עבור לתוכן

התאמה בין מעבד לכרטיס מסך לניצול מקסימלי

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום,

אני לא בטוח אם הנושא הזה מתאים יותר לפורום הזה או לפורום התצוגה (מקסימום המנהלים יעבירו אותו לפורום המתאים).

בקיצור, רציתי לשאול - איך יודעים בדיוק אם המעבד משפיע לרעה על ביצועי כרטיס המסך או להיפך - כרטיס המסך גורם לצוואר בקבוק במחשב? איך יודעים איזה כרטיס מסך ייתן את הביצועים המקסימליים ביחד עם המעבד הקיים (או להיפך)?

פירוט:

מבחינה אינטואטיבית פשוט מתאימים בין המעבדים לכרטיסי המסך שיצאו בערך באותו זמן - למשל, אני יודע ש מעבד 1GHz ו GF2 מתאימים או A64 3000 ו 6600GT ייתנו תוצאה מושלמת, אבל האם קיים חישוב מתמטי כלשהו שיכול להסביר את זה? האם יש דרך לדעת, בלי לעבור על ביקורות ובנצ'מרקים, מהי ההתאמה המושלמת בין המעבד לכרטיס המסך?

דוגמה אחרת - ברור לי (ואני מניח שגם לרובכם) שעבור המעבד שלי (AXP2000) ולוח עם AGP X8 כרטיס מסך כמו GF6600GT (ומעלה) יהיה מיותר לחלוטין, אבל עבור A64 3000 (ומעלה), שגם בלוח עבורו יש AGP X8, הכרטיס הזה לא יהיה מבוזבז כל-כך, וזאת למרות שהממשק לכרטיס המסך זהה בשני המחשבים (AGP X8, עם אותו רוחב פס למידע).

ברור לי שלא ייתכן שתוצג גרפיקה על המסך בלי תלות במעבד, אבל השאלה היא איך אני יודע עד כמה המעבד מגביל את הגרפיקה?

אגב, אני שואל את זה כי הרבה פעמים אני רואה מודעות שבהן שמוכרים מחשבים עם מעבד A64 אבל עם כרטיס מסך מובנה או FX5200, וברור לי שמדובר פה בבחוסר ניצול של המעבד (וכן, ברור לי שמחשבים לא קונים ממודעות), וגם מכיוון שהרבה פעמים פה בפורום רושמים שהמעבד חלש מדיי עבור כרטיס המסך ולכן יורגש שיפור קטן, או בכלל לא, כאשר משדרגים כרטיס מסך.

אני יודע שזו שאלה דיי תיאורטית, אז אבקש תשובות רציניות בלבד.

פורסם

הכיוון האמיתי די פשוט, כמו שאמרת ביצועי כרטיסי המסך תלויים במערכת עליה הם מורכבים.

אין התאמה מושלמת ואין משהו שגורע, ככל שהכרטיס מסך חזק וככל שהוא מורכב על מערכת חזקה יותר ככה יהיה יותר ביצועים, ואין לזה סוף.

להגיד ש gf2 מתאים בדיוק למעבד 1ghz או שה 6600gt מתאים ל a64 3000 זה לא מדוייק ונכון.

גם במקרה שלך, להגיד שכרטיס מסך טוב כמו ה x800 נניח יהיה ביזבוז על ה axp2000 שלך בגלל שעל מערכת אחרת הוא יהיה עדיף זה לא יהיה נכון לטעמי

:beerchug:

פורסם

יש כלל אצבע שאני המצאתי

מחיר המעבד=מחיר כרטיס המסך

כלומר צריך לקנות כרטיס מסך שעולה לפחות אותו הסכום שהשקעת במעבד

פורסם

יש כלל אצבע שאני המצאתי

מחיר המעבד=מחיר כרטיס המסך

כלומר צריך לקנות כרטיס מסך שעולה לפחות אותו הסכום שהשקעת במעבד

WTF ??? :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

AMD3000 עולה 1000 שקל

X800XL עולה 2200 שקל

זו מערכת לא שווה לדעתך???

פורסם

AMD 3000 קצת חלש ל X800XL

כרטיסי מסך חזקים באים לידי מיצוי רק עם מעבדים חזקים

פורסם

*אהמ* שטות *אהמ*

A64 3000 מריץ היום כל כרטיס שיש בשוק בלי להגביל אותו באופן שתרגיש

(ולא משהו מעבר לנקודה העשרונית של FPS זה לא להגביל)

פורסם
  • מחבר

AMD 3000 קצת חלש ל X800XL

כרטיסי מסך חזקים באים לידי מיצוי רק עם מעבדים חזקים

בדיוק לדברים כאלו אני מתכוון - יש איזושהי הוכחה שהמעבד מגביל את כרטיס המסך?

גם במקרה שלך, להגיד שכרטיס מסך טוב כמו ה x800 נניח יהיה ביזבוז על ה axp2000 שלך בגלל שעל מערכת אחרת הוא יהיה עדיף זה לא יהיה נכון לטעמי

במערכת שלי X800 יהיה בזבוז כסף כי אפשר לקנות כרטיס חלש יותר ועדיין לקבל ביצועים מאד דומים, מכיוון שהמעבד הוא זה שמגביל את הביצועים - למשל במשחק גרפי "כבד", כרטיס מסך כזה ייצטרך להמתין עד שהמעבד יבצע את כל החישובים שלו ורק אז תהיה התקדמות במשחק, וזאת בגלל שכרטיס המסך מסיים את העבודה שלו יותר מהר מאשר המעבד מסיים את העבודה שלו. כמובן שהדבר תלוי במנוע הגרפי ובסוג הנתונים הנדרשים (העומס המוטל על המעבד והכרטיס הגרפי), אבל באופן כללי רצוי ששני הרכיבים הללו ייסיימו את עבודתם באותו זמן (מעין יחס 1:1), ומכאן השאלה - איך יודעים בערך (שוב, ברור שזה תלוי ביישום הספציפי שמריצים) איזה מעבד לא ייגרום לכרטיס הגרפי להמתין (או להיפך)?

פורסם

שאלה יפה מאוד, ומעניינת (השאלה המקורית של הת'רד)

.

לדעתי, לא נוכל למצוא לה פתרון מתמטי, ואני אפרט:

אם היה מדובר במהירויות שעון בלבד, אולי היינו מצליחים להגיע לחישוב ונוסחה מסויימת, אך מאחר שבכרטיסי מסך קיים שיקול של מספר צינורות עיבוד,

ובמעבדים קיים פקטור כמו כמות הקאש מהרמה השנייה או מיקום בקר הזכרונות, או סוג המשחק עצמו (דום3, HL2)  (ואלו הן רק דוגמאות בולטות, ברור שיש עוד) יהיה קשה מאוד, שלא לומר בלתי אפשרי למצוא נוסחה כללית, הגם שתהייה תאורטית.

מאידך, אם ניקח את מחירי המעבדים וכרטיסי המסך בחו"ל (ואולי גם בארץ ?) אולי נוכל להגיע למשהו.

באופן כללי, אולי זה יהיה אפשרי:

מחיר כרטיס המסך צריך להיות שווה (בקירוב) למעבד + לוח האם כדי שתהייה התאמה.

לדוגמא:

פנטיום 3 עם 700 מה"צ (200 ש"ח?) + לוח אם תואם (200 ש"ח?)  = כ. מסך ב- 400 ש"ח ...  ;D

פנטיום 4 עם 1400 מה"צ (300 ש"ח?) + לוח אם תואם (300 ש"ח) = משהו כמו 9600 פרו...

בואו נקפוץ קדימה:

A64 3000 שעולה כ- 850 ש"ח + לוח אם תואם (650 ש"ח)  = 6600GT ...ואולי 6800 לא פרו...

A64 3800 שעולה כ- 2200 ש"ח + לוח אם תואם (עוד 1000 ש"ח)  = 6800 אולטרה

דעתכם...

HF

פורסם

שאלה יפה מאוד, ומעניינת (השאלה המקורית של הת'רד)

.

לדעתי, לא נוכל למצוא לה פתרון מתמטי, ואני אפרט:

אם היה מדובר במהירויות שעון בלבד, אולי היינו מצליחים להגיע לחישוב ונוסחה מסויימת, אך מאחר שבכרטיסי מסך קיים שיקול של מספר צינורות עיבוד,

ובמעבדים קיים פקטור כמו כמות הקאש מהרמה השנייה או מיקום בקר הזכרונות, או סוג המשחק עצמו (דום3, HL2)  (ואלו הן רק דוגמאות בולטות, ברור שיש עוד) יהיה קשה מאוד, שלא לומר בלתי אפשרי למצוא נוסחה כללית, הגם שתהייה תאורטית.

מאידך, אם ניקח את מחירי המעבדים וכרטיסי המסך בחו"ל (ואולי גם בארץ ?) אולי נוכל להגיע למשהו.

באופן כללי, אולי זה יהיה אפשרי:

מחיר כרטיס המסך צריך להיות שווה (בקירוב) למעבד + לוח האם כדי שתהייה התאמה.

לדוגמא:

פנטיום 3 עם 700 מה"צ (200 ש"ח?) + לוח אם תואם (200 ש"ח?)  = כ. מסך ב- 400 ש"ח ...  ;D

פנטיום 4 עם 1400 מה"צ (300 ש"ח?) + לוח אם תואם (300 ש"ח) = משהו כמו 9600 פרו...

בואו נקפוץ קדימה:

A64 3000 שעולה כ- 850 ש"ח + לוח אם תואם (650 ש"ח)  = 6600GT ...ואולי 6800 לא פרו...

A64 3800 שעולה כ- 2200 ש"ח + לוח אם תואם (עוד 1000 ש"ח)  = 6800 אולטרה

דעתכם...

HF

חחחחחחח....... אהבתי! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אין נוסחה מתמטית לחישוב ,  יחס בין המעבד לכרטיס מסך

הכל שאלה של איזה יישומים המחשב אמור לבצע !

נכון שיש פער ענק במחשבים הנמכרים , בביצועים של רכיבי המחשב

אבל זה בגלל השטיפת מח של אינטל עם המגהרצים

אנשים שקונים מחשב מעניין אותם רק כמה מגהרצים יש למעבד !

פורסם

לדעתי אם כבר מחפשים את ההתאמות אז יותר חשוב להתאים מסך לכ.מסך ולא לקנות כ.מסך ב2000ש"ח ומסך 17 אינץ ב500 (DAEWOO וכד').

ברור שקיים העניין הזה של ההגבלה כשהמעבד משפיע על כ.מסך אבל זה קורה רק כשלוקחים (לדוגמא) כ.מסך מHIGH END ומעבד

מLOW-END (אולי בשביל זה מקשרים את המושגים הללו לכל פריט בתחום המחשבים :P).

פורסם

בטח שיש פונ' מתמטית לכך,די ידועה ואני מתפלא שלא שמעת עליה...

מחיר כרטיס דרוש = ln(t^2-2sin(s^3)/4cosh(82e)

מעבירים אגפים ומקבלים:שאלה מטומטמת = תשובה מטומטמת באותה מידה לכל הפחות...

פורסם

תשובה נחמדה , בחלקה הראשון

לגבי החלק השני , זה שאלה הגיונית !

פורסם

ברור שקיים העניין הזה של ההגבלה כשהמעבד משפיע על כ.מסך אבל זה קורה רק כשלוקחים (לדוגמא) כ.מסך מHIGH END ומעבד

מLOW-END (אולי בשביל זה מקשרים את המושגים הללו לכל פריט בתחום המחשבים :P).

זה אולי נכון, אבל העיסוק ב"נוסחה כללית" וגם ב- Rule Of Thumb נועדו כדי לעזור להדיוטות לעשות לעצמם סדר בבלאגן.

הרי לא כולם (ואל תחשיב את חברי הפורום הרשומים של HW) יודעים מה נחשב כ- High End מה Low End ומה מגיע בינהם.

מסכים איתי?

פורסם
  • מחבר

שכחת לסגור את הסוגריים של ה ln... (ובאותה הזדמנות - תסביר למה t ו s מתייחסים).

למה אתה חושב שהשאלה היא מטומטמת? קשה להבין שאני (ואני בטוח שיש גם רבים אחרים) רוצה לדעת איך להוציא את המקסימום מהמחשב?

כתבתי בהודעה הראשונה שאני רוצה רק תשובות רציניות, אולי הייתי צריך לרשום שלא לתת (אם לצטט אותך) "תשובות מטומטמות".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים