עבור לתוכן

הקץ לסכסוך ?

Featured Replies

פורסם

באמת שדיי קשה להשוות בין האירגונים (הישראלים והפלסטינים).

שם אלו היו פעולות תגמול, סוג של הגנה ע"י התקפה, פה זה פיגוע לשם הרג.

• תגובות 104
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וויכוח עקר. מישהו זוכר את לבנון?

אז בכיר חמאס אמר משהו... so F**king What?

גם עוזי לנדאו מדבר שטויות, מישהו מתייחס?

אף אחד לא אומר שיהיה טוב. יהיה יותר טוב ממה שיש עכשיו

פורסם

התשובה שלי ל-Borg - אני אענה בקצרה על כל מה שאמרת, כי אני בעבודה ואין לי זמן כ"כ.

אני אתחיל בלהזכיר לך שהממשלה החליטה על מועד לפינוי מספר חודשים לפני הפינוי עצמו, הודיעה עליו והציעה לכל מי שאמור להתפנות להגיע למו"מ על גובה הפיצויים, קבלת שטחים חלופיים ועוד. אין לאף אחד שום כוונה לשלוח לא צבא ולא משטרה להתעמת עם המתנחלים. הבחירה להתעמת היא של המתנחלים בלבד, והממשלה לא תשנה את החלטתה בגלל כמה אלפי אנשים שהחליטו שהחלטות של הממשלה בנוגע להשקעה בתשתיות ביישובים שלהם היא חוקית ודמוקרטית, אבל פינוי אותם ישובים היא בדיוק ההיפך.

זה לא גירוש ולא טרנספר, בטח לא במובנים שהשתמשו בהם עד היום. להזכירך, טרנספר נעשה לבני מיעוטים באירופה ע"י המשטר הנאצי. אז העבירו אנשים מביתם, לעתים כמעט ללא התראה ויישבו אותם בצפיפות לא אנושית באזורים סגורים. כל הקבלה של תכנית ההנתקות לשואה בכלל מגעילה אותי. כרגע מה שמציעים למתנחלים זה פיצויים שמגיעים גם לחצי מליון דולר בחלק מהמקרים, שטחי אדמה באחד ממספר מקומות שיבחרו ועוד הטבות. האזרחים הפטריוטיים שאתה מדבר עליהם יושבים על שטח שהוחלט כבר לפני יותר מעשור שלא שייך יותר למדינת ישראל. יש בו שלטון זר שעויין כלפי המדינה שלנו והאוכלוסיה שם עויינת. לא מעבירים את אותם אזרחים לאוגנדה, אלא לחלקים אחרים של המדינה. זה הכל. באף אחד מהמדינות שציינת הליך פינוי לא התבצע מהסיבות האלה ובתנאים האלה, מה שאומר שההקבלה לא רלוונטית לחלוטין.

אם קשה להגן על הישובים המבודדים (גוש קטיף זה לא ישוב מבודד) שמוקפים באוכלוסייה עויינת, אז אל תמחק את הישובים היהודים המבודדים. תמחק את האוכלוסייה העויינת.

גוש קטיף זה חבל ארץ קטן ומבודד. אני מציע לך לחזור למפה ולראות בדיוק איפה זה. בין הפטיש לסדן - רצועת עזה ומצרים. בגוש קטיף חיים היום פחות מ-7000 תושבים, בישובים של בין 30 ל-700 נפש. רצועת עזה מכילה למעלה ממליון ומאתיים אלף תושבים פלשתינים. אם אתה מציע "למחוק" את האוכלוסיה העויינת במקום להעביר את 7000 התושבים היהודים אל מחוצה לה, המשפט שלך על המשטרים הדיקטטורים החשוכים מתאים פה בדיוק.

פורסם

חחח אתם כולכם מדגימים בדיוק את מה שאמרתי!

למה כאשר הפיגועים בעדנו זה טוב?

למה כאשר זה נגדנו זה רע?

חחחח תודה לכם על אווילותכם הרבה, אשר רק הדגימה את מה שאמרתי.

ו-IG, ראיתי לא פעם ולא פעמיים (וגם לא שלוש) עיוותים לטובת היהודים בספרי הלימוד. ואם מוסיפים לזה את הרמה הממוצעת של הלימוד בארצנו - בבקשה חסוך ממני את זה שכאשר עשית בגרות היה כתוב לך שהם ניסו לחמוק בפגיעה באזרחים.

הם לא עשו את זה בכוונה, נכון, אבל אם היו אזרחים באזור לא הייתה להם בעיה לבצע את הפיצוץ.

אני נוטה לסמוך יותר על צדדים נייטרלים בכל מה שנוגע להיסטוריה... כי כמו שאמרתי - פעמים רבות הצד אשר כותב את הספרים מעוות את הכל לטובתו...

פורסם

ואפשר לדעת בבקשה מאילו מקורות "נייטראליים" אתה לוקח את האינפורמציה?

פורסם

וויכוח עקר. מישהו זוכר את לבנון?

אני זוכר שמאז הבריחה מלבנון החיזבאללה רצח וחטף שלושה חיילי צה"ל, וממשלת ישראל שיחררה מאות טרוריסטים ושני קלפי מיקוח תמורת שלושת הגופות ועבריין אחד.

ההתקפות של החיזבאללה לא פסקו וגבו הרוגים נוספים מצה"ל כמעט ללא תגובה, למרות היום של ברק בתגובה אימתנית.

למי שחושב שהאיום מלבנון הוסר, הוא טועה בהחלט. האיום גדול עכשיו יותר מתמיד.

במוקדם או במאוחר, אלפי הרקטות של החיזבאללה (שהטווח שלהן מגיע עכשיו עד לת"א) יכו בערי ישראל.

אז בכיר חמאס אמר משהו... so F**king What?

החמאס לא רק אומר, הוא גם עושה (ראה: הפיגוע בנתניה שבוצע ע"י הג'יהאד האיסלאמי).

בניגוד לחיזבאללה שהמטרה המרכזית שלו היתה להוציא את צה"ל מלבנון, המטרה המוצהרת של ארגוני הטרור הפלשתינים (בעצם גם של ההנהגה הרשמית הפלשתינית) היא לשלוט בכל ארץ ישראל ולזרוק את היהודים לים.

גם עוזי לנדאו מדבר שטויות, מישהו מתייחס?

עוזי לנדאו הוא פטריוט אמיתי.

מבחינתי, עוזי לנדאו הוא מועמד מוביל לראשות הממשלה.

אף אחד לא אומר שיהיה  טוב. יהיה יותר טוב ממה שיש עכשיו

אף אחד לא אומר שיהיה  טוב. יהיה הרבה יותר גרוע.

אני אתחיל בלהזכיר לך שהממשלה החליטה על מועד לפינוי מספר חודשים לפני הפינוי עצמו, הודיעה עליו והציעה לכל מי שאמור להתפנות להגיע למו"מ על גובה הפיצויים, קבלת שטחים חלופיים ועוד. אין לאף אחד שום כוונה לשלוח לא צבא ולא משטרה להתעמת עם המתנחלים. הבחירה להתעמת היא של המתנחלים בלבד, והממשלה לא תשנה את החלטתה בגלל כמה אלפי אנשים שהחליטו שהחלטות של הממשלה בנוגע להשקעה בתשתיות ביישובים שלהם היא חוקית ודמוקרטית, אבל פינוי אותם ישובים היא בדיוק ההיפך.

הממשלה החליטה על הפינוי, אבל נמנעה מעריכת משאל עם (מעניין למה).

ה"מתנחלים" לא החליטו שהם הולכים לבסיסי צה"ל להתעמת עם החיילים. הממשלה היא זו ששולחת עשרות אלפי חיילים (ומגייסת עשרות גדודי מילואים) להתעמת עם אזרחים בביתם בישובים בהם הם גרים.

ברור שזה לגיטימי להשקיע בתשתיות בישובים אזרחיים, אבל זה לא חוקי לפנות ישובים אזרחיים בלי קבלת לגיטימציה מפורשת מהעם בצורת משאל עם.

זה לא גירוש ולא טרנספר, בטח לא במובנים שהשתמשו בהם עד היום. להזכירך, טרנספר נעשה לבני מיעוטים באירופה ע"י המשטר הנאצי. אז העבירו אנשים מביתם, לעתים כמעט ללא התראה ויישבו אותם בצפיפות לא אנושית באזורים סגורים. כל הקבלה של תכנית ההנתקות לשואה בכלל מגעילה אותי. כרגע מה שמציעים למתנחלים זה פיצויים שמגיעים גם לחצי מליון דולר בחלק מהמקרים, שטחי אדמה באחד ממספר מקומות שיבחרו ועוד הטבות. האזרחים הפטריוטיים שאתה מדבר עליהם יושבים על שטח שהוחלט כבר לפני יותר מעשור שלא שייך יותר למדינת ישראל. יש בו שלטון זר שעויין כלפי המדינה שלנו והאוכלוסיה שם עויינת. לא מעבירים את אותם אזרחים לאוגנדה, אלא לחלקים אחרים של המדינה. זה הכל. באף אחד מהמדינות שציינת הליך פינוי לא התבצע מהסיבות האלה ובתנאים האלה, מה שאומר שההקבלה לא רלוונטית לחלוטין.

לא זכור לי שביצעתי השוואה לשואה בנוגע לטרנספר. הכוונה שלי הייתה להשוות לטרנספר לערבים.

המצע של מולדת היה טרנספר בהסכמה לערבים, בעוד שכאן מדובר בטרנספר בכוח ליהודים.

מדובר בפטריוטים שישבו חבל ארץ לא מיושב, ורובם הגדול רוצים להמשיך לגור בביתם ולא לעזוב בתמורה לכסף.

מי החליט שהשטח הזה כבר לא שייך יותר למדינת ישראל, אוסלו? אני לא מכיר בהסכם אוסלו.

אם באיזור ההוא יש שלטון עויין ואוכלוסייה עויינת, אז במקום לפנות משם את היהודים, יש לפנות את השלטון העויין והאוכלוסייה העויינת.

לגבי המדינות שציינתי, לא הבאתי אותן כדוגמה להליך פינוי, אלא כדוגמאות שבהן מדינות דיקטטוריות שלחו כוחות צבא להתעמת עם אזרחים.

גוש קטיף זה חבל ארץ קטן ומבודד. אני מציע לך לחזור למפה ולראות בדיוק איפה זה. בין הפטיש לסדן - רצועת עזה ומצרים. בגוש קטיף חיים היום פחות מ-7000 תושבים, בישובים של בין 30 ל-700 נפש. רצועת עזה מכילה למעלה ממליון ומאתיים אלף תושבים פלשתינים. אם אתה מציע "למחוק" את האוכלוסיה העויינת במקום להעביר את 7000 התושבים היהודים אל מחוצה לה, המשפט שלך על המשטרים הדיקטטורים החשוכים מתאים פה בדיוק.

נצרים הוא ישוב מבודד. גוש קטיף זה גוש של ישובים בעלי רצף טריטוריאלי (אני יודע איפה זה).

משטר דיקטטורי חשוך מפנה אזרחים מביתם בכוח הזרוע.

משטר דמוקרטי מגן על אזרחיו ונלחם באוייביו.

ישראל שולחת משלחות להצלת ישראלים בדרום אמריקה ובמזרח הרחוק, אבל לא יכולה להגן על ישובים יהודים ברצוכת עזה ובצפון השומרון (השומרון זה במרכז הארץ).

כאשר האפשרויות הן לעשות טרנספר לכ-10,000 יהודים ולגרום לקרע בעם, או לעשות טרנספר למליון פלשתינים ולסיים את המלחמה, אני בוחר ללא היסוס באפשרות השנייה.

פורסם

Borg כמו שלממשלה יש זכות לשלוח את הצבא קדימה כך יש לה זכות להסיג אותו אחורה.

נכון שגוש קטיף זה רצף טריטוריאלי, אבל תראה איפה הוא נמצא, כמו לשון בין עזה לרפיח.

אגב

אני יודע שאתה נגד ההתנתקות, אז אני מבין אתה גם בעד נתינת אזרחות ישראלית לפלסטינים, למיליון וחצי ליתר דיוק.

אתה לא יכול לסגור אותם לעד.

ההתנתקות קשה, הפינוי של היישובים קשה, באמת קשה, ואני אפילו חושב שהטרור יתגבר (כי הם יחשבו שאנחנו חלשים בלה בלה בלה)

אבל אני חושב שאין מנוס מהצעד הזה להמשך קיום מדינת ישראל כמדינה יהודית, ולא מדינה בעלת מיעוט יהודי.

פורסם

אני זוכר שמאז הבריחה מלבנון החיזבאללה רצח וחטף שלושה חיילי צה"ל, וממשלת ישראל שיחררה מאות טרוריסטים ושני קלפי מיקוח תמורת שלושת הגופות ועבריין אחד.

ההתקפות של החיזבאללה לא פסקו וגבו הרוגים נוספים מצה"ל כמעט ללא תגובה, למרות היום של ברק בתגובה אימתנית.

למי שחושב שהאיום מלבנון הוסר, הוא טועה בהחלט. האיום גדול עכשיו יותר מתמיד.

במוקדם או במאוחר, אלפי הרקטות של החיזבאללה (שהטווח שלהן מגיע עכשיו עד לת"א) יכו בערי ישראל.

החמאס לא רק אומר, הוא גם עושה (ראה: הפיגוע בנתניה שבוצע ע"י הג'יהאד האיסלאמי).

בניגוד לחיזבאללה שהמטרה המרכזית שלו היתה להוציא את צה"ל מלבנון, המטרה המוצהרת של ארגוני הטרור הפלשתינים (בעצם גם של ההנהגה הרשמית הפלשתינית) היא לשלוט בכל ארץ ישראל ולזרוק את היהודים לים.

אני מניח שהריגת שלושה חיילים וכמה התקפות ירי זה הרבה יותר חמור מהריגת מאות חיילים, והפצצת מאות קטיושות על ישובי הצפון, הא?

ועוד פעם - ההגיון שלך מוזר מאד.

המצב בלבנון הרבה יותר טוב ממה שהיה מקודם, ואתה יודע את זה. אבל אתה בכל זאת מנסה למצוא תירוצים, כי אתה יודע שבוויכוח הזה אין לך באקאפ.

ו IG - אני לא יודע על איזה מדינה נייטרלית אני מדבר, כי באמת, קשה למצוא אחת. אבל תהיה בטוח שבנושאים כאלו אני לא סומך על אף אחד מן הצדדים. ובמקרה הזה זה יהיה לא בריטים, לא ערבים, וכן, גם לא יהודים.

למרות שבנתיים אלו אשר הציגו את ההיסטוריה בצורה הפחות מעוותת היו הבריטים. כמובן שהערבים והיהודים עשו כל אחד מעצמם חסידים, וכמובן שזה לא נכון.

הבעיה שלך, ושל עוד כמה כאן, זה שאתם מקבלים את העיוות היהודי.

למשל - פתח נא את ספר ההיסטוריה שלך, ואתה תמצא שבימי הביניים היהודים היו בעלי מעמד חברתי גבוה, עשירים, מבוססים. בולשיט. הם היו במעמד נמוך, אמנם בעלי ממון לא קטן, אבל אין לזה שום קשר לעובדה שהם יהודים.

עכשיו המשך לקרוא נא באותו אזור בערך, של ימי הביניים, ואתה תמצא שהיהודים הותקפו ע"י אנטישמיים והיו נושא לדחייה.

אבל רגע, הם לא מעמד גבוה?

אז IG, שוב, תחסוך ממני היסטוריה ששוכתבה ע"י אחד מהצדדים המעורבים.

פורסם

Borg כמו שלממשלה יש זכות לשלוח את הצבא קדימה כך יש לה זכות להסיג אותו אחורה.

במלחמה יש דבר שנקרא נסיגה טקטית. כאן לא מדובר רק בנסיגה של הצבא (מול חבורת טרוריסטים עלובה), אלא בשליחת הצבא להתעמת עם אזרחים יהודים ועקירתם מביתם (במקום להגן עלים שזו המטרה שלו בעצם), מסירת שטחים לישות עויינת ללא תמורה (לא ידוע לי על שום מדינה שמסרה שטחים מארצה ללא כל תמורה), ומסירת מוצבי צה"ל בציר פילדלפי לכוחות אוייב בזמן מלחמה.

נכון שגוש קטיף זה רצף טריטוריאלי, אבל תראה איפה הוא נמצא, כמו לשון בין עזה לרפיח.

איפה מדינת ישראל נמצאת (מדינת ישראל מוקפת בערבים מכל הכיוונים)?

אגב

אני יודע שאתה נגד ההתנתקות, אז אני מבין אתה גם בעד נתינת אזרחות ישראלית לפלסטינים, למיליון וחצי ליתר דיוק.

אתה לא יכול לסגור אותם לעד.

לא רק שאני נגד מתן אזרחות ישראלית לפלסטינים, אני גם בעד שלילת האזרחות הישראלית מהערבים אזרחי ישראל.

ההתנתקות קשה, הפינוי של היישובים קשה, באמת קשה, ואני אפילו חושב שהטרור יתגבר (כי הם יחשבו שאנחנו חלשים בלה בלה בלה)

אבל אני חושב שאין מנוס מהצעד הזה להמשך קיום מדינת ישראל כמדינה יהודית, ולא מדינה בעלת מיעוט יהודי.

אם אתה רוצה מדינה יהודית בעלת רוב יהודי, אז תעשה טרנספר לערבים ולא ליהודים.

ההתנתקות משחיתה!

פורסם

אני מניח שהריגת שלושה חיילים וכמה התקפות ירי זה הרבה יותר חמור מהריגת מאות חיילים, והפצצת מאות קטיושות על ישובי הצפון, הא?

ועוד פעם - ההגיון שלך מוזר מאד.

המצב בלבנון הרבה יותר טוב ממה שהיה מקודם, ואתה יודע את זה. אבל אתה בכל זאת מנסה למצוא תירוצים, כי אתה יודע שבוויכוח הזה אין לך באקאפ.

ו IG - אני לא יודע על איזה מדינה נייטרלית אני מדבר, כי באמת, קשה למצוא אחת. אבל תהיה בטוח שבנושאים כאלו אני לא סומך על אף אחד מן הצדדים. ובמקרה הזה זה יהיה לא בריטים, לא ערבים, וכן, גם לא יהודים.

למרות שבנתיים אלו אשר הציגו את ההיסטוריה בצורה הפחות מעוותת היו הבריטים. כמובן שהערבים והיהודים עשו כל אחד מעצמם חסידים, וכמובן שזה לא נכון.

הבעיה שלך, ושל עוד כמה כאן, זה שאתם מקבלים את העיוות היהודי.

למשל - פתח נא את ספר ההיסטוריה שלך, ואתה תמצא שבימי הביניים היהודים היו בעלי מעמד חברתי גבוה, עשירים, מבוססים. בולשיט. הם היו במעמד נמוך, אמנם בעלי ממון לא קטן, אבל אין לזה שום קשר לעובדה שהם יהודים.

עכשיו המשך לקרוא נא באותו אזור בערך, של ימי הביניים, ואתה תמצא שהיהודים הותקפו ע"י אנטישמיים והיו נושא לדחייה.

אבל רגע, הם לא מעמד גבוה?

אז IG, שוב, תחסוך ממני היסטוריה ששוכתבה ע"י אחד מהצדדים המעורבים.

נראה לי שאתה כבר עייף... אני לא זוכר שהייה דיון על מדינה נייטראלית :nixweiss:

בכול מקרה, אני זוכר שבספרים שמהם למדתי הייה כתובשהיהודים בימי הביניים חיו בגטאות, והיו עליהם 1001 הגבלים... בשביל זה הייתה את האמנציפצייה מאוחר יותר...

מה שם שאתה סותר את עצמך במשפט... (שוב)

ואיך בדיוק המצב שבו הקטיושות זזו 40 ק"מ דרומה, וחיזבללה שולט בכול איזור הגבול זה מצב יותר טוב בדיוק?

רצוי שתענה על זה אחרי שינה כדי שלא תכתוב שטויות עוד פעם... ותחסוך ממני דברים כמו איות "אמנציפצייה"

פורסם

במלחמה יש דבר שנקרא נסיגה טקטית. כאן לא מדובר רק בנסיגה של הצבא (מול חבורת טרוריסטים עלובה), אלא בשליחת הצבא להתעמת עם אזרחים יהודים ועקירתם מביתם (במקום להגן עלים שזו המטרה שלו בעצם), מסירת שטחים לישות עויינת ללא תמורה (לא ידוע לי על שום מדינה שמסרה שטחים מארצה ללא כל תמורה), ומסירת מוצבי צה"ל בציר פילדלפי לכוחות אוייב בזמן מלחמה.

זאת ועוד איך נסיגה טקטית, נסיגה טקטית לצורך קיומה של המדינה ולמניעת חורבן הבית.

הצבא לא נשלח כדי להתעמת, העניין גם יכול להסתכם בזה שהחיילים משקיפים על תושבי גוש קטיף עוברים דירה.

חבל, חבל שאתה ישר דוגל באלימות.

הצבא מבצע את תפקידו מעל ומעבר 24/7, וכידוע לך, מאבטח כל קווראן נטוש ששני נערים שבאבניקים החליטו לשים שם.

רבאק, פלוגות מלואים שלמות נשלחות לאבטח של בית מסכן.

בקשר למסירת שטחים לרשות עויינת, כל עוד זה משרת את המטרה שלנו, ויתור על שטח מינימלי הוא נסבל.

(ולא, אני לא בעד מסירת שטחים בשום מקום אחר)

איפה מדינת ישראל נמצאת (מדינת ישראל מוקפת בערבים מכל הכיוונים)?

יש הבדל עקרוני...

זה לא מחוייב המציאות.

לא רק שאני נגד מתן אזרחות ישראלית לפלסטינים, אני גם בעד שלילת האזרחות הישראלית מהערבים אזרחי ישראל.

אם אתה רוצה מדינה יהודית בעלת רוב יהודי, אז תעשה טרנספר לערבים ולא ליהודים.

ההתנתקות משחיתה!

כן, גם אני בתיאוריה.... אבל מה תעשה עם מרד של מיליון איש? שישית מהאוכלוסית הארץ, תשים אותם על הירח?

אני רוצה שבתוך גבולות מדינת ישראל יהיו כמה שיותר יהודים וכמה שפחות ערבים, במידת האפשר החוקי, גם אם המשמעות היא הקטנה במידה דיי מועטה של גבולות הארץ.

בקשר לטרנספר... איך בידיוק תעשה טרנספר ל M1.5 פלסטינים?

טרנספר לאוכלוסיה עשו המשטרים החשוכים כמו מילוסוביץ' ביוגוסלביה (קוסובו)

זה אף פעם לא עובד (אלא אם אתה מחשיב את היטלר ההומניסט ::))

אה כן, ההתנתקות משחיתה,

את מי אם אפשר לשאול?

(אם כבר -> אז כבר, כל השלטון מושחת אבל זה כבר עניין אחר)

ואיך בדיוק המצב שבו הקטיושות זזו 40 ק"מ דרומה, וחיזבללה שולט בכול איזור הגבול זה מצב יותר טוב בדיוק?

רצוי שתענה על זה אחרי שינה כדי שלא תכתוב שטויות עוד פעם... ותחסוך ממני דברים כמו איות "אמנציפצייה"

IG,

זה מצב יותר טוב, כי אם אתה זוכר את תקופת לבנון כל יום בערך היה נהרג חייל, קצת פחות גרוע ממלחמת ההתשה אבל גרוע מספיק.

אם כל הכאב, של חטיפתם ורציחתם של שלושת הבנים החיילים החטופים, זה עדיין מצב עדיף ומאשר זה היה קורה כל יום.

(אם אני זוכר נכון במהלך 5 השנים ישנם 5 הרוגים, הרוג לשנה זה גם יותר מידי, אבל הרבה יותר טוב מאשר הרוג ליום)

פורסם

בורג, כבר כתבתי לגבי העימות בין המתנחלים לצבא - זה נטו מבחירה של המתנחלים. אם הם היו מקבלים את הפיצויים ועוברים לגור במקום אחר (כמו שחלק מהמשפחות כבר עשו), לא היה צורך בעימות. האמת, מבחינתי, שלא יהיה עימות. לדעתי היה צריך להודיע על תאריך פינוי, לארגן אוטובוסים ומשאיות להובלת האנשים והציוד וזהו. מי שמתעקש להשאר, שיישאר בכוחות עצמו ויגן על עצמו. אני מעדיף את זה מאשר שחיילים ושוטרים שלנו ייפגעו ע"י המתנחלים כשינסו לפנות אותם. אם אתה לא מכיר בהסכמים והחלטות שהממשלה שלך קיבלה ("אני לא מכיר בהסכם אוסלו"), אל תדרוש הגנה לישובים שהממשלה החליטה שהם לא חלק מהמדינה שלה יותר. הבחירה לא יכולה להיות סלקטיבית. אתה מקבל את השלטון הדמוקרטי בארץ, קבל אותו עד הסוף. אם קיבלת את ההחלטה ליישב את האזורים האלה לפני 30 שנה, קבל גם את ההחלטה לפנות אותם כעת. אם אתה מקבל את ההחלטה להשקיע בתשתיות שלהם, קבל את ההחלטה להשקיע בתשתיות במקום אחר במקום שם. אני לא אומר שלא צריכה להיות מחאה. הזכות למחות היא אחת מאבני היסוד של הדמוקרטיה. אבל אם למרות המחאה ההחלטה נפלה, צריך לכבד אותה.

אתה מציע טרנספר למליון פלשתינים (יש מליון ורבע, אבל נעגל כלפי מטה)? איך בדיוק? איך מתכננים מבצע לוגיסטי להעברת מליון איש מבתיהם בלי להפוך אותו לרכבות המפורסמות של גרמניה הנאצית? ואיך אתה מפצה אותם? מאיפה תביא את כל הכסף? או שאולי לא נפצה אותם? אז למה לפצות יהודים שעוקרים מבתיהם אבל לא פלשתינים שעוקרים מבתיהם? ואיך תפנה את ההריסות של כל רצועת עזה (אני מניח שלא תרצה לעבור לגור בחורבות שהפלשתינים גרים בהם עכשיו...)? זה מבצע לוגיסטי על גבול הבלתי אפשרי, שלא לדבר על ההתנגדות העזה שתהיה ומי יודע כמה אלפי חיילים יהרגו לנו בביצוע פעולה כזאת. סיסמאות זה טוב ויפה, אבל לא פרקטי. החלטה הרבה יותר הגיונית היא לפנות את המיעוט שבלתי אפשרי להגן עליו במקום לפנות את הרוב הגדול (מליון ורבע מול כמה אלפים). וטרנספר למליון פלשתינים יסיים את המלחמה? אני מקווה שאתה צוחק.

מה בדיוק הטענות שלך נגד ההנתקות?

שמדובר ביהודים פטריוטיים? אמרתי כבר - הם מקבלים פיצויים ותנאים טובים והם מוזמנים להמשיך ולהיות פטריוטיים ולהשתלב בחברה בישראל.

שזה גירוש/ פעולה אלימה? אני רואה את זה כהעברה של אותן משפחות לאזור שיהיה אפשר להגן עליהן ביתר יעילות.

שזה לא יפסיק את הטרור? אף אחד לא אמר שזה יפסיק. אבל יהיה יותר קל להגן מפני הטרור לאורך גבול רציף וברור.

ודי עם הטענות על חוקי/ לא חוקי. לפי איזה חוק אתה קובע את זה? מה שחוקי זה מה שנכון לפי חוקי המדינה שלך. למעשה, כדי לקיים משאל עם כרגע צריך לחוקק חוק מתאים, כך שלקיים משאל עם כרגע זה לא חוקי, לפחות עד שיהיה חוק מתאים. ומה לעשות שידרשו חודשים ע"ג חודשים כדי לארגן משאל עם כזה, ובינתיים נהרגים לנו חיילים ואזרחים בהגנה על כמה ישובים קטנים בלב שטח אויב?

פורסם

מה שאני לא מבין בכל הקטע של ההתנתקות זה למה לעשות מהלך חד צדדי?

בוא נגיד שעזה לא שלנו ושאין לנו מה לחפש שם (אני לא חושב ככה אבל בואו נהיה מציאותיים אנחנו תקועים שם עם הרבה מאוד ערבים שאין לאיפה להזיז) אבל למה פשוט לתת להם את עזה? למה לא לבקש משהו בתמורה? ניתן להם את עזה ושבתמורה יחתמו על זה שאריאל או גוש עציןן שלנו

אתה לא נותן סתם ככה את האס שלך

מהלך חד צדדי ששרון עושה רק כדי להוריד פרופיל מהשחיתויות שלו

פורסם

ממי בדיוק תבקש?

זה לא כאילו אפשר בכלל לעשות איתם משא ומתן

עכשיו מה שאני באמת לא מבין זה מה הדוסים כל כך דואגים?

יגיע המשיח ואז תקבלו ארץ ישראל שלמה מהחידקל ועד הים התיכון

בנתיים תיאזרו קצת בסבלנות עד שהוא יגיע(הוא פשוט תקוע באיילון כי חסמו אותו)

פורסם

Mooshe אבל מה אם העם נגד ההתנתקות?

הרי ככה עובד שלטון דמוקרטי..

אתה מראה סקרים סקרים.

מה קרה בסקר ומה קרה בהצבעה על ההתנתקות?

סקר רוב בעד. הצבעה רוב לנגד ההתנתקות.

פרס לא זה שתמיד מוביל בסקרים? מה זה אומר לך על הסקרים?! אם הסקרים היו נכונים פרס עכשיו היה צריך להיות נשיא המדינה.

הדבר שלי הכי מפריע זה שהמתנחלים נתנו את המילה שלהם שאם הם מפסידים במשעל עם הם יוצאים ללא מאבק.

מה הבעיה בזה? הרי במקום לשלוח שוטרים וחיילים עושים משאל עם ואז העם קובע את החלטתו אולי יש רוב נגד או רוב בעד. אבל בנתיים כל צד אומר שהצד שלו הוא הרוב.

למה שרון לא עלה עם סיסמא של התנתקות בבחירות שלו? הרי הציבור שבחר בו זה מהצד הימיני של המפה. והצד הזה הוא נגד ההתנתקות.

אז למה לא לחסוך קרע בעם למה לא לחסוך את זמנו של צה"ל ואת של משטרת ישראל שגם ככה יותר מדיי עמוסה. ולעשות משאל פשוט. אם כמו שאתה אומר 50% ומעלה תומכים בהתנתקות אז המתנחלים יוצאים בשקט.

זה לא ניראה לך די מוזר שהעם מתחרפן ומשתגע חוסמים כבישים הפגנות סרטים על מכוניות ובכלל סילוק 2 שרים בממשלה בגלל שהדעות שלהם שונות משלך (אתה אמרת דמוקרטיה לא?!)

אז הולכים למשאל אתה תשים לפי המצפון שלך וכל אזרחי ישראל ואז נידע. והרבה כסף יחסך והרבה כאב לחיילים שוטרים ולמתנחלים..

אבל אם אין לך רוב אז אתה הולך ודופק את הראש בקיר! למה? זאת שאלה טובה מאוד. שמעתי שיצא ספר שמסביר את זה לא קראתי אותו אבל משהו שקשור בשחיתות.

אז אני רוצה תגובה רצינית ולא כמו הכיבוש משחית וכל הבולשיט הזה. מה שמשחיט זה הטרור.

למה לא היה משאל עם? אם הבטיחו המתנחלים שהם יוצאים ללא מאבק.

*ואני יודע שיש קומץ שלא מוכן לעזוב אבל אם יהיה משאל לא תיהיה לו את תמיכת של מתנגדי ההתנתקות.

וBORG אני ממש אוהב את התגובות שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים