עבור לתוכן

פיקסלים שרופים - תאר את התופעה

Featured Replies

פורסם

מכיוון שאני עומד לרכוש מסך LCD, רציתי לדעת יותר על התופעה הזו "פיקסלים שרופים".

קודם כל, איך לזהות אותם? כשמסתכלים על המסך הפיקסלים השרופים זה פשוט נקודות בצבע מסויים?

שנית, עד כמה הם מפריעים לעבודה השוטפת? ואיך להימנע מהיווצרותם?

פורסם

פיקסל שרוף זה פיקסל בודד שתקוע על צבע מסויים לשארית ימי חייו העלובים

זה אומר שאם יש לך פיקסל שרוף שנתקע בצבע ירוק לא משנה מה יהיה מוצג על המסך הוא יהיה ירוק.

כדי למצוא אותם שמים על כל המסך צבעים אחידים (לבן שחור אדום ירוק כחול) ומחפשים פיקסל שהצבע שלו לא מתאים.

מסכים חדשים יכולים להגיע עם פיקסלים שרופים, אתה צריך לדרוש מהחנות התחייבות שהם יחליפו לך את המסך לחדש אם הוא הגיע עם פיקסלים שרופים מהיצרן.

כל עוד אתה לא נוגע במסך הסיכוי להווצרות של פיקסלים שרופים הוא מאד קטן במסכים הטובים (כמו סמסונג LG Viewsonic ועוד)

כמה זה מפריע זה כבר תלוי כמה כאלה יש לך, על איזה צבע הם תקועים (ירוק יכול לעצבן) וכמה אתה רגיש לדברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה שמים על המסך צבעים אחידים? הכוונה שעושים למשל רקע כחול או ירוק לגמרי? או שיש איזשהו נייר בצבע אחיד שצריך לשים?

האם אני אשים לב לפיקסלים שרופים בלי הנ"ל? כלומר, בחנות אם אני אסתכל על המסך אני אוכל לזהות פיקסלים שרופים?

פורסם

שמים צבע אחיד הכוונה לגרום איכשהו למסך להציג על כל המסך צבע אחד.

זה יכול להיות עם רקע או עם תוכנה שיודעת לעשות את זה.

שום קשר לנייר

אם תסתכל על מסך בחנות שמציג תמונה מסויימת לא בטוח שתשים לב לפיקסלים שרופים כי יכול להיות שהסביבה שלהם תהיה בצבע שבו הוא נשרף.

פורסם
  • מחבר

לא לזה התכוונתי. מסך שמגיע מהקופסא ולא מחובר לכלום, מסך ריק - שחור. אני אראה פיקסלים שרופים או שיהיה לי קשה להבחין?

פורסם

מסך שלא מחובר לכלום יהיה שחור

פיקסלים שרופים הם שחורים כשהמסך כבוי, רק שיש חשמל הם מקבלים את הצבע שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, תודה על העזרה.

פורסם

ועוד משהו, לפעמים פיקסלים שרופים מציגים גם שחור.

אני נתקלתי בפיקסל אדום שעל רקע שחור הוא היה שחור ולכן בתמונות נעות קשה להבחין בו. וראו אותו טוב על לבן (או צהוב).

תבדוק את כל 5 הרקעים (שחור, לבן, כחול, אדום וירוק) ואל תסתפק באחד מהם!

פורסם

וכאילו זה לא מספיק

יש גם פיקסלים עצלים

שנתקעים לעיתים על צבע מסויים

אבל הם אפילו יותר נדירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים