עבור לתוכן

בעיית DMA בצורב דיוידי של LG

Featured Replies

פורסם

אז ככה...לפני כמה ימים קניתי סוף סוף את הצורב דיוידי המיוחל.

עכשיו, אני בא לצרוב את הדיסק הראשון שלי, מפעיל את ה- Nero StartSmart, בוחר Make Data Disk ואז נסגר החלון ומופיעה הודעה שהצורב שלי לא במצב DMA. למזלי, לערכה של Nero מצורפת תוכנה קטנה - Nero DMA Manager, ולשם מקשרת אותי ההודעה. אני מסמן V בקוביה של ה-DMA Enabled לצורב, ועכשיו התוכנה דורשת Restart למחשב. אני לא עומד בדרכה, ועושה את הפעולה.

המחשב עולה, אני פותח את התוכנה ובא לצרוב בשנית - אבל מה? שוב אותה ההודעה! ניסיתי שוב ושוב, אבל שום דבר לא עזר - ההודעה נשארת והצורב במצב של DMA Disabled.

ולשאלותיי:

1. מה אני יכול לעשות, קיבינימאט :angryfire:?

2. האם זה כל כך נורא שהדיוידי שלי לאבמצב של DMA Enabled?

3. צרבתי דיסק Data של דיוידי במהירות X8 וכל התהליך לקח בסביבות חצי שעה - זה נורמלי? האם זה תוצאה מחוסר תמיכה ב-DMA?

פורסם

1. להחליף לכבל IDE עם 80 גידים

2. כן

3. כן

פורסם
  • מחבר

הממממ...לדיוידי היה מצורף כבל IDE אבל לא של 80 גידים, אלא האפורים הרגילים.

80 גידים זה הצהוב עם הגידים הדקים-דקים?

פורסם

הצבע לא אומר שום דבר, זה יכול להיות גם סגול.

ה-80 גידים זה הכבל שיש לו 80 גידים (חוטים) והגידים בו פי 2 דקים מהגידים בכבל 40 גידים (הגיוני לא?(

פורסם

תעיף ב DEVICE MANAGER את הדרייברים של ה IDE.

תעשה ריסט ותן למחשב לעלות מחדש ולהתקין אותם מחדש.

פורסם
  • מחבר

אז ככה.

החלפתי כבל IDE ל-80 גידים - לא עזר.

מחקתי את הדרייבר של IDE Secondery Device - לא רק שלא עזר אלא גם לא הצליח להתקין מחדש דרייברים ועכשיו אני לא יודע מה לעשות עם זה ומה ההשלכות של המצב.

אולי יש דרך אחרת לשנות את מצב ה-DMA של הצורב ולא דרך ה-Nero DMA Manager?

פורסם

8X

דיסק בחצי שעה???

זה לא תקין!

DMA לא מופעל.

פורסם
  • מחבר

בחור מבריק אתה.

איך מפעילים אותו?!

פורסם

בחור מבריק אתה.

איך מפעילים אותו?!

תוריד דרייברים חדשים ללוח אם - ספציפית בקרי IDE (לפעמים יש ערכת דרייברים רק להם ולא להכל) - הייתה לי בעיה דומה אחרי שעברתי מ 2K ל XP.

פורסם

איזה לוח יש לך בדיוק?

איזה ווינדוס?

הצורב DVD מגומפר כמאסטר או סלייב?

אי אפשר לעזור לך אם אינך נותן מידע.

פורסם
  • מחבר

לוח אם - Gigabyte GA-8S648FX(-L(

windows XP

הצורב הוא SLAVE

פורסם

1) שים את הצורב כמאסטר על IDE2.

2) תוריד ותתקין את הדרייברים הבאים מפה:

http://www.giga-byte.com/Download/Download.asp?FileExtName=exe&DownloadPath=/MotherBoard/FileList/Driver/driver_ide_sis_961-964

3) תכנס ל DEVICE MANAGER, ל IDE שעליו יושב הצורב ותבדוק אם הוא ב DMA. אם לא תשים שם DMA IF AVAILABLE ותגיד מה קורה.

פורסם

אכן אני בחור מבריק..

ההודעה שלי כונה למגיב הראשון שחשבתי שהוא ענה כן לשאלה שלך אם צריבה ב-8X בחצי שעה היא תקינה..

אך למעשה הוא ענה שיש בעייה ב-DMA

ככה שזו טעות שלי..

פורסם
  • מחבר

הורדתי והתקנתי את הדרייבר מהאתר של ג'יגהבייט, אבל המחשב לא מזהה את הדרייבר כדרייבר ל-IDE.

עכשיו כבר לגמרי הסתבכתי.

המחשב לא מזהה את ה-IDE Secondary Channel ואני לא מצליח להפוך את הצורב דיוידי שלי ל-DMA Enabled.

או יופי :-\

פורסם

זה הדרייבר האחרון ל IDE שלך מהאתר של גיגהבייט.

1) תבדוק אם הכבל IDE מחובר כמו שצריך, ללוח ולצורב. תוציא ותכניס שוב ותראה שהוא בכוון הנכון (יש כבלים שאין להם בליטה על המחבר ואפשר להכניס אותם הפוך).

2) תבדוק שהחשמל לצורב מחובר כמו שצריך (אדום של חשמל ליד פס אדום של כבל IDE).

3) תבדוק שבביוס IDE2 מופעל ויש אופציה ל DMA.

4) האם הצורב שלך על מאסטר? על איזה מהמחברים הוא יושב.

5) כשהעפת ב DEVICE MANAGER את ה IDE, האם עשית DISABLE או UNINSTALL?

קודם כל תזהה שכשהמחשב עולה הוא מזהה את הצורב בביוס. לפני שמערכת ההפעלה עולה. אם הוא לא מזהה אותו בביוס הוא גם לא יזהה דבר בויינדוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים