עבור לתוכן

האם שבבי ה-BH-5 וה-CH-5 חזרו לחיינו?

Featured Replies

פורסם

בחודשים האחרונים החלו להופיע זיכרונות המבוססים על שבבים עליהם מופיע הכיתוב BH-5 או CH-5 ויצרניות זיכרונות כדוגמת OCZ ו-TwinMOS גם יצאו בהכרזות לעיתונות על השקתם של זיכרונות המבוססים על שבבי ה-BH-5

.......

זהו הדיון הרשמי על החדשה: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1118771432,43495, - אתם מוזמנים להגיב כאן ולהשמיע תגובות, רעיונות לצעד של Infineon ואם תרצו לעזור לנו ולשפוך עוד קצת מידע על ה-DH-5 החדשים. [חוצמזה שםה מיוצרים בתהליך יצור של 0.11micron].

פורסם

ה כ"כ משנה באיזה תהליך יצור הזיכרון מיוצר?

ומה זה משנה איפה הזיכרון עובר בדיקות איכות?

פורסם

זה משנה אם הוא עובר בדיקות איכות כדי לדעת מראש לאן הזכרון יכול להגיע

אחרת איך אתה יכול לקנות זכרון DDR 500MHz או DDR 550MHz אם היצרנית לא יודע אם הוא יגיע בכלל למהירות הזאת

פורסם

תהליך יצור של 0.11 פולט פחות חום יותר יציב ומגיע למהירויות גבוהות יותר לפחות בתיאוריה

בדיקת איכות זה דבר חשוב לפני שקובעים את המחיר

אני עצמי משתמש גאה של UTT BH-5 אחלה זכרונות של TWINMOS

OCZ משתמשים בגירסאות הVX שלהם בשבבי ה UTT CH-5

פורסם

אני משתמש ב- KINGSTON HYPERX דגם AK2 שאמור להיות עם CH-5 (שאמורים להיות מיוצרים ב- 0.13 NM לדעתי....) ואני ממש מאוכזב מהם. כיוונתי אותם לתיזמונים של 2-3-3-8 (לגבי השמונה לא בטוח אבל זה לא חשוב) במהירות רגילה (400 MHZ) והזיכרונות הללו פשוט לא מסוגלים לעבוד על מתח נמוך יותר מ - 2.8V....

אפילו במתח הזה לעיתים (רחוקות מאוד יש לציין) יש RESTART. למשל אתמול כששיחקתי LOTR והייתי עם מלא יחידות (שזה מעמיס מאוד על המחשב) פתאום הוא עשה לי RESTART.

אני כמעט בטוח שאלו זיכרונות כי לפני זה היו לי 256MB של SAMSUNG ו-GEIL (במהירות של 333MHZ) והם היו ב -OC ל -400 MHZ במתח של 2.7V ולא היו שום בעיות. יכול להיות שזה חום מעבד..... לא יודע....

במתח של 2.6V חלונות לא עושה אפילו BOOT.

יכול להיות שהבעיה היא בלוח אם כי החלפתי לוח אם במימוש אחריות, אולי ספק....

פשוט לא יודע.....

אני מתכוון לקנות NF4 ULTRA של GYGABITE או DFI (כנראה DFI בגלל טווח המתחים של הזיכרונות ) ואני מקווה שהזיכרונות הללו לא יעשו איתם בעיות....

פורסם

אבל זה ידוע ש BH-5/CH-5 הם אוהבי מתח ולא זזים מתחת ל 3.0 וולט לפחות

פורסם

אבל זה ידוע ש BH-5/CH-5 הם אוהבי מתח ולא זזים מתחת ל 3.0 וולט לפחות

כן זה ידוע אבל אני בלי OC והתיזמונים לא הכי נמוכים שאפשר והוא עושה בעיות.....

נשבע לכם.... רציתי לירות טיל גרעיני על המטה של KINGSTON אחרי כל RESTART.

למישהו עוד יש בעיות כאלו עם הזיכרונות הללו?

עוד שאלה: מה זה CH-5 UTT? ממתי מייצרים אותם?

פורסם

לא הבנתם אותי

ויצרניות זיכרונות כדוגמת OCZ ו-TwinMOS גם יצאו בהכרזות לעיתונות על השקתם של זיכרונות המבוססים על שבבי ה-BH-5. למעשה, השבבים המדוברים הם UTT, כלומר, UnTesTed והם מיוצרים באותו תהליך יצור כמו השבבים הישנים אך ההבדל הוא שהשבבים החדשים אינם עוברים את בדיקת האיכות הקפדנית של יצרנית השבבים אשר נעשית לכל שבב לפני צאתו מהמפעל. מטרתה של בדיקה זו לנפות את הנפלים ולמצוא את המהירות המקסימלית אליה מסוגל כל שבב להגיע ובאילו תזמונים. בסיומה של הבדיקה מסומן השבב בקוד יצרן בהתאם לתוצאות הבדיקות, ממש כמו שנעשה במעבדים. שבבי ה-UTT נמכרים ליצרניות הזיכרונות כמו שהם (ללא כל סימון על השבב) והן בודקות בעצמן את השבבים

אז לא הבנתי, השבבים עוברים או לא עוברים בדיקה?

פורסם

מיוצרים ע"י Infineon ונשלחים בכמויות ליצרניות המובחרות ללא בדיקה...אצל החברות המובחרות השבבים עוברים בדיקה ורק האיכותיים ביותר משווקים לצרכנים.

פורסם

מיוצרים ע"י Infineon ונשלחים בכמויות ליצרניות המובחרות ללא בדיקה...אצל החברות המובחרות השבבים עוברים בדיקה ורק האיכותיים ביותר משווקים לצרכנים.

מה אני אגיד לך ..... אם כך אז KINGSTON לא טורחים לבדוק או משהו כזה......

פורסם
  • מחבר

אני מבין שיש קצת בילבול. אז אני ארחיב קצת על מידע שלא ציינתי בחדשה [כדי לא להעמיס על הקורא מידע מיותר]. אז ככה, שלושת שבבי הזיכרון מיוצרים בתהליכי הייצור הבאים:

BH/BH-5 UTT -> 0.18micron

CH/CH-5 UTT -> 0.13micron

DH/DH-x UTT -> 0.11micron

הערות:

1) עבור BH חלק כותבים משום מה 0.175micron. אני אישית מעולם לא שמעתי על תהליך ייצור כזה ולכן מעדיף לרשום 0.18micron. אין הבדל גדול.

2) שבבי DH עדיין לא עברו לשלב של ייצור המוני אז אי אפשר לדעת אם הם יהיו DH-5 או DH-6 [המספר 5 הוא מסמן Access Speed כאשר במקרה שלנו מדובר על 5ננו-שניות. יש גם 6 = 6ננו-שניות, 5ננו-שניות כמובן יהיה זיכרון מהיר יותר].

עכשיו, כפי שחלקכם יודעים, ה-BH-5 היו הרבה יותר ביצועיסטים וטובים מה-CH-5 למרות שה-CH-5 מיוצרים בתהליך ייצור חדיש יותר ובתיאוריה אמורים לפלוט פחות חום וגם להגיע לתדרים גבוהים יותר - בקיצור הם אמורים להיות יותר ביצועיסטים, מה שהם לא. קראתי כבר איפשהוא שטכנאי של TwinMOS כתב שסדר הביצועים יורד לפי ה-א"ב כך ש: BH-5 > CH-5 > DH-x. כלומר, ממה שהוא אומר ה-DH-x צריכים להיות שבבים ממש על הפנים שמיועדים לשוק הנמוך ביותר. משום מה זה לא נשמע לא הגיוני, אבל לא נוכל לדעת אם זה נכון או לא אלא עד שנראה זכרונות מבוססים על ה-DH-x המדוברים.

פורסם

אז בעצם בדגם הB לא השתנה כלום חוץ ממי בודק את השבב נכון?

ויכול להיות שזה (הD)נועד לשוק הסלרונים והסמפרונים

פורסם

יש לי שאלה קצת קשה למביני אלקטרוניקה

בגלל שיש לו את שני החורים האילו

הוא מאוד דומה לרכיב EPROM

האם הם עובדים באותה שיטה?

פורסם

יש לי שאלה קצת קשה למביני אלקטרוניקה

בגלל שיש לו את שני החורים האילו

הוא מאוד דומה לרכיב EPROM

האם הם עובדים באותה שיטה?

[ltr]EPROM - *something* Read Only Memory

SDRAM - *something* Random Access Memory[/ltr]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים