עבור לתוכן

אופנוע

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם ? שווה לעשות רישיון לאופנוע , או עדיף כבר רכב על 4 ?

רישמו חסרונות ויתרונות לעומת רכב.

אגב, מהי המערכת הגנה שיש לאופנוע כנגד פריצות ?

פורסם

תחלס השיקול האם ללכת על דו גלגלי או על רכב צריך להיות שלך, כי אם אין לך באמת משיכה לרכב על אופנוע, אז תרד מזה.

ההחסרונות של האופנוע:

ביטוח חובה יקר מאוד וגם המקיף, בלי פרופורציות בכלל לשאר העולם.(עלות ביטוח חובה לעד 50 1800 שקל, מעל 50 בערך 3500, ביטוח מקיף עולה כ 10% מעלות האופנוע בשנה) מה גם שרוב חברות הביטוח מסרבות לבטח אופנועים כבדים בביטוח מקיף, לכן לפעמים ביטוח מקיף +חובה+ צד ג של אופנוע חדש יכול לעבור את עלות הביטוח של פורש 911 טורבו.

רכיבה על אופנוע/קטנוע כבד מחייב רכישת מיגון מתאים, מעילים עם מגני מפרכים/גב קסדות איכותיות שישמרו על החיים שלך, וכל העסק של המיגון יקר, אבל ישמור על חיים שלך, אומנם אין איגון בחוק בנוגע למיגון הרוכב חוץ מקסדה, אבל לנסיעות בין עירוניות מומלץ לרכב עם ככפות, ומעיל עור עם מיגונים (מיותר לדבר על החום בקיץ).

הג'ונגל בכבישים, חוסר ההתחשבות של נהגי הרכבים כלפי הרוכבים על הדו.

ויש עוד מלא סיבות ותיעונים של אמא פולניה...

יתרונות:

הפאן, אין בכלל להשוות בין חווית הנהיגה בין רכב לדו גלגלי, פשוט אנדנלין נון סטופ.

מקדם דאווין חזק..

קטנועים ואופנועים זולים ביחס לרכבים.

עלות החזקה נמוכה יותר (כמובן עם אתה לא לוקח ביטוח מקיף), הטיפולים במוסך זולים, צריכת דלק נמוכה הרבה יותר.

אין בעיות חניה, אין פקקים.

אבל תחלס שיקול העם לעלות על אופנוע לא צריך להיות ממניעים כלכלים, אלה ממניאים של משיכה לדבר.

והדרך למניעת גנבות זה הרבה מנעולים, אני מכיר כמה משוגעים שקושרים את האופנוע שלהם עם יותר שלוש מנעולים, אבל אין מנעול שגנב לא יכול לפרוץ, ולכן יש אנשים שמכניסים את האופנוע לבית.

ולכן עם מדובר באופנוע יחסית מבוקש כמו אופנועי שטח או כביש בלי ביטוח גנבות, מומלץ להשקיעה במנעולים ושרשראות.

הכי חשוב לתלך עם מה שהלב אומר לך.

פורסם

יש בימינו מערכות הזעקה והגנה לאופנועים(זה לא משהו חדש), אך מערת כזא היא די יקרה :-\

פורסם

פשוט תכניס את האופנוע הביתה :P

פורסם

החסרונות העיקריים היא עלות גבוהה של ביטוחים, בטיחות.

היתרונות העיקריים אם זה אפנוע ספורט מעל 500 יש לך פשוט תגובות של פרארי בלי הגזמה, אין פקקים, צריכת דלק נמוכה משמעותית מכלי רכב, עלות נמוכה של אחזקה וטיפולים.

אם אתה לבד ויש לך את הכסף להשקיע בכלי איכותי שווה לקחת אופנוע רק צריך להיזהר כי בארץ תרבות הנהיגה כידוע דפוקה ה"גבר" הישראלי לא אוהב שאופנועים עוקפים אותו.

פורסם

יתרון- אם אתה עצמאי אתה יכל לקנות אופנוע בלי מיסוי עד נפח מנוע מסוים אם אני לא טועה.

ולדעתי החסרון הכי גדול הוא הבטיחות, אפילו תאונה ב 80 קמ"ש יכולה להיות קטלנית, וכל תאונה במהירות מעל היא כמעט מוות בטוח :P

בטח יש גם ירידת ערך מטורפת לאופנועים...יש בכלל דבר כזה אופנוע ספורט יד שנייה ???

זה מנוע קל מאוד שמוציא הרבה כוח ופועל בסל"ד מאוד מאוד גבוה, זה לא יכל להחזיק הרבה זמן...

פורסם

ומה עם פסי האטה? ::)

פורסם

בתור אחד שיש לו גם רישיון של אוטו וגם של אופנוע

כמה תיאורי מצב:

להורים שלך יש רק מכונית ואין כסף לאופנוע- תעשה רישיון למכונית רגילה

אחרי שנה שנתיים או אחרי הצבא תעשה לאופנוע.

להורים שלך יש כסף לאופנוע והם מסכימים - תעשה לאופנוע זה פשוט כיף, אנדרנלין טהור.

בכל זאת אל תשכח שרישיון לאופנוע עולה לך בסביבות ה2K

לעומת רישיון על אוטו 3-4K

אם זה עדין אקטואלי תבקר קצת בפורומים של אופנועים תפוז.

ירידית ערך של אופנוע היא ממש קטנה בגלל שהוא יכול לעשות רק עד 500

ואופנועי 500 חדשים לא עולים כל כך הרבה

ולכן כל שנה הם מאבדים יחסית קצת.

מה שכן, הביטוח הורג

והשינה ליד האופנוע :screwy:

פורסם

לבן דוד שלי יש אופנוע כבד של ימאהה שישנתי אצלו הוא כול חצי שעה התעורר בשביל להסתכל מהחלון שהאופנוע עדיין שם.

בושה מה שקורה בארץ עם האופנועים,מעניין אם אי פעם תיהיה בארץ תרבות מוטורית נורמאלית..

אני לא מדבר על גרמניה..

אבל לפחות שתוכל לישון בשקט בידיעה שהאוטו\אופנוע\עגלת קניות עדיין שמה :nixweiss:

פורסם

זה נורא מסוכן לסוע על אופנוע. פעםף כשהייתי קטן, ראיתי תאונת אופנוע ליד המדרחוב בראשון, ואז הבטחתי לעצמי שלא אעלה על אופנוע אף פעם.

פורסם

לרוב תאונות קורות שמנסים לעשות פוזות.

פורסם

שהייתי ילד קטן ראיתי מחבל מתפוצץ בקניון

מאז הבטחתי לעצמי שאני לא ילך לקניון

הבנת?

פורסם

שהיתי ילד קטן הלשון שלי נדבקה לעמוד קפוא.

מאז אני עדיין מנסה להשתחרר :nixweiss:

פורסם

וגם כשלא....

זה יכול להיות גם בגלל שעייפים, משהו הסיח את הדעת וכו'.

זה לא רק בגלל פוזות. בקרב האנשים המבוגרים יותר, התאונות לא קשורות לפוזות(על מי יש להם לעשות), אז בכל מקרה הן מתקיימות...

אז אני מבין שזה לא קרה לך, הא....

הזלזול כאן הורג אותי. אתה לא יכול להעמיד את עצמך במקומי, עד שלא תחווה את כל מה שקרה לי.

U SO LAME....

פורסם

אני ראיתי בעצמי איך רוכב אופנוע נכנס ב120 בתוך מכונית ועף כמה מטרים טובים.

וגם היתי בלוויה שלו בגלל שהוא היה שכן שלי ז"ל.

אבל החיים ממשיכים הלאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים