עבור לתוכן

המלצות לספר טוב

Featured Replies

פורסם

בקשר לספר שורש שירותים חלקי כלב-חצי מהאנשים שקראו אותו אהבו וחצי אמרו שמשעמם.

מי שאמר שבעל זבוב זה ספר טוב- תגיד השתגעת?!!? O_0 מילא הייתי מבין אם קראת את זה באנגלית אבל בעברית?

עכשיו בקשר להמלצה שלי- פרפר- ספר מעולה.

• תגובות 38
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לוחמי החלל/רוברט היינליין (starship troopers)

הספר הכי טוב שקראתי בחיים שלי

הוא מספר על התהליך שעובר ריקו (הגיבור) מסוף התיכון ובזמן הצבא.

למרות זאת זה לא רק ספר צבאי אלא גם ספר פוליטי ופילוסופי.

אני מבטיח לך שכשתסיים את הספר לא תוכל להיות אדיש אליו,

אולי תתאהב בו אולי תשנא אותו אבל אדיש אני בטוח שלא תוכל להיות.

בכלל אני ממליץ על הספרים של היינליין הם גורמים לך לחשוב גם אחרי שקראת את הספר,

רק לאחרונה סיימתי ספר שלו שנקרא:Tunnel In The Sky

שגם עליו אני ממליץ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!

זה באנגלית?

בסטימצקי או בצומת ספרים יש את זה?(נשמע ממש מעניין)

פורסם

אפשר למצוא את הספרים של היינליין בכל חנות ספרים.

סטימצקי או בצומת ספרים לדוגמא, אבל יכול להיות שתצטרך להזמין את זה,

באנגלית גם ניתן להשיג אבל זה לוקח זמן (שבועיים עד חודש תלוי בספר ואם יש להם אותו במחסנים שלהם).

רק שתבין עד כמה הספר הזה משמעותי בשבילי, יש לי אותו גם בעברית וגם באנגלית.

אני ממליץ על הגירסה האנגלית, אבל אם יש לך לחץ זמן (ההזמנה לוקחת זמן) אז גם התירגום בעברית טוב.

אבל ההמלצה שלי היא לקרוא את הספר באנגלית (ללא קשר אם קראת אותו בעברית קודם לכן).

כשתסיים אני אשמח לשמוע מה חשבת על הספר...

קריאה נעימה :xyxthumbs:

פורסם

(מצטער על ההקפצה, אבל לא הייתי בבית 4 ימים)

אני פשוט חייב להמליץ על ספרים של אסימוב.

הספרים שקראתי:

קץ כלזמן (The End of Infinity)

הספר מספר על הרלאן, טכנאי בארגון כלזמן (Infinity), שהוא ארגון שקיים מחוץ לתחומי הזמן. עובדי הארגון נעים בין התקופות השונות ומתווכים ביניהן, עושים שינויים במהלך הזמן על מנת לעזור למין האנושי. ספר מאוד ייחודי ומעניין - למעשה, קראתי אותו פעמיים באותו שבוע בגלל זה.

אנוכי הרובוט (I, Robot)

אוסף סיפורים קצרים על רובוטים. הסיפורים מראים את התפתחות הרובוטים (לפי ראייתו של אסימוב, כמובן) במשך כ-60 שנה (הסיפור הראשון מתרחש ב-1996... אסימוב היה אופטימי), מנקודת מבט של רובופסיכולוגית (כן, פסיכולוגית של רובוטים) בשם סוזאן קאלווין. אגב, אין ממש קשר לסרט. מאוד מומלץ.

מחר כפול תשע (Nine Tomorrows)

תשעה סיפורים קצרים על העתיד. אין ממש קשר ביניהם, והם מציגים כל מיני רעיונות נחמדים ומעניינים (מומלץ מאוד הסיפור "השאלה האחרונה". אין לו ממש עלילה, אבל ה-punch line שלו מצוין).

בארץ הרובוטים (The Rest of The Robots)

ספר המשך ל"אנוכי הרובוט", המכיל עוד סיפורים קצרים על רובוטים. מעניין, אבל קצת פחות אהבתי אותו.

מערות הפלדה (The Caves of Steel)

הסיפור מתרחש בערך 3000 שנה בעתיד. כדוה"א מפוצץ בתושבים שגרים במערות תת-קרקעיות, ודי פוחדים מהשמש ומאוויר צח. לעומתם, בכ-50 פלנטות מרוחקות יש אוכלוסיות דלילות למדי (כמה מיליוני תושבים), שנעזרות בכוחם של רובוטים. בין תושבי כדוה"א לתושבי החלל יש יריבות רבה. הסיפור הוא על בלש בשם אלייג'ה ביילי שנשלח לחקור רצח על אחת מערי החלל, שיש חשד שהוא התבצע ע"י תושב כדוה"א. הספר דן בכל מיני שאלות שקשורות לרובוטים של אסימוב, בין השאר.

השמש העירומה (The Naked Sun)

המשך ל"מערות הפלדה". אלייג'ה ושותפו נשלחים לפתור רצח על פלנטה מוזרה בשם Solaria, שבה האוכלוסיה דלילה במיוחד (כ-20000 תושבים בלבד, שחיים בבידוד זה מזה) וזאת עקב מדיניות נוקשה במיוחד של תכנון ילודה. מעניין למדי.

יש גם עוד שני ספרים בסדרה, אבל עדיין לא הגעתי אליהם.

ויש לאסימוב עוד סדרת ספרים בשם סדרת המוסד, שהבנתי שהיא המפורסמת מבין ספריו (גם לזה אני אגיע...)

מקווה שתרמתי והעשרתי :)

פורסם

אוליי תנסה גם את החייל האמיץ שוויק , זה דיי משעשע.

פורסם

קראתי את ההוביט, ספר חביב.

נכון שההתחלה משעממת פחד, אבל הוא משתפר :).

פורסם

Harry Potter and the Half-Blood Prince

;)

פורסם

Harry Potter and the Half-Blood Prince

;)

למה בקריצה?

סיימתי אותו אתמול ב-3:00 בלילה, ואני רוצה להגיד לכם שזה אחד הספרים הטובים שקראתי בזמן האחרון.

כל סנט שג'י-קי-רולינג הרוויחה בזכות סידרת הספרים האלה הורווח ביושר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים