עבור לתוכן

כוננים לא עובדים כראוי

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

יש לי בעיה שמאד מתסכלת אותי.

ברשותי דיסקים צרובים מכמה סוגים, בעיקר של TDK שחלקם העליון צבוע לבן ועוד סוג אחד לפחות שאינו צבוע, שהכוננים במחשב החדש שלי אינם מצליחים לקרוא אותם.

אציין שזהו מחשב חדש מאד עם לוח אם של PCI-Ex 925XE ,ASUS , פנטיום 4, מעבד 3.0 ג'יגה 64 ביט, 1 ג'יגה של DDR2, ספק כח של ANTEC

TRUE POWER 430W, צורב DVD של NEC ו- DVD ROM של טושיבה.

בכל פעם שאני מכניס דיסק צרוב, בעיקר של TDK, הכוננים לא מצליחים להעתיק ממנו קבצים למחשב, נתקעים ובקושי מסוגלים לקרוא אותו, גם דיסק נוסף מפירמה אחרת הוא לא הצליח לקרוא ולהעתיק ממנו.

אציין רק שהמחשב הישן שלי, פנטיום 3, כן הצליח לקרוא אותם ולהעתיק מהם קבצים כך שאין שום בעיה עם הדיסקים האלה והם תקינים.

ניסיתי להתקין למחשב החדש כל כונן אפשרי חדש במקום כונן ה-DVD ROM הזה של טושיבה: התקנתי כונן של ASUS, של LG

ועם כל אחד מהם היתה בעיה והכונן התקשה בקריאה ובהעתקה של הדיסקים האלה והמחשב החדש נתקע או קפא לכמה דקות טובות.

המחשב כמובן בתקופת אחריות אבל כבר פעם שניה שהחלפתי כונן אצל החברה שממנה רכשתי את המחשב.

הכונן מצליח לקרוא דיסקים מסויימים ללא שום בעיה.

אז האם הבעיה היא במחשב או שפשוט הפירמות של הכוננים שהזכרתי לעיל לא אמינות? (קצת קשה להאמין שכל הכוננים לא טובים אבל העובדות מראות שזאת המציאות)

האם עליי לרכוש כוננים מפירמה אחרת במחירים גבוהים יותר על מנת שיהיו אמינים יותר ויקראו את כל סוגי הדיסקים?

אם כן, אז אבקש שתמליצו לי על כוננים אמינים שלא עושים בעיות כיוון שאיני יודע כבר איזה כונן להתקין. ולא משנה לי המחיר, העיקר שיעבוד.

האם ייתכן שכל הכוננים המיוצרים כיום בשוק הם כאלה גרועים ולא מסוגלים לקרוא את רוב הסוגים?

האם אצטרך בגלל זה להתפשר ולהישאר עם הכוננים האלה שעושים בעיות ולהתמודד עם העובדה שאת רוב הדיסקים הם לא יצליחו לקרוא ושלא

יהיה ניתן להעתיק מהם והמחשב יקפא? או שמא יש פתרון וקיימים כוננים נורמלים?

אז מה עושים חבר'ה?

אודה לכם מאד אם תעזרו לי ותייעצו לי מה לעשות

תודה מראש,

איציק

פורסם

ניסית להחליף כבל IDE?

פורסם
  • מחבר

לא, אבל מה שכן ניסיתי את הדיסקים האלה על מחשב חדש אחר שחבר שלי קנה מאותו מקום

וגם מהכונן שלו (ASUS) לא היה ניתן להעתיק קבצים למחשב,

אז לא נראה שהבעיה היא בכבל. (אני אחליף כבל עכשיו בכ"ז, אבל לא מאמין שזה יעזור).

בשני המחשבים קיבלתי את אותה הודעת השגיאה כשניסיתי להעתיק מהכוננים שלהם קבצים למחשב

והיא: "אין אפשרות להעתיק את <שם הקובץ>: שגיאת נתונים (בדיקת יתירות מחזורית).

מה זה אומר? מה עושים?

האם הכוננים האלה ספציפית פגומים או שלכולם כיום יש בעיה לקרוא את מרבית סוגי הדיסקים

ואין מה לעשות?

יכל להיות בכלל שהחומרה לא מצליחה להסתנכרן טוב עם הכוננים (למשל עם לוח האם)?

פורסם

זה ניראה לי קשור רק לכוננים

תנסה להעביר את הכונן מהמחשב הישן שלך למחשב החדש ולראות אם זה קורא את הדיסקים

מה הדגמים המדוייקים של הכוננים והלוח אם?

ובכל מקרה זה מתאים יותר לאמצעי איכסון (אל תפתח חדש האחראי יעביר אם צריך)

פורסם
  • מחבר

הדגם המדויק של לוח האם הוא:

ASUS P5AD2-E Deluxe

הדגמים של הכוננים שמהם ניסיתי להעתיק את הדיסקים ולא הצלחתי הם:

ASUS DVD-E616P2

TOSHIBA DVD 16x48 SD-1912

LG DVD 16X48

ולא הבנתי מה אמרת לגבי האיחסון.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים