עבור לתוכן

נאס"א תיצור פיצוץ בכוכב שביט בארבעה ביולי

Featured Replies

פורסם
אם הכל יילך כמתוכנן, רכב החלל דיפ אימפקט ישחרר גשוש בגודל של חבית יין ל"מבצע התאבדות" לעבר כוכב השביט טמפל 1, שיימצא במרחק 130 מיליון קילומטרים מכדור הארץ בעת ההתנגשות.

"מדובר בקליע שינסה לפגוע בקליע שני באמצעות קליע שלישי במקום הנכון ובזמן הנכון", אמר ריק גרמייר, מנהל הפרוייקטים במעבדת ההינע הסילוני של נאס"א בפאסדינה. המדענים מקווים שההתנגשות, האמורה להתרחש בארבעה ביולי (יום העצמאות האמריקאי) ייצור בפני השטח של השביט מכתש גדול די הצורך לחשוף את הליבה שלו ואולי לספק רמזים לגבי מקורה של מערכת השמש.

http://news.walla.co.il/?w=/5/737189

עוד מידע + סרטון פלאש מהאתר של נאסא:

http://www.nasa.gov/externalflash/deepimpact_front/index.html

אם הכל ילך כמתוכנן, יתכן שנוכל ללמוד מהפגיעה על ראשיתה של מערכת השמש, והיקום...

שביטים הם בין העצמים היותר מסתוריים בחלל, והם גם בין העתיקים ביותר - מה שיכול לטמון בחובו הזדמנות לקבל הצצה על איך הכל התחיל.

מעבר לזה, שביטים הם בעלי משמעות עצומה גם בגלל המשא שיתכן שהם נושאים. אחת הסברות לגבי הווצרות חיים על כדה"א היא שהתנגשות של שביט הביאה איתה אורגניזמים מפלנטה אחרת, ובכך גרמה להווצרות חיים בכוכב הכחול שלנו.

אם יוצא לכם להיות בארה"ב ב-4 ביולי (יום העצמאות שם), תסתכלו למעלה ב-1:52 בלילה...  :hat:

פורסם

אין מצב שזה יגרום לו לסטייה לנתיב מסוכן?

פורסם
  • מחבר

אני מניח שחישבו את הסטיה שתיווצר, אם תהיה כזו.

בכל מקרה, באתר של נאסא שקישרתי אליו יש אנימציה של מסלול השביט לפני ואחרי הפגיעה.

פורסם

גם אם לא נהייה שם... בטח יהייה קשה נורא לראות את זה יהיו הרבה זיקוקים. בכל מקרה, בטח יצלמו את זה אז נוכל לראות את זה(ואוליע גם יפיצו את הצילום מקרוב של החללית הקטנה ששולחת את הפצצה).

פורסם

היה איזה תחרות שצריך לנחש באיזה גודל יהיה המכתש...

אני חושב שזה קשור לדבר הזה אני ניחשתי שהולך להיו איזה 40 מטר(הקוטר)

פורסם

אני אומר שברגע הפגיעה יהיה פיצוץ שישמיד את העולם.

פורסם

מתכוון לעקוב אחר הבהירות שלו שעלולה להשתנות בעקבות הפיצוץ :) כרגע היא סביבות 10+ בתקווה שתתבהר קצת יותר.

עם טלסקופים קטנים (4" ומעלה ניתן להבחין בו).

skymap_north.gif

עוד משהו נחמד אודות Tempel 1:

Comet Tempel 1 surprised observers on June 22nd when a jet of gas and dust suddenly erupted from the comet's nucleus. See the movie.

:xyxthumbs:

צפו לעידכונים 8)

ד"א,

הערב ה-ISS תעבור בבהירות בהירה למדיי וניתן לצפות בה בקלות :)

Satellite           Starts           Max. Altitude            Ends
Name   Mag     Time  Alt.  Az.    Time  Alt.  Az.         Time  Alt.  Az. 
ISS   -0.9     20:14:55 10° SW    20:17:43 70° SSE      20:20:43 10° NE 

calwmldj8wu.gif

תהנו :smile1:

פורסם

לא הבנתי כלום מהתרשימים שנתת.

פורסם

אפשר לראות את ISS (שדרך אגב נקראת פרידום) בעין בלתי מזוינת כבר? הבנתי שבשלב הסופי יהיה ממש אפשר לנווט לפיה

פורסם

עזבו אותי משמות מסובכים שכאלו. (למרות שהסברים מבורכים)

תנו לי שעה, יום, וכיוון להסתכל אילו, ואני מבטיח תמונות :) (אם אני אצליח לחבר תמצלמה לטלסקופ של חבר :| ) (ואני מדבר על ה ISS, כפי שהבנתי מההודעה הראשונה, אין טעם לחפש את השביט)

פורסם

:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap:

ההתנגשות והפיצוץ עברו בהצלחה :silly::xyxthumbs:

121347main_confirmation-330.jpg

:o

פורסם

לא מבינים כלום מהתמונה. בכל מקרה, מעניין איך זה ישפיע על כדור הארץ שלנו. אני מקווה שזאת לא הייתה ספינה של חייזרים ועכשיו הם יכעסו מאוד על כך שפוצצנו אותה.

פורסם

אין תמונות\סרטונים של הפגיעה מכדור הארץ?

פורסם

אתה תראה נק זוהרת בסך הכל. זה דיי רחוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים