עבור לתוכן

מאוורר רועש במיוחד במארז

Featured Replies

פורסם

יש לי מאוורר Thermaltake 80mm smart fan על ה TSUNAMI VIRGO BLUE FOR P4 350W שלי והוא עושה רעש בלתי נסבל, וזה ממש מפריע לשמוע מוזיקה (אני לא מדבר על המאוורר של הספק אלא על מאוורר שהוספתי והוא נמצא מתחת לספק). האם אחד מהמאווררים כאן:

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140

הוא יותר שקט ? (לא מעניין אותי RPM , יעילות וכאלה - רק שקט)

אם לא, אז נראה לי שאני פשוט אוציא אותו. הרי אני גר ברעננה, קומה רביעית, אין אבק ויש לנו מזגן מרכזי (נשמע כאילו אני מוכר את הבית שלי הא? ;D ), אז למה אני צריך מאוורר למארז? האוברקלוק היחיד במחשב מתוכנן להיות של ה NORTHWOOD שלי אבל אני לא אעלה מעל ה 1.65V VCORE אז לא נראה לי שאצטרך מאוורר...

מה אתם אומרים ?

אגב - נראה לי שהרעש שאני שומע הוא של האוויר היוצא דרך החורים במאחורה של המארז, ולא הרעש של סיבוב המאוורר עצמו. או שזה הרעש שכולם שומעים? מצטער, אני ממש לא מבין בנושא... :P

פורסם

לנקות (אם הוא ישן ) או לשמן :bash:

פורסם
  • מחבר

חדש מהקופסא

זה לא יעזור

פורסם

החורים של הגריל של המארז לא אמורים לעשות רעש כזה. אני יודע, יש לי מארז כזה.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתם אומרים? זה נורא יהיה לנתק את המאוורר? במחשב הקודם לא היה לי שום מאוורר והוא גם היה בתוך מארז פשוט ועלוב והכל היה בסדר...

פורסם

זה לא נורא, אבל חבל שהשקעת כל כך הרבה במאורר שאמור להיות שקט, ובסוף הוא בהחלט לא שקט

פורסם
  • מחבר

80 שקל זה לא הרבה, חוצמזה אם אני מוריד אני מחזיר לחנות. ואם לא יקבלו יש לי חבר שמוכן לקנות ממני...

אבל מעניין אותי מה שאמרת על הגריל... אף פעם לא בדיוק ידעתי מה זה אבל ניחשתי שזה קשור ולפי מה שאני מבין עכשיו זה החתיכת מתכת עם החורים מהם יוצא האוויר של המארז... אז אם אני מחליף גריל זה יהיה יותר שקט?

פורסם

ייתכן שזה יפתור את הבעיה, כמו כן אני ממליץ לך לחבר את המאורר למארז בצורה חזקה ולא רופפת, כי יתכן שהרעידות של המאורר יוצרות את הרעש.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה על עזרתך חבוב... אני אנסה זאת :smoke:

פורסם
  • מחבר

בדקתי והוא כבר היה מהודק ביותר... אז הידקתי עוד קצת. לא עזר.

אני רוצה להגיד לך, שניתקתי את המאוורר הזה לכל הרוחות, ועכשיו זבוב עושה יותר רעש מהמחשב שלי

ושישרפו בפנים כל הכרטיסים :lol:

עריכה - עכשיו טמפ' הלוח תחת עומס היא 41 במקום 36 מקודם... לא סיפור נכון? איזו טמפ' לוח היא כבר גבוהה מדי?

תודה

פורסם

זה לא כזה נורא.. אבל חבל!!

תנסה להסיר את המדבקה שיש על המאורר ולשים שם קצת שמן

ואם אתה בכל זאת מחליט להיפטר ממנו אתה רוצה למכור לי אותו?

פורסם

אם אני זוכר נכון ה Smart Fan מגביר את המהירות כשיש הרבה חום במארז ומוריד אותה כשיש פחות.

לכן - אם לא חיברת אותו עם חיבור שלושה פינים ללוח אין לו דרך לקבוע מה הטמפ' ולכן הוא יפעל במהירות המקסימלית.

אני ממש לא בטוח בזה (כי אין לי את המאורר הזה), אבל זה יכול להיות.

פורסם
  • מחבר

הוא גם ככה יפעל במהירות המקסימלית בגלל שהטמפ' על הלוח שלי היא 36 מעלות גם כשהוא פועל

אז זה לא יעזור. אבל יש לי רעיון אחר...

איך אני הופך את הכיוון של המאוורר, כלומר שהוא יכניס אוויר פנימה במקום להוציא?

עריכה - על איזו מדבקה בדיוק מדובר, יובל?

אני רואה רק מדבקה אחת והיא מודבקת ממש על המאוורר עצמו ולא נראה שהיא מפריעה... לזו אתה מתכוון ???

פורסם

כדי לשנות את כיוון המאוורר, פשוט תרכיב אותו הפוך, עם "הפנים" (שעליהן יש את המדבקה) לכיוון הגריל...

(הפנים=החלק הלא חשוף של המאוורר, איפה שיש את 3 או 4 הרגליים שמחזיקות את הבסיס של המאוורר).

ואמורה להיות רק מדבקה אחת, שמתחתיה יש מכסה פלסטיק קטן, שמסירים אותו, שמים טיפ טיפה שמן מכונות ומחזירים את המכסה והמדבקה...ואז זה אמור לפעול כמו חדש (למרות שאתה טוען שזה חדש ;D)

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה 8)

אני אנסה זאת, וגם אנסה להרכיב במקום מאוורר ישן שיש לי פה, אולי הוא יעשה פחות רעש :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים