עבור לתוכן

הקריסות של המחשבים כבר מוגזמות !

Featured Replies

פורסם

אנשים...אני ממש בעצבים כרגע

קודם כל הרקע:

לפני שנתיים קנינו מחשב לאח שלי הגדול מחשב חביב מאוד ומאז שקנינו אותו יש לו קריסות עד עכשיו ! אין אני לא מצליח לסדר את זה !

עכשיו לפני חצי שנה קנינו מחשב חדש לאח שלי הקטן....מחשב מעולה להכל...ועכשיו גם הוא מתחיל לקרוס זה כבר מוגזם !!!  :kopfpatsch:

בשני המחשבים זה קורה כשמריצים משחק

יש לי פה שני Minidump של הקריסות של המחשב החדש ניסיתי לפענח עם תוכנה והוא אמר לי שזה nvmcp.sys זה הכרטיס קול של המחשב וזה לא נראה לי כי גם במחשב השני שפיענחתי עם התוכנה הוא אומר שזה בגלל הכרטיס קול...אין לשניהם את אותו כרטיס הקול,וזה נראה לי פשוט שהתוכנת פיענוח דפוקה למה במחשב הישן יותר בכלל מחקתי כל זכר לדרייברים של הכרטיס קול וזה לא עזר בגרוש !

בבקשה אני מתחנן שתעזרו לי פה למה אני ממש לא רוצה עוד מחשב שיהיה עגלה...תאמינו לי זו מחלה !

תודה רבה לעוזרים !

עידכון: צירפתי שני קבצים אחד של קבצי minidump של המחשב החדש שהוא amd ואחד של המחשב הישן יותר שהוא intel

בשניהם ב minidump ראשון הוא אומר לי שיש בעיה עם הקובץ של הכרטיס קול,ובדאמפ שני של אותו מחשב הוא מראה שיש בעיה עם הקובץ הזה: ntoskrnl.exe

משהו פה נראה לי רקוב...אני מחכה לגאון שיפענח את הבעיה של שני המחשבים...

נראה לי שבקרוב אני ישלח את זה לטכנאי שישבור את הראש...

):

[attachment deleted by admin]

פורסם

דבר ראשון - תקרא את זה ותעבור שם על כל השלבים(אם עוד לא עשית את זה)

דבר שני - אני אנתח לך עכשיו את הקבצים, אבל לא בטוח שאני אוכל להחזיר לך תשובה עכשיו, משום שאני הולך עוד מעט לחדר כושר :)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון: קראתי ובדקתי,עשיתי את זה עוד לפני.

דבר שני: תודה רבה לך,אני מודה מודה מודה לך :hi:

פורסם
  • מחבר

עוד עידכון:

נכנסתי לאתר של nvidia ראיתי שם סוג של audio driver אז אמרתי למה לא...

הסרתי את הדרייבר שיש לי כרגע של הכרטיס קול ושמתי את זה...לבנתיים כבר עבר יום ואין קריסות...אני מקוה שזה ימשיך ככה...בקשר למחשב השני אני ממש נואש אני אומר לכם מי שפותר לי את הבעיה אני שולח לו 100 שקל בדואר |:

פורסם

צורת העבודה הכללית לאיתור תקלות במחשב היא:

1. עידכון כל הדרייברים לגירסאות האחרונות.

2. הפעלה במצב בטוח - כדי לבדוק האם תוכנה מסויימת או דרייבר גורמים לבעיה.

3. בדיקת זיכרון - בד"כ עם +memtest86. אם יש שגיאות בזיכרון, סביר להניח שאחד מרכיבי הזיכרון הם הגורמים לבעיה.

4. בדיקת טמפרטורות של המעבד והלוח - טמפרטורות גבוהות בד"כ גורמות לבעיות.

5. בדיקת הגדרות ב BIOS וביטול OC (אם נעשה) - בד"כ מומלץ לטעון את ערכי ברירת המחדל.

6. בדיקה פיזית של המחשב - חיבורים תקינים ומחוברים היטב, קבלים לא מפוצצים, מאווררים מסתובבים.

7. בדיקת דיסק קשיח - בד"כ בעזרת תוכנה מאתר היצרן.

8. הפעלת המחשב עם מינימום חלקים (לוח, מעבד, מודול זיכרון אחד, כרטיס מסך).

9. התקנה מחדש של מערכת ההפעלה.

10. החלפת חלקים עד לאיתור החלק הבעייתי.

עכשו, רשמת שזה קורה כאשר אתה מריץ משחק - האם מדובר באותו משחק (אם כן, יכול להיות שהוא הגורם לבעיות)?

אם מדובר במשחקים באופן כללי, הטמפרטורות הן הדבר הראשון שאני חושב עליהן כמקור לבעיות (מה לעשות, ישראל - חם והקיץ עוד לא התחיל...). תבדוק טוב את המטפרטורות, נקה אבק מהמחשב (אני משתמש בשואב אבק), נקה ושמן את המאווררים, ודא זרימת אוויר טובה במארז.

אפילו אם הבעיה נפתרה, כדאי לך לבדוק את האיוורור במחשבים (בעיקר לקראת הקיץ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים