עבור לתוכן

RAID - כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

הי.

1. אני מעוניין לדעת באיזה מערך RAID הכי מומלץ להשתמש.  כמובן שאני מחפש ביצועים טובים יותר. ומה הסיכון הכרוך.   (2 כנונים בלבד)

2. האם תוספת הביצועים משמעותית?

3. האם אני יכול להשתמש בשני כוננים שונים -- IDE / SATA.   או  SATA / SATA2  ומה ההשלכות.

4. מה אני צריך לעשות לפני שאני מכניס אותם ל-RAID ?  (לפרמט? מחיצות משפיעות? הנפח חייב להיות זהה?)

תודה.

פורסם

1. הכי מומלץ RAID-0 , שהוא נותן ביצועים. 2 כוננים זהו לא סיכון - הסיכון שאם דיסק אחד נדפק גם המידע בדיסק השני הלך.

2. כן , בדברים מסוימים.

3. IDE / SATA--לא . SATA / SATA2 - כן , אם הם נמצאים על אותו הבקר.

4. צריך לפרמט (אצלי בקר הרייד לא זיהה את שני הדיסקים לפני הפרמוט. מחיצות רצוי לעשות בלי קשר לרייד. רצוי שהנפח יהיה זהה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה גבר!

רק שאלה אחרונה...

נגיד שלא עשיתי מחיצות והפכתי 2 כוננים זהים ל-raid 0.

עכשיו אני מתקין את ה-windows, האם יופיע לי רק כונן אחד אליו אני יכול להתקין ?, גם בסביבת DOS יופיע לי כונן C: בלבד?

במילים אחרות, מה ש-raid 0 עושה זה מחבר מס' כוננים לכונן "פיזי" אחד?

פורסם

כן יופיע לך רק כונן אחד שעליו תוכל להתקין. לגבי סביבת DOS אני מניח שכן (אף פעם לא בדקתי).

במילים אחרות, מה ש-raid 0 עושה זה מחבר מס' כוננים לכונן "פיזי" אחד?

כן :)

פורסם

[ltr]keep in mind that if the HDDs are not the same in size or speed, the logical drive will be the size of the smaller one and will have theoretical speed of double the slower one. for best performance it's better that the HDDs will be exactly the same. keep in mind you must format both HDDs and if one of them is damaged all the data is lost.

edit: applies to RAID-0[/ltr]

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע החשוב :xyxthumbs:

זה יעזור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים