עבור לתוכן

שאלה בקשר ל-SATA ו-SATA2

Featured Replies

פורסם

יש הבדל גדול בין SATA 2 ל-SATA והאם  מריגישם בהבדל הזה? ,ויש שיפור בביצועים בין SATA2 ל-SATA?

עריכה:שחכתי לשאול עוד שאלה, איך הצורב DVD של SONY דגם 28A ? ועוד שאלה, מזה דאבל לייר?

פורסם

על הנייר ההבדלים בין SATA 1 ל2 גדולים (פי 2),אבל כרגע לא.

צורב DVD של סןני חרטה,קח את ה NEC האחרון או הLG האחרון.

דאבל לייר (dual layer),אם היית עושה חיפוש היית מוצא,זו שיכבה כפולה,8.5GB על דיסק DVD אחד.

פורסם

המעבר ל-SATA משתלם רק בגלל הכבל הצר והצריכה החסכונית יותר בחשמל.

למעשה,הרבה כוננים מהירים יותר בגרסאת ה-ATA שלהם.

המעבר לSATA 2 לא מחדש כלום מבחינת הכבל או צריכת החשמל למיטב ידיעתי,ומבחנים הראו שההבדל במהירות לא קיים.

ולמרות שSATA 2 פותח אפשרויות חדשות בפני הכוננים הקשיחים הכוננים של היום לא יודעים לנצל אותן (יותר נכון לא מסוגלים).

לכן, בפעם הבאה שתראה מישהו מוציא עוד 30 עד 100 שקלים יותר בשביל כונן בטכנולוגית SATA 2 אנא השתמש בפרצוף המתאים מבין הפרצופים

המוצגים למעלה. אני אישית מעדיף את זה: :evil_laughterperple:

פורסם
  • מחבר

למה הצורב DVD של SONY חרא, המהירות צריבה של שניהם היא אותו דבר ? והSONY תומך בדואל לייר?

פורסם

למה הצורב DVD של SONY חרא, המהירות צריבה של שניהם היא אותו דבר ? והSONY תומך בדואל לייר?

כי בכל המקומות שעשו review רציני לצורבי DVD,הסוני הגיע במקום דיי תחתון,איכויות הצריבה והקריאה שלו על הפנים.

פורסם

כי בכל המקומות שעשו review רציני לצורבי DVD,הסוני הגיע במקום דיי תחתון,איכויות הצריבה והקריאה שלו על הפנים.

אני לא מבין מה פשר הדבר הזה

יש לי צורב DVD של SONY מדגם 23A שקניתי מלפני כ 8 חודשים והוא מצוין לכל הדעות

עד היום הוא צרב מעל ל 40 דיסקים של DVD כולל RW ו CDRW ושום דיסק הוא לא הרס הכל עבד טוב מאוד

אני לא מבין בדיוק מה ההבדלים של הקריאה והאיכות צריבה אתה מתכוון לזה שהוא צורב יותר מהיר ?

כי איכות זה אותה איכות את המשחקים שאני צורב אני יראה אותו דבר בכל צורב שאני יצרוב

פורסם

אני לא מבין מה פשר הדבר הזה

יש לי צורב DVD של SONY מדגם 23A שקניתי מלפני כ 8 חודשים והוא מצוין לכל הדעות

עד היום הוא צרב מעל ל 40 דיסקים של DVD כולל RW ו CDRW ושום דיסק הוא לא הרס הכל עבד טוב מאוד

אני לא מבין בדיוק מה ההבדלים של הקריאה והאיכות צריבה אתה מתכוון לזה שהוא צורב יותר מהיר ?

כי איכות זה אותה איכות את המשחקים שאני צורב אני יראה אותו דבר בכל צורב שאני יצרוב

אז כנראה שאתה לא מבין מה זה צורב DVD,צורב DVD נועד במיוחד לצריבת סרטי DVD,סוני באחד המקומות האחרונים....וכן,יש דבר כזה שנקרא איכות צריבה ואיכות קריאה,בשני הסוגיות האלו סוני גרוע לעומת המתחרים.

זה כמו שאני יגיד שאפשר לקנות מדית DVD זולה...כמו פורטיס למשל,למה מה? זה יצרוב לא? יצרוב,ברוב הפעמים כן,יחזיק מעמד לאורך זמן? לא.

פורסם

אתה צודק אני באמת לא מבין בצורבי DVD ולכן אני כאן כדי ללמוד  ;)

אמרתי את המקרה שלי

ולי למשל יש צורב DVD כדי לצרוב דיסקים צרובים לסוני פלייסטישן 2 שלי ולא בשביל סרטים

ועד עכשיו הצורב לא איכזב

פורסם

צריכה חסכונית יותר בחשמל?

אין שום סיבה ש SATA יהיה חסכוני יותר בחשמל.

למען האמת, למרבה הפלא מבחני ביצועים גם מראים שיפור חביב בכמה בדיקות ספיצפיות בין SATA 2 לבין SATA.

בכלאופן, הכוננים המודרניים הם לרוב SATA ו SATA2 ולא PATA, ולכן הם יהיו מהירים יותר (לאו דווקא בגלל ה SATA, אלא בגלל שהם יותר מודרניים).

מומלץ לקנות SATA, ואם הפרש המחיר לא גדול, לא יזיק SATA 2.

פורסם

קודם כל כונני PATA מיוצרים כל יום במפעלי הייצור לצד כונני ה-SATA .

למען האמת ישנם הרבה כוננים שמיוצרים באותו הדגם בדיוק גם בתצורת SATA וגם בPATA .

אין לי מושג למה SATA חסכונית בחשמל. לא אני יצרתי את הטכנולוגיה. אני רק מדווח על מה שמגזינים ועיתונים מדווחים.

אז אני מציע להסתכל בביקורות ורק כך להחליט איזה סוג של כונן לקנות.

פורסם

אוי באמת , nice , להתקמצן על השלושים שקלים האלה בהפרש בין SATA ו SATAII יהיה טיפה טיפשי.

SATAII מציע בין השאר יותר רוחב פס וחבל לחסוך את השלושים שקל האלה.

אם אני לא טועה, SATA בכל כבל שולח פולסים יותר חלשים מאסיבית מ IDE ובכך נחסך חשמל. (אני ממש לא בטוח, אבל אני זוכר שראיתי מישהו פה אומר את זה)

פורסם

מעולם לא שמעתי מישהו אומר ש SATA חסכוני בחשמל לעומת PATA.

אפשר קישור?

פורסם

זה נהדר של-SATA 2 יש רוחב פס גדול יותר,אבל כמו שכבר אמרתי,הדיסקים של היום לא יכולים לנצל אותו.

אז מי באמת הפראייר פה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים