עבור לתוכן

מארז 3.5" חיצוני (USB 2.0)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה לקנות מארז 3.5 אינטש חיצוני כדי לשים הרדיסק של 150-200 גיגה ולהעביר מידע בין המחשבים שלי (המחשבים לא נמצאים בקרבה גאוגרפית - כך שאי אפשר לחבר אותם ישירות). ההעברה היא משהו כמו 40-50 ג'יגה (לשני הכיוונים - פעם מפה ופעם מפה) בערך פעם בשבועיים כך שצריבה של דיוידיים זה לא ממש אופציה.

השאלות שלי הן כאלה (ואם יש משהו כזה, אני אשמח - לא מצאתי שום דבר רלוונטי בחיפוש):

1. איזה דגמים עדיפים? מה ההבדלים בין הדגמים? יש כאלה שעולים 200 שקל ויש כאלה ב400.

2. הבנתי שהסיפור הזה מתחמם דיי מהר - מה החשיבות של מאווררים בכזה מארז (בתוך המארז של המחשב שלי, יש איזה 8 מאווררים עכשיו, כך שאני מודע לבעיות של טמפרטורה בתוך המארז הרגיל).

3. האם אפשר אחרי שמורידים לשם מידע להשתמש בו כמו הרדיסק רגיל? לדוגמא: אני מתקין בו משחק - אני אוכל לשחק בו בכל מקום שאני אחבר אותו (בוא נתעלם שנייה מהעניין הקטן הזה של הרג'סטרי ודברים שנשמרים מחוץ לספרייה של המשחק)?

4. איזה הרדיסק מומלץ להשתמש בתוך מארז כזה? (ATA, SATA או וואטאבר)?

זהו, נראה לי..

כל פריט מידע נוסף בנושא יעזור לי מאוד (במיוחד כי אני לא בטוח ששאלתי את כל השאלות שצריך לשאול לפני שקונים כזה דבר).

תודה,

זהר

פורסם

במידה והמטרה שלך היא להעביר קבצים בין שני מחשבים, אז הדרך הכי פשוטה היא לחבר אותם באמצעות כבל רשת. אם המחשבים רחוקים האחד מהשני, אז אפשר לחבר אותם עם כבל רשת מאוד ארוך, אלא אם כן מדובר במחשבים שנמצאים בשני בתים מרוחקים.

לגבי מארז חיצוני לדיסק קשיח, מומלץ לקנות מארז עם חיבור Firewire (הרבה יותר יציב ואמין מחיבור USB). עם זאת, יש לוודא שבשני המחשבים יש יציאות Firewire (חיבור לא נפוץ במיוחד). קיימים גם מארזים חיצוניים לדיסקים קשיחים שתומכים גם ב-Firewire וגם ב-USB 2.0 לתאימות מקסימלית.

אין הבדל משמעותי בין הדגמים השונים, אבל מומלץ לקנות מארז איכותי של חברה ידועה ומוכרת.

רוב המארזים החיצוניים לדיסקים קשיחים מגיעים עם מאוורר אחורי בגודל של 40mm (תוודא את זה לפני הקנייה).

ניתן להשתמש בדיסק קשיח חיצוני כמו דיסק קשיח רגיל, אבל הוא יותר איטי מדיסק קשיח פנימי, ולא מומלץ להשתמש בו בשימוש יומיומי, אלא בעיקר לצורך גיבויים והעברת מידע ממחשב למחשב.

נראה לי שעדיף להשתמש בדיסק קשיח עם ממשק PATA. לא נראה לי שמהירות של USB 2.0 או Firewire תוכל לנצל מהירות של דיסק קשיח עם ממשק SATA, מאחר וגם דיסקים קשיחים עם ממשק PATA לא עובדים בו במהירות המיטבית שלהם (ההבדלים בין PATA ל-SATA לא משמעותיים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים