס מסך המדובר הוא Gigabyte ATI RADEON X800XL 256Mb 256Bit PCI EXPRESS "GV-RX80L256V" VIVO RETAIL, והמחיר שלו הוא 2,100 ש"ח.

VDGGBX800XL.jpg

אני לא ממש מתמצא בדגמים של ATI. לאיזה דגם של Nvidia הוא מקביל?

המחיר שלו (2,100 ש"ח) קצת יקר. האם תוספת של 128MB לזיכרון ו-256Bit במקום 128Bit משמעותיות ומצדיקות תוספת של 900 ש"ח?

האם קיים דגם יותר זול של Nvidia?

מה 256MB ו-256Bit מאפשרים לי ש-128MB ו-128Bit לא?

הכרטיס מסך מיועד ל-HTPC עם אופציה למשחקים. הייתי רוצה גם לשחק במחשב הזה ברמה סבירה (1024X768, אולי קצת יותר). אין לי צורך בכרטיס מסך הכי חדש שיש בשוק. אבל, VIVO חובה.

פורסם

ב6600GT אפשר לשחק משחקים גם ב1280*1024 בצורה סבירה מאוד,

בX800XL אפשר לשחק ב 1600*1200 בצורה סבירה מאוד.

הX800XL הוא פחות חזק מה6800GT אבל יותר טוב בהרבה מ6800 רגיל...

לדעתי הוא שווה 900 שקל הפרש אבל כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

256 ו256 ( :silly: ) מאפשרים לך שימוש בפילטרים בלי לגרוע בהרבה מן הביצועים ורזולוציות יותר גבוהות ה256 זיכרון מאפשר לך הפעלת כל המשחקים נכון להיות פרט לדום 3 על ההגדרות הגבוהות ביותר :)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר. 8)

האמת היא שציפיתי לקבל כרטיסי מסך יותר מיושנים מה-6600GT.

מאחר והכרטיס מסך לא מיועד למכונת משחקים, אלא ל-HTPC עם אופציה למשחקים חדשים ברזולוציה של 1024X768 (כרטיס מסך 6600GT מאפשר רזולוציה של 1280X1024), אני סבור שה-6600GT מספיק בהחלט ואפילו יותר מכך.

הכרטיס מסך שאני שוקל לקנות עבור ה-HTPC הוא Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk במחיר של 1,200 ש"ח.

10165.jpg

מישהו יכול בבקשה לחוות דיעה לגבי כרטיסי המסך של Gigabyte (ידוע על בעיות בכרטיסי המסך של החברה, או שזו חברה שמייצרת כרטיסי מסך טובים?), ולגבי הכרטיס מסך הנ"ל בפרט (כרטיס טוב ואמין, או שידוע על בעיות איתו)?

דבר נוסף: לפי התמונה, הכרטיס מסך הנדון משתמש בקירור פאסיבי מנחושת עם צינור מאלומיניום שככל הנראה מחובר לגוף קירור נוסף מנחושת בצד השני של הכרטיס מסך. השאלה היא האם באמת מדובר כאן בקירור פאסיבי, או שלגוף קירור בצד השני של הכרטיס מסך מחובר מאוורר גדול. מישהו מכיר את הגוף קירור הזה ויכול לחוות לגביו דיעה (יש/אין מאוורר, גוף קירור יעיל/לא יעיל במאמץ)?

אני סבור שהכרטיס מסך הנ"ל עם 128Bit ו-128MB מספק. אבל, אם מישהו יכול להמליץ לי על 6600GT עם VIVO וקירור פאסיבי שיש לו 256Bit ו-128MB או 256Bit ו-256MB, אז אני אשמח לקבל תגובה.

פורסם

ה6600GT מגיע עם 128MB\BIT

ולכן אם אתה הולך לשחק מעל 1024X768 אז הייתי מוותר על ה-6600GT

כי הוא חלש מאוד בביצועים ברזולוציות גבוהות יותר בגלל מיעוט הזיכרון והביטים.

לגבי הג'יגהביט, אני חושב שאין לו מאוורר מהצד השני של הכרטיס אבל אני לא בטוח בזה.

כדי לך לחכות לאנשים אחרים שיש ברשותם את הכרטיס והם יענו לך על השאלה.

פורסם

ה6600GT מגיע עם 128MB\BIT

ולכן אם אתה הולך לשחק מעל 1024X768 אז הייתי מוותר על ה-6600GT

כי הוא חלש מאוד בביצועים ברזולוציות גבוהות יותר בגלל מיעוט הזיכרון והביטים.

לגבי הג'יגהביט, אני חושב שאין לו מאוורר מהצד השני של הכרטיס אבל אני לא בטוח בזה.

כדי לך לחכות לאנשים אחרים שיש ברשותם את הכרטיס והם יענו לך על השאלה.

6600GT מספיק בהחלט בשביל להנות מכל משחק כיום וברור שלא דרוש יותר ממנו ל HDTV. הקטע של ה 256M לא חשוב! הוא מוסיף שום דבר ולפעמים אף מאט את הכרטיס. הקטע של 256B חשוב מאוד זהו רוחב פס זיכרון אשר מביא לכרטיס את הכוח לעמוד בפילטרים כבדים יותר.

אני בטוח שלא תתצתרך את ה X800XL ולא תנצל אותו 100%.

פורסם

למה דווקא אני משחק על 1280*1024 בכל המשחקים שיש לי בנתיים וזה עובד טוב הFPS סבבה בדום 3 לפעמים יורד ל40 FPS שיש מלא אויבים והאלה שיורים אש :yelclap:

פורסם

כרטיסי מסך כאלה עם קירור פאסיבי, במיוחד בHTPC קטן וצפוף יסבלו מחום יתר, ככה שתדאג לאיורור ממש ממש חזק במארז, אחרת יכול להיות שיהיו בעיות חום.

עריכה: חשוב לך שהקירור יהיה חד סלוטי? כי אם לא יש אופציה הרבה יותר טובה:

לקנות את הGF6600GT PCI-E של XFX או Gigabyte שנמכרים בסביבות ה1000 ש"ח, ולשים להם Silencer 6 Rev. 2 במ170 ש"ח שיהיה סופר שקט, גם ישאיר את הכרטיס מסך ממש קר, ואחד הדברים הכי חושבים בHTPC, יוציא את החום של הכרטיס מסך החוצה, הכרטיס מסך מייצר כמות דיי גדולה של חום ואם תוציא אותו מהHTPC שגם ככה צפוף וחם זה ממש יועיל, ככה שגם תקבל שקט, גם כרטיס מסך וכל שאר החלקים במארז קרירים יותר (כי החום של הכרטיס מסך יוצא החוצה ולא נכלא בתוך המארז) וגם כל זה במחיר נמוך מ1200 ש"ח.

פורסם

thegodx- אולי למשחקים של היום אין לו בעיה של רזולוציות ופילטרים אבל במשחקים יותר עתידיים

(כגון: F.E.A.R, UT 2007) תהיה לו בעיה של זיכרון,ביטים.

שכחת שעם הטכנולוגיה המשתפרת ככה גודלת הצריכה של MB בכרטיס

כמו BF2 ששמה כבר מומלץ 128MB של זיכרון.

Galzor- אתה מתכוון ל-IMP שהוא לא מוריד את ה-FPS בכלל.

אתה כנראה לא שיחקת ROE ששמה כל מפלצת שזורקת ירוקת מורידה את ה-FPS לריצפה.

אני רוצה לראות אותך משחק F.E.A.R על 1280X1024 ששמה יש הרבה מפלצות בו זמנית

וגם הרבה מאוד אפקטים שבטח ישכנעו אותך להוריד את ההגדרות ואת הרזולוציה.

פורסם

מה זה POE וIMP?

בFEAR זה בקושי יריץ על 1024*768 אז על 1280*1024???

פורסם

מה זה POE וIMP?

בFEAR זה בקושי יריץ על 1024*768 אז על 1280*1024???

IMP- המפלצת שזורקת כדורי אש.

ROE- לא POE, זה חבילת ההרחבה של דום 3.

התכוונתי שב-FEAR אתה לא תוכל להריץ את המשחק על 1280X1024.

אני גם בספק אם תוכל להריץ אותו על רזולוציה של 1024X768

אז בגלל זה אני ממליץ לפותח התרד לקנות X800XL או 6800GT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים