עבור לתוכן

הלינץ בנער הפלסטיני המסכן

Featured Replies

פורסם

אתה יכול להמיר את דתך(לפעולה למבטלים את הדת אצלך אני לא יודע איך קוראים). כל עוד לא תעשה את זה באופן רשמי, וזה לא יהייה רשום במשרד הפנים, לצערי אתה עדיין יהודי(אפילו שאתה לא מתנהג כמו אחד).

ד.א. כשתפסיק להיות יהודי, אני מאמין שחלק מהזכויות שלך ישללו(אני לא בטוח בזה, הרי בכל זאת נותנים אישור לילדים של העובדים הזרים אזרחות).

• תגובות 102
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול להמיר את דתך(לפעולה למבטלים את הדת אצלך אני לא יודע איך קוראים). כל עוד לא תעשה את זה באופן רשמי, וזה לא יהייה רשום במשרד הפנים, לצערי אתה עדיין יהודי(אפילו שאתה לא מתנהג כמו אחד).

ד.א. כשתפסיק להיות יהודי, אני מאמין שחלק מהזכויות שלך ישללו(אני לא בטוח בזה, הרי בכל זאת נותנים אישור לילדים של העובדים הזרים אזרחות).

אני לא רוצה להמיר את הדת שלי, מכיוון שקודם כל אני לא רוצה להיות נוצרי או מוסלמי או משהו כזה, ושנית כל בתור אתאיסט אין לי דת, כך שאין לי בעצם מה להמיר.

לא ידוע לי על אפשרות של ביטול דת (לא נראה לי שיש אפשרות כזו באיזושהי דת), וגם אם הייתה אפשרות כזו אני לא הייתי מבצע אותה, מכיוון שמעולם לא קיבלתי על עצמי את הדת היהודית, כך שאין לי למעשה מה להמיר או לבטל.

יש לי אזרחות יהודית והלאום שלי הוא יהודי (משרד הפנים לא מכיר בלאום ישראלי). אני רואה את עצמי כפטריוט ואין לי שום כוונה לשנות את הלאום שלי. אני לא מתכחש ללאום שלי, אלא רק לדת שנכפתה עלי בניגוד לרצוני.

במשרד הפנים כתוב שהלאום שלי הוא יהודי, אבל לא כתוב שם דבר וחצי דבר על השייכות או אי-השייכות הדתית שלי. בכל אופן, בתעודת הזהות שלי לא מופיע סעיף של דת.

אני מפריד הפרדה מוחלטת בין דת ללאום.

אין שום סיבה שישראלים יהודים פטריוטיים שלא רואים את עצמם כיהודים מבחינה דתית יאבדו את זכויות האזרח שלהם, אלא אם כן החרדים ישתלטו על הכנסת ויהפכו את מדינת ישראל למדינת הלכה קיצונית שנשלטת בידי רבנים קיצונים בנוסח האייטולות באירן.

הכפייה הדתית בארץ נועדה, בין השאר, לגרום ליהודים להישאר מחוברים ליהדות ולא להתבולל. אבל, אני בטוח שבמקרים מאוד רבים (ברוב המקרים, למעשה) ההשפעה שלה הפוכה, והיא גורמת לאנשים רבים להתרחק מהדת. בתור דוגמה, אני יכול להביא אנשים רבים שהם לא אתיאיסתים (יהודים חילוניים לא פסולי חיתון) שהתחתנו בנישואים אזרחיים בחו"ל בשל הסלידה שלהם ממוסד הרבנות והכפייה הדתית - דבר שהרחיק אותם מהדת עוד יותר. במידה והיה ניתן להתחתן בארץ נישואים אזרחיים במקום לטוס להתחתן בחו"ל ולא היתה כפיה דתית, אז חילונים רבים לא היו מתרחקים מהדת כפי שהם עושים כעת.

לדעתי, במדינה נאורה אין לראות בילדים ונערים כמשתייכים לדת כלשהי, ואין להשפיע עליהם מבחינה דתית בכל צורה ודרך, אלא לאפשר לכל אדם לבחור את הדת המתאימה לו (או להישאר בלי דת) בגיל 21 ללא כל השפעה או כפייה.

פורסם

אני לא דיברתי על אורתודוכסים, אלא על החרדים. מה לגבי החילונים, הם גם אורתודוכסים?

אני לא אמרתי שאני קובע שהחרדים לא שייכים לעם היהודי. הם בעצמם מגדירים את עצמם כלא-ציונים, שואפים להקמת מגינת הלכה בארץ ישראל (לא רק בתור משאלת לב, אלא באופן מעשי), לא משתתפים בחובות החלים על החילונים, דורשים טובות הנאה שחילונים לא זכאים להם, וכופים את רצונם על הציבור החילוני.

איראן היא מדינת הלכה דתית. ישראל לא כ"כ רחוקה מלהפוך למדינת הלכה.

אסור בישראל למכור חזיר, דבר הפוגע בחופש התעסוקה.

אסור בישראל למכור חמץ (בתור אתיאיסט, חוץ מלחם אין לי מושג מה זה חמץ) בפסח - חוק נוסף הפוגע בחופש התעסוקה.

אסור בישראל לפתוח עסקים ולהפעיל תחבורה ציבורית בשבת - שוב פעם, פגיעה חמורה בחופש התעסוקה. אמנם, חוק שעות עבודה ומנוחה קובע שאין להעביד אדם 7 ימים בשבוע, אבל אין הדבר אומר שיום החופש חייב להיות יום שבת.

אסור בישראל להתחתן שלא באמצעות הרבנות. דבר זה מונע מעשרות אלפי יהודים להתחתן בארץ ישראל, ואני לא מדבר רק על "פסולי חיתון", אלא גם על יהודים חילונים או אתיאיסטים שהרבנות רואה בהם יהודים לכל דבר ועניין ומוכנה לחתן אותם, אך בשל האידיאולוגיה שלהם הם לא מוכנים להתחתן ברבנות, ונאלצים לטוס לארץ זרה על-מנת להתחתן בנישואים אזרחיים.

הרשימה של הכפייה הדתית הנאכפת בארץ ארוכה מכדי שאני אפרט אותה כאן במלואה.

אין שום קשר בין דת ללאום. בישראל, הדת והלאום כרוכים זה בזה בשל הכפייה הדתית, אבל אין הדבר אומר שיש קשר בין השניים.

ההורים שלי יהודים דבר שלפי הדת היהודית קובע שאני גם יהודי. עם זאת, אני רואה את עצמי כישראלי, אבל מאחר ומדינת ישראל לא מכירה בלאום ישראלי, אני נאלץ להגדיר את עצמי כיהודי מבחינת לאום. יחד עם זאת, אני לא רואה את עצמי כיהודי מבחינה דתית, למרות שהדת היהודית רואה בי יהודי אורתודוכסי כשר. אני לא מגדיר את עצמי כיהודי חילוני, אלא כאתיאיסט. אני לא מאמין באלוהים, ואין שום קשר ביני לבין היהדות. אתה רוצה לומר שאני בכ"ז יהודי, מכיוון שנולדתי לאם יהודיה, על אפי ועל חמתי?

אני לא חילוני, אני לא אורתודוכסי ואני לא רפורמי. אני אתיאיסט.

אולי תפסיק לבכות שפוגעים בדמוקרטיה פה??!?!?!

אם הייתה פה דמוקרטיה מלאה כמו בארה"ב אז היית יכול לקנות נשק חופשי......ואז אני לא צריך להגיד לך מה היה קורה....

איתן

פורסם

אם הייתה פה דמוקרטיה מלאה כמו בארה"ב אז היית יכול לקנות נשק חופשי......ואז אני לא צריך להגיד לך מה היה קורה....

איתן

למה לא? בוא תגיד, דווקא מעניין לשמוע. הרי זה עדיף לתת נשק אוטומטי לכל ילד בן 18, נכון?

פורסם

איתן

מה הקשר בין מכירת נשק לכפייה דתית? :nixweiss:

אם כבר מדברים על מכירת נשק, מה השגת בכך שלפושעים אין בעיה להשיג נשק, בעוד שלאנשים הגונים אסור לשאת נשק להגנה עצמית?

לגבי ארה"ב, גם שם יש כפייה דתית במידה מסויימת. בארה"ב אמנם קיים חופש לדת, אבל החופש מדת לא מקובל למרות שהוא נאכף ע"י החוקה. בנוסף לכך, על כל שטר במטבע האמריקני כתוב: "In God We Trust". אם זה לא כפיה דתית, אז אני לא יודע כפייה דתית מהי.

No, I dont know that Atheists should be considered as citizens, nor should they be considered as patriots. This is one nation under God. George H. W. Bush

פורסם

זאת לא באמת כפייה דתית

אין שום חוק שמפלה את האזרחים האתאיסטים באמריקה

כפייה דתית זה אירן

אל תשווה את זה שכתוב על השטר משהו או איזה פליטת פה מפגרת של נשיא לא מבריק במיוחד לכפייה דתית אמיתית כמו שיש בהרבה ממדינות ערב

פורסם

זאת לא באמת כפייה דתית

אין שום חוק שמפלה את האזרחים האתאיסטים באמריקה

כפייה דתית זה אירן

אל תשווה את זה שכתוב על השטר משהו או איזה פליטת פה מפגרת של נשיא לא מבריק במיוחד לכפייה דתית אמיתית כמו שיש בהרבה ממדינות ערב

אמירה דתית על שטר כסף רשמי של מדינה בהחלט מהווה כפייה דתית. אמנם, לא מדובר בכפייה דתית חמורה כמו זו הקיימת במדינות מוסלמיות ובישראל, אבל זו עדיין כפייה דתית ברמה מסויימת (אני חושב שהועלתה בארה"ב הצעת חוק שנועדה למחוק את הכיתוב הזה משטרות הכסף החדשים).

בארה"ב אכן אין שום חוק שמפלה את האזרחים האתיאיסטים (מדובר באחוז ניכר בשנים האחרונות). אמרתי שהחוקה בארה"ב מגינה על האתיאסטים, אבל האזרחים שרובם הגדול נוצרים לא רואים את האתיאיסטים כאזרחים נאמנים שווי זכויות, והאמירה של נשיא ארה"ב משקפת זאת, ולא משנה אם מדובר בפליטת פה או שהוא באמת התכוון לזה (פליטות פה בד"כ משקפות את מה שאנחנו באמת חושבים).

פורסם

ההורים שלי יהודים דבר שלפי הדת היהודית קובע שאני גם יהודי. עם זאת, אני רואה את עצמי כישראלי, אבל מאחר ומדינת ישראל לא מכירה בלאום ישראלי, אני נאלץ להגדיר את עצמי כיהודי מבחינת לאום. יחד עם זאת, אני לא רואה את עצמי כיהודי מבחינה דתית, למרות שהדת היהודית רואה בי יהודי אורתודוכסי כשר. אני לא מגדיר את עצמי כיהודי חילוני, אלא כאתיאיסט. אני לא מאמין באלוהים, ואין שום קשר ביני לבין היהדות. אתה רוצה לומר שאני בכ"ז יהודי, מכיוון שנולדתי לאם יהודיה, על אפי ועל חמתי?

אני לא חילוני, אני לא אורתודוכסי ואני לא רפורמי. אני אתיאיסט.

אני יודע שמה שאני הולך לומר עכשיו זה דבר בגדר האסור, ואולי לא מוסרי, אבל אני חייב להזכיר את הנאצים, בזמן השואה באו היהודים שראו את עצמם כלא מאמינים בכלום ואמרו להם: "אני לא מאמין באלוהים, ואין שום קשר ביני לבין היהדות. אתה רוצה לומר שאני בכ"ז יהודי, מכיוון שנולדתי לאם יהודיה, על אפי ועל חמתי?" והתשובה היתה כן....

אז מה יהיה עוד כמה שנים? עזוב כמה שנים עכשיו, אם יבוא פלשתיני שרק רוצה להרוג יהודים ואתה תגיד לו את המשפט הזה, מה אתה חושב שתיהיה התשובה?

ובכלל, אני מעריך מאד אנשים שמאמינים, גם אם לא באלוהים שלי... איפה מקומך בגלגל החיים?

פורסם

בנוגע לכפייה דתית ולאיסור עבודה בשבת:

בארה"ב, בה הפרדת הדת מהמדינה מעוגנת בחוקה, יש חופשה בחג המולד - חג דתי במובהק, בו חוגגים את הולדת ישו. לפני כמה שנים עתר אזרח אמריקאי (יהודי) לביתת המשפט העליון בבקשה לבטל את החופשה הזו, בטענה שהיא סותרת את עקרון הפרדת הדת מהמדינה ועתירתו נדחתה. הנימוק? זו חופשה חילונית לחלוטין, שרק במקרה נופלת בדיוק בתאריך של חג המולד.

ומכירת נשק בארה"ב לא קשורה לדמוקרטיה. אנגליה, למשל, היא מדינה דמוקרטית ובה קשה יותר לרכוש נשק מאשר בארץ.

פורסם

בדר"כ אתאיסטים נוטים להיות יהירים ובטוחים שאמונתם היא היחידה הצודקת, כמו כל בעלי אמונה אחרים...

גם כאן זה בא לידי ביטוי...

מה הקשר בין אתאיסטים לשטר? מה לגבי בודהיסטים, או בעלי אמונות אחרות? גם הם לא בהכרח מאמינים באלוהים... אבל אני בספק מאוד מאוד גדול אם למישהו מבני הדתות שאינן שמיות יפריע שרשום על השטר האמריקאי "באל אנו בוטחים"... ההבדל בין אתאיסטים (לא כולם) לבין בני הדתות האחרות הוא, שהם ממש פנאטיים בדת שלהם ובהפצתה, כמו הנוצרים במסעות הצלב והמוסלמים במסעות הכיבוש שלהם (ואולי יש מקביל ליהודים ואני לא יודע? נניח... טנק חב"ד? :) )...

גם אם הם לא ירצו לקרוא לזה דת... הם ירצו לקרוא לזה פשוט "חוסר אמונה בכל דת שהיא"... אבל בעצם, דווקא בגלל חוסר הפאסיביות שמאפיינת אותם, זאת בהחלט דת (אולי בעצם ניתן לקרוא לזה כת, היות והפנאטיות היא בעקרונות האנטי-דתיים ולא באמונה במשהו מסויים).

מי שמפריע לו שרשום על שטר כסף IN GOD WE TRUST, כנראה מחפש איפה לתקוף את הדת ולהעלים אותה...

במהלך החיים שלי נחשפתי לכל מני דתות, מפאת חופש הפולחן במדינת ישראל הדמורקטית... כמובן, העיקרית היתה הדת היהודית - מכיוון שהיהודים מהווים רוב במדינה, ומכיוון שמדינת ישראל היא בעצם המפלט היחידי ליהודים בעולם, גם בביה"ס נחשפתי לחומר שקשור ליהדות (ואפילו בגרות)... ולכן נחשפתי הכי הרבה לדת הזאת... עם זאת, משום כיוון לא הגיעה אליי כפייה (אליי אישית כמובן) בנושאי דת, אלא רק נסיונות שיכנוע... ואני חייב לציין שנסיונות השכנוע הכי אינטנסיביים ופנאטיים שנתקלתי בהם היו למרבה האירוניה של אתאיסטים... אז נכון... יכול להיות שבגלל שדווקא הפנאטיים ואוהבי ההתבלטות מבין החבר'ה האלה הם אלה שתפסו את עיניי, מעצם הגדרתם ולכן אני נוטה להכללות לא מוצדקות. אבל העובדה היא כזאת... כשאני רואה (או מדמיין) אתאיסט שהולך ואוכל צ'יזבורגר מול חבר'ה דתיים שצמים ביום כיפור כדי לעשות דווקא, אני מתמלא בחילה (ולא בגלל הצ'יזבורגר, זה דווקא אני אוהב) - אלא בגלל השנאה חסרת הבסיס וביזוי הזולת, שבא להם כל כך בקלות... כשאני רואה או שומע על דברים כאלה, אני נוטה ממש לאהוב את הדתיים. אלה ש"יש להם אלוהים"... ואני מדבר על אלה שבאמת מאמינים, ובאמת פועלים לפי חוקי המוסר שמכתיבה התורה... ותבינו... זה הכל מאנטגוניזם... מדי פעם אני עשוי להגדיר את עצמי כאתאיסט... זה הכל עניין של מצב רוח אצלי...

ועוד שני דברים...

דבר ראשון, אני באמת לא מסוגל להבין אדם אינטליגנטי שחי בלי אמונה בשום דבר... "אני מבנה של תאים שבנויים ממולקולות שבנויות מאטומים שבנוייים מקווארקים ואלקטרונים..." - המחשבה הזאת פשוט דיכאונית... שלא נדבר על ללכת לכיוון יותר קיצוני - המתמטיקה... "אני קבוצת המנה של קבוצות של קבוצות החזקה של קבוצות של ....." ... הצילווווווו ::) למות ומהר ! ! ! :s07:

והדבר השני... סתם שאלה יותר כללית.... מה הקשר בין הדיון על כפיה דתית לכותרת הת'רד? אולי לעדכן את הכותרת? נניח....

"לינץ' בנער הפלסתיני המסכן, או, כיצד לינצ'ים בנערים פלסתינים מסכנים מעוררים ויכוחים דתיים / עדתיים בחברה הישראלית"

מומלץ מאוד! :smile1:

פורסם

מסכים שצריך לשנות כותרת , הדיון הזה כבר מזמן לא בכיוון המקורי

אני אטאיסט לא בגלל שאני לא מאמין בה' אני פשוט לא מאמין שיש שם משהו בכלל .

ולדעתי באמת צריך זכות להגנה עצמית בארץ , לקנות נשק

כי באמת מיש רוצה משיג ומי שסובל זה אלו שאין להם

פורסם

אז אתה אולי אתאיסט (שזה אומר, כופר, שאינו מאמין באל, כי א- זאת תחילית של שלילה ותאו - זה אל) אבל ההגדרה היותר מקיפה עבורך היא ניהיליסט (קרי, אינו מאמין בשום דבר, פחות או יותר).

פורסם

שיהיה

אני פשוט לא יכול האמין שיש משהו למלעה

אתה יודע בכלל למה אנשים המציאו אלים?

ולמה היו כל כך הרבה אלים בתקופות הקדומות

לאנשים לא היה הסבר לתופעות ואז הם המציאו אל , וזה היה ההסבר שלשהם לתופעה

ככך שהזמן התקדם הבינו את התופעה והאל נעלם

היום נשארה רק שאלה אחת גדולה "למה?" ובגלל זה יש לנו היום את אלוהים

פורסם

האמירה הזאת, שלעתים נקראית "טיעון" בטעות, היא חסרת משמעות... כפי שאתה מסביר למה בני אדם הגיעו לידי אמונה באל, ניתן להסביר בדיוק את הנטיה של המוח לקבל אסכולה של אי-אמונה מוחלטת במה שאינו נקלט ע"י החושים. והרי זה שולל גם את האמונה שלך (הלא היא אי-האמונה). האם יש בזה בכדי לשלול את הלגיטימיות של האמונה שלך, או יש במה שאתה אמרת בכדי לשלול את הלגיטימיות של האמונה של חרדי באלוהים? ממש, אבל ממש לא...

יש משפט מפורסם, "פרנואיד אינו פרנואיד אם רודפים אחריו"... נניח ובחנת את המוח של פרנואיד, ומצאת שיש לו נטיה לחשוב שרודפים אחריו... והגעת למסקנה שלא רודפים אחריו, כי אתה יכול להסביר את הנטיה שלו לפחד מזה דרך הכימיה של המוח שלו... זה לא שולל את האפשרות שירצחו אותו אח"כ... גם אחרי פרנואיד יכולים לרדוף... ונחזור לענייננו... נניח שאני בוחן את המוח שלך, מבחינת צורת הפעולה שלו ככלי מבוסס אמפיריות... ואני מגלה שלמוח שלך* יש בעיה לתפוס דברים שאינם עומדים בקנה אחד עם עיקרון האמפיריות עליו הוא מתבסס... כלומר, דברים שאינם מדעיים בבסיסם, אינם מתבססים על עיקרון הסיבה-תוצאה, מוחך יסרב לעכלם ולקבלם. ואז אני אומר "סימן שיש דברים כאלה, כי הצלחתי להראות שהמוח שלך לא היה תופס אותם גם אם הם ישנם"... זאת דוגמה לסילוף הלוגי שבטיעון כמו שלך...

* הערה קטנה... כשכתבתי על המוח שלך, לא התכוונתי ספציפית אליו... לכל בן אדם יש במוח חלק אמוציונלי וחלק רציונלי (וזאת באופן מאוד מאוד כללי). אצלך, לצורך העניין, החלק הרציונלי חזק יותר. דבר שמביא אותך "להאמין" יותר בתוצרי החלק הזה של המוח - קרי - דברים שעקרונות המדע בבסיסם. דברים שאתה רואה, שומע ומבין. אצל אדם אחר החלק האמוציונלי חזק יותר. לכן הוא נוטה "להאמין" יותר לדברים שעומדים בקנה אחד עם החלק הזה.

ניתן להסתכל על שני הדברים באופן כזה (שהוא מדוייק, לעניות דעתי) או באופן מגמתי כפי שעשית.

"החלק האמוציונלי חזק אצל אדם זה, לכן דעתו פחות לגיטימית כי היא פחות שקולה ואובייקטיבית" או לחילופין, מצד שני, "החלק הרציונלי חזק יותר אצל אדם זה, לכן דעתו פחות לגיטימית כי הוא מקובע בדיעותיו ופחות פתוח לאפשרויות שאינן נתפסות בקלות בתודעתו".

ההערה האחרונה נועדה בעיקר למנוע מצב שתעלב ממה שכתבתי, אבל בסוף יצא שהבהרתי את הדברים בצורה הרבה יותר טובה (נדמה לי) דרך ההערה הזאת...

בקיצור, מה שכתבת, למרות שהוא נראה חכם, הוא תעמולה מגמתית, בלי שאתה מודע לזה אפילו כנראה... אין בזה כל טיעון...

אגב, יש טיעונים באמת לצד זה או אחר. אף אחד לא מוחלט, מן הסתם... אבל מה שאתה כתבת אינו אחד מהם... התגובה המפורטת שלי נובעת מזה שאני רואה את הטיעון-לכאורה הזה הרבה פעמים, וזה מרגיז... בתור חצי-מתמטיקאי אני נוטה לדיוקים... במלים אחרות, אני לא שפוי... :screwy:

עכשיו צריך שוב לשנות את כותרת הדיון... ;D

פורסם

במלים אחרות, אני לא שפוי... :screwy:

אני מסכים על כל מילה

ואני פותח עכשיו תראד על השאלה

יש אלוהים או לא

עם 3 אפשרויות , יש אין , יש משהו אבל לא אלוהים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים