פורסם 2005 ביולי 2020 שנים האם לדעתך יגיע הסוף של עידן המחשבים וכבר לא יוכלו לשדרג יותר את המחשבים או שלילדינו יהי מחשביום משו כמו P10 10GHZוהארד דיסקים בגדלים של פטאביטים או אפילו אקזהבייטים וכרטיסי מסך אם טריליון טרנזיסטורים?או שלא נגיע לזה?!לפי דתעי התפתחת המחשבים תיעצר לכמה שניום בעוד כ 5-6 שנים כשטרנזיסטורים יגיעו לגודל של אטום המשך ה 5-6 שנים הללו לא יפתחו מעבדים וכ. מסך עד שימצאו פתרון יעיל.מה דעתכם?
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים בגלל זה עובדים על תכנולוגיות חדשות של אור וחומרים אחרים על תדאג עוד 5 שנים לא ישבו באינטל ויגידו שיט
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים לא נראה לי שיהיה סוף אבל אני חושב שזה יתפצל לשני סוגים1. מחשבים שיהיו קטנים מאוד אך חזקים מאוד2.מחשבים גדולים מסכים ענקיים וכל מיני
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים מתחת לגודל מסויים של מוליכים זה כבר לא מחשבים רגילים, אלא מחשבים קוונטים.כי אטומים הם כבר גדולים מידי.
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים תראו יש כמה טכנולוגיות חדשות בדרך או שהם כבר פה זה dual core וכמה שכבת של מעבדים כלומר לשים אחד על השני כך עולים בגובה אבל בעיות בזה מבחינת חום כי השכבה באמצע יכולה להתחמם ולשרוף אתה הלמעלה והלמטה אבל יש בעיה אם הליבות בכפולות ומכופלות זה שצריך תוכנה שתתמוך בזה ואם במקום להכפיל מהיריות נכפיל ליבות נצטרך לשנות מהיסוד את מערכת ההפעלה והשפות התכנות כדי שהתמכו בליבות מרובת בקלות שזה לא יצאה עכשיו על פי מפת הדרכים וקצב ההתקדמות זה נותן שבה 2009-2010 מגיעים ל32NM המגבלה של קרני הלייזר שיוצרות את הטרנזיסטורים שכבר ב32NM מגיעים לשימוש בפלזמה ולא בלייזר אם כפולי הליבות המקרה הטוב נעקוב את המגבלה ל2015 אז צריך להכפיל ליבות במקום מהירות והמעבדים יתחילו לגדול מה שעושים עכשיו זה מחפשים חומרים חדשים שאפשר לעבוד איתם בגלל זה אתה רואה התפתחות מהירה של ידיעות בקשר למעבדים מסוג חדש (מעבד הdna מעבדים קוונטים) עכשיו העתיד יהיה מעבד קוונטים אבל יש הרבה בעיות לפתור לדרך ליצור אותו כמו שאנחנו לא ממש מבינים איך זה יעבוד אז צריך בערך 20 שנה של טכנולוגיה חלופית עד בערך 2035 ומי שימצע את זה יהיה אינטל הבאה בקיצור יש בעיות ויש לחץ של זמן כי 10 שנים זה ממש לא הרבה במיוחד שייקח 3 שנים לבנות מפעל ו2 לעשות היכנסות לשוק אז אם חשבת ש64 ביט וpci e זה מהפכה תחשבו איזה בלגן יהיה עוד 10 שנים
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים מחבר שמעתי שמחשב קוונטיום יש רק אצל נאסה זה נכון?וגם אני חושב שיצאמו דרך להמשיך
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים מה פתאום, עדיין אין לאף אחד מחשב קווטים שמסוגל לעשות פעולות של יותר מ3 ביטיםוזה ממש כלום.עדיין לא קבעו את השיטה בה יעבור המחשב (קוונטום דוט או ספין של אלקטרון) הכל במחקר.
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים ראיתי על זה כתבה פעם אם אני זוכר נכון אמרו שנתקע בערך עוד 20 שנה ואז נצטרך לעבור למחשבים אורגנים או משהו כזה אני לא יודע מה איתכם אבל אין לי כוח להשקות את המחשב
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים לפי דתעי התפתחת המחשבים תיעצר לכמה שניום בעוד כ 5-6 שנים כשטרנזיסטורים יגיעו לגודל של אטום המשך ה 5-6 שנים הללו לא יפתחו מעבדים וכ. מסך עד שימצאו פתרון יעיל.טרנזיסטורים לא ממש יכולים להגיע לגודל של אטום, הטכנולוגיה הנוכחית (CMOS ושאר FETים) תתחיל להגיע לסף שלה כשרוחב התעלה יהיה בגודל של כמה עשרות שכבות אטומיות... כרגע אנחנו ב90 ננומטר, נכון? אז זה עובי של כמה מאות שכבות אטומיות... מתי זה יקרה? אפשר רק להעריך, עשר אולי עשרים שנה, בכל אופן כל הזמן מחפשים טכנולוגיות חלופיות...
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים לפי דעתי יהיה סוף פחות או יותר למחשבים הביתיים אני חושב שמשהו בסגנון של שבב במוח יחליף את כל המחשב הביתי. נוכל להתחבר חתוך משחקי מחשב ולהכניס תוכניות למוח. או משהו כזה
פורסם 2005 ביולי 2020 שנים ברור שיהיה סוף לפיתוח, ביום שהם ישתלטו על העולם יכל להיות שהם ישפרו את עצמם אבל זה כבר משהו אחר
פורסם 2005 באוגוסט 1520 שנים אני רואה כבר את הילדים שלי עושים לי כזה:"פחחחחחח מסך LCD תגיד איפה אתה חיי"ו"מה זה הקופסת פח המוזרה הזו"ו"דום 3 גראפיקה טובה????"הכל מתחדש בלי הפסקה כל דבר בעולםאם זה מחשבים ואם זה האוכל שאתה אוכל והבגדים שאתה לובשאני אומר שדברים יתקבצו ביחד נגיד "מחשב פלאפון טלויזיה כונסולת משחקים סורק מצלמה רדיו מערכת סטריו" הכל במכשיר קטן שיכנס לכיס
פורסם 2005 באוגוסט 1520 שנים הסוף יגיע ממש לפני שהכל יגמר. בעקרון, כרגע עובדים באינטל על פיתוח טכנולוגיית מעבדים בסיביים אופטיים , או משהו כזה... וגם עובדים על דרך להעביר למחשבים נתונים בבסיס גבוה יותר מאשר בינארי. (מה שיאפשר קיצוץ עצום בכמות הנתונים שצריכים לעבור, מה שיאפשר מיהרות העברה הרבה יותר גבוהה, מה שיאפשר יצירת מחשבים הרבה יותר חזקים)
פורסם 2005 באוגוסט 1720 שנים היום המוליכים הם ברוחב של בערך 100 אטומים. לא ניתן לייצר מוליך ברוחב פחות מ3 אטומיםואגב, כבר קיימים מעבדים שפועלים על אור (שפותחו כאן בארץ) אשר חזקים יותר מפי 10 ממעבד ביתי ממוצע... וזה רק קצה החוט
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.