עבור לתוכן

תעלומה מתמשכת!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה מוזרה מאוד בחיבור בכבלים :

אני משתמש בראוטר אלחוטי של אדימקס (6104WB) ויש לי מנוי 750K בנטויז'ן דרך הכבלים.

מהארץ ההורדות עובדות מעולה (90K), כך גם בחלק מהאתרים בחול (מייקרוסופט,סימנטק) אבל באתרים רבים אחרים אני מקבל קצב מזוויע של 5-20K.

מה שמוזר הוא שכשאני משווה עם שכן שלי שיש לו אותה חבילה בדיוק (אותו ספק,כבלים,750K) הוא מקבל מהאתרים האלה 90K ואני 5-20K!!!. (יש לו ראוטר אדימקס 6104WG)

ניסיתי להתחבר עם המחשב שלי דרך הראוטר שלו ושם אני מקבל 90K!

אני כבר מיואש כי החלפתי 3 פעמים ראוטר, שוחחתי אינספור שיחות עם נציגי התמיכה של נטויזן והכבלים שתמיד מפנים אותי להוריד קובץ מהאתרים שלהם ואומרים שהכל תקין...

למישהו יש עצה/מושג מה קורה פה?

ההבדל היחיד ביני לבין השכן זה ה-DEFAULT GATEWAY שהוא מקבל והנתב שלו שהוא G ולא B.

המודם שלי זה RCA/THOMSON 315.

תודה מראש לכל העונים! (בתקווה שיהיו :))

פורסם

הבעיה נעוצה בקשר שלך עם הספקית ולא בנתב. עובדה שאתה מצליח להעביר \ להוריד מאתרים מסוימים במהירות המקסימום של החבילה שלך (750/8= 93.5)

האם אתם מנויים באותה ספקית האינטרנט? (נטוויז'ן, ברק, 012 לדוג')

פורסם

הוא אמר שחבר שלו מנוי בנטויז'ן גם, אותו ספק, אותה תשתית, אותה חבילה וגם לו יש ראוטר.

הוא גם אמר שהוא לקח את הראטר של חבר שלו וחיבר למחשב שלו, וזה עבד מעולה, ככה שהבעיה לא במחשב ולא בספק.

(חיברת את הראוטר שלו על השם משתמש שלך ? או על השם משתמש שלו ? מעניין לדעת !)

הקיצר, תחפש איפשהו בהגדרות של הראוטר משהו שנקרא MTU או PACKET SIZE ותנסה לשחק עם הערך שלו

בארץ בכבלים הכי טוב לשים שם 1400 או 1500.

אם זה יעבוד, אני אשמח לשמוע

פורסם

מאיפה הגעת למסקנה הגאונית שהכי טוב 1400 או 1500?

פורסם

א. אני לא מאמין שאני עונה לזה ב 4 בבוקר, ביום שישי, עוד שעתיים אני אמור לקום למשמרת..

ב. כי זה ה MTU של רשת הכבלים בארץ, תשאל כל תומך כבלים או תומך בספקית..

ג. אפשר לעשות ניסוי ולראות מה מתאים לך ספציפית, עם TCP optimizer של speedguide

http://www.speedguide.net/downloads.php

פתרתי לכמה אנשים בעיות מהירות בעזרת התוכנה הנהדרת הזאת בעבר

בד"כ משנים את ה MTU במערכת ההפעלה, אבל כאן מדובר בראוטר, ויש לו ערכי MTU עצמאיים אני מניח.

אם אני טועה אני אשמח לקבל תיקון, אבל אני די בטוח בתשובה שלי.

תרגיש חופשי לשפוך מידע שיוכל לעזור לבחור למצוא פתרון..

נ.ב - סימוכין :

חפש בגוגל את המחרוזת "mtu כבלים"

הנה לינק : http://www.google.com/search?q=mtu+%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D

כנס לכל עמוד , חפש בטקסט עד שתראה שממלצים לשנות את ה MTU ל1500..

MTU

או Max Transmission Unit - הינו פרמטר המציין את הגודל המקסימלי של פקאטת מידע אחת המועברת. 1500 הינו גודל מומלץ בחיבור כבלים, הגדרה לא נכונה של פרמטר זה עשויה לגרום לאיטיות רבה בקצב ההעברה ברשת.

פורסם

למה דווקא 1500 או 1400? מה 1490 לא יפעל? 1450? למה דוקא 2 המספרים האלה?

אני יודע בדיוק מה זה MTU ואני יודע בדיוק איך הוא משפיע על מהירות החיבור ולכן הזוג מספרים האלה פשוט חסר הגיון

יכול להיות ש-1500 הכי טוב בכבלים (אני לא אומר שלא) אבל מאיפה הגיע 1400?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים