עבור לתוכן

שאלה בקשר חייגן בכבלים

Featured Replies

פורסם

הוא IP אינטרנטי ושייך ל-ISP שלי, כלומר לא מתחיל ב-172 או כל IP פנימי אחר; עוד "ראייה" ששכחתי להציגה... :)

לא אמרתי זאת! ברור שגם בחיבור ללא חייגן אתה חשוף לסכנות. אני יצאתי כנגד הטענה שלך שבחיבור בחייגן הסיכון מועט יותר, דבר שהוא לא נכון כי גם הרפש שהצטבר ברשת של הכבלים שווה ערך, אם לא גרוע אף יותר מבאינטרנט, בעיקר בגלל שמדובר בהבדל ה'חשיפה': IP אחד אל מול מאות אלפים (רשת הכבלים הפנימית) לעומת IP אחד אל מול מיליונים (רשת האינטרנט). דווקא הסבירות יכולה להיות גבוהה יותר ב"בריכה" ולאו דווקא ב"ים", למרות או אולי בגלל שכמות המים שם עצומה בהשוואה ישירה והסיכוי להידבק קטן יותר.

לגבי הרשתות - יכול להיות שאתה צודק ושיש להם למעשה שתי רשתות - אחת פנימית ללקוחות עם חייגן ואחת "חיצונית" שהיא רשת אך ורק בגלל שהיא משותפת בכבלים (דה פקטו) וממנה מוקצה לך האיפי של הספק. אני תומך בספק, לא בכבלים :s05:

לגבי האבטחה - אם הם לא באותה רשת, כנראה שיש לזה השלכות גם ברמה הזאת.

בכל מקרה, אני אשתדל לברר את זה (גם בשביל עצמי וגם בשביל אנשים אחרים שאולי נהנו מהפולמוס שלנו :) )

פורסם

לא הבנתי את הסיפור עם הים והבריכה. שהרי אם אתה מתחבר ללא חייגן לאינטרנט אתה מקבל כתובת נניח A.B.XX.XX שהיא IP אינטרנטית לכל דבר. הבלאסטר ודומיו מתקיפים את מי שיושב על תת-רשת A.B כלומר את חבריך ללא החייגן ואני לא יודע מי עוד שמקבל את IP מאותה סדרה אינטרנטית (לא מעניין האינטראנט כרגע).

עם או בלי חייגן אתה מקבל IP אינטרנטי נגיש מכל מחשב אחר באותה תת-רשת, ומכל האינטרנט עצמו.

פורסם

הייתרון העיקרי שרוב האנשים רוצים לעבוד ללא חייגן בגללו זו העבודה שאין הגבלה של מהירות, בצורת חיבור הזו היחידים שמגבילים אותך למהירות שליחה\קבלה אלו הם הכבלים, הגבלה שאפשר בקלות לעבור אותה מהמחשב שלך בבית וליצור מצב של הורדה ב5 מגה ביט ושליחה ב2 בלי שישמו לב אליך, זאת הסיבה שספקיות אינטרנט רוצות להפסיק את השיטה הזו, אבל לכולן יש לקוחות כאלו.

פורסם
  • מחבר

אז אתה יכול להסביר איך אני עושה שאני לא אצטרך חייגן?

אם אתה בטוח שאין בזה בעיה אבטחתית וHOT או הספקית לא ינסו לצלוב אותי

פורסם

הוט לא נותנים חיבור ללא חייגן בלי אישור הספקית

אם אני לא טועה,ף 013, 012, עוד נותנות חיבור ללא חייגן עדיין, לא לכל הלקוחות , לא יודע בדיוק איך זה הולך - צריך לברר כשנרשמים לשירות.

נזק בין לאומי נותנת חיבור ללא חייגן בלי בעיות לרוב.

נטויז'ן ואינטרנט זהב לא נותנות, ושאר הספקיות גם לא (מי נשאר ?)

גם אם תאיים "אני מתנתק מכם" רוב הסיכויים שאם אתה לא לקוח VIP או משהו כזה , יגידו לך "טוב, תתנתק, שלום" בלי לחשוב פעמיים.

הדרך הכי "קלה" היא לזייף אימייל שנשלח מנטויזז'ן להוט שמאשר חיבור כזה ללקוח מסויים עם כל הפרטים שלו (שזה יחסית קל לעשייה במקרה ואתה עובד בנטויז'ן בתמיכה ;) )

חוץ מלפרוץ את המודם שלך למהירות גדולה יותר, אין בחיבור בלי חייגן שום ייתרון גדול לדעתי (אלא אם כן יש לך ראוטר שלא מסוגל לחייג או משהו כזה)

ולא לכל האנשים יש את הידע איך לפרוץ את המודם.

ובעתיד הקרוב (חצי שנה - שנה) חיבור ללא חייגן יהפוך ללא חוקי במדינת ישראל ללקוחות פרטיים, ואז גם ככה יקחו לך את זה במידה ותפרוץ.

אז אני לא רואה סיבה טובה שתשקיע בזה מאמצים כלשהם.

אני אישית חי עם חייגן, חיים טובים, תאמין לי, מי שיודע לדאוג למחשב לא צריך שום דבר חוץ מזה

חייגן על מודם USB ישן של כבלים (superlink2800) והחיבור שלי נשאר און ליין יותר משבוע לפעמים, אני מתנתק רק כשאני צריך לעשות הפעלה מחדש של המחשב.

האימיול מוריד בלי עין הרע, על ממוצע 150 ק"ב קו שטוח בגרף. (אני על מגה וחצי)

אני ממליץ לך לא לקבל התקפי עצבים בטלפון מדיבור עם שירות לקוחות וכו', תשאר עם חייגן אין בזה רע לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים