עבור לתוכן

למבינים באמת-תקלות בככוננים של WD.האם לעבור ל MAXTOR?

Featured Replies

פורסם

אני עורך וידאו במקצועי,  ומשתמש בהמון בדיסקים קשיחים

במחשב 1  -

2 דיסקים של WD, שניהם ATA רגיל.אחד של  120GB השני 200 GB, שניהם כבר שנה לא עשו שום בעיה (7200, 8 MB באפר)

במחשב 2-

1 אחד של 120GB  של ATA רגיל

2 של 200GB  של ATA רגיל

2 של 200GB SATA. כולם של WD, כולם 7200, כולם עם 8MB באפר.

הבעיה:

כל ה 200 SATA כבר התקלקלו כמה פעמים והוחלפו בחדשים.

(הנזקים היו- שריקות,זמזומים, תקיעת המחשב בזמן קידוד ועריכה, וחוסר יכולת קריאה טובה מהכונן)

נזק ממשי לא נגרם ,אלא רק עיקובים בעבודה,שזה גם נזק (עריכת וידאו מקצועית)

מישהו מכיר את התופעה?

אני צריך עכשיו עוד 2 דיסקים, ואני חושש לקנות עוד אחד של WD.... חשבתי על MAXTOR.

הם נחשבים טובים?

ההתלבטות שלי היא לגבי טיב, לא מחיר... (אל תציעו לי מהירות של 10,000 או סקזי)

מה מבין אלה ניקח:

שוב WD-

http://start.zap.co.il/model.asp?model_id=128950

או מקסטור-

http://start.zap.co.il/model.asp?model_id=137257

אשמח לתשובות מהירות ומקצועיות ולא סתם "קח מקסטור,יש לי אותו כבר שנה"...

תודה וחג שמח

פורסם

זה מפתיע שהיה מספר פעמים בעייה עם הדגם של 200G של WD

התקלה שלך זה בטח לא משקף את העובדות בשטח

עקרונית יש פחות נסיון עם הנפחים הגדולים

אבל מהנסיון שהיה (נמכרו בערך חמישים יחידות) של WD בנפחים האלה

לא הוחזר אף אחד

פורסם

תראה אי אפשר לומר שלWD כל כונן ידפק לך ,אבל לי נדפק כונן WD 80GB לאחר שנה בלבד(מי שמכיר את זה שמולקס מכבה ומדליק את ההארדיסק אז אני יכול לבשר לכם חגיגית כי ניתקלתי בהרבה אנשים שקרה להם את אותו הדבר בידיוק עם אותם תסמינים (חלק גם חברים בפורום) ולכולם כולל אותי היה WD ) אני בכל אופן כבר שנה עם המאקסטור 160GB שלי (שקניתי ד"א בחצי מחיר!) כבר שנה בראש שקט....... ;)

פורסם

הדיסקים הקשיחים של מקסטור נחשבים למאוד טובים.

הדיסקים הקשיחים של סיגייט נחשבים גם כן למאוד טובים ואמינים.

הדיסקים הקשיחים של סמסונג גם נחשבים לדיסקים קשיחים טובים ומאוד שקטים וקרירים.

לגבי WD, הם נחשבים לדיסקים קשיחים טובים, אבל יש לי נסיון מאוד לא טוב איתם.

יש לי שני דיסקים קשיחים של סמסונג 60GB, שניים של מקסטור 120GB ואחד ישן של 40GB WD.

כל הדיסקים הקשיחים שלי הם PATA, ואין לי נסיון עם דיסקים קשיחים בעלי נפח של 200GB.

אני מתכוון לקנות בעתיד הקרוב דיסק קשיח חדש בעל נפח של 250GB-300GB ומתלבט קצת בין מקסטור לסיגייט.

מקווה שזה עוזר לך. ::)

פורסם

אי אפשר להכליל, כל דיסק קשיח יתנהג אחרת אי אפשר יהיה לחזות את האמינות שלו.

אם לא הלך לך עם ה- WD , אז תנסה את ה- Maxtor.

פורסם

אני מדבר רק מניסיון ( לא SATA ):

20 גיגה של WD לא מחזיק יותר משנתיים 5 הרדיסקים דפוקים

40 גיגה של WD סוס עבודה

120 גיגה של מקסטור לא אמין בכלל עושה בעיות פרטישינים נמחקים אבל התקנת פרטישינים מחדש ופירמוט פותרים את הבעיה כאילו כלום לא קרה ???

מה שאומר שלכל חברה יש את הנפילות שלה ואת ההצלחות שלה תלוי באיזה נפח מדובר

מקווה שתרמתי קצת ;)

פורסם

120 גיגה של מקסטור  לא אמין בכלל עושה בעיות פרטישינים נמחקים אבל התקנת פרטישינים מחדש ופירמוט פותרים את הבעיה כאילו כלום לא קרה ???

יש לי שני דיסקים קשיחים של Maxtor מסדרת DiamondMax 9 בנפח של 120GB עם Buffer של 8MB.

אני אמור להתחיל לחשוש? ???

איך זה יכול להיות ש-Partition נמחק סתם ככה? :s05:

יכול להיות שהיה לך וירוס? :-\

כמה פעמים זה קרה לך, ובכמה דיסקים קשיחים?

האם החלפת את הדיסק הקשיח והבעיה נשנתה בדיסק הקשיח החדש שקיבלת?

פורסם

ניסיון עם 120 של WD 8 מגה באפר

תיכף סוגר שנתיים עד עכשיו הכל זז טוב (חוץ מהמערכת הפעלה כי אין לי כוח לנקות אותה מהשיט שהיא מחורבנת בו)

ניסיון טוב.

פורסם

אני מדבר רק מניסיון ( לא SATA ):

20 גיגה של WD לא מחזיק יותר משנתיים 5 הרדיסקים דפוקים

40 גיגה של WD סוס עבודה

120 גיגה של מקסטור לא אמין בכלל עושה בעיות פרטישינים נמחקים אבל התקנת פרטישינים מחדש ופירמוט פותרים את הבעיה כאילו כלום לא קרה ???

מה שאומר שלכל חברה יש את הנפילות שלה ואת ההצלחות שלה תלוי באיזה נפח מדובר

מקווה שתרמתי קצת ;)

ממש אבל ממש לא רציני,אתה מכליל סדרה שלמה של דגמים כמו ה120 גיגה בתור לא אמינים על סמך דיסק קשיח אחד שהיה לך........באמת...

לWD יש/עדיין יש בעיות עם דגמים של מ80-40 גיגה של מחבר המולקס ואני מדבר בשם מאות אנשים שיצא לי לשמוע מהם על אותה בעיה,חלקם אף פה בפורום.

לי עצמי יש מאקסטור 160 גיגה אך לפני כן היה WD 80 גיגה שהיה אצלי שנתיים ואז התחילה בעיית המולקס הידועה........כמובן שעברתי למאקסטור כבר חצי שנה שאני עם מאקסטור ואני מרוצה בראש שקט,מה גם שמבחינת ביצועים ובנצ'מארקים הם לוקחים את כל סדרת WD שיצא לי לראות,עיין ערך X-BIT LAB עם הסיקור שהם עשו וכו.........

בקשר ל120 יצא לי להשתמש בו משהו כמו חודש לסיקור שהייתי צריך לכתוב האמת הוא לא עשה לי בעיות,הוא היה מסדרת דיאמונד מאקס 9,עכשיו יש לי את ה160 בגרסת SATA דיאמונדמאקס 10 היותר משופרים ואני מרוצה,ממליץ לפותח התראד.... ;)

פורסם

בכוננים קשיחים אין אפס תקלות ואין רק חברה אחת שאפשר להמליץ עליה ושהיא בהכרח טובה יותר מהשאר.

בצבא היו לנו מחשבים עם דיסקים של MAXTOR והיה עימם פול תקלות.

לי יש דיסיקים SATA של WD אחד כבר כמעט שנתיים עם לא יותר והשני די חדש אולי בין חודש והם אחלה אצל אחי במחשב היה WD רגיל 20 ג'יגה שבוע שעבר הלך אחרי שהוא עבד אני חושב איזה 5 שנים בערך .

ומקרים כאלו ואחרים רבים כבר אמרו פה ועוד יכולים לומר.

לגבי המקרה שלך מאחר ואתה נפלת עם הדגמים של WD ההיתי הולך על ה SEAGATE שהם נחשבים מצויינים.

אתה יכול גם לנסות את אלו של MAXTOR עם ה 16 מגה באפר רק שהם קצת יקרים ואני לא יודע עד כמה הם נפוצים בארץ.

פורסם

עברתי כרגע על סקר האמינות של StorageReview.

אין נתונים על ה WD2000JD, אבל המצב של ה WD2000JB לא מזהיר. מצד שני המצב של הדיסקים של מקסטור לא יותר טוב לפי התגובות לסקר.

מעט מאוד נתונים על הסיגייט 7200.8, אבל ה 7200.7 מציגים אמינות יוצאת מן הכלל (יחסית).

פורסם

יש לי אישית דיסק ULTRA ATA של מקסטור - בערך 5 שנים כבר אוכל הכל כמו סוס - זה דיסק לאימיול דבר שהורג דיסקים ידוע (לפי האופן שהוא כותב על הדיסק)

הדיסק לא עשה שום בעיות אף פעם... (80 GB) עובד די מהר - שוב זה לא SATA ככה שכאשר צורבים יש איטיות מן הסתם...

יש לי עוד אחד של WD 200GB UATA גם כן בערך שנה ו 9 ככה ועשה קצת בעיות בעיקר לאור העובדה שיום אחד חלקים ממנו נדפקו - יתכן וזו המערכת הפעלה - היא כאילו זיהתה גדלים של פרטישיונים לא נכון ואז לא זיהתה אותם בכלל והיה צורך בפירמוט כולל לתקן את זה ועוד בעיה שהייתה הייתה קשורה לזה שמידע פשוט נדפק פעם אחת - ממש לא בור לי איך - לא היו BAD SECTORS פשוט המידע התקלקל עליו... חוצ מזה הדיסק עובד גם כן בכלל לא רע כבר די הרבה זמן.

מניסיון העבר הרחוק אני וסיגייט לא הולכים ביחד - היו להם דיסקים ממש על הפנים לפני כמה שנים...

עצתי היא מקסטור - לא הדיסק היחידי שלהם שיש לי שעובד טוב.

פורסם
  • מחבר

פתחתי את התרד וכולם זרקו פה הערות פרטיות לפי מה שיש להם...

אז ככה:

1. נפחים כמו 40 / 60 גיגה זה בדיחה עבורי (ויסלחו לי כל אלא שיש להם אותם), כי כל פרוייקט אחד שלי זה בין 120-180 גיגה, ככה שעם דיסקים "קטנים" כאלה אין לי מה לעשות.

2. שמתי לב שכל הדיסקים הישנים, שייצרו פעם טובים, לא משנה מה החברה (בד"כ נפחים של 40/60/80)

3. בדיסקים גדולים של 200 יש 2 דסקיות מסתובבות, ככה שיש ויותר מכניקה -דבר הצופה יותר בעיות.

4. כל אלא שאמרו "יש לי 40 של מקסטור ומחזיר יותר משנתיים" , הלוואי שיחזיק לכם גם עוד 5 שנים, אבל לא זו הייתה כונתי לשמוע...

האמת גם לי יש כמה "קטנים" של 40/60 במחשב השלישי והם כבר 4 שנים עובדים סבבה.

5. כל הדיסקים שהתקלקלו , התקלקלו אחרי פרק זמן קטן מאוד, בין חודש ל 3 חודשים של שימוש.

ואל תשכחו-

מחשב המשמש ל "מערכת עריכת וידאו" הוא מחשב שעובד בסיבולת גבוהה מאוד ,המון מאמץ, דרוש המון יציבות וכח.

אולי יש בזה משהו ששוחק מהר יותר את הדיסקים...

נ.ב- הדיסקים לא ממשים למערכת הפעלה אלא רק לפרוייקטים של וידאו (דגימה, עריכה וקידוד)

פורסם

טוב, מה אפשר להגיד לך כבר המזל משחק כאן תפקיד.

תנסה חברה אחרת.

כמה הערות:

א. מה הטמפ' פחות או יותר של הדיסק הקשיח בזמן עריכת הסרטים, ובזמן עבודה רגילה?

ב. אתה נותן למחשב לנוח, או שהוא עובד כמה חודשים ברצף 24/7?

ג. איזה ספק יש לך?

פורסם

באמת אולי עיניין של מזל עם הדיסק שאתה קונה בכל אופן עם יש לך כסף אתה יכול לנסות אולי ללכת על דיסק SCSI אולי זה יפתור לך את הבעיה אני מעריך שדיסקים כאלו נועדו לתחנות עבודה ובעיקר לשרתים ועל כן הם נועדו לעבודה מהירה ותחת עומס רב יותר מאשר דיסק קשיח טיפוסי .

http://www.seagate.com/cda/products/discsales/marketing/detail/0,1081,643,00.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים