עבור לתוכן

המחשב שלי נתקע... מישהו יכול לעזור?

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה. יש לי מעבד AMD 1800+ ATHLON ולוח של גיגביט ו512 זכרון רם...

המארז מקורר ולא נראה לי שיש התחממות יתר.. בדקתי בwindows takmanager והזכרון מתמלא גג עד 250 (מתוך 500..)

גם המעבד לא מתאמץ יותר מדי...

ובכל זאת המחשב נתקע כל הזמן ואני צריך לאתחל אותו (פיזית, מהכפתור כי המחשב לא מגיב).

מישהו יכול לעזור?

אה, ויש לי WinXP PRO...

פורסם

הרבה דברים יכולים לגרום לזה....

בעיה בזיכרונות, בעיה בכרטיס מסך (דרייברים) ועוד כל מיני....

ניסית להחליף דרייבר לכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

יש מצב שזה כי אין לי משחה טרמית במעבד?

פורסם

יש מצב שזה כי אין לי משחה טרמית במעבד?

מה הטמפרטורה של המעבד?

פורסם
  • מחבר

בין 55 ל 60

והסיסטמ מגיע ל70

פורסם

בין 55 ל 60

והסיסטמ מגיע ל70

סיסטם מגיע ל70??????

אני מניח שאתה אומר סיסטם אז זה הטמפ' על הלוח אם, ואם זה ככה אז המצב בקנטים......אצלי שהטמפ' של הלוח אם עלה את ה30 זה לא בסדר

אז 70??? תנסה לבדוק את הבעיה..

פורסם
  • מחבר

זה המארז שיש לי. http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1143

הוספתי גם מאורר אחד מקדימה שמכניס אויר מבחוץ.

מה עוד אני יכול לעשת כדי לקרר את המצב?

אני לא כל כך מבין בזה.... תעזרו לי.

תודה

פורסם

תשמע אין תשובה מדוייק, קודם תבדוק בכלל אם המד טמפ' לא מזייף,

תיגע בצלעות קירור שיש לך בתוך המחשב ותראה בכלל אם הם חמים כל כך, אם אתה נשרף רק מלגעת בהם אז באמת יש בעיית קירור,

אחרת הבעיה היא לא בקירור.

אולי יש לך איזה חומרה דפוקה, כמו כונן תקליטורים פגום או חיבור שלא מחובר "עד הסוף"...יש מליון ואחת סיבות,

תתחיל מ1 ;)

פורסם

בין 55 ל 60

והסיסטמ מגיע ל70

אחת הפעמים הבודדות שאני רואה שסיסטם יותר גבוה מ-CPU....

שמע.... בחור..... אני רוצה לעשות על האש... אפשר לבוא אליך :lol:

קודם כל תשים משחה טרמית. אח"כ תיראה מה קורה..... אני פשוט לא מאמין שאין לך משחה......

פורסם
  • מחבר

שמתי משחה טרמית והטמפרטורה מגיעה לסביבות ה50 בשניהם - מעבד והלוח.

בדקתי שהכל מחובר עד הסוף...

וזה עדיין נתקע.

מה זה עוד יכול להיות?

איך אני יכול לבדוק?

פורסם

הייתי כותב משהו עכשיו אבל אני עייף מידי...

יש לי ריסטארטים פתאומיים במחשב/מופיעים לי מסכים כחולים , מה לעשות כדי לפתור את הבעיה?

אוקיי , היום אני יוסיף בעיה נפוצה מאוד , שרבים סובלים ממנה -  Blue screen of death(או בקיצור - מסכים כחולים)

קרה לכם פתאום שהמחשב קופא ומופיע מסך שגיאה כחול עם נתונים מוזרים?

היום אני אנסה לעזור לכם להבין מה יכולים להיות הגורמים למסכים כחולים/ריסטארטים פתאומיים.

אז בואו ניגש לעניין:

דבר ראשון - אם המחשב שלכם מבצע ריסטארטים(הפעלה מחדש), אך הוא לא מציג שום מסך כחול,  תעברו על השלבים הבאים בכדי שהוא יציג את המסך הכחול:

(זאת משום שבמסך הכחול שמופיע אפשר לפעמים לקבל נתונים על הבעיה, או לפחות כיוון לבעיה)

1) לחיצה ימנית בעכבר על המחשב שלי ואז לחיצה על כפתור מאפייניםProperties/

2) תעברו ללשונית מתקדם/Advanced

3) תלחצו על כפתור ההגדרות/Settings השלישי ברשימה(Startup and Recovery)

4) בחלון שנפתח לכם , תורידו את סימון ה-V מהאפשרות של הפעלה אוטומטית מחדש(Automatically restart) הנה תמונת מסך שתדגים לכם איך זה צריך להיראות: ss9bd.png

אוקיי , עכשיו סיימנו את השלב הראשון.

אני רק מזכיר - בסופו של דבר מומלץ כמובן שתפתחו דיון בפורום עם הבעיה , זאת כמובן רק אחרי שקראתם את כל מה שרשום כאן.

עכשיו נמשיך לשלב הבא:

כשהמערכת קורסת , נוצר לוג עם נתונים טכניים מסויימים שמפרטים על הבעיה.

הלוג בעצם מתפרס במידע שלו על קבצי ה-Minidump שנמצאים בתיקיית המערכת.

כדי להגיע לתיקייה הזאת בדרך הקצרה ביותר , פשוט תיכנסו להתחל/Start , תיכנסו לשורת ההפעלה(Run...)

ותרשמו את הקוד הבא בשורת ההפעלה על מנת שהתיקייה עם קבצי ה-Minidump תיפתח לכם:

%systemroot%\minidump

עכשיו מה שצריך לעשות , זה לכווץ את כל הקבצים בתיקייה הנ"ל לפורמט ZIP/RAR.

כרגע עוד אין שימוש בקבצי ה-Minidump , תשמרו אותם לאחר כך(אם יהיה צריך)

הסבר ופיתרונות שיכולים לסייע בפתירת הבעיה של המסכים הכחולים:

מסכים כחולים יכולים להיגרם מהמון דברים , החל מבעיות תוכנה ועד בעיות חומרה.

אני אציין עכשיו את הסיבות למסכים הכחולים -

●ספק כוח פגום/ג'נרי - ספקי כוח פגומים או ספקים ג'נריים שלא יציבים, הם יכולים להיות הסיבה למסכים כחולים.

●התנגשויות תוכנה שונות - מומלץ להסיר את כל הדרייברים שברשותכם , ולהתקין את הדרייברים העדכניים ביותר ,

משום שהם גורם די נפוץ בגרימת מסכים כחולים.

●קבלים נפוחים/נוזלים - קבלים נפוחים גם הם גורם למסכים כחולים , אם כי זה גורם די נדיר(אך עדיין דורש בדיקה)

מי שמועניין לדעת מה הם קבלים נפוחים/נוזלים , יכול לראות את התמונות הבאות ולראות איך זה נראה:

capblown_6.jpg

capblown_10.jpg

●קבצי מערכת לא תקינים.

●זיכרונות לא מתואמים/פגומים או לחלופין , סלוט פגום שעליו נמצא סטיק זיכרון - בעיית זיכרונות זה גרום נפוץ מאוד במסכים כחולים , לכן כדאי לבדוק את כל הסטיקים של הזיכרון שנמצאים ברשותכם וגם את הסלוטים עצמם , קיימת התוכנה +MemTest86.

את התוכנה הנ"ל מפעילים באמצעות הדוס ע"י Boot של דיסק או תקליטון שעליהם קיימת התוכנה.

לחצו כאן להורדת התוכנה בגרסאת הסידי(עושים boot דרך הסידי)

לחצו כאן להורדת התוכנה בגרסאת התקליטון.

●חום גבוה של המעבד/כרטיס מסך/לוח - גם זה יכול להיות גורם למסכים כחולים , מידע על נושא הטמפ' תוכלו לראות בהודעה השנייה בת'רד ה-FAQ הזה.

רגע... נתקע ז"א פשוט לא זז וזהו? המסך נעצר אבל אתה עוד שומע מוסיקה? אתה מקבל מסך כחול? מה?

בכל אופן... כנס ל c:\windows\minidump את הקבצים שיש שם תכווץ בווינזיפ או בווינראר זה לא משנה העיקר שהסיומת של הקובץ תהיה ZIP

ותעלה לנושא שלך את הקובץ כשרתה שולח הודעה, דרך הכפתור בצד ימין "אפשרויות נוספות" ואז תלחץ על browse לך למקום שבו נמצא הקובץ וזהו...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ככה:

המחשב לא מאתחל את עצמו ואין מסך כחול. הוא פשוט נתקע. בלי מוסיקה ובלי כלום. נתקע.

וכל פעם שהוא נתקע הוא לא שומר את כל השינויים שהיו עד ה"תקיעה".

וזו הסיבה כנראה שאין לי את קובץ הלוג של הבעיה. - לא מצאתי את התיקיה של הלוג כמו שהסברת.

כשאני רושם בRUN את השורה אז הוא אומר שזה לא מוצא. ניסיתי לחפש בעצמי בתוך התיקיה של WIN אבל לא מצאתי כלום.

החלפתי זכרונות כבר וספק....

וגם פירמטתי את המחשב והתקנתי הכל מחדש וזה עדיין נתקע.....

נשאר לי רק להחליף לוח ומעבד או שיש משהו נוסף?

פורסם

במקרה אתה שומע את ההארדיסק נדלק ונכבה כמה פעמים כשזה קורה? או שההארדיסק ממשיך לעבוד?

פורסם
  • מחבר

לא... אני לא שומע את ההרדיסק...

אבל מה זה יכול להיות? שאשלול את זה...

פורסם

הוא נתקע שאתה מבצע איזה פעולה מיוחדת? או שהוא יכול סתם בהפתעה להיתקע?

נסה להריץ דיסקט איתחול ולתת לו לבצע איזה פעולה ולראות אם המחשב גם נתקע, או שתעלה LIVE CD של איזו גירסת לינוקס(תתפעל איתה כרגיל כמו בוינדוס ותגלה אם יש תקיעות גם בזה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים