עבור לתוכן

איך אני פותח את קבצי ה MINIDUMP לאחר קריסה

Featured Replies

פורסם

אחרי מסך כחול

איך אני פותח את הקבצים האלו שנוצרו

פורסם

כנס לאתר של מייקרוסופט קודם ותוריד תוכנה שניקראת... טוב אני יעשה את זה בשבילך

http://msdl.microsoft.com/download/symbols/debuggers/dbg_x86_6.4.7.2.exe

תוריד את הקובץ הזה ותתקין אותו.

אחרי שסיימת להתקין אותו תפעיל אותו ותלחץ על המקשים ctrl +s ותעתיק לחלון את זה:

SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

אחרי שהעתקת תסמן ב V את reload ותלחץ OK

אחר כך, למעלה תלחץ על file ואז על Open crash dump או שפשוט תלחץ ctrl + d

עכשיו אתה מוכן כבר לפענח קבצי dump, הקבצים שאתה יכול לפענח נמצאים ב c:\windows\minidump (בד"כ)

עכשיו, כשאתה פותח קובץ ישאלו אותך שאלה ותלחץ על YES

החלק החשוב שאתה אמור ליראות הוא איפה שכתוב probably caused by (שזה הקובץ האשם או החומרה שגרמה לבעיה)

מעבר ל probably caused by יש עוד כל מיני דברים אבל זה הדבר העיקרי

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה :xyxthumbs:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי שסיימת להתקין אותו תפעיל אותו ותלחץ על המקשים ctrl +s ותעתיק לחלון את זה:

SRV*c:\symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

----------------------------------------------------------------------------------------

what file shuld i open???

what is the name of the file???

פורסם

MeTaLhAmMeR - יפה שאתה עוזר, אבל חבל על המאמץ, משום שהסברתי את הכל בצורה המפורטת ביותר + תמונות ב-FAQ:

יש לי ריסטארטים פתאומיים במחשב/מופיעים לי מסכים כחולים , מה לעשות כדי לפתור את הבעיה?

עידכון: ניתוח קבצי MiniDump בעזרת התוכנה WinDbg - הסבר על השימוש בתוכנה.

על מנת לנתח קבצי MiniDump(*אלו קבצים ששומרים בתוכם את המידע על הקריסות במחשב. לאחר כל קריסה, המידע על הקריסה ישמר בקצבצי הדאמפ)

תצטרכו להוריד את התוכנה:

לינק להורדת התוכנה למעבדי 32BIT - לחץ כאן

לינק להורדת התוכנה למעבדי 64BIT - לחץ כאן

בנוסף לכך, מומלץ להוריד את חבילת הסמלים(Symbols) ישירות למחשב(בתוך חבילות הסמלים יש את המידע הדרוש לניתוח קבצי הדאמפ)

אך אם אתם לא מעוניינים להוריד את כל חבילת הסמלים הענקית למחשב(היא שוקלת כמעט 200MB), אתם יכולים להשתמש בהם בצורה מקוונת(זאת אומרת שהמידע הדרוש מהסמלים יועבר בעזרת האינטרנט), ואני אסביר איך לעשות את זה בהמשך.

שוב, אני ממליץ להוריד את כל חבילת הסמלים למחשב, משום שהניתוח יהיה מהיר יותר(לאלו שיש להם חיבור אינטרנט איטי זה עוד יותר טוב, למרות שאני עם חיבור של 2 מגה נתקלתי בקצת איטיות)

אוקיי, את חבילות הסמלים תוכלו להוריד מכאן:

חבילות הסמלים בשביל Windows XP with Service Pack 2 - לחץ כאן

חבילות הסמלים בשביל Windows XP with Service Pack 1 - לחץ כאן

עכשיו תיצרו תיקייה בכונן בשם Symbols For WinDbg, ותתקינו לתוך התיקייה הזאת את חבילת הסמלים שהורדתם מקודם.

לאחר שיצרתם את התיקייה עם הסמלים, תעקבו אחר השלבים הבאים על מנת לטעון את הסמלים:

1. תלחצו על File

2. ועכשיו תלחצו על Symbol File Path... / או בקיצור: Ctrl+S

3. עכשיו זה החלון שבו אתם אמורים לטעון את הסמלים לתוך התוכנה, פשוט תעשו זאת ע"י לחיצה על Browse ותבחרו בתיקייה של הסמלים שיצרתם בשם Symbols For WinDbg.

4. טעינת קבצי ה-Dump לתוכנה: את קבצי הדאמפ תטענו ע"י לחיצה על File ואז Open Crash Dump.

בחלון שנפתח לכם, תטענו את קבצי הדאמפ מהמחשב שלכם(הם נמצאים ב-C:\WINDOWS\minidump )

תבחרו בקובץ דאמפ הראשון ברשימה.

5. איך לזהות את המידע שהופיע לכם מקובץ הדאמפ שפתחתם - עכשיו בעיקרון הדבר שאתם צריכים לשים לב אליו בחלון הנתונים, זאת השורה של ה-Probably caused by(נגרם ככל הנראה מ:)

הנה תמונה להדגמה:

probablycausedby11wq.jpg

זה הכל פחות או יותר בקשר לניתוח קבצי ה-Dump.

עכשיו נעבור לחלק של הקבצים/סיבות שמופיעות בשורת ה-Probably caused by:

אם למשל מופיע לך שהקריסה נגרמה מהקובץ win32k.sys(כמו שמוצג בתמונה הנ"ל)

אז תדעו שהבעייה היא בעיית דרייברים ככל הנראה.

תמיד כשמופיעים לכם קבצים של ווינדוס כמו ה-win32k.sys, ntoskrnl.exe וכו', הבעיה נגרמת בעקיפין מדרייבר מסויים במחשב שלכם, או קובץ מתוך תוכנה שגרם לזה. לכן אי אפשר לדעת בבירור מה הבעיה כשמופיע קובץ מערכת של ווינדוס בשגיאה ומה שצריך לעשות, זה להסיר את כל הדרייברים של החומרה שקיימים לכם במחשב, ולהתקין את הדרייברים העדכניים ביותר מאתר היצרן של אותו רכיב חומרה.

חשוב להזכיר - תמיד תוודאו שאתם לא מתקינים דרייבר שלא מתאים לרכיב חומרה עצמו בדיוק/למערכת הפעלה שברשותכם.

אם מופיע לכם בשורה למשל את הדבר הבא: Probably caused by : memory_corruption, אתם יכולים להבין שהבעיה היא בזיכרונות/סלוטים שלכם.

מה שצריך לעשות, זה להוריד את התוכנה לבדיקת זיכרון MemTest86(יש קישור להורדה שלה למעלה), ולבדוק את הזיכרונות שלכם.

עכשיו הסבר כללי על הקבצים שיכולים להופיע לכם ב-Probably caused by:

אם למשל מופיע לכם הקובץ : nv4_disp.dll כגורם לשגיאה ואתם לא יודעים מה הקובץ אומר, פשוט תלכו לגוגל ותרשמו את שם הקובץ במדוייק,

לאחר שתריצו את החיפוש בגוגל ותקבלו מידע על הקובץ, תוכלו לאתר את מקור הבעיה(במקרה הזה, הקובץ הנ"ל שייך לכרטיס מסך שלך Nvidia, ומה שצריך לעשות זה להסיר אוברקלוק למשל אם קיים, ולהסיר את הדרייבר הקיים ולהתקין את הדרייבר העדכני ביותר מחדש)

אותו דבר גם לכרטיס קול ורכיבים אחרים.

אם זה קובץ שקשור למשל לכרטיס הקול שלכם, תעשו הסרה של הדרייבר של הכרטיס קול ותתקינו את הדרייבר העדכני ביותר, ואם זה לא עוזר, תבטלו את הכרטיס קול דרך הביוס.

הערות: בקשר לסמלים של התוכנה - אם אתם לא מעוניינים להוריד את החבילת סמלים למחשב, אז פשוט בתוכנה

כשאתם בחורים את תיקיית הסמלים שלכם מהמחשב, במקום לחיצה על Browse, תלחצו על השטח הריק בתיבה הלבנה ותעתיקו לשם את הכתובת הבאה:

SRV*c:\websymbols*[url]http://msdl.microsoft.com/download/symbols[/url]

תלחצו על אישור ותתחילו לנתח את קבצי הדאמפ.

בהצלחה לכולם :)

*נ.ב - אם יש משהו ששכחתי/שלא נכון, אז תודיעו לי, משום שאת הכל רשמתי ממה שאני זוכר ;)

;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים