עבור לתוכן

שאלה על חום ומהירות

Featured Replies

פורסם

:lol:

מעניין שאתה מפתח פה נוסחאות פיסיקליות...

או יותר נכון מפתח את התוצאות של ההוכחות....

אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר? :)

• תגובות 33
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא לא

למה אתה מנסה בכוח ללמוד ככה? קח ספר לימוד (לא ספר מדע פופלארי) של פיסיקה 1 לתואר ראשון, תקרא, תחשוב, תקרא עוד קצת ורק אז אם יש לך שאלות תשאל

הפיסיקה המודרנית מבוססת על קפיצות מחשבה שעשו גאונים, לשחזר את זה לבד ועוד עם ידע של כיתה ח זה כמעט בלתי אפשרי

פורסם

הבעיה מתחילה בזה שהוא חושב שהוא מבין

רק תסתכל על הכותרת, והתוכן, תכלס שנכנסתי בגלל הכותרת הייתי בטוח שהנושא הוא למעשה טמפרטורה.

Monk, כמו שTEATIME אמר, אם אתה באמת רוצה להבין את הנושא, תבין קודם את הבסיס, תלמד קודם טוב פיסיקה 1 (מכניקה)

ורק אחרי זה תלמד פיזיקה מודרנית (שמבוססת על עקרונות שונים לגמרי, אבל עדיין הפיזיקה 1 תתן לך כיוון מחשבתי כלשהו)

ככה מנסיון ללמוד בדרך הקלה, רק תצא מבולבל יותר.

פורסם
  • מחבר

הוא לא

למה אתה מנסה בכוח ללמוד ככה? קח ספר לימוד (לא ספר מדע פופלארי) של פיסיקה 1 לתואר ראשון, תקרא, תחשוב, תקרא עוד קצת ורק אז אם יש לך שאלות תשאל

הפיסיקה המודרנית מבוססת על קפיצות מחשבה שעשו גאונים, לשחזר את זה לבד ועוד עם ידע של כיתה ח זה כמעט בלתי אפשרי

אני יודע שלא, ואם תחפשו באחת מההודעות שלי אפילו תוכלו לראות בבירור שכתבתי את זה.

RK, מה שאתה כתבת זה מה שאני אמרתי רק שבמקום G שמת את הנוסחא של הגאמא, גאון. אולי לא הבנת אותי. ^_^

וזה לא כמעט, זה פשוט בלתי אפשרי. אבל כאשר יש לי את הנוסחא הסופית, שהיא E = X, ויש לי נוסחא אחרת שהיא E = Y, הנחתי שיכול להיות מצב שבו הX = Y.

או שאולי לא הבנתי את נוסחאת הגאמא?

בכל מקרה - לאילו ספרים אתה מתכוון? כיוון שלפי מה שאני יודע בתיכון מלמדים רק פיסיקה מתמטית (כלומר - עם משוואות והכל ולא הפואנטה), אזי אני רוצה בהחלט אשמח לנסות ללמוד בעצמי קצת.

ואני פונה לפורום הזה כי אני רוצה ללמוד, אבל ההורים שלי לא מבינים בזה בכלל ואני לא מכיר אף אחד שכן...

וזה הרבה יותר קל ללמוד מאנשים אחרים מאשר מספר.

ועוד פנייה לRK, קרא שוב את ההודעה הראשונה, ותגיד לי שזה לא על טמפ' ומהירות. השאלה הייתה האם המהירות מפחיתה את הטמפ'...

פורסם

קח ספר של האוניברסיטה הפתוחה בנושא פיסיקה מודרנית- תורת היחסות הפרטית. יש שם הסברים טובים.

הגמא שמדברים עליו זה פרמטר שתלוי במהירות של המסה סמערכת אחת, ביחס למערכת אחרת. כשאתה רוצה לדעת מה המהירות של גוף כפי שמישהו אחר שעובר בצד רואה אותה ולא כפי שאתה רואה אותה, אתה מציב בנוסחה עם הגמא. בגלל שיש שם חילוק במהירות האור בריבוע, מהירויות קטניות יהיו זהות במערכת של האדם שנע ביחס אליך וביחס לכדור (נגיד...), לאיך שאתה תראה את הכדור, במהירויות קרובות יותר למהירות האור, אדם שיחלוף על פניך יראה את הכדור, כאילו הוא נע במהירות שונה לגמרי ממה שאתה רואה אותו...

פורסם

זה לא אותו E... אתה צריך ללמוד את התיאוריה ואת הנוסחאות ביחד, אם אתה קורא או על זה או על זה בנפרד בלי להבין את הקשר לא תדע..

פורסם
  • מחבר

קח ספר של האוניברסיטה הפתוחה בנושא פיסיקה מודרנית- תורת היחסות הפרטית. יש שם הסברים טובים

תודה אני אנסה להשיג אותו. עכשיו לא יהיו לטיטיים תירוצים. P=

אתה יודע במקרה כמה הוא עולה והאם ניתן להשיגו בסטימצקי?

פורסם

לא יודע אם בסטימצקי, אבל בספריוןת בטוח יש.

אתה גם תמיד יכול לקנות את הספר דרך הפתוחה ישירות, ואם זה באמת מעניין אותך ויש לך קצת כסף אתה יכול להרשם לקורס

פורסם

להירשם לקורס זה קצת מוגזם לפי דעתי (ואם אני לא טועה הוא צריך קורסים בפיסיקה 1 ו2 לפני שירשו לו להירשם ל-3...)

את הספרים של הא8ניברסיטה הפתוחה אפשר למצוא או להזמין בחנויות שיש בכל האוניברסיטאות... דיונון והחנות הזו שבטכניון (שכחתי את השם :P)

פורסם

עצה שלי:

לפני שאתה קונה ספרים בנושאים האלה, תלמד קודם את היסודות של פיסיקה (מה שמלמדים בתיכון).

או שתחכה לכיתה י'-י"א, או שתתחיל מספרים שמיועדים לרמה הזו. לדעתי, יהיה לך קשה להתחיל ישר מרמה של אוניברסיטה (גם הפתוחה), אם אין לך שום בסיס בפיסיקה ו/או מתמטיקה (ומה שלומדים בכיתה ז'-ח' זה לא בסיס...).

מצד שני, יכול להיות שאני טועה - אתה תמיד יכול לנסות לקפוץ לספריה או משהו, לעיין בספרים ולבדוק אם אתה מבין לפני שאתה קונה.

פורסם

תראה, את המתמטיקה אין לו שום סיכוי להבין, אבל הוא יכול להבין את העיקרון... ובאמת רצוי לבדוק אם יש את הספרים האלה בספרייה, יכול להיות שגם בספריה של הבצפר יש אותם...

פורסם
  • מחבר

תראה, את המתמטיקה אין לו שום סיכוי להבין, אבל הוא יכול להבין את העיקרון... ובאמת רצוי לבדוק אם יש את הספרים האלה בספרייה, יכול להיות שגם בספריה של הבצפר יש אותם...

דווקא הרמה שלי במתמטיקה די גבוהה, כיוון שאני לומד בקורס מיוחד... אמנםן אני לא כל כך טוב בזה, אבל אולי זה יכול לעזור לי להבין את העיקרון...

וכמו שאמרתי, בתיכון הפיסיקה היא טכנית ומשעממת. אני רוצה את התורות עצמן, לא איך לחשב לאיזה גובה יקפוץ קפיץ עם מסה X ואלסטיות מסויימת..

בכל מקרה אני גם אנסה לבדוק ספרי פיסיקה לבי"ס (למרות שספרי בי"ס אינם מובנים בעליל ולא כל כך תורמים להבנה..), אבל אני בכל זאת אנסה גם למצוא תספר של הפתוחה על הפיסיקה. וקורס באוני' זה יכול להיות מאד נחמד, אבל אין לי לא זמן ולא כסף בשביל זה כרגע. מה גם שאני חרא בללמוד לבד, אז האוני' הפתוחה זה לא בשבילי...

פורסם

ok, אז יש את הספרים של מכון וויצמן שמתאימים גם לתיכון (תוכל להתכונן מהם גם למבחנים...)

ואתה צריך לדעת משוואות דפרנציאליות ואינטגרלים ברמה די גבוהה כדי להבין את הפיסיקה... אם אתה לומד מתמטיקה תיכונית בצורה מוגברת זה עדיין לא יעזור לך...

פורסם
  • מחבר

ok, אז יש את הספרים של מכון וויצמן שמתאימים גם לתיכון (תוכל להתכונן מהם גם למבחנים...)

ואתה צריך לדעת משוואות דפרנציאליות ואינטגרלים ברמה די גבוהה כדי להבין את הפיסיקה... אם אתה לומד מתמטיקה תיכונית בצורה מוגברת זה עדיין לא יעזור לך...

הממ אכן כך.. חשבתי שהתכוונתם לרמה תיכונית... :-X

מה גם שאני לא לומד אינגרלים ומשוואות דיפרנציאליות.. (זה שנה הבאה, אם אני בכלל אמשיך)

ויש לך שם מדוייק לסדרת הספרים שלהם? (של מכון וויצמן)

ואני מניח שאני יכול להזמין אותם בקרביץ או משו בסגנון כן?

פורסם

אין משוואות דיפרנציאליות בתיכון, בכלל בכלל, וגם אינטגרלים יש ברמה מאד נמוכה

לא משנה כמה מוגבר אתה אין שום דבר בתיכון משהו שמתקרב לרמה שאתה צריך כדי להבין את התאריות היותר מתקדמות (כשביותר מתקדמות הכוונה כל מה שמעבר למכינקה בסיסית...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים