עבור לתוכן

שאלה לגבי תוכנה לעריכת קבצי התקנה עם סיומת EXE

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

אז ככה יש בידי קובץ התקנה עם סיומת EXE להתקנת תוכנה מסויימת. עכשיו הבעיה היא שמפתחי התוכנה הגדירו מיקום התקנה אוטומטית כלומר אין אפשרות בחירה של מיקום התקנה כאשר ברירת מחדל שהם עשו זה דיסק C [תאמת דבר כזה אני רואה פעם ראשונה]...

אז הבעיה היא שאיני מעוניין להתקין את אותה תוכנה בדיסק C וברצוני לבחור את מיקום ההתקנה בעצמי כלומר בדיסק אחר ולא C שהם הגדירו אוטומטית. [מי שעדיין לא הבין אז כאשר אני פותח את הקובץ מופעלת תוכנת התקנה כפי שכולכם מכירים [sETUP רגיל], בעמוד הראשון יש את הרישיון ואז אחרי שלוחצים NEXT תהליך ההתקנה מתחיל אוטומטית בלי שאני אבחר את הדיסק שבו אני רוצה להתקין]!

מה שאני רוצה לעשות עכשיו זה לבצע עריכה לאותו קובץ התקנה עם ברירת מחדל מעצבנת לעיל ו"לשנות בו את הסעיף הזה של מיקום אוטומטי"

אני יודע שיש תוכנות שמאפשרות להכין קבצי התקנה אז מצאתי אחת מהן בשם ADVANCED INSTALLER וניסיתי לפתוח בה את הקובץ הזה אבל ללא שום הצלחה... עשיתי כמה חיפושים באינטנט והבנתי שכל העניין הזה של עריכת קבצי EXE נקרא REVERSE ENGINEERING או משהו כזה אבל לא ממש הבנתי מכל הכתבות שקראתי מה בדיוק צריך לעשות...

אז אני פונה כאן לכל מי שיודע שיתן שם לתוכנה/תוכנות שיכולות לסייע לי בעריכה של אותו קובץ התקנה עם סיומת EXE.

תודה רבה מראש למגיבים :)

פורסם

אין תוכנה כזאת ולא תהיה. לא ניתן לשנות תוכנית מקומפלת כבר. זה כל הקטע בקוד פתוח, תוכניות שניתן לשנות אותן. כשהקוד לא פתוח, לא ניתן לשנות אותן, כי לא ניתן לקרוא אותן.

מה שכן אפשר לעשות זה לנסות להבין מה הולך בקובץ הזה ע"י הHEX שלו, ולזה יש מלא תוכנות (HEX EDITOR). אבל זה כמו לנסות לתרגם מילה מסויימת בשפה שאין לך מושג בה. בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אין תוכנה כזאת ולא תהיה. לא ניתן לשנות תוכנית מקומפלת כבר. זה כל הקטע בקוד פתוח, תוכניות שניתן לשנות אותן. כשהקוד לא פתוח, לא ניתן לשנות אותן, כי לא ניתן לקרוא אותן.

מה שכן אפשר לעשות זה לנסות להבין מה הולך בקובץ הזה ע"י הHEX שלו, ולזה יש מלא תוכנות (HEX EDITOR). אבל זה כמו לנסות לתרגם מילה מסויימת בשפה שאין לך מושג בה. בהצלחה

אוקי אז אולי נלך בדרך הקלה [כביכול :)] ואולי תגיד אם יש אפשרות לשנות את הברירת מחדל של אותו קובץ התקנה בשיטה אלטרניטיבית ויותר פשוטה? כי אני פשוט לא מעוניין בעליל להתקין את אותה תוכנה בדיסק C...

תודה מראש על העזרה...

פורסם

אתה לא מבין. אתה לא יכול לשנות את התוכנה. וזהו.

פורסם

לפותח הת'רד, עריכת קובץ HEX זה דבר קשה מאוד עד בלתי אפשרי....

אין שום דרך שאתה יכול לשנות את קובץ הEXE....

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי...

מצאתי כבר פיתרון די פרימיטיבי שהוא פשוט להעביר את התוכנה המותקנת לדיסק אחר... רק שכאן יש צורך בעידכון של הרגיסטר אבל זה כבר לא כזה בעיה... :)

פורסם

חברה, למה להשביז סתם?

נכון שלערוך קבצי EXE זה לא כזה פשוט אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אבל במקרה הזה זה ברור לך בהחלט:

אתה רק צריך לחפש בקובץ את המחרוזת שקובעת את מיקום ההתקנה ולשנות אותה למה שאתה רוצה.

פורסם

חברה, למה להשביז סתם?

נכון שלערוך קבצי EXE זה לא כזה פשוט אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אבל במקרה הזה זה ברור לך בהחלט:

אתה רק צריך לחפש בקובץ את המחרוזת שקובעת את מיקום ההתקנה ולשנות אותה למה שאתה רוצה.

למה אתה סתם מקשקש? אתה לא מבין שאי אפשר להבין מה קורה בתוך קובץ מקומפל חוץ מדרך הHEX? אם אני אתן לך עכשין 100 עמודים בסינית ואגיד לך לשנות מילה אחת למילה אחרת אתה תצליח? זה בערך אותו דבר, רק בלי האפשרות ללמוד את השפה, כי זה לא כתוב באף שפה.

פורסם

יש תוכנות שעושות reverse engineering ומסוגלות לתרגם קובץ EXE לשפה עילית

כמובן ששמות המשתנים והפונקציות יהיו שמות חסרי משמעות

פורסם

חבל על הוויכוח הדבילי פה, בכל מקרה, יתכן וניתן לפתוח את ה EXE ב RESOURCE VIEWER (תוכנה חינמית ופשוטה) ולראות אם אחד מה STRINGS שבו הוא מגירת ההתקנה, אפשר גם לנסות בדרך יותר מסובכת קצת לחפש בתוך הקובץ ממש את המחרוזת. שתי הפעולות הרבה יותר פשוטות ולא דורשות REVERSE ENGINEERING או DISASSMEBLEY...

פורסם

^^^^

What he said.

נכון, לערוך ממש את הקוד המקומפל זה קשה.

אבל מחרוזת היא מחרוזת. ואלא אם הם קידדו את המחרוזת באיזשהו אופן מוזר (ואין להם ממש סיבה לעשות את זה), אפשר למצוא אותה ממש בתוך הקובץ באמצעות Hex Editor פשוט, ותוכל לשנות אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים