עבור לתוכן

מדליק את המחשב והוא נכבה ישר אחרי מה הבעיה ?

Featured Replies

פורסם

יש למישהו רעיונות מה קרה ?

המצב הוא כזה המחשב בהתחלה צפצף לי בדקתי חיבורים זכרונות הארדיסקים מאווררים הכל הוא המשיך לצפצף

הוצאתי את הכבל של החשמל המחשב עלה ונתקע באמצע פעילות שרתית בחלונות עשיתי אותו דבר שוב הידרתי חיבורים

הוצאתי חיברתי ועכשיו הוא נדלק ונכבה חצי שנייה אחרי

איפה הבעייה ?

בספק ?

איפה נראה לכם ?

פורסם

יכול להיות משהו בלוח אם? כמו למשל שאיך שהוא ההגדרה של הבאס עלתה ליותר מדי והוא לא יכול לעמוד בזה אז הוא מצפצף?

תנסה לאפס עם הג'אמפר את הלוח אם

עם הבטרייה זה דפוק

זה בקושי עובד

פורסם
  • מחבר

או קיי לא הבנת אותי אז ניסיתי לאפס ולא זה לא עזר עם הג'מפר... והבטרייה לא נראה לי שזה יעזור זה כמו להוציא את החשמל

והבעיה היא אחרת זה לא הצפצופים אלא שהמחשב לא נדלק הוצאתי הכל מהמחשב זכרונות הכל אפילו חיברתי ספק חדש ולא עזר

הבעיה בטוח הלוח אם השאלה איפה ? ולמה ?

פורסם

המממ

חיבורים של הספק ללוח אם

זה עם ה24 פינים מה שזה לא יהיה

או

אולי הלוח אם נוגע במשהו שעושה לו חשמל סטטי וקצר?

קרה משהו לפני? (הפסקת חשמל וכו')

פורסם

נשמע שהספק שלך נפטר. תנסה עם ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

כבר חשבתי על המצב שזה יכול להיות קצר אבל ניתקתי הכל אולי האופציה באה היא לנתק את הלוח מהמארז כי יכול להיות שהוא מקצר...

אגב זה 100% לא הספק או החיבורים כי בדקתי עם ספק ממחשב אחר שעובד ..

קיצר אני אנסה לנתק את הלוח אם מהמארז ולבדוק אם יש קבלים מנופחים...

פורסם
  • מחבר

או קיי הוצאתי הכל וכשאני אומר הכל ז"א הלוח אם בחוץ רק עם המעבד ומחובר אליו ספק כח מהמארז כאשר הם נפרדים ( הלוח אם לא בתוך המארז)

הבעייה נמשכת לא ראיתי קבלים מנופחים אבל ראיתי אחד עם 2 נקודות חומות בקצה העליון שלו...

אני מחכה לחוות דעת נוספת ממכם ...

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאין תגובות ז"א הלך הלוח תודה חברה ...

פורסם

לפי דעתי אך ורק לפי דעתי ולי ניסיוני!!

בעיה זו נובעת משריפה של הגשר הצפוני

היה לי אותו דבר זה קרה ככה חיברתי את הצורב המחשב דלק הספק לא עמד בעומס (ספק חרא 235WATT) ונשרף ויחד איתו נכבה המחשב ניסיתי ספק חדש לא עזר ולאחר זמן מה גיליתי שנשרף הגשר הצפוני.

עכשיו לפני שאתה מחליט לזרוק משהוא להחליף משהוא וכו' תעשה את זה:

1. אם אתה יודע לפרק ולחבר ת המחשב בחזרה (כולל הוצאה של לוח האם מתוך המארז בכלל) בצע זאת ועבור לשלב 2 אם לא עבור לשלשב 1.1

1.1 קח את המחשב לטכנאי ותספר לו על הבעיה

2. תנתק הכל מהלוח אם אם הכל (מעבר וגוף קירור אפשר להאשיר) ותוציא את הלוח מהמארז הפוך אותו לצד האחורי ותבדוק לפי הצבעים של המוליכים.

זה קצת קשה להסביר דברים כלה צריך לראות. אבל נגיד צבע הלוח אם שלך הוא חום ואם אתה רואה מסביב לרכיב כל שהוא חום כהה כלומר הרכיב נשרף אצלי זה קרה מסביב לגשר הצפוני.

תבדוק אם אתה לא רואה כלום תלך לטכנאי תבקש ממנו לעשות את הדבר הבא או אם יש לך מחשב נוסף ליבדוק עליו תעשה את זה:

תוציא את המעבד והזיכרון ותכניס ללוח אם אחר עובד אז נשרף הלוח לא עובד כנראה בעיה במעבד או זיכרון.

בהצלחה

פורסם

נסיון אחרון , תוציא גם את המעבד ואת המאוורר שלו נקה שם קצת וחבר מחדש , אם לא עובד אז תנסה לחבר מאוורר אחר ( לי כבר קרה שהמאוורר של המעבד קיצר ) .

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אם כבר משהו מקצר זה המעבד כי הוא היחידי שנשאר מחובר ללוח אם ולא נראה לי ... קצת קשה להאמין ... אני אנסה אבל ...תודה בכל זאת

אני ארשום תוצאות מחר

פורסם
  • מחבר

או קיי הנה הממצאים שלי :

הבעיה : כאשר אני מנסה להדליק את המחשב הוא נכבה מייד אחרי זה

סיבות :

1.החומר התרמי בין המעבד לגוף הקרור לא תקין או אינו מוליך כמו שצריך או אינו יושב כמו שצריך ולכן אם תשימו לב ותדליקו את המחשב בלי קירור ותגעו בליבה של המעבד היא חוטפת מכת חום ! ואז הוא יכבה את הלוח מייד במקרה זה הלוח\המחשב יעבוד ל 3 שניות לערך ...

2.הכבל שמתחבר ללוח מהכפתור של ה POWER מקצר (יעבוד לפחות משנייה ) ניתן לבדוק זאת בשיטת המברג כפי שאסביר המשך

3.הספק אינו תקין ומקצר

פתרונות :

שלב 1 : לנתק כל מה שלא צריך אם אפשר להשאיר רק חשמל וכרטיס גרפי וזכרונות

אם זה נדלק ומצפצף קבוע הזכרונות לא יושבים כמו שצריך

אם זה נדלק ומצפצף פעם אחת ואז עוד 5 פעמים הכרטיס מסך לא במקום

אם זה נדלק ונכבה כנראה הבעיה בחשמל כמו במקרה הזה

שלב 2: להחליף ספק או לבדוק על ספק ממחשב אחר אם זה עובד וואללה הבעיה בספק פתרתם אם לא המשיכו לשלב הבא

שלב 3: להוציא הכל לוח אם מהמחשב(זכרונות כ.מסך הכל) בשביל נוחות עבודה ובשביל לראות שהפלטה מאחורה לא מקצרת את הלוח( למרות שזה לא קורה הרבה)

ולהפעיל את הלוח בשלב הזה ( לא לשכוח לחבר את הכבל של ה POWER של המחשב אחרת איך תדליקו - יש טריק אם אין לכם כח לחבר קחו מברג פשוט ותעשו קצר בין 2 הפינים של ה POWER זו בדיוק אותה פעולה שהמחשב עושה אגב בשביל לכבות עליכם להשאיר את המברג 4 שניות.) עדיין נדלק ונכבה אחרי שנייה ? המשיכו לשלב הבא.

שלב 4: הוציאו את המעבד עם הקרור ושימו את הקרור מחדש עם החומר התרמי בהרבה מקרים תגלו כי הוא גלש למקומות הלא נכונים אל דאגה זה לא מה שיעשה קצר למעבד... אבל מה שיגרום לו לא לדלוק זה החוסר מגע בין החומר לגוף הקרור ( עקב מכת החום שהמעבד מקבל כאשר אתה פותח את המחשב)

שימו את המעבד בחזרה ונסו שנית לא עובד ? 2 אופציות המעבד שרוף או הלוח לא תקין כבר...

שלב 5: על מנת לבדוק אם המעבד לא נשרף הסתכלו מאחורה ובדקו אם אתם רואים שינויים בצבע הפלטה מאחורה איפה שיש את כל הפינים...

אם יש כנראה הוא שרוף אבל בשביל לבדוק ב 100% שימו את המעבד בלוח אחר ובדקו אם לא עובד המעבד נשרף ! אם עובד עברו לשלב 6

שלב 6: הוציאו את המעבד מהלוח עכשיו נשארתם רק אתם והלוח הדליקו את הלוח בלי המעבד אם הלוח לא עובד אז הלך אם עובד ולא נכבה אז

החזירו את המעבד התקין אם שוב פעם הלוח לא עובד ... אז תדעו שהבעיה בלוח והוא לא תקין ...

אני מקווה שהייתי מובן ושהמאמר הזה יעזור למי שקרתה לו הבעיה המאמר נועד בשביל לעזור לכם לגלות את מקור הבעיה ואם אפשר לפתור אותה לבד מבלי לבזבז כסף על טכנאים למינהם.

החומר שנכתב כאן הוא אך ורק מניסיון אישי אגב נעזרתי בטכנאי בשביל לתקן ולפתור את הבעיה למרות שבסוף הבעיה לא נפתרה לצערי הגעתי עד שלב 6 והלוח הלך המעבד עדיין טוב....מקווה שעזרתי בהצלחה לכם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים