עבור לתוכן

מחפש המלצות לרסיבר ורמקולים, תקציב סביב 3500.

Featured Replies

פורסם

המטרה היא קולנוע ביתי, מינימום 5.1....

שוטטתי הרבה, ונואשתי. אין לי מושג ירוק או סגול ברסיברים, ואולי יש כאן מישהו שכן מבין, ויכול להגיד לי מה אני מחפש, מה חשוב שיהיה, מה נחמד שיהיה ודגמים מומלצים.

עם רמקולים זה קצת יותר פשוט, פשוט צריך לאהוב את מה ששומעים, אבל גם זה בעיה, כי יש מבחר ענק, והאיכות היא די לינארית למחיר, והתקציב שלי מוגבל...

אני חושב שאני יכול להגמיש עד 4000 אם יש איכות מוכחת ששווה את ההשקעה. בינתיים, אני אפילו לא יודע במה כדאי לשים את רוב הכסף, ברמקולים או ברסיבר.

בינתיים דגם שמצא חן בעיני היה הDENON AVR 1804. גם ה-SR4500 של MARANTZ נראה חביב. שניהם סביב ה-2000 שקל.

מבחינת רמקולים, מה שהכי מצא חן בעיני מבחינת ביקורות היה Cerwin-Vega AV632. הבעיה היא שהם עולים 2500 שקל, מה שאומר שאני אצטרך לקנות רסיבר די מעאפן.

מקווה שיש לכם עצות, ותודה מראש.

פורסם

העובדה שה-CV קיבלו ביקורות טובות לא אומרת דבר שכן שמיעה זהו דבר סובייקטיבי.

שים לב כי יש הבדל בין הסאונד של ה-DENON ל-MARANTZ, כאשר האחרון רך יותר מהראשון. איזה מהם אהבת יותר?

בנוגע לרמקולים, הייתי ממליץ לשמוע את המערכות בעצמך. חברות מומלצות בתקציב: MOREL, ELAC, JAMO, JBL, DEFINITIVE TECHNOLOGY.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ניגשתי לחנות, רציתי לשמוע את מוראל או סרווין ווגה, אבל במקום מה ששמעתי זה JBL שהיה חרא, טרבלי מדי והוופר זמזם כמו מאנייק.

אז שאלתי את המוכר מה לכל הרוחות מומלץ ממה שהיה להם שם והוא המליץ לי על משהו גרמני שלא שמעתי עליו בחיים ושלא היה זול בכלל ושהוא הבטיח שזה מינימום BOSE ברבע מחיר - סאטליטים של CANTON ב-2300 שקל. אני חייב להגיד שהסאונד היה מרשים, במיוחד לעומת ה-JBL המעאפנים (146). הוא המליץ על רסיבר של יאמאהה, שלא אהבתי בכלל. אני חושב שאני אקח את המאראנץ והרמקולים האלה. אלא אם כן למישהו יש כאן הסתייגות.

בדקתי את המחיר שלהם בחו"ל, המחיר המומלץ הוא 600$, האתר של החברה נראה רציני למדי. איך זה שלא ראיתי אותם בשום מקום בזאפ חוץ מבקטגוריית רמקולים לרכב?

פורסם

CANTON זו חברה גרמנית ידועה אשר הרמקולים שלה מפיקים צליל פתוח יותר משאר הרמקולים. סוג הסאונד הזה אינו אהוד על כולם ולכן גם אינו מתאים לכולם. העובדה שהחברה הזו לא נפוצה בארץ לא אומרת עליה דבר. ישראל זה לא מרכז העולם. נהפוך הוא, רוב מוצרי הנישה בתחום הסאונד לא מגיעים הנה. העובדה שהמוכר הזכיר BOSE קצת הלחיצה אותי שכן אני אישית לא הייתי קונה את הרמקולים האלה גם אם היה נשאר לי כסף פנוי ולא היו עניים בעולם. מבחינת שילוב של MARANTZ ו-CANTON, אני אישית לא ניסיתי ועל כן אינני יכול להמליץ. קודם כל תנסה את השילוב הזה שכן כל רסיבר דוחף את הסאונד בצורה שונה ולכן לא ניתן לחזות את התוצאה מהנתונים בלבד.

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח אם תסביר לי מה זאת אומרת צליל פתוח יותר? ואני אשמח להמלצה קונקרטית יותר, אפילו אם לדעתך היא סובייקטיבית, כי להתחיל לדסקס צלילים פתוחים או סגורים, זה יותר מדי אודיופילי בשביל האוזן הלא מנוסה שלי. אני משער שמה ששמעתי זה חרא רמקולים ב-2000 שקל לעומת הCANTON שעלו אותו דבר או טיפה יותר, ושווים 600$, ולכן הם נשמעו לי כל כך הרבה יותר טובים...

באמת, תסתכל על הניק שלי, אני טוטאל נוב. מה אתה היית קונה בתקציב הזה?

פורסם

הכוונה בצליל פתוח היא שהרמקול נותן תחושה של מרחב וכי מרגישים מרחק בין הכלים והנגנים. בניגוד לרמקול סגור אשר בו הכל נשמע יותר צפוף.

תעזוב את העלות של הרמקולים. מחיר לא משחק כאן תפקיד אלא איכות.

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי שקראתי ביקורות ממש טובות על המאראנץ, במיוחד זו: http://www.hometheatermag.com/receivers/205marantz/ , החלטתי לקנות אותו, כרסיבר הכי משתלם בטווח המחיר הזה. הוא לא הכי עוצמתי, ומצד שני אני לא ממש מחפש עוצמה. על הדנון ויתרתי לגמרי, כי 1804 זה דגם מיושן, והחדש יותר, ה-1905 שמחליף אותו, מקפיץ את המחיר ל-2600, שזה בפירוש חורג ממגבלות התקציב, שלא לדבר על הביקורות הפושרות שהוא קיבל.

המחיר הכי נמוך של הSR4500 בזאפ הוא 2230 שקלים. הצלחתי לקנות אותו ב1720 במכירה פומבית בוואלה. אני די מרוצה מהתנאים, עכשיו בוא נראה איך הוא מבצע...

מה שקצת בעיה כי עדיין אין לי רמקולים. ואני לא חושב שמחיר הוא לא פונקציה. הוא מאוד מהווה פונקציה במיוחד בטווח מחירים שאנחנו מדברים עליו. כל שקל שאני שם יותר על רמקולים מעלה את האיכות באופן לינארי. אפשר להתווכח על איכות ודקויות כשיש תקציב משולש ממה שיש לי ולפעמים גם יותר מזה. בהתחשב שהתקציב המקורי היה 3500 וניתן למתוח אותו ל4000, נותרו לי 2300 שקלים להוציא, +/- וכמו שאמרתי אני יכול למתוח את זה קצת יותר אם האיכות היא מוכחת, והשאלה היא מה האופציות לרמקולים שיתנו את התמורה הטובה ביותר לכסף. CERWIN WEGA? CANTON? אופציות אחרות?

מאוד קשה לי ללכת ולשמוע כל רמקול אפשרי, והייתי מאוד שמח להתכוונן לכיוון מסויים לפני קבלת החלטה. בהתחשב בזה שמותגי איכות קשה למצוא בחנויות הפשוטות שבקניונים, וגם בחנות שמחזיקה אותם אין את כל המותגים, הייתי רוצה לחשוב שאם אני מתרוצץ בכל הארץ כדי לשמוע רמקולים יש לזה איזשהי מטרה.

בכל מקרה, תודה על העזרה עד עכשיו..

פורסם

לדעתי זו הייתה טעות חמורה לרכוש את הרסיבר ללא שמיעה וללא התאמה לרמקולים שהנך מתכוון לרכוש.

אם לא הבנת מהודעותי הקודמות אז ישנם סוגים רבים של סאונד וכל רסיבר ורמקול מפיקים צליל שונה. כעת, גם רכשת רסיבר שאינך מכיר את הצליל שהוא מפיק וגם הגבלת את עצמך ברמקולים שכן הנך מוכרח לרכוש רמקולים אשר נשמעים טוב עם הרסיבר הנ"ל במקום לעשות ההיפך, כמו שצריך, קודם כל לרכוש רמקולים ורק לאחר מכן להתאים להם רסיבר.

בנוגע למחיר, בתחום הסאונד איכות זהו דבר מאד מופשט. העובדה שרמקול הינו מאד איכותי אך לא נותן לך את הסאונד שאתה אוהב לא תורמת לך דבר שכן אתה לא תהנה ממנו גם אם תשקיע בו אלפי ועשרות אלפי שקלים.

מכיוון שכבר ביצעת את הרכישה המלצתי ללכת לחנויות אשר מציגות את ה-4500 ולשמוע אותו יחד עם הרמקולים שיש להם ולהתאים בהתאם. אין ברירה אך הגבלת את אפשרויות הבחירה שלך. בבחירת הרמקולים העיקר תשים לב שהנך רוכש רמקולים ממותגים.

פורסם

במחיר הזה אין הרבה ברירות. נסה להתמקד ברמקולים של KEF, Tannoy, Wharfedale, Mission, Acoustic Energy שמעניקים תמורה טובה למחיר.

*שים לב שהרמקולים של קאנטון לרוב מאופיינים בטרבל חד ו"נוקשה" כפי שתראת... זה מרשים מאד בעת ההדגמה בחנות וגורם להם להישמע מיוחדים בהשוואה לרמקולים אחרים; א-ב-ל, הדבר עלול להתגלות כמגרעה רצינית לאחר רכישה: אתה עלול למצוא את עצמך מתעייף עד "מתענה" מהצליל לאחר האזנה ממושכת.*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים