עבור לתוכן

פסיכומטרי בסוף י"א- שווה?

Featured Replies

פורסם

זאת אחת היציאות היותר מפגרות שיצא לי לשמוע לאחרונה... ::)

(לא שמעת על עניין ואהבה למקצוע מסויים? לא שמעת על כך שאם אתה משקיע במשהו,

ואתה טוב בו, יותר טוב מאחרים, אתה גם תרוויח יותר מאחרים?)

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי שווה. אני עשיתי בקיץ שעבר קורס של קידום תיכון והוצאתי ציון גבוה במבחן באוקטובר. אם אתה מתכנן ללכת לעתודה, זה אפילו יותר משווה, זה כמעט חובה, שכן קשה להתכונן למבחן בזמן לימודים בי"ב.

בקשר לשעות: אצלנו היו שני מפגשים בשבוע בזמן החופש ומפגש אחד בשבוע אחרי תחילת הלימודים, סה"כ 15 מפגשים של 4 או 5 שעות (לא זוכר). צריך להשקיע עוד איזה 5-6 שעות בשבוע על שיעורי בית ומבחנים לדוגמא, כאשי לקראת המבחן עצמו פותרים כמה מבחני דוגמא מלאים, שכל אחד מהם הוא 3 שעות + שעה בדיקה.

גם לי היה אותו הדבר שווה מאוד את ההשקעה :xyxthumbs:

ומשאיר את הראש נקי (מפסיכומטרי) לפחות עד סוף הצבא (אם אתה לא עושה עתודה)

פורסם

פסיכו בסוף יא' (אתה מתכוון אולי למועד אוקטובר הקרב ובא? כי אז זה אולי תחילת יא' או יב') זה דבר טוב רק אם אתה יודע שאתה יכול לשבת וללמוד דיי הרבה חומר בלא ממש הרבה זמן, בצורה אינטנסיבית.

אחרת חבל על הזמן תקבל ציון שלא הכי משקף אותך.

אבל בכלליות אם אתה כן מצליח להשיג ציון נורמלי אז הרבה דלתות נפתחות.

ובארטון, מה רע ברפואה... (חוץ מזה שאני רואה שאתה מעריץ של המנתחים הפלסטיים)

פורסם

ובארטון, מה רע ברפואה... (חוץ מזה שאני רואה שאתה מעריץ של המנתחים הפלסטיים)

הרפואה בישראל שווה לת*ת

הרופאים עובדים קשה לאללה ובשעות לא הגיוניות, מצילים חיים ומקבלים שום דבר בתמורה. המשכורות על הפנים.

מנתח פלסטי הוא היחיד שעושה כסף טוב וגם זה רק בתנאי שיש לו קליניקה משלו

בקיצור לא שווה(לפי דעתי) את ההשקעה בלימודים וההשקעה אחר כך בעבודה

אבל אם מישהו אוהב את זה, אדרבה(למרות שקשה לי להאמין שמישהו יודע שהוא אוהב את זה לפני שהוא בכלל טעם רבע מזה

זאת אחת היציאות היותר מפגרות שיצא לי לשמוע לאחרונה... ::)

:-X

(לא שמעת על עניין ואהבה למקצוע מסויים? לא שמעת על כך שאם אתה משקיע במשהו,

ואתה טוב בו, יותר טוב מאחרים, אתה גם תרוויח יותר מאחרים?)

שוב, יחסית למקצועות אחרים המשכורת לא משהו

וזה לא שאין לי הערכה למקצוע כי דווקא יש לי(למרות שאחריי הנאום של הקרפ"ר ב"כושית" יש לי קצת ספקות :smile1:)

פורסם

אני עשיתי בסוף י"א ויצאתי די מרוצה, אבל בטח אם תשאלו את TOPGUN הוא יגיד שזה לא משהו כי הוא נדפק עם הציון ( :smile1: )

קל לכל מי שלא הצליח בפסיכו להאשים את המקום בו הוא למד, זה הרבה הרבה יותר תלוי באדם עצמו

פורסם

אולי לא משלמים יותר מידי במוסדות ממשלתיים, או עירוניים, אבל במוסדות פרטיים מקבלים המון כסף.

וחוץ מזה רפואה ידוע כמקצוע שצריך להקריב למענו הרבה.

אם זה משהו שאוהבים, לזה צריך ללכת

ובאמת מסכן טופ-גאן, איך הוא נדפק :smile1:

פורסם

אולי לא משלמים יותר מידי במוסדות ממשלתיים, או עיריתיים, אבל במוסדות פרטיים מקבלים המון כסף.

וחוץ מזה רפואה ידוע כמקצוע שצריך להקריב למענו הרבה.

אם זה משהו שאוהבים, לזה צריך ללכת

ובאמת מסכן טופ-גאן, איך הוא נדפק  :smile1:

??? במה טופ גאן נדפק ? כמה הוא קיבל?

פורסם

טופגאן קיבל ציון איום ונורא, ממש קטסטרופה :'(

פורסם

עוזב, למה להעליב את הבנאדם? לא כולם צריכים לדעת...

רפואה זה אכן חרא בהתחלה, אבל גבוה בסוף...ברפואה פרטית יש המון כסף אבל צריך את ה10 פלוס שנות ניסיון בשביל זה...

פורסם

אני עשיתי בתחילת יב' וגם בסוף (לא אהבתי את הציון הראשון... 624). לפני הראשון למדתי הקורס של קידום, הייה נחמד, אבל אני לא אחד שמסוגל לעשות דברים כמו רובוט, לקח לי די הרבה זמן להתרגל לשיטה... לפני השני קניתי ערכה של אנקורי. לא משהו... בשביל ה"רקע הטאורטי" קראתי שוב את המחברת מקידום ואת החוברות, ועשיתי רק את השאלות (גם לא ברמה של קידום... לפי דעתי...).

מבחינת השקעה: כל זמן שרק אפשר! תקרא ספרים (ברמה גבוהה) האנגלית, תלמד את המילים בעברית, תפתור מבחנים וכו... זה המבחן היחיד שבו 100% החרשנות משלתמת!

ואתם יודעים, רפואה יש לא רק בארץ  ::)

ואם ליבי תהייה עתודאית, אז היא לא תצתרך את ה10 שנים ניסיון...

פורסם

<>

:kopfpatsch:

פורסם

שונה... שכחו מזה...

פורסם

אני עולה לי"ב וקפצתי כיתה ככה שאני מסיים קטן בשנה+ מכולם כדי לי לעשות את הפסיכו באוקטובר ואם לא ילך לי לעשות שנה הבא?

כעיקרון אין לי הרבה לשנה הבאה:מתטמטיקה+אנגלית 5 יח,הבעה ואזרחות.(עשיתי מחשבים+פיסיקה ויש לי ציון ממש טוב אולי אני ישפר רק חשמל ומכניקה שיש לי 88).

פורסם

תעשה במועד אוקטובר הקרוב, זה זמן נוח. כך גם תשאיר לך כמה הזדמנויות לשפר אם לא תהיה מרוצה מהציון.

פורסם

אם אתה רוצה לעשות פסיכומטרי השנה (לעתודה, או סתם כדי להתפטר מזה), אז מניסיון אישי לך על מועד אוקטובר.

השנה סיימתי י"ב.

מתוך רצון להיות עתודאי תכננתי להיבחן במועד אוקטובר, אך לאחר שהתברר כי זה נופל על המסע לפולין, החלטתי לוותר על מועד אוקטובר ולהתמודד עם מועד פברואר כי מאוד רציתי לצאת לפולין (ובדיעבד אני לא מתחרט על ההחלטה הזאת, אבל חכה להמשך).

עברתי קורס ב-"קידום אישי" (קורס מומלץ, ד"א), ואף הוצאתי ציון סביר פחות או יותר בפברואר (677, וזה רק בגלל נפילה לא צפויה במתמטיקה, באנגלית ועברית הלך טוב מאוד [~140] -ותודה ששאלתם :)).

אבל- לעבור את הקורס באמצע השנה זה קריעת תחת לא נורמלית. גם הידרדרו לי מעט הציונים משום שהשקעתי פחות בבית ספר באותה התקופה, וגם מרוב לחץ ועבודה רצופה כל הזמן (מדלג בין תירגול של הקורס לבין מבחנים של הבי"ס) אתה פשוט מגיע למצב שאתה לא יכול יותר לתרגל, אתה חייב לנוח, וככה יצא שהרבה תירגול נגרר עד הסוף ולא נעשה כלל בסופו של דבר, ועל זה אני מצטער.

עוד נקודה היא שגם אין "ניסיון חוזר" (נכון רק לגבי עתודאים)- לא שהייתי חוזר על הסיוט הזה עוד פעם, אבל זה משהו אחר...

בקיצור:

ההמלצה שלי- אם אתה רוצה לעשות פסיכומטרי השנה, גש למועד אוקטובר, כי אח"כ זה פשוט נהיה קשה מידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים