עבור לתוכן

ארסנל הנשק של ישראל - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

לא...

מה שכן,

אני יודע שקונים חלקים מארה"ב ומרכיבים את הM-16 בארץ, ומתאימים אותו לצרכים (כמו מנוסרים ומקוצרים)

ומחזירים את זה במשלוחים לארה"ב כדי לקנות את זה מכספי הסיוע...

פורסם

אני לא חושב שקנינו M-16 כבר די הרבה זמן ... אנחנו מקבלים אותם בחינם מעודפי הצבא האמריקני .. הכל משומש.

הנשק שלי היה "חדש דנדש" - השחמה .. זהו :-) אני מניח שהוא עשה סבב של כמה שנים אצל האמריקנים לפני שהוא גוייר :xyxthumbs:

פורסם

מקוצרים הם ממש לא מנוסרים (הדרך היחידה לזהות מנוסר זה בגלל החוסר בסתרשף, לא ניתן לקצר קנה ולחבר את הסתרשף בחזרה).. זה נשק שיוצר בכאלו מידות ויש לו אפילו מכלול שונה (קצר יותר ובעל קוטר קטן יותר). בדומה למקוצררים אגב, שגם הם, מודל ספיציפי של ה-M16 ולא אחד שחתכו אותו.

ה-M4 הוא לא המקוצר אגב אלא משפחה שונה לחלוטין מה-M16 .. למיטב ידיעתי אין לנו כאלו בצבא. מה שכן יש לנו, הם הM16A3 בעלי קנה מעובה (ומקוצר).

רוב הכלי נשק שיש לנו הם בכלל M16A2 (כולל רוב המקוצרים).

אגב, בכל מקוצר קיים מסיט תרמילים, ולא רק בM4.

אם כבר, מישהו פה אי פעם ראה M16  אבל 9ממ? :-) (עם מחסנית של עוזי)

דבר ראשון הA3 הוא בכלל נשק קלעיים ארוך, הוא כמו הM16 A1 הרגיל רק עם קנה מעובה, הנשק הנ"ל כמעט ולא בשימוש במערך החי"ר, ובשנים הארונות נעשה בו יותר ויותר שימוש בשיריון/תותחנים/ נ"מ שמחליף את הגלילונים בתעשוקה חי"רניקית כשהם לא עושים את התפקיד היעודי (טנקים, תומ"תים, וולקן, וכלים ממונעים כבדים), ומסלולניקים צעירים ממערך החי"ר.

סקירה קצרה על M16 בכל גירסאותיו בפורום פרש:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=73868&highlight=M16

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=4238&highlight=M16

בפורום הישן של פרש היה סקירה יותר גדולה של M16 וסוגיו, אבל אני לא מצליח למצוא.

פורסם

לא יודע מה נסגר איתו .. ראיתי בעצמי את המספר הסידורי של הנשק - A3 על הצד.. לי אישית היה A2 (ובכלל הייתי בחיל הים) .. לא יודע למה הוא בטוח שה-A3 זה A2 שבכלל טעו בשמו (בגלל ה-E3) ..

הוא פאקינג מדבר על A1 ומראה תמונות של A2 (ל-A1 , לא היה מסיט תרמילים) ..

אני לא יודע מאיפה הוא משיג את המידע שלו, אבל הוא טעה בכמה מקומות.. הוא פשוט צריך להרים נשק ולהסכל על המספר בצד.. זה הכל

פורסם

ברור שלצה"ל יש M4, להמון מהקלעים שמשרתים היום יש M4A1 עם טריג'יקון...

ובכלל, המטרה של צה"ל כרגע היא להוציא משימוש במערך החי"ר את ה-M16 המיושן ולהכניס כמה שיותר את ה-M4A1...

http://www.isayeret.com/content/weapons/assault/m4/m4a1dm.htm

לשם השוואה,

M16 A3, נשק קלעים בעל קנה מעובה, דורגלים וטריג'יקון (שימו לב שהטריג'יקון מורכב על ה-Iron Sight):

dm-day.jpg

M4A1, נשק קלעים בעל קנה מעובה, דרגלים וטריג'יקון (שימו לב שהטריג'יקון מורכב ישירות על גוף הרוס"ר, ה-Iron Sight פורק - פלאטופ):

weapon_check.jpg

פורסם

כמה בולשיט הולך פה ...

צהל משתמש בשלושה דגמי נשקים:

M16A1

M4 , M4A1

ההבדלים בין הM4 לM4A1 הוא שהA1 בא ללא הידית אחיזה ובמקומו מסילה להתקנת כוונות אופטיות למיניהן.

לשני דגמי ה M4 קנה מעובה ושניהם מקוצרים ( יש גם גרסאות מקוצצררות "מנוסרות" לשני הדגמים)

כל רובי ה M16 בשימוש בצהל הם רובי M16A1 , הין אם ארוכים קצרים או מקוצצררים , הם פשוט עוברים במטבח של חייל החימוש (אם למישהוא יש ספק , אם תקחו מספר מקוצרים תראו שבחלק מהם אורך הקנה אינו שווה לאחרים .. מנסיון , יש לי אחד קצר על יתר המידה .. )

מסיט הכדורים לא משנה את דגם הנשק , צהל פשוט הביא כמות מסויימת של רובים בעלי מסיטים בשביל שמאליים ( לא ממולץ לקבל תרמיל רותח לפרצוף)

בM16 הקצר שלי יש מסיט והוא A1

פורסם

עשיתם כזה סבטוחה מכלום.

יש כמה דגים בצה"ל.

יש את M-16 A1 המטאטא הענק הזה (אבל מדוייק להפליא)

יש M-16 A1 מוטאציה, נוסר ע"י צה"ל והודבק לו סטרשף, מי שאמר שלא הגיוני, יש לי מילה אחת בשבילך "צה"ל", הנשק לא מדוייק, יש לו סטיה מטורפת! היה לי אחד, כשניסיתי לאפס אותו כמעט פגעתי במטוס...

יש M-16 A2 שהוא נשק מקוצר, משופר, עם קנה מעובה, עם סלילים יותר צפופים (במקום יחס של 1ל-10 זה יחס של 1 ל-7 אינץ') ועוד כמו שטויות כמו ידית אחיזה נוחה יותר ותוף עילרוד וצידוד נוחים יותר לכיוונון, נועלן עגול בשביל למנוע התפסות של צמחים תוך כדי זחילה, מספר מצבים כגון מצב לוט"ר (לא סגוור, כמעט סגור, סגור איננו מבצעי.) מסיט תרמילים, נצרה שמאפשרת לראות גם מהצד השני מה מצבה, להבית מרובעת ולא עגולה כמו ב-A1 (מדוייק בהרבה יותר.)

ישנו את ה-M-16 A3 שהוא המטאטא אקסטרה, הוא נשק שמקבלים קלעים צעירים כדי שילמדו להעריך את הפלאטופ, מדובר בנשק שמישהו הציג פה בתמונה.

נשק יום הדין, כבד, גדול ומסורבל, עם אותם השיפורים שיש ב-A2 רק שהוא יותר מדוייק מימנו ולכן נותנים אותו לקלעים לרוב.

בצבא ארה"ב הוא הנשק המועדף עליהם.

הדורגלים והתוספת מאחורה, הם לא ברירת מחדל, מוסיפים אותם כאשר הופכים אותו לנשק לקלעים.

ה-M4 שכולם מדברים עליו הינו הפלאטופ, כמו שהוצג בתמונה, הוא חסר גשר וניתן להלביש עליו בקלות כל כוונת שרוצים בלי לרוץ לסאלח הנשק כל רגע.  :smile1:

הנשק שונה בעוד מספר דברים, הנועלן העגול קטן משמעותית מהנועלן של ה-A2 יש לו מספר שינויים טכניים במכלול, שאמורים למנוע מימנו מעצורים.

הסטרשף שלו שונה, הוא פולט את הגזים שנמצאים למעלה ובתחתונים הוא משתמש ע"מ לאפשר לקליע לעוף למרחק גדול יותר. (מצוי גם ב-A3)

מכל הנשקים שהיו לי, הנשק הכי טוב היה ה-M4 לא עשה לי מעצורים אף פעם (אני פדנט, הנשק תמיד היה משומן ונקי) היה מדוייק להפליא, יותר אפילו מהמטאטא הראשוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים