עבור לתוכן

הקץ לסכסוך ?

Featured Replies

פורסם

תזהר יש להם מערך ק"א אימתני!!

ערבי יושב עם הגג עם אבנים,ושעובר מטוס\מסוק הוא מנסה לפגוע בו :smile1:

אגב אהבתי את הגירוד של הטנקים,שיבנו בתים עם רווח מספיק גדול שהמטוסים יפילו פצצות הם יפגעו בית בית :)

• תגובות 104
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שיבנו איזה בתים שהם רוצים, אבל כמה שיותר רחוק מישראל, ושיקחו את הערבים ה"ישראלים" איתם!

במילא אם לא יהייה להם את ישראל הם יאוכלו אחד את השני...

אגב, אם אני לא טועה, D9 יותר רחב מטנק...

פורסם

אתה יודע שזה לא כל כך פשוט עד בלתי אפשרי

בוא רגע תתאר לי איך אתה מפנה את חבל עזה?

אתה מעלה אותם על רכבות?

היום זה לא לפני 60 שנה...היום יש תקשורת. מהלך כזה ממש לא יעבור בשתיקה

תחשוב על זה קצת

לא אמרתי שזה פשוט, אבל זה בהחלט אפשרי.

קיימת בממשלה תוכנית מגירה ישנה (אני לא זוכר מי הזמין אותה) שנגנזה המפרטת לפרטי פרטים את הכוחות והמשאבים הדרושים לטרנספר של הפלשתינים, כולל מספר המשאיות והאוטובוסים הדרוש והתקציב לכך.

אני יודע שהמהלך הזה לא יעבור בשתיקה ודעת הקהל בעולם תהיה נגדנו, אבל זה עדיף על טרנספר ליהודים וקרע בעם.

בנוסף לכך, היהודים במיועדים לגירוש הם אזרחים פטריוטים נאמנים למדינה, בעוד שהפלשתינים הם בחלקם הגדול טרוריסטים, ורובם המכריע (למעלה מ-90% לפי סקרים ברשות הפלשתינית) תומכים בטרור ובפיגועי התאבדות.

האם אתה מעדיף להיכנע לטרור או להיכנס בטרוריסטים בכל הכוח ולהראות להם שמדינת ישראל לא פראיירית?

ברגע שיבוא מחבל מתאבד אחד מהרשות הפלסטינית והם יהיו רשמית מדינה אני מאמין שישראל תכריז מלחמה,תוך יום ישראל יכולה למחוק את כול הכפרים,והישובים הפלסטינאים,הרי בוא נודה בזה,יש לנו שליטה אוירית מוחלטת,שליטת קרקע מוחלטת,הקאסמים בשקל שלהם לא מתפוצצים..

עדיף כבר לזרוק אבנים

אתה צוחק נכון?

מדינת ישראל הכריזה מלחמה על עירק בתגובה לירי הסקאדים?

מדינת ישראל הכריזה מלחמה על לבנון בתגובה להתקפות החיזבאללה וארגוני הטרור האחרים שנערכים משטחה הריבוני של לבנון?

מדינת ישראל הכריזה מלחמה על סוריה בתגובה על ירי על מוצבי צה"ל ברמת הגולן והסתננויות גורמים עוינים מסוריה לרמת הגולן?

עזוב אותך הכרזת מלחמה. מדינת ישראל בכלל מגיבה על ירי שמתבצע כנגדה? אולי במקרים בודדים ובאופן ממוקד, אבל לא בצורה אוטומאטית.

אני מתערב איתך, שהקסאמים יעופו על ערים במרכז הארץ, וישראל לא תנקוף אצבע, בדיוק כפי שצה"ל לא מגיב על ירי הקסאמים על שדרות, ואל תגיד לי שזה בגלל שעדיין אין להם מדינה.

הם לא רוצים מדינה

הם רוצים להצביע לכנסת ישראל

שימשיכו לרצות.

לדעתי, צריך לשלול את האזרחות הישראלית לכל הערבים אזרחי מדינת ישאל, ולא לאפשר להם להצביע לכנסת ישראל, ולא אכפת לי שיקראו לזה אפרטהייד.

הערבים אזרחי ישראל מהווים גיס חמישי בתוך מדינת ישראל, ורובם המכריע מגדירים את עצמם כבעלי זהות פלשתינית ומזדהים עם הפלשתינים ולא עם הישראלים.

ומה תיתן לך מלחמה ? מה תהרוס להם ? הכל כבר הרוס שם (הם האפילו שיפצו שם שכונה עם כספי סיוע מתרומת אך הפעם השכונה נבנתה עם רווח גדול יותר בין הבתים על מנת שהטנקים בבוא העת לא "יגרדו" להם שוב את הבתים  :lol:) ... רק תגרום לאנרכייה גדולה יותר

הפלשתינים יורים פצמ"רים ורקטות קסאם על ישובים ישראלים אזרחיים. בתגובה צריך להפעיל ארטילריה כבדה בפיזור רחב כנגד מרכזי אוכלוסייה פלשתיניים, ולגבות מחיר של לפחות אלף הרוגים פלשתינים על כל הרוג ישראלי.

אין צורך להכניס כוחות שריון ורגלים למבצעים מורכבים בערים הפלשתיניות. חיל התותחנים וחיל האויר יכולים להכניע את הפלשתינים בקלות וללא אבידות מיותרות לכוחותינו.

פורסם

לדעתי, צריך לשלול את האזרחות הישראלית לכל הערבים אזרחי מדינת ישאל, ולא לאפשר להם להצביע לכנסת ישראל

אין לך פה ויכוח איתי

זה יהיה חוק גזעני אבל אין ברירה אם אנחנו רוצים לשמור על המדינה שלנו

צריך לעשות אותו איזה חוק עוקף בג"ץ כזה ולצפצף על התביעה בהאג

פורסם

בורג, בניגוד לדיון הקודם שלנו (אם אתה זוכר או לא), הפעם אני מסכים (כמעט) עם כל מילה שלך. ואני אומר כמעט, בעיקר בגלל דבר אחד - אני לא חושב שרקטות הן בעיה מבחינת ישראל לטווח הבינוני (כמה שנים).

מערכת הנאוטילוס צריכה להיות מבצעית בשנים הקרובות ויש לה אחוזי הצלחה מדהימים בהפלת רקטות. מכיוון שלא נראה בטווח הקרוב שהפלסטינים יירו עלינו סקאדים (ואני לא לחלוטין בטוח שזה אפשרי פיסית מטווח כזה קצר) אין סיבה לראות בקסאמים איום ממשי, לדעתי. עדיין, מחבלים מתאבדים בסיוע ערביי ישראל היא הבעיה המרכזית מבחינת הפלסטינים, ואני עדיין חושב שערביי ישראל הם הבעיה המרכזית של מדינת ישראל. הפלסתינים הם זבובים טורדניים לעומת בעיה אמיתית, של גיס חמישי, פשוטו כמשמעו כפי שקורא להם בורג (והוא לא הראשון).

כשאחמד טיבי מדבר על זה שישראל צריכה להכיר בלגיטימיות הפלסטינית להגדרה עצמית, בא לי להקיא, כי אני יודע שהוא לא מכיר בזאת של ישראל, והוא לא עוזר למגזר שלו לצאת מהמצב הרע שלו, במיוחד בשביל שהם ישריצו במאות אלפים וישתלטו על ישראל בכוח הזרע. (לא חסר כאן ו', למי שתוהה).

לדעתי, צריך להקים ראשות לשירותים לאומיים, שתאפשר לכל בן אדם לבצע שירות לאומי של 3 שנים עובר המדינה, ואם מסדרים לו לינה ומזון בזמן השירות, אין סיבה שיקבל יותר מחייל סדיר ממוצע (300 שקלים בחודש). אין סיבה שחיילים יקבלו פחות ממשרתים בשירות לאומי, ואין סיבה שמשרתים בשירות לאומי ישרפו פחות זמן מחיילים. לאחר מכן, יש להעביר חוק שלפיו מי שמגיע לגיל 18, ובהיעדר פטור רפואי הולם, לא תתחדש אזרחותו הישראלית אם לא ישרת בצורה זאת או אחרת את המדינה. כמובן שמי ששונא את המדינה ורוצה להכחידה, יפריע לו מאוד מצפונית לשרתה באופן כזה או אחר. לכן זאת תהיה דרך מצויינת לסנן את שונאי המדינה מקרב בוחריה, ולמנוע משונאי-ישראל כאחמד טיבי (שהיה יועצו של האויב שלנו, יאסר ערפת, לכל הרוחות) לשבת בכנסת של המדינה.

אני חושב שמי שיש לו את הנחישות והכוח שיעביר את המסר הזה - חוק כזה צריך להגיע לכנסת ובהקדם - לפני שהפלסטינים ישללו מהיהודים את זכות ההגדרה העצמית, כאשר הנשק העיקרי שלהם הוא ערביי ישראל שמזהים את עצמם כפלסטינים. כמובן, זה גם יפטור אותנו מעשיקה של המדינה ע"י מגזרים אחרים, כמו החרדים, שאולי יחליטו בכל זאת לשרת את המדינה (אחרי הכל, הם לא ממש שונאים את המדינה, ברובם).

פורסם

אין לך פה ויכוח איתי

זה יהיה חוק גזעני אבל אין ברירה אם אנחנו רוצים לשמור על המדינה שלנו

צריך לעשות אותו איזה חוק עוקף בג"ץ כזה ולצפצף על התביעה בהאג

עשה כמוני. הצבע "האיחוד הלאומי".

מהליכוד כבר מזמן התייאשתי. שרון הוא שמאלני לכל דבר ועניין, ונתניהו לא מהווה אלטרנטיבה אמינה.

הייתי שוקל להצביע לליכוד אם עוזי לנדאו היה בראשו, אבל הסיכוי שזה יקרה קטן.

"האיחוד הלאומי" הוא לא הברירה הכי טובה שיש, אבל האידיאולוגיה שלהם היא בבחינת הרע במיעוטו.

אביגדור ליברמן התייאש מלהילחם בהקמת מדינה פלשתינית בארץ ישראל, אבל הוא תומך בהעברת שטחים במדינת ישראל עם רוב פלשתיני למדינה הפלשתינית בתמורה לגושי ההתיישבות היהודית (מה עם גוש ההתיישבות בגוש קטיף?)

למעשה, אחרי הליכוד המפלגה המועדפת עלי היתה מולדת, אבל הבני-זונות רצחו את רחבעם זאבי, ועכשיו הרוצחים המתועבים האלה מבלים ב"כלא" ביריחו שדומה למלון 3 כוכבים, במקום להיות מוסגרים לישראל או נתפסים ע"י כוחות צה"ל ומוצאים להורג בתליה בכיכר העיר.

בורג, בניגוד לדיון הקודם שלנו (אם אתה זוכר או לא), הפעם אני מסכים (כמעט) עם כל מילה שלך.

אני רגיל לכך שאנשים שמתנגדים לדברים שלי בדיון אחד מסכימים איתי בדיון בעל כיוון שונה לחלוטין.

הדבר נובע מכך שרוב החילונים הם שמאלנים או איפשהו במרכז, ורוב הדתיים הם ימניים, בעוד שאני אתיאיסט ימני.

אני לא חושב שרקטות הן בעיה מבחינת ישראל לטווח הבינוני (כמה שנים).

רקטות הקסאם אמנם לא יכולות להשמיד את מדינת ישראל, אבל הן בהחלט מהוות מטרד רציני שלא מאפשר חיים תקינים.

רקטות קסאם לא רק עושות בום מפחיד, הן גם הורגות.

כמו כן, רקטות קסאם שמוצבות ביהודה ושומרון מאיימות על עריה המרכזיות של מדינת ישראל, וגם על נתב"ג.

מערכת הנאוטילוס צריכה להיות מבצעית בשנים הקרובות ויש לה אחוזי הצלחה מדהימים בהפלת רקטות. מכיוון שלא נראה בטווח הקרוב שהפלסטינים יירו עלינו סקאדים (ואני לא לחלוטין בטוח שזה אפשרי פיסית מטווח כזה קצר) אין סיבה לראות בקסאמים איום ממשי, לדעתי. עדיין, מחבלים מתאבדים בסיוע ערביי ישראל היא הבעיה המרכזית מבחינת הפלסטינים, ואני עדיין חושב שערביי ישראל הם הבעיה המרכזית של מדינת ישראל. הפלסתינים הם זבובים טורדניים לעומת בעיה אמיתית, של גיס חמישי, פשוטו כמשמעו כפי שקורא להם בורג (והוא לא הראשון).

אף אחד לא ירה עליך טילי סקאד למרחק של קילומטרים ספורים או כמה עשרות קילומטרים בודדים.

מערכת הנאוטילוס, אמנם, די מוצלחת ביירוט רקטות. אבל, יקח עוד הרבה שנים עד שהיא תהפוך למבצעית וניתן יהיה לפרוס אותה באופן יעיל לאורך אלפי הקילומטרים של גבולות הארץ (גבולות חיצוניים ופנימיים).

בנוסף לכך, מדינה לא יכולה להרשות לעצמה לחיות תחת מתקפות טילים בלתי פוסקות, ולהסתפק בירוט הטילים ללא תגובה.

ההגנה הכי טובה היא ההתקפה (הדבר נכון לא רק בכדורסל).

ערביי ישראל הם אכן בעיה הרבה יותר רצינית מהקסאמים, אבל כדי שאנשים במדינה הזאת יתעוררו ויפעלו להקאתם בקרבנו יש צורך במגה פיגוע בקנה מידה בינלאומי.

פורסם

אני רגיל לכך שאנשים שמתנגדים לדברים שלי בדיון אחד מסכימים איתי בדיון בעל כיוון שונה לחלוטין.

הדבר נובע מכך שרוב החילונים הם שמאלנים או איפשהו במרכז, ורוב הדתיים הם ימניים, בעוד שאני אתיאיסט ימני.

שלא תטעה בגלל הדיון הקודם, אני חילוני לכל דבר ועניין... אני פשוט לא אוהב אנשים ששוללים אמונה של אנשים אחרים, על בסיס הגיון, שאינו קשור בשום צורה לזה. לכן התווכחתי...

בכל מקרה, אני מסכים איתך שההגנה הכי טובה היא התקפה. ולגבי האיחוד הלאומי...

בבחירות האחרונות לא רציתי להצביע לאיחוד הלאומי בגלל שהנחתי שהם לא יקבלו הרבה קולות, אז זה יהיה "בזבוז" של הקול שלי על מפלגה שהיא חלשה גם ככה... בכל מקרה, אולי הרבה אנשים חשבו כמוני?

ואכן, מולדת היתה מפלגה מצויינת, אם כי בצעירותי ובתמימותי הרבה לא הבנתי את זה בעבר... חבל על רחבעם זאבי. נקווה שיהיו אנשים עם הכריזמה והיכולות שלו שימשיכו את דרכו...

ורק שתבינו, אני הצבעתי פעם מרץ (!!!)

הסיבה היא פשוטה... אני לא הייתי בן אדם שמתעניין באקטואליה ובטח שלא מכיר היסטוריה ולומד ממנה. לכן הייתי צריך "לחיות על בשרי" תקופה בה צביעות הפלסטינים באה לידי ביטוי באופן שלא משתמע לשני פנים, כדי שאני אתפכח מהחלום ההזוי שבו חייתי. בלי ניסיון, לדמיין אוטופיה זה מאוד קל... עם ניסיון, מיד רואים את הקושי שבזה...

פורסם

נו בורג, נראה אותך עונה על שאלה פשוטה.

מי היו האנשים (קבוצות של אנשים) שתרמו רבות לחופש של המדינה הזאת?

נו? אתה יודע? עשית כבר בגרות היסטוריה, לא?

פורסם

יש פה כמה אנשים שעברו שטיפות מוח רציניות.

:lol:

אנשי השמאל הקיצוני ! ניצחתם.

הנה עכשיו עוזבים את השטחים - אמרתם בטח יהיה שלום , הנה קבלו את נציגכם העיקרי :

.............

ואל תשכחו את הסיסמא: הכיבוש משחית

:lol:

אני שמח שזה מצחיק אותך. הנה כמה תיקונים - לא רק השמאל הקיצוני רוצה בהנתקות, אלא בין 40-60 אחוז מהעם, לפי הסקרים בחודשים האחרונים. אם תעשה ממוצע, אני מניח שתגיע לבערך 50% מהעם שתומך בהנתקות. מאחר ואי אפשר להגדיר 50% כשמאל קיצוני, אתה פשוט טועה. ומי שחושב שספירת הסרטים הכתומים על הכביש זו סטטיסטיקה, אני מבקש שלא יענה לי בכלל.

עוד תיקון - אף אחד לא חושב שזה יביא שלום. לא ראש הממשלה ולא אף אחד מהאנשים שתומכים בהנתקות. אם מישהו שמתנגד להנתקות חושב שהאנשים שתומכים בה חושבים שיבוא שלום, הוא זה שחי באשליות.

ואגב, כן, הכיבוש אכן משחית.

בנוסף לכך, היהודים במיועדים לגירוש הם אזרחים פטריוטים נאמנים למדינה, בעוד שהפלשתינים הם בחלקם הגדול טרוריסטים, ורובם המכריע (למעלה מ-90% לפי סקרים ברשות הפלשתינית) תומכים בטרור ובפיגועי התאבדות.

אם הם היו בחלקם הגדול טרוריסטים, המדינה שלנו לא היתה קיימת היום. גם אם "בחלקם הגדול" מתייחס ולו רק ל-51% מהם, אתה עדיין מדבר על כמעט 700000 טרוריסטים ברצועת עזה בלבד, בלי להזכיר את יו"ש. אני אשמח אם תוכל לקשר אותי לסקרים שמראים על תמיכה של 90% מהאוכלוסיה הפלשתינית תומכת בפיגועים. אני זוכר מספרים נמוכים בהרבה.

אם היהודים המיועדים ל"גירוש" (כדבריך) הם אזרחים פטריוטיים שנאמנים למדינה, אני מזמין אותם ליישב את הנגב, הגליל ועוד איזורים טעוני טיפוח. שיפריחו את השממה. הם מקבלים פיצויים כספיים ואדמות שיספיקו להם לשם כך.

מיד לאחר ה"התנתקות" ויתכן מאוד שאף במהלכה, האש הפלסלטינית תתחדש בעוצמה מלאה ותכוון לעבר עשרות ישובים במרכז הארץ באמצעות גדודים של מחבלים מתאבדים ומאות רקטות קסאם.

אני מבין שיש לך מקורות בג'יהאד האיסלאמי ובחמאס שאתה מרשה לעצמך לצאת בהצהרות כאלה?

מדובר בטרנספר בלתי חוקי בעליל של יהודים שמבוצע באופן בלתי חוקי ע"י כוחות צבא שמכוונים כנגד אזרחים באופן שמזכיר שיטות פעולה של משטרים דיקטטורים אפלים.

זה לא בלתי חוקי כי אין חוק שאוסר לעשות את זה, וזה הוחלט ע"י ממשלה שנבחרה ע"י רוב בבחירות דמוקרטיות. המשפט "באופן שמזכיר שיטות פעולה של משטרים דיקטטורים אפלים" הוא נחמד ויפה, אבל לא אומר שומדבר בעצם. אני אשמח אם תוכל לספר לי על אותם משטרים דיקטטורים אפלים שרצו שיהרגו להם פחות חיילים בהגנה על קומץ משפחות שיושבות בלב אוכלוסיה עויינת, אז הם גיבשו במשך חודשים תכנית מפורטת להעברת אותן משפחות בנוחות מקסימלית, תוך תכנון מקומות מגורים חדשים, מתן פיצויים לא קטנים ואפילו מו"מ על חוף פרטי פה או שם.

--------------------

ועכשיו קצת למה שיש לי להגיד בנושא. אל תטעו. אני לא אוהב פלשתינים. אבל אני משתדל להיות מציאותי. כל מי שלא מכיר את המפה המדוייקת של רצועת עזה והישובים המיועדים לפינוי, מוזמן לחפש אחת כזאת ולבדוק טוב טוב על מה מדובר לפני שהוא ממשיך לקרוא. מבחינתי הפינוי צריך להתבצע קודם כל מהסיבה הפשוטה שמדובר במספר יישובים שההגנה עליהם כבר לא משתלמת. ערכם האסטרטגי לא בשמיים מבחינתנו, ולעומת זאת נהרגים לנו שם חיילים בקביעות, בהגנה על קומץ משפחות. עזבו את הטיעון של למה אותן משפחות ישבו שם מלכתחילה (נכון, הממשלה שמה אותן שם) או האם הפיצויים מגיעים להם (לדעתי מגיעים). המצב הנוכחי הוא כזה שמושקעת כמות מטורפת של כוח אדם ומשאבים בהגנה על אותם יישובים קטנים ועל הכבישים שמובילים אליהם. תחשבו כמה קשה להגן על כביש שעובר בלב אוכלוסיה עויינת. מבחינתי ההנתקות חוסכת לנו את השמירה על אותם יישובים ומציבה את צה"ל על גבול הרבה יותר ברור - מסביב לרצועת עזה. לא שומרים יותר על כביש צר. לא שומרים יותר על יישוב מוקף גדר, אלא שומרים על גבול אחיד ורציף, בדיוק כמו גבול בין מדינה למדינה. אין לי ספק שזה יהיה גבול חם, וכמו שכתבתי קודם, אני לא באשליה שלא יהיו יותר פיגועים. אבל לצבא הרבה יותר קל להגן על גבול מסודר מאשר על כבישים וגדרות מסביב לישובים.

אותן משפחות שנאלצות לעבור דירה עכשיו צריכות לקחת את הפיצויים שמוצעים להן ולעבור בעזרתם למקום אחר, שם ימשיכו לעסוק בחקלאות ולפתח את הארץ. יש מספיק מקומות יפים שאפשר לגור בהם בארץ ולא נמצאים בלב אוכלוסיה עויינת.

פורסם

שלא תטעה בגלל הדיון הקודם, אני חילוני לכל דבר ועניין... אני פשוט לא אוהב אנשים ששוללים אמונה של אנשים אחרים, על בסיס הגיון, שאינו קשור בשום צורה לזה. לכן התווכחתי...

תשמע, אני לא פתחתי את הדיון הזה, אבל אם כבר מתקיים דיון כזה אז למה לא להביע את דעתי (בייחוד בדיון שקדם לו והטיף לדת)?

אם לפי ההגיון אמונה מסויימת מוטעית, אז למה לא לשלול אותה?

בעיקרון, תמיד נקטתי בעמדה של "איש באמונתו יחיה", אבל עקב הכפייה הדתית נעשיתי יותר קיצוני. אם הדתיים כופים עלי את האמונה שלהם, אז למה שאני אכבד את האמונה שלהם שאני בטוח שהיא מוטעית מיסודה?

בכל מקרה, אני מסכים איתך שההגנה הכי טובה היא התקפה. ולגבי האיחוד הלאומי...

בבחירות האחרונות לא רציתי להצביע לאיחוד הלאומי בגלל שהנחתי שהם לא יקבלו הרבה קולות, אז זה יהיה "בזבוז" של הקול שלי על מפלגה שהיא חלשה גם ככה... בכל מקרה, אולי הרבה אנשים חשבו כמוני?

אין ממש דבר כזה בזבוז של קולות, מכיוון שבד"כ יש הסכמים של עודפי קולות בין המפלגות השונות.

ורק שתבינו, אני הצבעתי פעם מרץ (!!!)

הסיבה היא פשוטה... אני לא הייתי בן אדם שמתעניין באקטואליה ובטח שלא מכיר היסטוריה ולומד ממנה. לכן הייתי צריך "לחיות על בשרי" תקופה בה צביעות הפלסטינים באה לידי ביטוי באופן שלא משתמע לשני פנים, כדי שאני אתפכח מהחלום ההזוי שבו חייתי. בלי ניסיון, לדמיין אוטופיה זה מאוד קל... עם ניסיון, מיד רואים את הקושי שבזה...

שמעתי שבשנים האחרונות המפה הפוליטית עברה ימינה, אבל על מעבר מ"מרץ" ל"איחוד הלאומי" עוד לא שמעתי. זה די מפתיע (לטובה).

נו בורג, נראה אותך עונה על שאלה פשוטה.

מי היו האנשים (קבוצות של אנשים) שתרמו רבות לחופש של המדינה הזאת?

נו? אתה יודע? עשית כבר בגרות היסטוריה, לא?

אתה מוכן בבקשה לחדד קצת את השאלה שלך? אני לא אוהב חידות.

יש פה כמה אנשים שעברו שטיפות מוח רציניות.אני שמח שזה מצחיק אותך. הנה כמה תיקונים - לא רק השמאל הקיצוני רוצה בהנתקות, אלא בין 40-60 אחוז מהעם, לפי הסקרים בחודשים האחרונים. אם תעשה ממוצע, אני מניח שתגיע לבערך 50% מהעם שתומך בהנתקות. מאחר ואי אפשר להגדיר 50% כשמאל קיצוני, אתה פשוט טועה. ומי שחושב שספירת הסרטים הכתומים על הכביש זו סטטיסטיקה, אני מבקש שלא יענה לי בכלל.

עוד תיקון - אף אחד לא חושב שזה יביא שלום. לא ראש הממשלה ולא אף אחד מהאנשים שתומכים בהנתקות. אם מישהו שמתנגד להנתקות חושב שהאנשים שתומכים בה חושבים שיבוא שלום, הוא זה שחי באשליות.

ואגב, כן, הכיבוש אכן משחית.

סקרים הם לא תחליף למשאל עם.

אותי אף אחד לא שאל בשום סקר אם אני תומך ב"תוכנית ההתנתקות".

אם קיימת תמיכה כ"כ גדולה ב"תוכנית ההתנתקות", כדבריך, אז למה ראש הממשלה מתנגד נחרצות לקיום משאל עם?

להזכירך, גם לפני המשאל בליכוד כל הסקרים הראו על ניצחון סוחף לשרון. אולם, ברגע האמת המצביעים אמרו את שלהם.

אם הם היו בחלקם הגדול טרוריסטים, המדינה שלנו לא היתה קיימת היום. גם אם "בחלקם הגדול" מתייחס ולו רק ל-51% מהם, אתה עדיין מדבר על כמעט 700000 טרוריסטים ברצועת עזה בלבד, בלי להזכיר את יו"ש. אני אשמח אם תוכל לקשר אותי לסקרים שמראים על תמיכה של 90% מהאוכלוסיה הפלשתינית תומכת בפיגועים. אני זוכר מספרים נמוכים בהרבה.

כאשר אני קובע שחלקם הגדול הם טרוריסטים אני מתכוון לכך שרובם המוחלט של "אנשי הבטחון" ונושאי הנשק ברשות הפלשתינית הם טרוריסטים.

האמהות יולדות עשרות ילדים בשרשרת תוך כדי הצהרה שהן יהיו מאוד גאות אם כל הילדים שלהן יהיו שהאידים.

הילדים עוברים אימוני נשק בקייטנות ולומדים להיות שהאידים.

כל הפלשתינים המוסלמים מבקרים דרך קבע במסגדים בהם מטיפים להם בזכות הטרור.

אין לי קישורים לסקרים האמורים, אבל תהיה אמון ובטוח בנכונותם.

אם היהודים המיועדים ל"גירוש" (כדבריך) הם אזרחים פטריוטיים שנאמנים למדינה, אני מזמין אותם ליישב את הנגב, הגליל ועוד איזורים טעוני טיפוח. שיפריחו את השממה. הם מקבלים פיצויים כספיים ואדמות שיספיקו להם לשם כך.

קודם כל, הממשלה לא ממש מעוניינת ליישב את הנגב והגליל, למרות ההצהרות שלה.

מדובר בגירוש ובטרנספר של יהודים תוך שימוש בכוחות צבא. יש לך מילה אחרת לתיאור העניין? "התנתקות"?

למה לגרש אזרחים פטריוטיים מביתם ולקבוע איפה הם יגורו?

אני מבין שיש לך מקורות בג'יהאד האיסלאמי ובחמאס שאתה מרשה לעצמך לצאת בהצהרות כאלה?

אני לא מביא כאן מידע מודיעיני סודי.

כל גורם צבאי ובטחוני יתן לך את המידע הזה. ניתן לקבל את המידע הזה בכל העיתונים ובחדשות.

ממש לא צריך מקורות בג'יהאד האיסלאמי ובחמס, או להיות רואה נסתרות כדי לדעת מה יקרה.

זה לא בלתי חוקי כי אין חוק שאוסר לעשות את זה, וזה הוחלט ע"י ממשלה שנבחרה ע"י רוב בבחירות דמוקרטיות. המשפט "באופן שמזכיר שיטות פעולה של משטרים דיקטטורים אפלים" הוא נחמד ויפה, אבל לא אומר שומדבר בעצם. אני אשמח אם תוכל לספר לי על אותם משטרים דיקטטורים אפלים שרצו שיהרגו להם פחות חיילים בהגנה על קומץ משפחות שיושבות בלב אוכלוסיה עויינת, אז הם גיבשו במשך חודשים תכנית מפורטת להעברת אותן משפחות בנוחות מקסימלית, תוך תכנון מקומות מגורים חדשים, מתן פיצויים לא קטנים ואפילו מו"מ על חוף פרטי פה או שם.

צה"ל נועד להילחם באוייבי המדינה ולא באזרחי המדינה.

למדינה דמוקרטית אסור להשתמש בצבא כנגד אזרחיה. לשם כך יש משטרה.

הממשלה שנבחרה ע"י רוב בבחירות דמוקרטיות נבחרה באמצעות שקרים בוטים לציבור הבוחרים, והיא כבר לא משקפת את רצון העם.

מהלך כ"כ משמעותי וגורלי מחייב משאל עם, גם אם הדבר לא מצויין בחוק.

אני יכול להביא לך רשימה ארוכה של מדינות דיקטטוריות ששלחו את הצבא שלהן להתעמת עם אזרחיהן, וביניהן גרמניה, רוסיה, סוריה, ירדן, איראן, קוריאה הצפונית, והרשימה עוד ארוכה.

ועכשיו קצת למה שיש לי להגיד בנושא. אל תטעו. אני לא אוהב פלשתינים. אבל אני משתדל להיות מציאותי. כל מי שלא מכיר את המפה המדוייקת של רצועת עזה והישובים המיועדים לפינוי, מוזמן לחפש אחת כזאת ולבדוק טוב טוב על מה מדובר לפני שהוא ממשיך לקרוא. מבחינתי הפינוי צריך להתבצע קודם כל מהסיבה הפשוטה שמדובר במספר יישובים שההגנה עליהם כבר לא משתלמת. ערכם האסטרטגי לא בשמיים מבחינתנו, ולעומת זאת נהרגים לנו שם חיילים בקביעות, בהגנה על קומץ משפחות. עזבו את הטיעון של למה אותן משפחות ישבו שם מלכתחילה (נכון, הממשלה שמה אותן שם) או האם הפיצויים מגיעים להם (לדעתי מגיעים). המצב הנוכחי הוא כזה שמושקעת כמות מטורפת של כוח אדם ומשאבים בהגנה על אותם יישובים קטנים ועל הכבישים שמובילים אליהם. תחשבו כמה קשה להגן על כביש שעובר בלב אוכלוסיה עויינת. מבחינתי ההנתקות חוסכת לנו את השמירה על אותם יישובים ומציבה את צה"ל על גבול הרבה יותר ברור - מסביב לרצועת עזה. לא שומרים יותר על כביש צר. לא שומרים יותר על יישוב מוקף גדר, אלא שומרים על גבול אחיד ורציף, בדיוק כמו גבול בין מדינה למדינה. אין לי ספק שזה יהיה גבול חם, וכמו שכתבתי קודם, אני לא באשליה שלא יהיו יותר פיגועים. אבל לצבא הרבה יותר קל להגן על גבול מסודר מאשר על כבישים וגדרות מסביב לישובים.

אותן משפחות שנאלצות לעבור דירה עכשיו צריכות לקחת את הפיצויים שמוצעים להן ולעבור בעזרתם למקום אחר, שם ימשיכו לעסוק בחקלאות ולפתח את הארץ. יש מספיק מקומות יפים שאפשר לגור בהם בארץ ולא נמצאים בלב אוכלוסיה עויינת.

אם קשה להגן על הישובים המבודדים (גוש קטיף זה לא ישוב מבודד) שמוקפים באוכלוסייה עויינת, אז אל תמחק את הישובים היהודים המבודדים. תמחק את האוכלוסייה העויינת.

פורסם

התשובה ל"חידתי" מאד פשוטה...

האצ"ל והלח"י היו שתיים מן המחתרות שעזרו להרחקת האוייב הערבי משטחי מדינת ישראל.

הפעולות שלהם היו פעולות טרור -

- השתלת מטענים.

- פיגועי ירי.

- מכוניות תופת.

ועוד.

אני מניח שאתה תראה את האצל והלחי בתור פטריוטים - עושי שלום שרק רצו לעזור למדינה הזאת.

אבל למה כאשר אותו דבר קורה מהצד השני זה "לא אנושי", "ברברי", "ברוטלי" ועוד?

למה כאשר זה נגדך זה נראה כצעד לא הגיוני, כצעד התקפתי?

אבל למה כאשר זה בכדי לשחרר את המדינה שלך זה "בסדר"?

למה כאשר זה לשחרר את המדינה שלך, אז לבצע פיגועי טרור זה פתאום לא פשעי מלחמה?

רק תסביר לי את ההגיון שמאחורי זה - למה?

כי לי נראה שההגיון שלך הוא הוא הלא אנושי בסיפור.

פורסם

כי האצ"ל והלח"י כיוונו את הפעולות שלהם נגד הצבא הבריטי. חוץ מהפיגוע במלון המלך דוד (שבאמת פירק את השיתוף בין המחתרות), הפעולות של ארגוני המחתרת פגעו בתחנות רדאר, גשרים, מתקנים צבאיים ועוד.

במקרים הכי חמורים היו הלקאות והוצאות להורג של קצינים בריטים - כתגובה לצעדים דומים מצד הבריטים עצמם.

אתה לא רואה אף אחד שקורא לירי על מוצב של צה"ל "לא אנושי" או "ברברי".

אבל ארגוני הטרור הפלסטינים מתמקדים קודם בפגיעה באזרחים, והלחימה נגד "צבא הכיבוש" די שולית אצלם. ככה שאין בכלל מה להשוות.

פורסם

כי האצ"ל והלח"י כיוונו את הפעולות שלהם נגד הצבא הבריטי. חוץ מהפיגוע במלון המלך דוד (שבאמת פירק את השיתוף בין המחתרות), הפעולות של ארגוני המחתרת פגעו בתחנות רדאר, גשרים, מתקנים צבאיים ועוד.

במקרים הכי חמורים היו הלקאות והוצאות להורג של קצינים בריטים - כתגובה לצעדים דומים מצד הבריטים עצמם.

אתה לא רואה אף אחד שקורא לירי על מוצב של צה"ל "לא אנושי" או "ברברי".

אבל ארגוני הטרור הפלסטינים מתמקדים קודם בפגיעה באזרחים, והלחימה נגד "צבא הכיבוש" די שולית אצלם. ככה שאין בכלל מה להשוות.

ראש האצל (או אולי הלחי, אני די חרא בהיסטוריה) אמר שאם הפגיעה באזרחים תחוייב - זה יתבצע.

ואאל"ט הם התקיפו בעיקר את הערבים, ולא רק את הבריטים (כמובן שגם את הבריטים במיוחד לאור החוקים החדשים שהם קבעו [הספרים הלבנים]).

פורסם

הלח"י בראשות שמיר, היה ארגון דיי זניח, אבל גם מאוד קיצוני.

האצ"ל היה יותר חשוב (אבל גם זניח ביחס להגנה), ויותר מתון.

הפיגוע במלון המלך דוד היה מכוון נגד המפקדה הבריטית שם, הם גם קיבלו אזהרה (לא שזה מנע בסופו של דבר פגיעה של חפים מפשע)

זה היה בניגוד לעמדת ההגנה שרצתה קצת שקט מול הבריטים, ולכן זה פירק את השותפות הקצרה.

פורסם

Funky-Monk, בניגוד אליך, אנשים שעשו בגרות יודעים שהאירגונים האלה התקיפו ערבים רק כתגובה על התקפות שלהם על ישובים שלנו. הם רדפו אחרי המחבלים עד הכפרים שלהם, ולפעמים נערכו פעולות מנע, לדוגמא פשוטיות על כפרים שבאופן קבוע היו יוצאים מהם הערבים להתקפות על ישובים יהודיים. האירגונים היהודים עשו כל מה שיכלו כדי למנוע תפגיעה בפחום מפשע. הערבים עושים את ההפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים