עבור לתוכן

בעיה בלוח אם

Featured Replies

פורסם

לחבר שלי יש לוח אם של אינטל דגם d845pesv בבוקר הוא הדליק את המחשב והמחשב נדלק ולאחר 3 שניות התכבה, הוא ניתק את כל חיבורי החשמל והשאיר רק את הרכיבים החשובים (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון) ניסה להדליק את המחשב שוב פעם אבל הבעיה נמשכת...

לאחר בדיקה שערכנו גילינו גם שמוציאים ומנתקים את כל הרכיבים בלוח אם (חוץ מהחשמל ללוח) אין post המסך לא נדלק והספיקר לא מגיב... אחרי כמה זמן גילינו שכשמוציאים את כבל ה 12 V עם ה 4 פינים מהלוח אם (תמונה מצורפת) molx4p4l.JPG

הספיקר מתחיל לצפצף אבל כל איזור ה IDE לא מגיב.

ניסינו לחבר ספק חדש והבעיה נמשכת...

יש למישהו מושג למה אין post? או למה שכאשר ה 12 V מחובר המחשב נכבה לאחר 3 שניות?

תודה לעוזרים :s07:

פורסם

לחבר שלי יש לוח אם של אינטל דגם d845pesv בבוקר הוא הדליק את המחשב והמחשב נדלק ולאחר 3 שניות התכבה, הוא ניתק את כל חיבורי החשמל והשאיר רק את הרכיבים החשובים (מעבד, כרטיס מסך, זיכרון) ניסה להדליק את המחשב שוב פעם אבל הבעיה נמשכת...

לאחר בדיקה שערכנו גילינו גם שמוציאים ומנתקים את כל הרכיבים בלוח אם (חוץ מהחשמל ללוח) אין post המסך לא נדלק והספיקר לא מגיב... אחרי כמה זמן גילינו שכשמוציאים את כבל ה 12 V עם ה 4 פינים מהלוח אם (תמונה מצורפת) molx4p4l.JPG

הספיקר מתחיל לצפצף אבל כל איזור ה IDE לא מגיב.

ניסינו לחבר ספק חדש והבעיה נמשכת...

יש למישהו מושג למה אין post? או למה שכאשר ה 12 V מחובר המחשב נכבה לאחר 3 שניות?

תודה לעוזרים :s07:

או שמדובר בבעיה בספק - הוא לא נותן לך מספיק מתח או שהמתח לא מיוצב כמו שצריך או שמדובר בלוח אם הרוס. לי פעם היה לוח אם שלא הגיע לפוסט ולא צפצף אפילו אלא אם כן הוצאתי את הבטריה של הביוס, ואז הוא קרס רק בשלבים מאוחרים יותר...

פורסם
  • מחבר

דבר מאוד מוזר קרה עכשיו... חבר שלי מתקשר אלי ואמר לי שבתקווה נואשת הוא ניסה להדליק את המחשב ופיתאום הוא לא מתכבה בכלל!! :o פיתאום המחשב עובד כמו שצריך

איך יכול להיות שהמחשב עובד פיתאום? חשמל סטטי יכול להיות? או שאולי אלה סימנים שהלוח עומד למות? :P

פורסם

יכול מאוד להיות שמשהו קרב לסופו.

אני מציע לגבות את כל מה שצריך על ההרדיסק, ואז להפעיל ישומים כבדים כמו PRIME95 כדי לבדוק את יציבות המחשב - לדעתי הוא לא יחזיק הרבה זמן כי לוח האם גוסס - או שיש בעית חשמל

פורסם

לדעתי היה קצר , וזה יחזור על עצמו , אבל שום דבר לא קרב אל קיצו .

פורסם

תבדוק את מצב הקבלים על הלוח ובתוך הספק.

פורסם
  • מחבר

יכול מאוד להיות שמשהו קרב לסופו.

אני מציע לגבות את כל מה שצריך על ההרדיסק, ואז להפעיל ישומים כבדים כמו PRIME95 כדי לבדוק את יציבות המחשב - לדעתי הוא לא יחזיק הרבה זמן כי לוח האם גוסס - או שיש בעית חשמל

הרצתי על המחשב שלו יום שלם פריים 95 ולא קרה כלום...

לדעתי היה קצר , וזה יחזור על עצמו , אבל שום דבר לא קרב אל קיצו .

כן גם יכול להיות...

תבדוק את מצב הקבלים על הלוח ובתוך הספק.

זהו שחפשתי שעות קבלים שרופים ולא מצאתי...

פורסם

אם זה חוזר לדעתי תפרק את כל מה שאתה יכול ( כולל ת'לוח מהמארז ) , תנקה, ותרכיב מחדש . מנסיון .

פורסם

אולי המגעים היו רופפים או שיש חתכים בחוטים ובגלל זה זה לפעמים מגיב לפעמים לא (ככה היה לי בעכבר אז אני מניח שזה יכול לקרות בלוח אם)

פורסם
  • מחבר

זה כבר לא משנה ממש מה היה שם כי עכשיו הלוח מתכבה אחרי שלוש שניות גם אם מחכים לילה שלם... חבר שלי כבר קנה לוח חדש

תודה רבה למי שעזר עד עכשיו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים