עבור לתוכן

המאורר של הכרטיס מסך לא עובד

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך ASUS 9800 XT ולפעמים המאורר שלו פשוט מפסיק לעבוד (יש לו 2 מאוררים).

כתוצאה מכך הכרטיס מפסיק לעבוד והמחשב עושה לעצמו ריסטרט , אני חושב גם משחקים עובדים ממש לאט בגלל זה.

מה יכול להיות הגורם לבעיה ?

תודה , עידן

פורסם

רוב הסיכויים שזה עניין של אבק.

נקה את הכרטיס (ובדרך את המחשב כולו) מאבק, ושמן את הציר של המאוורר (יש באתר מדריך- איך לעשות את זה).

עולה לי עוד ספקולציה לראש, אבל הסיכויים שזה יקרה די קלושים. אני לא מכיר את מבנה הכרטיס, אבל יכול להיות שהחוט המתח שמחבר את המאוורר לכרטיס הוא חשוף ויכול להיות שבטעות משכת קצת את החוט והחיבור שלו למתח די רופף ובגלל זה הוא לפעמים עובד ולפעמים לא.

בדוק את העניין.

פורסם
  • מחבר

ניקיתי ביסודיות את כל הכרטיס , כשאני מסובב את המאורר שבדרך כלל לא עובד יש הרגשה שהוא לא מסתובב בחופשיות , כנראה שצריך לשמן אותו.

אני חשבתי לכיוון אחר דווקא , לכיוון של ספק הכוח שלי (300W) : האם יכול להיות שהוא לא מספיק חזק כדי לספק כוח לכל הרכיבים במחשב שלי כי גם הכרטיס מסך מתחבר אליו

פורסם

אם המאוורר לא מסתובב בחופשיות, למשל כאשר אתה נושף בכוח עליו - שמן אותו.

לא נראה לי שספק כוח ג'נרי או לא ג'נרי, שמצליח להפעיל בו זמנית, לוח אם, מעבד, כרטיס מסך, הארד דיסק ורכיבים אחרים במחשבך, לא יצליח להפעיל מאוורר 50 מ"מ קטן :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה !

פורסם

על פי החומרה שאני מזהה אצלך  אני רואה שיש לך לוח חזק מאוד (אגב זה 800 לא 8000 )  כרטיס מסך גם כן חזק ולכן מה שנראה לי שפשוט הספק הג'נרי שלך כפי שציינו פה לא מספיק חזק למע' שלך ועדיין מבלי להכנס לבעייה של המאווררים  ...  :nono:

איך  הרכבת את המע'  ?  קנית את הלוח והכרטיס והרכבת למארז  בעל ה 300W 

פורסם
  • מחבר

את המחשב הרכיב לי בנאדם שמבין בתחום , המארז הוא של ASUS ואני חושב שהספק כוח הגיע ביחד איתו (המחשב הגיע מיבואן של ASUS)

את הכרטיס מסך אני חיברתי , הוא שריד מהמחשב הקודם שלי

האם יש סיכוי ש300W פשוט לא מספיק למערכת ?

פורסם

זה תלוי אם הספק או מחברה איכותית או ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

הספק הוא של ASUS

דגם A-30F

45311.jpg

פורסם

ג'נרי

בכל מקרה, תנסה לשמן או לשים מאורר אחר מתחת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים