עבור לתוכן

הגדרת Mozilla Thunderbird עבור מספר חשבונות Gmail

Featured Replies

פורסם

התקנתי את Mozilla Thunderbird 1.06.

הגדרתי חשבון Gmail אחד, אבל לא מצאתי שדה שבו ניתן לכתוב את ה-Password של החשבון. :nixweiss:

שאלה נוספת:

אני רוצה שכל קבצי הדואר של Thunderbird יישמרו בתיקייה "D:\My Settings\My Email Files\Thunderbird". מה צריך להגדיר?

האם התיקיות והקבצים של כל חשבון דואר נשמרים תחת תיקייה שונה ("Accont 1", "Account 2")?

מה ההבדל בין Local directory בהגדרות של Server Settings ל-Local directory בהגדרות של Local Folders? מה זה Local Folders?

פורסם

ב FIREFOX כדי לשנות מגירת PROFILE מריצים את ה EXE עם -profile והמגירה, אולי גם פה..

פורסם

התקנתי את Mozilla Thunderbird 1.06.

הגדרתי חשבון Gmail אחד, אבל לא מצאתי שדה שבו ניתן לכתוב את ה-Password של החשבון. :nixweiss:

זה קל: לחץ על Get Mail וציפורעם תשאל אותך לסיסמה. סמן את Use Password Manager... והסיסמה תשמר לפעם הבאה.

שאלה נוספת:

אני רוצה שכל קבצי הדואר של Thunderbird יישמרו בתיקייה "D:\My Settings\My Email Files\Thunderbird". מה צריך להגדיר?

Tools->Account settings->Server settings->Local directory

האם התיקיות והקבצים של כל חשבון דואר נשמרים תחת תיקייה שונה ("Accont 1", "Account 2")?

אתה יכול לבחור, ראה ב- Tools->Account settings->Server settings->Advanced.

מה ההבדל בין Local directory בהגדרות של Server Settings ל-Local directory בהגדרות של Local Folders? מה זה Local Folders?

Local Folder נועד לשימוש בתיבות IMAP4. בפרוטוקול זה, בניגוד ל- POP3, ההודעות שלך נשמרות בד"כ על השרת; כשאתה נכנס ל- Inbox, אתה לא רואה תיקייה שמאוכסנת לוקאלית אצלך במחשב. אם אתה בכל זאת רוצה לשמור חלק מההודעות אצלך, אתה מעביר אותן ל- Local Folder.

אבל אם אתה עובד עם POP3, אין שום הבדל בין Local Directory ו- Local Folder, אלו בסה"כ שני מקומות שונים לשמירת הודעות אצלך במחשב.

פורסם
  • מחבר

זה קל: לחץ על Get Mail וציפורעם תשאל אותך לסיסמה. סמן את Use Password Manager... והסיסמה תשמר לפעם הבאה.

כאשר אני לוחץ על Get Mail, אני מקבל הודעת שגיאה "Mail server does not support secure authentication". :s07:

במידה ואני מצליח לשמור את הסיסמה, איך אני יכול לשנות אותה? :s05:

אתה יכול לבחור, ראה ב- Tools->Account settings->Server settings->Advanced.

כדי להשתמש בתיקייה אחת עבור כל החשבונות שלי, אני צריך לבחור באפשרות "Global Inbox"?

איך אפשר להציג את אנשי הקשר של ה-Address Book בפאנל השמאלי מתחת ל-Folders?

[attachment deleted by admin]

פורסם

כאשר אני לוחץ על Get Mail, אני מקבל הודעת שגיאה "Mail server does not support secure authentication". :s07:

לא תומך? אז מבטלים! ;) גש ל- Tools->Account Settings->Server Settings ותבטל את Use Secure Authentication (תשאיר את שאר האפשרויות כפי שהן).

במידה ואני מצליח לשמור את הסיסמה, איך אני יכול לשנות אותה? :s05:

Tools->Options->Advanced->Saved Password->View Saved Passwords. אתה יכול למחוק סיסמאות שמורות ובפעם הבאה שתבדוק דואר, להכניס סיסמה אחרת. נדמה לי שאם הסיסמה הקיימת לא עובדת, ציפורעם תשאל אותך שוב מה הסיסמה בכל מקרה.

כדי להשתמש בתיקייה אחת עבור כל החשבונות שלי, אני צריך לבחור באפשרות "Global Inbox"?

או זה או Inbox fo a different account, ולבחור את אותו inbox לכל החשבונות.

איך אפשר להציג את אנשי הקשר של ה-Address Book בפאנל השמאלי מתחת ל-Folders?

עם ההרחבה Contacts Sidebar.

פורסם
  • מחבר

לא תומך? אז מבטלים!  ;) גש ל- Tools->Account Settings->Server Settings ותבטל את Use Secure Authentication (תשאיר את שאר האפשרויות כפי שהן).

ביטלתי את זה, ועכשיו זה עובד. מוזר שב-Gmail כתוב שצריך לסמן את זה. :s05:

דרך אגב, ב-Outlook Express אני משתמש בזה, וזה עובד. :-\

Tools->Options->Advanced->Saved Password->View Saved Passwords. אתה יכול למחוק סיסמאות שמורות ובפעם הבאה שתבדוק דואר, להכניס סיסמה אחרת. נדמה לי שאם הסיסמה הקיימת לא עובדת, ציפורעם תשאל אותך שוב מה הסיסמה בכל מקרה.

מצאתי את זה. אבל, אני חייב לציין שזה ממש לא המקום בו ציפיתי למצוא את זה. :nixweiss:

הבעיה היא שאני צריך להגדיר Master Password כדי להצפין את הססמאות שלי ב-Thunderbitd. בעיקרון, זה לא כ"כ נורא, אבל Thunferbird דורש ממני עכשיו לרשום את ה-Master Password כאשר אני לוחץ על Get Mail. יש אפשרות להצפין את הססמאות של Thunderbird (שיציג כוכביות לא את הססמה) מבלי לרשום ססמה לצורך קבלת דואר, וכדומה?

עם ההרחבה Contacts Sidebar.

תודה, זה עובד! 8)

פורסם

ביטלתי את זה, ועכשיו זה עובד. מוזר שב-Gmail כתוב שצריך לסמן את זה. :s05:

לא ראיתי בהוראות שלהם שום דבר כזה. מה שהם אומרים לסמן זה את Use Secure Connection (SSL), זו הגדרה שונה. מצ"ב תמונת נמסך מדף העזרה של gmail:

server_settings.gif

הבעיה היא שאני צריך להגדיר Master Password כדי להצפין את הססמאות שלי ב-Thunderbitd. בעיקרון, זה לא כ"כ נורא, אבל Thunferbird דורש ממני עכשיו לרשום את ה-Master Password כאשר אני לוחץ על Get Mail. יש אפשרות להצפין את הססמאות של Thunderbird (שיציג כוכביות לא את הססמה) מבלי לרשום ססמה לצורך קבלת דואר, וכדומה?

אין לי מושג, אף פעם לא ניסיתי.

פורסם
  • מחבר

אתה מודע לכך שאם אתה לא מגדיר Master Password, אז כל אחד שיש לו גישה למחשב שלך יכול לקבל רשימה של כל הססמאות של חשבונות הדואר האלקטרוני שלך?

יש אולי extension שמצפין את הססמאות של חשבונות הדואר האלקטרוני ב-Thunderbird מבלי לדרוש Master Password לצורך קבלת דואר, וכדומה?

פורסם

מודע, אבל זה לא מזיז לי. מי שיצליח לחדור למחשב שלי יוכל לגרום הרבה נזק גם בלי סיסמת הדואר שלי...

אני לא מכיר הרחבה כזו ולא חושב שהיא יכולה לשנות משהו, הרי כל אחד יכול להסיר את ההרחבה ואז לראות את הסיסמה. אבל אני מציע שתשאל בפורומים של MozillaZine או, אם אתה מעדיף עברית, מוזילה ישראל.

הממ, מסקרנות ביצעתי חיפוש בפורום של MozillaZine ומצאתי אפשרות מעניינת -

תוסיף את הקוד הבא לקובץ ה- userChrome.css שלך:

#togglePasswords {

display: none !important;

}

הקובץ נמצא באותה התיקיה בה נמצא userContent.css. אם הוא לא שם, צור אותו.

אחרי איתחול ציפורעם, אפשרות הצגת הסיסמאות לא תופיע. או אמורה לא להופיע בכל מקרה, לא ניסיתי. שים לב לכך שהאפשרות רק לא מוצגת, משתמש מיומן שמכיר את הטריק הזה יכול להסיר את הקוד הנ"ל מהקובץ ולפתוח שוב את ציפורעם, והסיסמאות שלך שוב יהיו נגישות.

פורסם
  • מחבר

לגבי אבטחה, זה המינימום שצריך לעשות. אמנם משתמש מיומן שמכיר את הטריק הזה יכול להסיר את הקוד הנ"ל ולגשת לסיסמאות, אבל משתמש מיומן יכול גם לפרוץ את הסיסמאות של Outlook Express. המטרה היא לספק אבטחה סבירה כנגד משתמשים ממוצעים.

אין לי במחשב את הקבצים userChrome.css ו-userContent.css. באיזו תיקייה הם אמורים להיות? :-\

פורסם

אה, לא דיברנו כבר על זה? טעות שלי.

גש לתיקייה

%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles

תמצא שם תיקייה אחת לכל פרופיל משתמש (בד"כ רק אחת), עם שם אקראי וסיומת כשם הפרופיל שלך. בתוך תיקיית הפרופיל המתאימה תמצא תת תיקייה בשם chrome. הקבצים אמורים להיות שם.

אלו קבצי טקסט פשוטים שתוכל ליצור ולערוך עם notepad. אתה אמור למצוא שם שני קבצי הדגמה.

רגע, על מה אני מדבר? זה הפרופיל של שוא"ש, לא של ציפורעם! קבל תיקון:

%APPDATA%\Thunderbird\Profiles

ואז תיקייה ששמה כשם הפרופיל שלך (לרוב default), תיקייה בעלת שם אקראי ואז chrome. צור את הקובץ userChrome.css בתוכה.

פורסם
  • מחבר

תודה! 8)

יצרתי את הקובץ, וזה עובד. :xyxthumbs:

אתה יודע אולי איך אפשר להעביר את התיקייה Thunderbird לתוך התיקייה Mozilla ב-Application Data, כדי לסדר את מה שהם שכחו לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים