עבור לתוכן

RoHS Compiant Version Hard Disk - דחוף!

Featured Replies

פורסם

הזמנתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 9 (חיבור ATA/133) דגם 6Y120P0.

קיבלתי דיסק קשיח של מקסטור 120GB עם Buffer של 8MB מסידרת DiamondMAX 10 (חיבור ATA/133) דגם 6L120P0.

באתר של מקסטור Maxtor כתוב שבסידרת DiamondMax 10 לא קיימים דיסקים קשיחים בנפח של 120GB.

הדיסק הקשיח שקיבלתי שייך אמנם לסידרת DiamondMax 10, אבל משוייך לתת-סידרה שנקראת RoHS Compiant Version.

השאלה שלי היא מה זה RoHS Compiant Version?

לפי מה שהבנתי (תקנו אותי אם אני טועה), RoHS זה תקן של איכות סביבה (דיסקים קשיחים ירוקים?).

מישהו מכיר דיסקים קשיחים כאלה שמוגדרים כ-RoHS Compiant Version?

האם יש הבדל כלשהו בין הדיסקים הקשיחים האלה לדיסקים קשיחים מקבילים שהם לא RoHS Compiant Version?

מאחר ודיסקים קשיחים לא פולטים לסביבה חומרים רעילים, הדבר היחיד שעולה על דעתי הוא שהדיסקים הקשיחים האלה מיוצרים מחומרים ממוחזרים כדי לחסוך בעלויות, וזה לא נראה לי דבר בריא עבור מכשיר כה רגיש כמו דיסק קשיח.

אני חייב לקבל תשובה בהקדם האפשרי, כדי לדעת מה לעשות עם הדיסק הקשיח!

פורסם

מאחר ודיסקים קשיחים לא פולטים לסביבה חומרים רעילים, הדבר היחיד שעולה על דעתי הוא שהדיסקים הקשיחים האלה מיוצרים מחומרים ממוחזרים כדי לחסוך בעלויות, וזה לא נראה לי דבר בריא עבור מכשיר כה רגיש כמו דיסק קשיח.

לא פולטים חומרים רעילים? הנה רשימה קצרה של מתכות כבדות שכן נםלטות בתהליך ייצור דיסקים - lead, mercury, hexavalent chromium, cadmium, polybrominated biphenyls ,polybrominated diphenyl ether .

כל הרעיון של ייצור דיסקים שהם RoHS compliant  הוא לייצר דיסקים שאינם משתמשים באותם חומרים. אגב מעתה כל הדיסקים הקשיחים של מקסטור הם RoHS compliant. ולא, לא אמור להיות שום הבדל בביצועים או באמינות הכונן.

מידע נוסף מהאתר של מקסטור

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה! 8)

התכוונתי לכך שדיסקים קשיחים לא פולטים חומרים רעילים בזמן השימוש. לא חשבתי על תהליך הייצור. :-\

בכל אופן לא מדובר בחומרים ממוחזרים, נכון?

בכל אופן, לפי מה שכתוב באתר של מקסטור, אכן אין הבדל בין המפרט של הדיסקים הקשיחים שהם RoHS Compiant לבין הדיסקים הקשיחים שהם non-RoHS Compiant.

פורסם

בכל אופן לא מדובר בחומרים ממוחזרים, נכון?

לא מדובר בדבר פרקטי או כלכלי, אז לא.

פורסם
  • מחבר

תודה! 8)

הדיסקים הקשיחים הירוקים אמורים במהלך השנתיים הקרובות להחליף את הדיסקים הקשיחים הרגילים, כך שלא מדובר בדיסקים קשיחים נחותים.

בכל אופן, קיבלתי דיסק קשיח מסידרה 10 שהוא אמור להיות יותר טוב מהדיסק הקשיח שהזמנתי מסידרה 9.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים