עבור לתוכן

מחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

קבלו חידה:

נתון:

לוח אם - asus cusl2

מעבד - PIII 1000 לא סלרון

זכרון - כל מיני

מחברים לוח אם לספק ומדליקים - שומעים ציפצוף כי אין מעבד. מכבים.

מרכיבים מעבד, מדליקים - שומעים ציפצוף כי אין זכרון. מכבים.

מרכיבים זכרון, מדליקים - דממה ואין תגובה במסך. :nixweiss:

איך היה צריך להיות:

מרכיבים הכל, מחברים מסך לכ. מסך מובנה, מדליקים ונהנים.

עכשיו, עשיתי איפוס ביוס (הוצאתי סוללה לאיזה חודש :)) כי היה מצב שהוא קודם בודק את AGP (מה שלא נכון כי גם עם כ. מסך AGP הוא לא עבד...)

(אה, כן, גם עם כ. מסך PCI הוא לא עבד...). כל הרכיבים שמישים, בדוק על לוח אם אחר.

שאלה:

WDF, והאם אני צריך לחשוש לחיי לוח אם?

נ.ב: בין פותרי החידה יוגרלו פרסים יקרי ערך :lol:

פורסם

לפי התיאור שלך זו כנראה בעיה בסוקטים של הזכרונות. אני מתאר לעצמי שניסת ובכל זאת אני חייב לשאול, ניסית להתקין את הזכרון בסוקט אחר?

פורסם
  • מחבר

כן, ניסיתי גם את זה.

עם כל מיני צ'יפים.

יש סה"כ 3 סוקטים, על 2 הראשונים אין תגובה (כאילו שמיש), על השלישי יש ציפצוף (ועד כמה שזכור לי, ככה זה גם צריך להיות, אם אין צ'יפים בסוקטים ראשיים)

חוצמזה, עם יש בעיה בסוקט, ביוס לא אמור להודיע על תקלת זכרון?..

פורסם

ידידי צר לי להודיע אל מותו של הלוח שלך, אותו מצב היה לי פעמיים

פורסם

כשאתה אומר שכל הרכיבים שמישים ונבדקו על מחשב אחר, זה כולל גם את ספק הכוח?

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר שכל הרכיבים שמישים ונבדקו על מחשב אחר, זה כולל גם את ספק הכוח?

למה יש מצב שהוא מספיק טוב בשביל להפעיל את ביוס אבל לא מספיק טוב כדי להפעיל את כ. מסך??

ידידי צר לי להודיע אל מותו של הלוח שלך, אותו מצב היה לי פעמיים

מוות סלקטיבי, הייתי אומר: ביוס כן עובד אבל כל השאר לא?

יש לי ספקות לגבי גשר צפוני...(אם אני זוכר נכון, הוא אחראי על כ. מסך מובנה)

אגב, יש מצב שמעבד תקול יכל לעשות נזק?? כי יש לי מעבד שמת מוות שקט (עד עכשיו אני לא יודע בוודאות אם הוא מת או לא...) על לוח אם אחר וניסיתי אותו על הלוח הזה...

פורסם

למה יש מצב שהוא מספיק טוב בשביל להפעיל את ביוס אבל לא מספיק טוב כדי להפעיל את כ. מסך??

בטח

פורסם
  • מחבר

בדקתי עם ספק אחר, אותו מצב...

פורסם

אתה בטוח שסוטקים של הזכרונות בסדר? פעם היה לי מחשב שהכל היה נראה בסדר, כל הנורות על הלוח אם דלקו אבל הוא לא עבד בכלל. הסתבר שהסוקטים של הזכרון היו שרופים.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שסוטקים של הזכרונות בסדר? פעם היה לי מחשב שהכל היה נראה בסדר, כל הנורות על הלוח אם דלקו אבל הוא לא עבד בכלל. הסתבר שהסוקטים של הזכרון היו שרופים.

אני די בטוח אבל איך בידיוק אני בודק אותם לשמישות?

פורסם

תיקח סטיק של זיכרון שבטוח עובדת ותכניס אותו אחד אחד לסוקטים בלי לחבר את שאר הדברים (הארד דיסק וכו'). אם יש בעיה עם הזכרון הלוח ייתן לך 3 צפצופים קצרים (אם אני לא טועה). ד"א יכול להיות שהוא לא יצפצף - במקרה כזה אתה צריך לבודד את הבעיה. תחבר חלק חלק בנפרד ותראה מה קורה.

פורסם
  • מחבר

אה... קראת טוב את הפוסט הראשון של הנושא? זה בערך מה שעשיתי ולאו דווקא בסדר זה (ואז גיליתי שאם מעבד לא מחובר, שום דבר אחר לא נבדק אפילו ולכן אי אפשר לבדוק רק זכרונות), כך שאני די בטוח שסלוטים שמישים.

אגב, יש איזו מעבדת מחשבים (לא כאילו "מעבדה" ששם מחליפים ישן בחדש כי "זה פשוט לא עובד") שיכולים לבדוק לי את העיניין לעומק ולתת לי תשובה חד-משמעית לגבי מצבו של הלוח? כי גם אני יכול להגיד: טוב, הלך לי לוח אם, בוא נקנה חדש וזהו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים