עבור לתוכן

המחשב לא עולה - אין כוח

Featured Replies

פורסם

באמצע העבודה החליט המחשב שלי שהוא לא מזהה את הUSB שלי, תיקנתי את הווינוס בעזרת הדיסק המקורי של ווינדוס ועשיתי סריקת וירוסים

לקראת סוף הסריקה נכבה לי המחשב ועכשיו הוא לא מוכן לעלות! הוא אפילו לא נפתח, המאוורים לא מסתובבים הדבר היחיד שמסגיר שהבעיה היא לאו דווקא בספק כוח היא שהלד של העבר שהוא בחיבור סירייל דולק וכן שהלוח אם חם למגע.

מה לעשות?

האם נשרף לי הלוח?

נסיתי לבדוק את המגעים של הלוח והכל נראה בסדר.

מה לעשות?

פורסם

חבל אחי נראה שיש לך מחשב טוב גם אצלי יש אותה הבעיה איך מסריקת וירוסיםם יכל להשרפ לך הלוח האם

פורסם

התופעה שציינת לא שוללת בעייה בספק, למעשה ההשערה שלי שאכן הספק הוא הבעייתי בעסק, לדוגמא אם הספק מספק 5V אבל לא 12V זה מתאר בדיוק את התופעות שציינת.

תחליף ספק.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם הלוח אם נשרף - זאת רק מחשבה שהייתה לי ובגלל זה אני פה כדי להתייעץ עם מישהו שמבין בזה.

הלוח אם פשוט חם מאוד ולמען האמת הספק שלי חדש יחסית - חצי שנה לכל היותר - עדיין יכול להיות שזה הספק למרות שהלוח אם חם?

יש אפשרות לבדוק את זה?

ממה הספק כבר יכול להשרף? יש לי UPS ככה שמשינוי מתח לא יכול לקרות.

עריכה - ניסיתי לחבר את הספק למחשב אינטל ישן והוא עובד איתו.

יכול להיות שהספק עדיין הבעיה? או שמשהו אחר? איך אפשר לדעת?

תודה לכם על העזרה במיוחד לאור העובדה שהיום יום שישי!

תודה

פורסם

שאלה מטומטמת אבל אני אשאל בכל-זאת:

בדקת שהכפתור שמדליק את המחשב מחובר למקום המתאים בלוח האם?

פורסם
  • מחבר

כן ניסיתי גם את זה :)

פורסם

יכול להיות שהלוח הלך, אבל לפני זה תנסה את הבדיקות האלה:

1. תנתק את כל הכוננים (דיסק קשיח, סידירומים, דיוידי, צורב ואת הפלופי 1.44) ותנסה להפעיל.

2. למרות שהספק עבד במחשב אחר, תנסה להחליף ספק ולבדוק.

3. תוציא ותכניס את המעבד מהתושבת שלו.

4. תוציא את לוח האם מהמארז לחלוטין ותנסה להפעיל (בדיקה זו תשלול מצב של קצר שנגרם ע"י אחד מהברגים/חלקי המתכת במארז).

5. תנסה להפעיל את הלוח לסרוגין בלי כ.מסך/בלי זכרונות משהו נדלק, ציפצופים כלשהם?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על העזרה!

ניסיתי לנתק את הכוננים, השונים ללא שינוי.

הוצאתי את המעבד מהתושבת - ללא שינוי.

לגבי לנסות עם ספק אחר - אין לי, הספק של המחשב הישן הוא של אינטל ואין לו סוג אחד של קונקטור (זה עם ה4 שקעים) אז אי אפשר לנסות.

הבעיה שלי היא ששום דבר לא נדלק גם לא הלוח אם עצמו.

אני לא רוצה לקנות ספק כדי לבדוק ואז לראות שבעצם הספק בסדר והלוח אם לא בסדר וההפך - בגלל זה אני שואל מה אפשר לעשות.

אם אני אתן את זה למעבדה זה ייקח מלא זמן לבדוק  ואני צריך תמחשב ללימודים.

עריכה - עשיתי מה שהמלצת על הלוח אם והוצאתי אותו וניסיתי להדליק תמחשב ככה ששום דבר מלבד הספק לא מחובר אליו ועדיין לא קרה שום דבר

פורסם

אחי, יש לך אולי חבר או מישהו שאתה מכיר שיכול להלוות לך ספק שלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים