עבור לתוכן

האם לדעתכם יהיה סוף להתפתחות המחשבים?

Featured Replies

פורסם

האם לדעתך יגיע הסוף של עידן המחשבים וכבר לא יוכלו לשדרג יותר את המחשבים או שלילדינו יהי מחשביום משו כמו P10 10GHZ

והארד דיסקים בגדלים של פטאביטים או אפילו אקזהבייטים וכרטיסי מסך אם טריליון טרנזיסטורים?

או שלא נגיע לזה?!

לפי דתעי התפתחת המחשבים תיעצר לכמה שניום בעוד כ 5-6 שנים כשטרנזיסטורים יגיעו לגודל של אטום המשך ה 5-6 שנים הללו לא יפתחו מעבדים וכ. מסך עד שימצאו פתרון יעיל.

מה דעתכם?

פורסם

בגלל זה עובדים על תכנולוגיות חדשות של אור וחומרים אחרים על תדאג עוד 5 שנים לא ישבו באינטל ויגידו שיט

פורסם

לא נראה לי שיהיה סוף אבל אני חושב שזה יתפצל לשני סוגים

1. מחשבים שיהיו קטנים מאוד אך חזקים מאוד

2.מחשבים גדולים מסכים ענקיים וכל מיני

פורסם

איו מצב..

ימצאו דרך אחרת להמשיך את עידן המחשבים...

פורסם

מתחת לגודל מסויים של מוליכים זה כבר לא מחשבים רגילים, אלא מחשבים קוונטים.

כי אטומים הם כבר גדולים מידי.

פורסם

תראו יש כמה טכנולוגיות חדשות בדרך או שהם כבר פה זה dual core וכמה שכבת של מעבדים כלומר לשים אחד על השני כך עולים בגובה אבל בעיות בזה מבחינת חום כי השכבה באמצע יכולה להתחמם ולשרוף אתה הלמעלה והלמטה אבל יש בעיה אם הליבות בכפולות ומכופלות זה שצריך תוכנה שתתמוך בזה ואם במקום להכפיל מהיריות נכפיל ליבות נצטרך לשנות מהיסוד את מערכת ההפעלה והשפות התכנות כדי שהתמכו בליבות מרובת בקלות שזה לא יצאה עכשיו על פי מפת הדרכים וקצב ההתקדמות זה נותן שבה 2009-2010 מגיעים ל32NM המגבלה של קרני הלייזר שיוצרות את הטרנזיסטורים שכבר ב32NM מגיעים לשימוש בפלזמה ולא בלייזר אם כפולי הליבות המקרה הטוב נעקוב את המגבלה ל2015 אז צריך להכפיל ליבות במקום מהירות והמעבדים יתחילו לגדול מה שעושים עכשיו זה מחפשים חומרים חדשים שאפשר לעבוד איתם בגלל זה אתה רואה התפתחות מהירה של ידיעות בקשר למעבדים מסוג חדש (מעבד הdna מעבדים קוונטים) עכשיו העתיד יהיה מעבד קוונטים אבל יש הרבה בעיות לפתור לדרך ליצור אותו כמו שאנחנו לא ממש מבינים איך זה יעבוד אז צריך בערך 20 שנה של טכנולוגיה חלופית עד בערך 2035 ומי שימצע את זה יהיה אינטל הבאה בקיצור יש בעיות ויש לחץ של זמן כי 10 שנים זה ממש לא הרבה במיוחד שייקח 3 שנים לבנות מפעל ו2 לעשות היכנסות לשוק אז אם חשבת ש64 ביט וpci e זה מהפכה תחשבו איזה בלגן יהיה עוד 10 שנים

פורסם
  • מחבר

שמעתי שמחשב קוונטיום יש רק אצל נאסה זה נכון?

וגם אני חושב שיצאמו דרך להמשיך

פורסם

מה פתאום, עדיין אין לאף אחד מחשב קווטים שמסוגל לעשות פעולות של יותר מ3 ביטים

וזה ממש כלום.

עדיין לא קבעו את השיטה בה יעבור המחשב (קוונטום דוט או ספין של אלקטרון) הכל במחקר.

פורסם

ראיתי על זה כתבה פעם אם אני זוכר נכון אמרו שנתקע בערך עוד 20 שנה ואז נצטרך לעבור למחשבים אורגנים או משהו כזה

אני לא יודע מה איתכם אבל אין לי כוח להשקות את המחשב :smile1:

פורסם

לפי דתעי התפתחת המחשבים תיעצר לכמה שניום בעוד כ 5-6 שנים כשטרנזיסטורים יגיעו לגודל של אטום המשך ה 5-6 שנים הללו לא יפתחו מעבדים וכ. מסך עד שימצאו פתרון יעיל.

טרנזיסטורים לא ממש יכולים להגיע לגודל של אטום, הטכנולוגיה הנוכחית (CMOS ושאר FETים) תתחיל להגיע לסף שלה כשרוחב התעלה יהיה בגודל של כמה עשרות שכבות אטומיות... כרגע אנחנו ב90 ננומטר, נכון? אז זה עובי של כמה מאות שכבות אטומיות... מתי זה יקרה? אפשר רק להעריך, עשר אולי עשרים שנה, בכל אופן כל הזמן מחפשים טכנולוגיות חלופיות...

פורסם

לפי דעתי יהיה סוף פחות או יותר למחשבים הביתיים

אני חושב שמשהו בסגנון של שבב במוח יחליף את כל המחשב הביתי.

נוכל להתחבר חתוך משחקי מחשב ולהכניס תוכניות למוח.

או משהו כזה :):nixweiss:

פורסם

ברור שיהיה סוף לפיתוח, ביום שהם ישתלטו על העולם :)

יכל להיות שהם ישפרו את עצמם אבל זה כבר משהו אחר ;)

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני רואה כבר את הילדים שלי עושים לי כזה:

"פחחחחחח מסך LCD תגיד איפה אתה חיי"

ו"מה זה הקופסת פח המוזרה הזו"

ו"דום 3 גראפיקה טובה????"

הכל מתחדש בלי הפסקה כל דבר בעולם

אם זה מחשבים ואם זה האוכל שאתה אוכל והבגדים שאתה לובש

אני אומר שדברים יתקבצו ביחד נגיד "מחשב פלאפון טלויזיה כונסולת משחקים סורק מצלמה רדיו מערכת סטריו" הכל במכשיר קטן שיכנס לכיס

פורסם

הסוף יגיע ממש לפני שהכל יגמר. :smile1:

בעקרון, כרגע עובדים באינטל על פיתוח טכנולוגיית מעבדים בסיביים אופטיים , או משהו כזה...

וגם עובדים על דרך להעביר למחשבים נתונים בבסיס גבוה יותר מאשר בינארי. (מה שיאפשר קיצוץ עצום בכמות הנתונים שצריכים לעבור, מה שיאפשר מיהרות העברה הרבה יותר גבוהה, מה שיאפשר יצירת מחשבים הרבה יותר חזקים)

פורסם

היום המוליכים הם ברוחב של בערך 100 אטומים. לא ניתן לייצר מוליך ברוחב פחות מ3 אטומים

ואגב, כבר קיימים מעבדים שפועלים על אור (שפותחו כאן בארץ) אשר חזקים יותר מפי 10 ממעבד ביתי ממוצע... וזה רק קצה החוט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים