עבור לתוכן

דקה לפני שאני מכניס למעבדה , עזרה אחרונה באיתור מקור הבעיה ...(כרטיס מסך)...

Featured Replies

פורסם

אוקיי חברים , אז ככה אני אנסה בקצרה לתאר את הבעיה שלי בפשטות ככל האפשר

* בכל פעם שאני מתחיל לשחק(ראה-1) במשחק כלשהו(ראה-2) המחשב נתקע(ראה-3) ומצריך ריסטרט (ידני יש לציין)...

1. הכוונה היא כאשר אני מסיים את הסרטון של המשחק ללא בעיה , עובר את כל התפריטים ואני מדגיש ללא שום שינוי בהגדרות הוידאו

2. בחודשיים האחרונים זה תקע לי את : קולין מקיי 2004 ו 2005 , באטלפילד 2 ,אריה 51 , מטאל גיר סוליד , פאלקון (סימולטור טיסה)

* אני מאמין שיהיה מיותר לנסות עוד דוגמאות.

3. התמונה קופאת כאשר הנורות במקלדת מגיבות(קאפס לוק וכדומה) , ולאחר מספר שניות אני מקבל ארטפקטים על כל המסך עד לקפיאה טוטאלית של המחשב

אני יכול לומר שלאחר הריסטרט מגיע לי הודעת שגיאה שמקורה הוא בקובץ atidvag.dll

דברים שניסיתי לבצע : הסרה מלאה של כל הדרייברים הקיימים והתקנה חוזרת של הדרייברים הכי מעודכנים לפי אתריי המקור

בנוסף נוסה שחזור מערכת שכלל אפילו התקנה חוזרת של מערכת ההפעלה

אין לי עוד ברירות אלא לנסות את עזרתכם בפעם האחרונה

אם למישהו ישנה הצעה כל שהיא אשמח לשמוע ...

תודה מראש

פורסם

לפני הכל, תלך לBIOS ותשים הכל בdefault. אם אתה בOC כמובן תוריד את זה. (אותו הדבר לכ.מסך, בין אם זה VMOD

או סתם OC). אם זה לא עובד, או שכבר עשית את זה אז:

תגבה הכל ותפרמט אל תתקין את windows על התקנה קיימת כמו שעשית כי זה לא עוזר. עדיף שתעשה את זה לבד מאשר

האלה במעבדה (שלא יגבו לך את המידע).

א"כ אם זה לא יעבוד, תנסה להריץ Memtest ודומיהם לראות אם הבעיה בזכרון.

אם יש לך אפשרות אז תחליף כ.מסך ותראה עם זה עובד עם כרטיס אחר.

הממ זהו בערך מה שאני יכול לחשוב עליו בנתיים. מתי זה עוד נתקע לך ? רק במשחקים ? (אז רוב הסיכויים שהכרטיס מסך דפוק.)

פורסם

עדכון די=ריברים

פורסם
  • מחבר

לפני הכל, תלך לBIOS ותשים הכל בdefault. אם אתה בOC כמובן תוריד את זה. (אותו הדבר לכ.מסך, בין אם זה VMOD

או סתם OC). אם זה לא עובד, או שכבר עשית את זה אז:

תגבה הכל ותפרמט אל תתקין את windows על התקנה קיימת כמו שעשית כי זה לא עוזר. עדיף שתעשה את זה לבד מאשר

האלה במעבדה (שלא יגבו לך את המידע).

א"כ אם זה לא יעבוד, תנסה להריץ Memtest ודומיהם לראות אם הבעיה בזכרון.

אם יש לך אפשרות אז תחליף כ.מסך ותראה עם זה עובד עם כרטיס אחר.

הממ זהו בערך מה שאני יכול לחשוב עליו בנתיים. מתי זה עוד נתקע לך ? רק במשחקים ? (אז רוב הסיכויים שהכרטיס מסך דפוק.)

טוב היום אני יבצע את כל מה שהצעת כי בכלל זה בדיוק הצעד שממנו חששתי (לפרמט לגבות וכל הסרט הזה) ונראה מה יוליד ההר

אני רק מקווה שנשאר לי אחריות על הכרטיס

פורסם

אני חושד שהכרטיס מסך הוא המקור לבעיה(הקירסה נגרמה מקובץ שקשור לכרטיס מסך לפי מה שציינת[atidvag.dll])

תוודא שהמאוור שנמצא על הכרטיס מסך פועל כראוי ותבדוק מה הטמפ' של הכרטיס(אם אין לך חיישן בכרטיס שברשותך, תיגע בכרטיס ותבדוק אם הוא חם או לא)

כמו כן, תבטל כל אוברקלוק(אם קיים)

פורסם
  • מחבר

תראה אני אף פעם לא עשיתי ולא ניסיתי לעשות אובר קלוק כי פשוט אין לי ידע מספיק בתחום מה שאני יכול לומר שכן עשיתי זה שניסיתי לשחק עם התיזמונין של הזכרון שלי וגם זה לא קשור כי הרצתי בדיקות והכל עובד כשורה

עכשיו את המאוורר אני מנקה פעם בחודש משהו כזה ..והטמפרטורות נראות סבירות לחלוטין אלא אם כן אני יוצא לי לשחק איזה שעתיים אז אני יכול לומר שכאשר אני נוגע בכרטיס הוא טיפטיפה שורף וכשאני אומר כרטיס אני מתכוון לסינקים ששמתי על הציפים שעל הכרטיס (דבר שיכול רק לעזור)

אוקיי אז ככה בכל אופן אני מתכוון לפרמט את הכל ולחד את המערכת מהתחלה כולל ביוס כולל הכל

וכצעד לפני אני מביא עוד מעט כרטיס מסך חדש שמכר שלי קנה לפני איזה שבוע והוא כבר לא בשימוש מכיוון שהוא עבר ל PCI EXPRESS

אני יודע שכל מה שאני יאמר לא יעזור כאן ונחכה עד שאני יחזור לפורום לאחר הפירמוט - עוד היום אני מקווה עם תוצאות

אבל רק שתדעו לפרוטוקול לקחתי את הכרטיס למחשב אחר והוא הפעיל את אותם משחקים שנרשמו למעלה בלי שום בעיה

מה עוד שכשהחזרתי את הכרטיס למחשב שלי והרצתי 3DMARK05 קיבלתי את התוצאה הנורמלית שסוג הכרטיס שלי אמור להוציא - מוזר לא

תוצאות מסקנות ועדכונים לאחר הפירמוט

לבנתיים צאו

פורסם
  • מחבר

היי שוב , אז ככה החדשות ממש ממש לא טובות המחשב פורמט לחלוטין והבעיה חוזרת על עצמה לאחר איפוס ביוס מחדש לגמריי

אין לי עכשיו שום ברירה ואני צריך להכניס את הכרטיס לבדיקה במעבדה וחבל

טוב אז אם למישהו נשאר הערה או סברה בנוגע לבעיה או אפילו שאלה כלשהיא מוזמן לשאול ....

תודה שוב לכל אלו שעזרו ..

פורסם

איזה כרטיס זה? יכול להיות שלא חיברת לו את המולקס שלו (אם קיים)?

וגם לא אמרת מה הטמפ' שלו.

פורסם
  • מחבר

אז אני יאמר לכל מקרה

הטמפרטורה לא עלתה מעל 43 מעלות

והכרטיס הוא 9600 XT של גיגאבייט .

בכל אופן מה כבר יכולה להיות הבעיה אם כאשר החלפתי בכרטיס 9550 גם כן מאותה חברה והכל עבד ?

וכניסיון אחרון אני אשאל לגבי הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע על הקטליסט ,וגם על תוצאת בנצמארק שאמורה להתקבל במידה וארצה לאמת מולה

והכי חשוב אציין את הדרייברים שהתקנתי לפי סדר :

1. ציפסט של NVIDIA 5.10 לערכת השבבים NF3U

2. כרטיס רשת של רילטק

3. התקני מדיה ושמע של רילטק

4. דיירכט איקס 9 סי

5. קטליסט (ללא קונטורול סנטר) 5.7

* כל הדרייברים בגרסאות רשומות על ידי היצרניות הבלעדיות באתרי הבית

פורסם

תבטל את הVPU הזה ותעדכן את הדריברים.

פורסם

אתה אומר שהכרטיס שלך עבד על מחשב אחר, וכרטיס אחר עבד על המחשב שלך?

בכל מקרה תריץ memtst

פורסם
  • מחבר

אוקיי זהו זה הבעיה הלכה לעולמה אבל פיתרונה נשאר לי כתעלומה מיסתורית

בכל אופן לקחתי את הכרטיס לבדיקה במעבדה שבה רכשתי אותה

אמרו לי תביא את המחשב שלך וזה מה שעשיתי עכשיו השארתי את הכל שם משהו כמו שעה וכשחזרתי שמתי לב שלא נגעו בכלל במחשב

אוקיי אז אמרתי מה כבר יכול להיות שהם עשו ומהלך אחד היה ויכוח ביני לבין אחד הטכנאים שם שאמר שהזכרוות שלי לא יושבים על הלוח בדואל

אמרתי לו שזה ממש לא נכון וכי לפי הוראות היצרן ועצות מן חבריי האתר אכן הם בדואל , לא חשוב מפה לשם הוא ניסה לשנות את הזכרונות והמחשב הגיב לו

בכך שהוא לא עלה בכלל אז הוא הסיר ואת שניהם והחזיר למקומם - הפלא ופלא כל המשחקים עולים יפה ועובדים דיי בסדר (יחסית לכרטיס שלי)

מה אני יאמר לכם ממש תעלומה

בכל אופן הבאתי היום את המחשב חזרה הבייתה ואמרתי אני חייב לנסות ניסיתי ואכן הכל עובד במפתיע הייתי אומר

רק אני מקווה שהבעיה לא תחזור על עצמה מחר :nono:

פורסם

הבעיה היתה אולי הזכרונות שלא ישבו טוב או שהיה אבק בחיבורים או שאולי זה משהו בלוח, או שכשהטכנאי

הוציא את הזכרון הוא פרק את המתח לך תדע... העיקר שעובד ;)

פורסם
  • מחבר

נכון אתה צודק בהחלט :hi:

עכשיו הייתי רוצה להתקיל אותך בשאלה :

אני מודע לעובדה שהכרטיס מסך שלי לא הכי "בעיניינים" מבחינת הסטנדרטים הגבוהים שיש היום למשחקים ולכן אני מעוניין לדעת

על איזה הגדרות בממוצע אני צריך להגדיר אותו (רזולוציה , פילטרים אם בכלל וכו...)?

אה וכמעט שכחתי לומר תודה לכל העוזרים פה בתרד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים