עבור לתוכן

הלינץ בנער הפלסטיני המסכן

Featured Replies

פורסם

אני יודע שמה שאני הולך לומר עכשיו זה דבר בגדר האסור, ואולי לא מוסרי, אבל אני חייב להזכיר את הנאצים, בזמן השואה באו היהודים שראו את עצמם כלא מאמינים בכלום ואמרו להם: "אני לא מאמין באלוהים, ואין שום קשר ביני לבין היהדות. אתה רוצה לומר שאני בכ"ז יהודי, מכיוון שנולדתי לאם יהודיה, על אפי ועל חמתי?" והתשובה היתה כן....

אז מה יהיה עוד כמה שנים? עזוב כמה שנים עכשיו, אם יבוא פלשתיני שרק רוצה להרוג יהודים ואתה תגיד לו את המשפט הזה, מה אתה חושב שתיהיה התשובה?

ובכלל, אני מעריך מאד אנשים שמאמינים, גם אם לא באלוהים שלי... איפה מקומך בגלגל החיים?

איך הגעת לנאצים? מה הקשר? :nixweiss:

אני לא אמרתי שאני לא יהודי. אמרתי שאני לא רואה את עצמי שייך לדת היהודית. :nono:

כ"כ קשה להפריד בין דת ללאום? :s07:

בדר"כ אתאיסטים נוטים להיות יהירים ובטוחים שאמונתם היא היחידה הצודקת, כמו כל בעלי אמונה אחרים...

גם כאן זה בא לידי ביטוי...

מה הקשר בין אתאיסטים לשטר? מה לגבי בודהיסטים, או בעלי אמונות אחרות? גם הם לא בהכרח מאמינים באלוהים... אבל אני בספק מאוד מאוד גדול אם למישהו מבני הדתות שאינן שמיות יפריע שרשום על השטר האמריקאי "באל אנו בוטחים"... ההבדל בין אתאיסטים (לא כולם) לבין בני הדתות האחרות הוא, שהם ממש פנאטיים בדת שלהם ובהפצתה, כמו הנוצרים במסעות הצלב והמוסלמים במסעות הכיבוש שלהם (ואולי יש מקביל ליהודים ואני לא יודע? נניח... טנק חב"ד? :) )...

גם אם הם לא ירצו לקרוא לזה דת... הם ירצו לקרוא לזה פשוט "חוסר אמונה בכל דת שהיא"... אבל בעצם, דווקא בגלל חוסר הפאסיביות שמאפיינת אותם, זאת בהחלט דת (אולי בעצם ניתן לקרוא לזה כת, היות והפנאטיות היא בעקרונות האנטי-דתיים ולא באמונה במשהו מסויים).

מי שמפריע לו שרשום על שטר כסף IN GOD WE TRUST, כנראה מחפש איפה לתקוף את הדת ולהעלים אותה...

במהלך החיים שלי נחשפתי לכל מני דתות, מפאת חופש הפולחן במדינת ישראל הדמורקטית... כמובן, העיקרית היתה הדת היהודית - מכיוון שהיהודים מהווים רוב במדינה, ומכיוון שמדינת ישראל היא בעצם המפלט היחידי ליהודים בעולם, גם בביה"ס נחשפתי לחומר שקשור ליהדות (ואפילו בגרות)... ולכן נחשפתי הכי הרבה לדת הזאת... עם זאת, משום כיוון לא הגיעה אליי כפייה (אליי אישית כמובן) בנושאי דת, אלא רק נסיונות שיכנוע... ואני חייב לציין שנסיונות השכנוע הכי אינטנסיביים ופנאטיים שנתקלתי בהם היו למרבה האירוניה של אתאיסטים... אז נכון... יכול להיות שבגלל שדווקא הפנאטיים ואוהבי ההתבלטות מבין החבר'ה האלה הם אלה שתפסו את עיניי, מעצם הגדרתם ולכן אני נוטה להכללות לא מוצדקות. אבל העובדה היא כזאת... כשאני רואה (או מדמיין) אתאיסט שהולך ואוכל צ'יזבורגר מול חבר'ה דתיים שצמים ביום כיפור כדי לעשות דווקא, אני מתמלא בחילה (ולא בגלל הצ'יזבורגר, זה דווקא אני אוהב) - אלא בגלל השנאה חסרת הבסיס וביזוי הזולת, שבא להם כל כך בקלות... כשאני רואה או שומע על דברים כאלה, אני נוטה ממש לאהוב את הדתיים. אלה ש"יש להם אלוהים"... ואני מדבר על אלה שבאמת מאמינים, ובאמת פועלים לפי חוקי המוסר שמכתיבה התורה... ותבינו... זה הכל מאנטגוניזם... מדי פעם אני עשוי להגדיר את עצמי כאתאיסט... זה הכל עניין של מצב רוח אצלי...

ועוד שני דברים...

דבר ראשון, אני באמת לא מסוגל להבין אדם אינטליגנטי שחי בלי אמונה בשום דבר... "אני מבנה של תאים שבנויים ממולקולות שבנויות מאטומים שבנוייים מקווארקים ואלקטרונים..." - המחשבה הזאת פשוט דיכאונית... שלא נדבר על ללכת לכיוון יותר קיצוני - המתמטיקה... "אני קבוצת המנה של קבוצות של קבוצות החזקה של קבוצות של ....." ... הצילווווווו ::) למות ומהר ! ! ! :s07:

אתיאיזם זה לא דת. הפירוש של אתיאיזם זה "אין דת", או במילים אחרות - [glow=red,2,300]חופש מדת[/glow].

בניגוד לדת שמבוססת על אמונה, אתיטיזם מבוסס על מדע.

לא כל האתיאיסטים מטיפים לחופש מדת. אולי זה נראה כך, מכיוון שאתה לא שומע את מליוני האתיאיסטים האחרים שלא מביעים את דעתם בפומבי, בין השאר מחשש לרדיפה דתית. הסיבה ללהט המאפיין אתיאיסטים מסויימים (כמו גם דתיים רבים) היא הכפייה הדתית שמורגשת היטב ומשפיעה על אורח החיים של החילוניים והאתיאסטים, והרצון לשחרר את העולם מעול הדת, כפי שכיום קיימת לגיטימציה מלאה בקרב העולם הנאור למלחמה בעבדות.

[glow=red,2,300]כפייה דתית, כמוה כעבדות.[/glow]

אתה יודע בכלל למה אנשים המציאו אלים?

ולמה היו כל כך הרבה אלים בתקופות הקדומות

לאנשים לא היה הסבר לתופעות ואז הם המציאו אל , וזה היה ההסבר שלשהם לתופעה

ככך שהזמן התקדם הבינו את התופעה והאל נעלם

היום נשארה רק שאלה אחת גדולה "למה?" ובגלל זה יש לנו היום את אלוהים

בדיוק! :xyxthumbs:

האדם ברא את אלוהים, ולא להיפך.

היה מי שאמר: "אם אלוהים לא היה קיים, אז היה צריך להמציא אותו". אז זהו, שאלוהים לא קיים. הבעיה היא שמישהו המציא אותו, ובכך המיט אסון גדול על המין האנושי (ראה: מלחמות הדת, רדיפות דתיות, כפייה דתית).

• תגובות 102
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה כמו שאתה אומר ש-0 לא מספר כי הערך שלו לא שווה כלום(בקשר לאתיאיסטים ול"דתם")

פורסם

איך הגעת לנאצים? מה הקשר? :nixweiss:

מה, זה ברור: לפי חוק גודווין, השלב הזה היה חייב להגיע במוקדם או במאוחר. 8)

פורסם

חחח....אהבתי את החוק הזה :)

נשמע פרקטי משהו לפורום הזה :D

פורסם

חוק גאוני ואמיתי

זה יעוזר להבין הרבה דברים

פורסם

זה כמו שאתה אומר ש-0 לא מספר כי הערך שלו לא שווה כלום(בקשר לאתיאיסטים ול"דתם")

אפס זה מספר בעל משמעות מתימטית.

אתיאיזם זה לא דת. להיפך, אתיאיזם פירושו חופש מדת.

פירוש המילה אתיאיזם היא אי-אמונה באלוהים.

זו הפעם הראשונה שאני שומע על החוק הזה. :xyxthumbs:

האם פירוש הדבר שהדיון הסתיים, ו-Stanly והדתיים האחרים הפסידו בדיון? ::)

פורסם

האמת היא שלפי זה גם איסתרא בליגנא הפסיד בויכוח

הרי אסור להזכיר את החוק הזה

פורסם

האמת היא שלפי זה גם איסתרא בליגנא הפסיד בויכוח

הרי אסור להזכיר את החוק הזה

:lol: :lol: :lol:

:xyxthumbs:

פורסם

אפס זה מספר בעל משמעות מתימטית.

אתיאיזם זה לא דת. להיפך, אתיאיזם פירושו חופש מדת.

פירוש המילה אתיאיזם היא אי-אמונה באלוהים.

ואם אתה לא מאמין באלוהים? זה לא אומר שאתה מאמין שאלוהים לא קיים?

זאת אומרת שאתה מאמין במשהו. אתה ואחרים בעלי דעות דומות. זה לא דת?

פורסם
:kopfpatsch: ואני מאמין שמחר תזרח השמש...אז אני דתי? ::)
פורסם

דתי, אבל בלי קשר ליהדות. יש כאלה שיכולים להאמין שמחר לא תזרח השמש, אבל הם טועים.

מה ההבדל בין דת לאידיאולוגיה? אין הבדל.

מי מחליט מהי דת, ועל אילו שאלות היא צריכה לענות? אף אחד.

איך האתיאיסטים מגדירים את עצמם, בלי שלילה? אמונה בכך ההדת לא חשובה, ולא נותנת להם פתרון, ומשהו אחר מדת יתן להם פתרון. אני מצטער מאוד, אבל זה בידיוק כמו האמונה שהאלוהים יתן פתרון.

ועכשיו- תנסה לשים את הדתות על מערכת צרים. חלקם יהיו בחלק החיובי, וחלקם בשלילי. האתיאיזם יהיה ב- 0.

פורסם

איזה שטויות אתה אומר

אין הגדרה לאתאיזם ללא הדת??

זה שאני מאמין שהשמש תזרח מחר זה לא בגלל שאני דתי או מאמין באיזה משהו על טבעי

פשוט כל יום במשך חיי ראיתי את השמש זורחת בבוקר ושוקעת בערב אז למה שמחר יהיה שונה?

את אלוהים לא ראיתי אף פעם וגם לא ראיתי שום דבר שהוא עשה אז למה שמחר יהיה שונה?

למה שמחר אלוהים פתאום יתגלה אליי? אם הוא יתגלה סביר להניח שאני יתחיל להאמין בו(כראיתי אותו במו עיניי) אבל עד אז מבחינתי זה פשוט ברור שאין אלוהים בדיוק כמו שברור לי שמחר תזרח השמש

פורסם

ואם אתה לא מאמין באלוהים? זה לא אומר שאתה מאמין שאלוהים לא קיים?

זאת אומרת שאתה מאמין במשהו. אתה ואחרים בעלי דעות דומות. זה לא דת?

לא. אני לא מאמין שאלוהים לא קיים. אני יודע שאלוהים לא קיים. :cool2:

תשאל איך אני יודע? הוא סיפר לי. :smile1:

אתיאיזם זה לא דת. נקודה.

דתי, אבל בלי קשר ליהדות. יש כאלה שיכולים להאמין שמחר לא תזרח השמש, אבל הם טועים.

מה ההבדל בין דת לאידיאולוגיה? אין הבדל.

מי מחליט מהי דת, ועל אילו שאלות היא צריכה לענות? אף אחד.

איך האתיאיסטים מגדירים את עצמם, בלי שלילה? אמונה בכך ההדת לא חשובה, ולא נותנת להם פתרון, ומשהו אחר מדת יתן להם פתרון. אני מצטער מאוד, אבל זה בידיוק כמו האמונה שהאלוהים יתן פתרון.

ועכשיו- תנסה לשים את הדתות על מערכת צרים. חלקם יהיו בחלק החיובי, וחלקם בשלילי. האתיאיזם יהיה ב- 0.

יש הבדל מאוד גדול בין דת לאידיאולוגיה. למעשה, מדובר בשני דברים שונים לחלוטין. :kopfpatsch:

אם תשים את כל הדתות על מערכת צירים, אז האתיאיזם לא יהיה ב-0. האתיאיזם בכלל לא יהיה על מערכת הצירים הזו, מכיוון שבפעם האלף - אתיאיזם זה לא דת.

:bash:

במידה ואתה רוצה להגדיר את האתיאיזם שלא על דרך השלילה (אי-אמונה באלוהים), אז אתה יכול לומר ש[glow=red,2,300]אתיאיזם זה חופש מדת[/glow].

פורסם

זו הפעם הראשונה שאני שומע על החוק הזה. :xyxthumbs:

האם פירוש הדבר שהדיון הסתיים, ו-Stanly והדתיים האחרים הפסידו בדיון? ::)

לא הפסקתי, שיעשע אותי מאד החוק, אבל אני חושב שהחוק הזה נובע בעיקר מהיגיון בריא שאומר שיש ללמוד מניונות עבר בל נעבור עליהם שנית (והיטלר וחבריו היא דוגמא קיצונית ולצערי גם אמיתית...)

אני חושב שיש ת'רד מיוחד כאן בפורום על האם יש אלוהים או במה אתה מאמין...

אני לא הולך לשכנע כאן אף אחד בנושא הזה, כי זה דבר שאתה מאמין בו כי אתה מאמין בו. אין לי הסבר אחר.

אני מאמין לו כי אני זקוק לחשוב שיש משהו שיותר גדול ממני, שיותר גדול מהיקום מהקוסמוס, אני לא מקבל עליי את הנושא שאני "יצרתי" אותו, מסיבה פשוטה שאני מאמין שיש אותו. ואני נהנה להאמין בו ולהיתלות בו כשצריך, אני מאמין שהוא הגדול מכולם מאמין בו שהוא מלך מלכי המלכים, שיש לי איפה להאחז כשצריך, שאני אוכל לצחוק או לבכות ולהגיד אחרי זה תודה לבורא עולם.

אני לא מאמין שצריך לשכנע אותכם, אני מאמין שאתם צריכים להבין אותי. (וזה לא מחייב אתכם לקבל.. אבל להבין כן).

דרך אגב כבר ניכנסתי פעם בטכנו בפורום כזה, ואז התחילו דיונים שלמים למה הוא כן קיים ולמה הוא לא קיים איפה יש טעות בתורה ואיפה אין...

מבחינתי, הוא קיים בלב שלי.

פורסם

אתאיזם אינה דת, אבל היא אמונה. הרי אף אחד לא יכול להוכיח שאין אלוהים, בדיוק כפי שאף אחד לא יכול להוכיח שיש אלוהים.

דת היא אמונה בכח עליון כלשהו. כלומר כל דת היא אמונה, אבל לא כל אמונה היא דת. ישנן אמונות שאינן דת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים