עבור לתוכן

על מיקרוגל, צלחת ירוקה וה2 דקות שבינהם

Featured Replies

פורסם

וואו, בטח אתה ועמית ממש הרגשתם שהרמה פה לא מספיק גבוהה והייתם חייבים להכניס כמה פואמות של ביאליק כדי לסדר את המאזן ::) - חחח, לא שהרמה לא מספיק גבוהה, שקצת סוטים פה מנושא הדיון -לא שאנחנו תרמנו לחזרה לנושא אבל לא משנה :smile1:

גם חרסינה יכולה להשבר, אפשר לבדוק את זה בעזרת ניסוי פשוט של כוח המשיכה :) -אהה אני דיברתי על להתפוצץ בזמן החימום בכלל..

• תגובות 110
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואו, בטח אתה ועמית ממש הרגשתם שהרמה פה לא מספיק גבוהה והייתם חייבים להכניס כמה פואמות של ביאליק כדי לסדר את המאזן  ::)

גם חרסינה יכולה להשבר, אפשר לבדוק את זה בעזרת ניסוי פשוט של כוח המשיכה  :)

עדיין טיגון זאת לא תמיד האופציה הכי טובה, על האש יכול להיות יותר טוב (למרות שבזמן האחרון מזכירים כי לאכול שרוף זה מסרטן) או כל המולטי-שפים למינהם.

כמו כן בריאות זה דבר יחסי, יש אנשים שגם לא יגעו בתפוח אדמה שבישלת לבד, אם לא תיתן להם משהו אורגני שעלה 30 שקל זה לא יהיה מספיק איכותי

ואני אחד מהם, אני מעדיף לאכול כמה שיותר מזון אורגני. כמו כן, עדיף לאכול אוכל בצבע חום מאשר לבן, למשל סוכר חום, שבצורה הגולמית שלו הוא בצבע חום ובשביל לקבל את הצבע הלבן המיוחל הוא עובר כל מיני תהליכים לא ממש בריאים בלשון המעטה, ומשם כמובן הישר אל הבטן שלכם.  :lol:

אתם באמת רוצים להגיד לי שאתם אוכלים ירקות מרוססים ?   :errrr:

ריססו אותם, איך אתם נוגעים בזבל הזה?   :errrr:

וחוץ מזה, שאתה מבשל בשר על האש, עוף למשל, אתה גם חייב לשמן אותו קצת, אחרת אתה תאכל קרש ולא שניצל.

אם זה בשר יותר "כבד" שיש בו כבר שומן, אתה לא צריך להוסיף לו שמן, השומן מותך ובעצם הבשר מתבשל בשומנים של עצמו, וזה לא משנה אם אתה עושה אותו "על האש" או שאתה עושה אותו בבית על מחבת ביתית, האפקט אותו אפקט .  :D

למשל עם חתיכות עוף ניתן לבצע את הפעולה הזאת, מכיוון שבעור של העוף ישנם הרבה מאוד שומנים שמותכים בחום.

פורסם

וואו, בטח אתה ועמית ממש הרגשתם שהרמה פה לא מספיק גבוהה והייתם חייבים להכניס כמה פואמות של ביאליק כדי לסדר את המאזן  ::)

למי איכפת, פואמות ירדו במיקוד :smile1:

ד"א, טיגון בשמן זית זה מגעיל - גם הריח שמתפשט במטבח וגם הטעם. בכלל, שמן זית אולי בריא, אבל לא טעים...

אולי אולי אולי על סלטים וכאלה, שהשמן הוא יותר למרקם ופחות לטעם.

ובקשר לנושא - אמא שלי פעם הכניסה למיקרו צלחת שכנראה היו עליה עיטורים ממתכת (כנראה שהקישוטים מסביב או משהו), וזה עשה ניצוצות יפים ;D

ודיסק / נורה במיקרו נשמע מתכון לכיף לא נגמר :silly: (טוב, עד שהמיקרו נגמר :P)

פורסם

למי איכפת, פואמות ירדו במיקוד  :smile1:

ד"א, טיגון בשמן זית זה מגעיל - גם הריח שמתפשט במטבח וגם הטעם. בכלל, שמן זית אולי בריא, אבל לא טעים...

אולי אולי אולי על סלטים וכאלה, שהשמן הוא יותר למרקם ופחות לטעם.

ובקשר לנושא - אמא שלי פעם הכניסה למיקרו צלחת שכנראה היו עליה עיטורים ממתכת (כנראה שהקישוטים מסביב או משהו), וזה עשה ניצוצות יפים  ;D

ודיסק / נורה במיקרו נשמע מתכון לכיף לא נגמר  :silly: (טוב, עד שהמיקרו נגמר :P)

:smile1:

כל החוט להט במנורה עלה באש, לא קרה שום דבר מיוחד. היו צריכים לתת לזה עוד כמה דקות בפנים, ואז אני מניח ש"הבוווווווווווווםם" המיוחל היה מגיע. :lol:

למישהו יש חשק לשים נורה במיקרו ולצלם לנו מה קורה? אנחנו מאוד סקרנים. :smile1:

פורסם

קרה לי מקרה דומה בחיים רק שאין בו צלחת אבל יש בו נורה.

פעם כשעבדדתי על משהוא עם המלחם שלי בחדר שלי(שהוא כמעט אטום).

ואתם יודעים שבמצב הזה החדר מתמלא בגזים.

אמא שלי פתאופ פתחה את החדר ואני שומע בום קול של ניפוץ זכוכית ואז אני שם לב שאני נמצא לבד בחשיכה.

פורסם
  • מחבר

די די אני מושפע ספרות, איך שסיפרת על זה שאתה נמצא באפלה ממש הזכיר לי את הסוף של החדר :lol:

ואני אחד מהם, אני מעדיף לאכול כמה שיותר מזון אורגני. כמו כן, עדיף לאכול אוכל בצבע חום מאשר לבן, למשל סוכר חום, שבצורה הגולמית שלו הוא בצבע חום ובשביל לקבל את הצבע הלבן המיוחל הוא עובר כל מיני תהליכים לא ממש בריאים בלשון המעטה, ומשם כמובן הישר אל הבטן שלכם. :lol:

היה כתוב באיזה מאמר שלא תמיד הסוכר החום הוא באמת סוכר חום, אלא לבן צבוע. זה יותר זול וזו דרך די מקורית לגנוב כסף מאנשים שהולכים אחרי משהו ששמעו

כדאי לברר

פורסם

די די אני מושפע ספרות, איך שסיפרת על זה שאתה נמצא באפלה ממש הזכיר לי את הסוף של החדר  :lol:

היה כתוב באיזה מאמר שלא תמיד הסוכר החום הוא באמת סוכר חום, אלא לבן צבוע. זה יותר זול וזו דרך די מקורית לגנוב כסף מאנשים שהולכים אחרי משהו ששמעו

כדאי לברר

אז העיתון שרשם את המאמר הזה טועה. סוכר בצורה הגולמית שלו הוא בצבע חום, את הסוכר הגולמי (בצבע חום) מעברים עיבודים (שלא הכי בריאים) והופכים אותו לסוכר לבן. אז מה שאתה אומר כאן בעצם הוא זה, שמעבדים את הסוכר, הופכים אותו ללבן, ואז צובעים אותו עם עוד עיבודים בחזרה לצבע חום ? :kopfpatsch:

מה מרוויחים כאן? ???

פורסם
  • מחבר

סוכר לבן זול יותר, עובדה שהוא נפוץ יותר (לא נראה לי שבכוונה נותנים לנו מוזל משהו שקשה יותר לייצר)

עריכה: לינק לינק לינק - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3025451,00.html

פורסם

בד"כ לא מטדנים בשמן זית כי הטעם שלו מאד דומיננטי ומשתלט על שאר הטעמים.

שמן קנולה בריא כמו שמן זית (כלומר לא נהרס יותר מדי בטיגון) ולא משפיע על הטעם.

אני משתמש בשמן זית לסלטים, ושמן קנולה לטיגון.

פורסם

לא כל טיגון הוא לא בריא. לא כל שומן הוא לא בריא. כל דבר צריך לאכול בכמות מתונה. גם לא כל כולסטרול הוא לא בריא.

גם כמובן אם טטגן בשמן פשוט, התוצאות יהיו בהתאם.

לעומת זאת אתה יכול לטגן בשמן זית איכותי שלא חסרים לנו כאלו בארץ, ושמן זית זה מאוד בריא... לא צריך להציף את כל המחבט בשמן, כן ? משהו כמו 3 כפות שמן.  :)

וחוץ מזה, גם בדברים אפויים אתה תשים שמן, אתה לא יכול לאפות שניצל בתנור בלי שמן, אלא אם כן אתה אוהב לאכול קרשים.  :smile1:

וסתם שתדע הגוף שלנו בעצמו מיצר כולסטרול, הכולסטרול מתחלק לשתי קבוצות, הכולסטרול "הטוב" נקרא HDL והכולסטרול "הרע" נקרא LDL וביניהם צריך להיות איזון מסויים.

אז בבקשה אל תדבר סתם שטויות בדברים שאין לך מושג בהם.

אני מצטער, אבל אני חייב: חחחחחחחחחחחחחחחחח :lol: :lol: :lol:

איזה קשקשן אתה תהיה בריא, אתה אשכרה פולט שטויות שאין לך עליהם מושג בשיט... :jump:

על סוגי/תפקידי הכולסטרול אני יכול להביא לך הרצאה, אז תחסוך מאתנו את הדברים המוטעים שלך.

בכל מקרה, אתה לא מבין עדיין את הנקודה, אה?

אפייה תמיד תהיה בריאה יותר מאפייה, ואם כבר טיגון, אתה מודע לכך שהשמן הכי גרוע לטיגון הוא חד משמעית שמן זית? (כן כן זו לא טעות).

עשרות מחקרים בדקו ומצאו, שטיגון עמוק בשמן זית גרוע יותר משמן קונולה. עם על היתרונות הבריאותים של שמן זית, הוא נחשב שמן "קר" שבריא לאכילה כמו שהוא ולא בטיגון (יש איזשהו תהליך כימי שמשנה את המבנה שלו בחום גבוה), זה גם מסביר את הטעם המגעיל שהוא מביא לאוכל.

ואתה אומר שמשתמשים בשמן גם באפייה? מאיפה הבאת את הבלבול שכל הזה, אבל נניח (רק נניח!) שאתה צודק, כמות השמן שתשמש באפייה יהיה 1% ממה שתשתמש בטיגון.

פורסם

אני מצטער, אבל אני חייב: חחחחחחחחחחחחחחחחח  :lol: :lol: :lol:

איזה קשקשן אתה תהיה בריא, אתה אשכרה פולט שטויות שאין לך עליהם מושג בשיט... :jump:

על סוגי/תפקידי הכולסטרול אני יכול להביא לך הרצאה, אז תחסוך מאתנו את הדברים המוטעים שלך.

בכל מקרה, אתה לא מבין עדיין את הנקודה, אה?

אפייה תמיד תהיה בריאה יותר מאפייה, ואם כבר טיגון, אתה מודע לכך שהשמן הכי גרוע לטיגון הוא חד משמעית שמן זית? (כן כן זו לא טעות).

עשרות מחקרים בדקו ומצאו, שטיגון עמוק בשמן זית גרוע יותר משמן קונולה. עם על היתרונות הבריאותים של שמן זית, הוא נחשב שמן "קר" שבריא לאכילה כמו שהוא ולא בטיגון (יש איזשהו תהליך כימי שמשנה את המבנה שלו בחום גבוה), זה גם מסביר את הטעם המגעיל שהוא מביא לאוכל.

ואתה אומר שמשתמשים בשמן גם באפייה? מאיפה הבאת את הבלבול שכל הזה, אבל נניח (רק נניח!) שאתה צודק, כמות השמן שתשמש באפייה יהיה 1% ממה שתשתמש בטיגון.

תבין, אפיה וטיגון אלו סוגי חימום. טיגון זה מתבצע על מחבת ואפיה בתנור, תאמין שאתה גם יכול לשים שניצל יבש על מחבת "ולטגן" אותו ככה, פשוט במקרה הזה אתה תקבל לאכול קרש.

וגם באפיה בתנור אתה חייב לשים שמן, בדיוק כמו ששמים בטיגון, אחרת האוכל שתקבל יהיה קשה כמו קרש ויבש.

ושמן זית זה השמן הכי בריא שיכול להיות, ואם אתה מתווכח איתי אתה מוזמן לראות שבתוכניות בישול תמיד משתמשים איתו וממליצים עליו בתור שמן טוב לבישול ולטיגון.

ועל התהליך הכימי שדיברת עליו ישנם שמני זית מיוחדים לטיגון שהטעם שלהם נשאר אותו טעם, הכל תלוי כאן אם אתה הולך על סוג זבל או על סוג טוב ...

ומה בדיוק טעית במה שדיברתי על סוגי כולסטרול? אני מחכה "להרצאה" שלך.  :lol:

GET A LIFE :lol:

תעיין קצת כאן ותתחיל ללמוד קצת, במקום לקשקש ולהטעות כאן אנשים:

http://www.solgar.co.il/conditions/cholhest.html

פורסם

תבין, אפיה וטיגון אלו סוגי חימום. טיגון זה מתבצע על מחבת ואפיה בתנור, תאמין שאתה גם יכול לשים שניצל יבש על מחבת "ולטגן" אותו ככה, פשוט במקרה הזה אתה תקבל לאכול קרש. וגם באפיה בתנור אתה חייב לשים שמן, בדיוק כמו ששמים בטיגון, אחרת האוכל שתקבל יהיה קשה כמו קרש ויבש.

LOL איזה טיפש אתה, אתה פשוט לא קולט...

אולי לפני שתלמד "בישול" כדי שתחזור ללמוד הבנת הנקרא (ואת התגובה הקודמת שלי).

ושמן זית זה השמן הכי בריא שיכול להיות, ואם אתה מתווכח איתי אתה מוזמן לראות שבתוכניות בישול תמיד משתמשים איתו וממליצים עליו בתור שמן טוב לבישול ולטיגון.

ועל התהליך הכימי שדיברת עליו ישנם שמני זית מיוחדים לטיגון שהטעם שלהם נשאר אותו טעם, הכל תלוי כאן אם אתה הולך על סוג זבל או על סוג טוב ...

מצטער להגיד לך שאנ לא "סומך" על תוכניות בישול, אלא על מחקרים עולמיים שקבעו חד משמעית שכל סוג של שמן זית, הופך להיות מזיק בטיגון (ואין קשר לאיכות השמן).

ושמנים מיוחדים ששומרים על אותו הטעם? אז זו לא אחת מהתכונות הטבעיות של השמן, אז כנראה שהוא עבר תהליך עיבוד מסויים שעצם זה שהוא עבר אותו כבר הפך אותו למזיק יותר.

ומה בדיוק טעית במה שדיברתי על סוגי כולסטרול? אני מחכה "להרצאה" שלך.  :lol:

בבקשה, תשאל מה שתרוצה ותקבל תשובה...

הזמן שלי יקר מדי בשביל שאני אקדיש לך כמה דקות חשובות בשביל להסביר לך דבר או שניים על דבר שאין לך בו מושג ואתה סתם מבלבל תשכל לעשות רושם למרות שאין לך מושג בעצם על מה אתה מדבר.

GET A LIFE :lol:

:lol: :lol: :lol:

זה לא אני שמנסה להתפלצף פה ב"ידע" שאין לי,

תקרא את ההודעות האחרונות שלך ואולי תפנים שאתה אידיוט.

תעיין קצת כאן ותתחיל ללמוד קצת, במקום לקשקש ולהטעות כאן אנשים:

http://www.solgar.co.il/conditions/cholhest.html

פורסם

בכל סוג של טיגון יש טריק פשוט שעוזר

לא משנה מה אתה מתגן פשוט תדחוף שם חתיכה יפה של גזר

והוא דואג לספיחה

טיפ שקיבלתי מאיזה טבח לא אני המצאתי

פורסם

טיפ שקיבלתי מאיזה טבח לא אני המצאתי

ROFL ראיתי את זה אצל אודבה :lol: :lol:

פורסם

ממש ממש לא

אני לא רואה תוכניות כאלה

יש לי חבר שסיים קורס בתדמור שהוא בעל הטיפ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים