עבור לתוכן

התקנת Image של FAT32 על מחיצה של NTFS

Featured Replies

פורסם

האם ניתן באמצעות Acronis True Image להתקין Image של FAT32 על מחיצה של NTFS, כך שהמחיצה תישאר NTFS, אם כן אז באיזו גירסה?

אני יודע ש-Norton Ghost 2003 לא מאפשר את זה.

אם כבר מדברים על Image, אז האם הפעולה ההפוכה אפשרית (התקנת Image של NTFS על מחיצה של FAT32, כך שהמחיצה תישאר FAT32), אם כן אז באיזו תוכנה וגירסה?

פורסם

אני בטוח ב99 אחוזים שלא אם אתה רוצה לשמור על ה File System של הדיסק, אבל אתה כן יכול לעשות Extract לקבצים מהאימאג' אם תתקין את True Image.

פורסם

בעיקרון לא ניתן. מה שאתה שיכול לעשות זה הכי פשוט זה להפוך FAT32 ל-NTFS כלומר תתקין FAT32 ואח"כ לווינדוס יש פקודה להפיכת המחיצה ל-NTFS.

מ-NTFS ל-FAT32 יותר קשה להפוך. ניתן בעזרת תוכנת Partition Magic אך העניין דורש ידע, וגם עם הידע עדיין יש בעיות לפעמים עם קבצים ותיקיות עם שמות בעברית.

פורסם
  • מחבר

איזו פקודה של Windows 2000/XP הופכת מחיצה של FAT32 ל-NTFS?

האם מדובר בפעולה שמתבצעת באופן מיידי באפס זמן, או שזו פעולה שאורכת פרק זמן מסויים (כמה זמן?) ועשוייה לסכן את שלמות ה-Data שבמחיצה?

פורסם

הפקודה נקראת convert

מריצה אותה מ-CMD

convert /fs:ntfs

הוא נותן הודעה שהוא לא יכול לבצע את זה כעת ושהביצוע יהיה לאחר אתחול המחשב. יוצאים מה- cmd עושים אתחול וזהו.

זה מבצע בדיקה לפני זה על ההרדיסק לראות שאין ספריות או קבצים פגומים (אם יש מתקן) ואז מבצע את ההפיכה. (לוקח כ- 20 דקות חצי שעה ל-20GB בערך)

עוד לא נתקלתי בתקלות בהפיכה מ-FAT32 ל-NTFS. אך תמיד כדאי לבצע גיבוי לפני !!!

פורסם
  • מחבר

convert /fs:ntfs

תודה! 8)

20 דקות זה הרבה זמן. :-\

מה אם יש הפסקת חשמל באמצע? האל-פסק מספיק רק ל-10 דקות. :(

טוב, צריך גיבוי. :cool2:

לפי מה שהבנתי, Windows 2000 משתמש ב-NTFS גירסה 4, ו-Windows XP משתמש ב-NTFS גירסה 5.

האם מחיצה של NTFS שנוצרה ממחיצה של FAT32 ששונתה זהה בפורמט שלה למחיצת NTFS שנוצרה מלכתחילה כמחיצת NTFS, או שיש ביניהן הבדלים מסויימים (גירסה שונה?), אם כן אז איזה?

פורסם

לפי מיטב ידעתי לא, רק אל תשכח לעשות לו Defrag אחרי

פורסם

מנסיון עבר שלי, הפעולה לוקחת דקות בודדות 4-5, לדיסק של 40GB

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות להמיר באמצעות Acronis True Image קובץ Image של מחיצה בפורמט FAT32 לפורמט NTFS ולהיפך, לפני התקנת ה-Image על הדיסק הקשיח?

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה. אבל, קראתי באיזשהו מקום שאם ממירים מחיצה מפורמט FAT32 לפורמט NTFS באמצעות הפקודה convert /fs:ntfs, אז חלק מהתוכנות עשויות לפעול יותר לאט, כך שעדיף לפרמט את המחיצה מלכתחילה בפורמט NTFS מאשר להמיר מחיצה בפורמט FAT32 לפורמט NTFS.

אין שום דרך להתקין Image של FAT32 על מחיצה של NTFS באמצעות Norton Ghost 2003 או באמצעות Acronis True Image, או לחילופין להמיר קובץ Image של FAT32 ל-NTFS לפני ההתקנה שלו על מחיצה בפורמט של NTFS?

פורסם

מנסיון עבר שלי, הפעולה לוקחת דקות בודדות 4-5, לדיסק של 40GB

לקח לי חמש דקות ל160GB :P

זה לוקח כלום זמן,לא יודע מי דיבר על 20 דקות,עשיתי את זה בהמון מחשבים ואף פעם לא עברתי את ה10 דקות.

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי הפעולה של המרת מחיצה מפורמט FAT32 לפורמט NTFS עשוייה, ככל הנראה, לגרום לבעיות בתוכנות מסויימות.

למישהו יש תשובה לשאלה המקורית שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים