עבור לתוכן

כרטיס קול זול עם יציאה אופטית?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי שהגיע הזמן לשפר את מערכת הקולנוע בסלון של הבית.

המטרה היא לחבר לטלויזיה מחשב ישן עם יציאת סאונד למגבר ורשת אלחוטית.

אני רוצה לחבר את הסאונד למגבר בעזרת יציאה אופטית כדי לקבל מקסימום איכות.

מישהו יכול להמליץ על כרטיס קול סביר עם יציאה אופטית. לא צריך יותר מידי מתוחכם, רק עם יציאה אופטית.

תודה מראש.

פורסם

כדי לקבל מקסימום איכות.

אין הבדל בין יציאה אופטית ליציאה קואקסלית, שאני מניח שכבר יש לך (אלא אם אין לך כרגע שום כרטיס קול).

פורסם

באופן כללי, מומלץ על ידי רוב האנשים (גם אני חושב כך) לעשות שימוש בכבל קואקסיאלי ברמה סבירה פלוס. רק במידה והאיזור בו נעשה שימוש בכבל מלא בהפרעות אלקטרומגנטיות ואלקטרוסטטיות כבל אופטי טוב יעשה עבודה טובה יותר. העיקר שהכבלים שלך יהיו ברמה טובה. כבל קואקסיאלי צריך להיות עם כבל (החוט עצמו) מתאים, בעל מבנה אחיד בכדי להעביר מידע בתדרים של מגה-הרצים רבים ואף מספר ג'יגה-הרצים. כבל אופטי חייב להיות ברמה טובה, כי אם לא תקבל איכות זוועתית. כמו כן, כבלים אופטיים רגישים מאוד לכיפופים, צריך לשמור על זווית יחסית גבוהה במידה והוא מכופף.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי על יציאת קוקסלית...

זה נחשב סטנדרט בכל כרטיס קול שאני אקנה היום? זה מעביר 7 ערוצים על כבל אחד, נכון?

פורסם

זה מעביר את המידע שצריך להעביר בצורה דיגיטלית. כמות הערוצים תלויה בפורמט אותו אתה מעביר.

זה לא נכלל בכל כרטיס, בדיוק כמו שיציאה אופטית לא נכללת בכל כרטיס. עם זאת, אתה יכול בקלות למצוא כרטיס זול שיכולל יציאה זו. ה-Live 24bit שעולה קצת פחות מ-200 שקלים כולל את היציאה הזו (אני כמעט בטוח, אבל תבדוק ליתר ביטחון) רק שתצטרך מתאם לחבור RCA (מספר שקלים) והוא כרטיס טוב מאוד למחירו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

האם שימוש במתאם לחיבור RCA לא ייגרע באופן משמעותי מאיכות הסאונד?

פורסם

האמת היא שיש באמצע. כבל גרוע יהיה חשוף להפרעות רבות יותר, ויציג שגיאות רבות יותר בתוצאה הסופית, אומנם ההבדלים הינם כמעט ולא מורגשים, אך כשמדובר על כבל באורך של מספר מטרים כדאי מאוד להתחשב בכך. מתאם שהוא רק שלב קצר מאוד בשרשרת לא אמור לפגוע במידה, לפחות לא בצורה כזו שתשים לב לכך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול לקנות מתאם RCA ל COAXIAL באיכות טובה?

קשה לי להאמין שמיציאה כזו מעפנה על הכרטיס (שנראית כמו חיבור של אוזניות) יכול לצאת צליל דיגיטלי של 7 ערוצים... :s05:

פורסם

המתאם שאתה צריך הוא מ-pl mono זכר ל-RCA נקבה, ומשם תחבר כבל RCA-RCA למגבר.

אפשרות נוספת היא כבל שבצד אחד יש לו pl mono זכר, ובצד שני יש לו חיבור RCA זכר (שים לב, הפעם זה כבל ולא מתאם שאורכו סנטימטרים בודדים).

ברמה גבוהה אני לא יודע איפה תמצא, אבל אני בהחלט יודע שלא תצטרך. כאלו פשוטים יחסית ראיתי באייס במחיר של כ-7 שקלים ליחידה או אפילו זוג.

כבל ברמה גבוהה תוכל להכין גם לבד. אני את הכבלים שלי שחיברו את היציאה הדיגיטלית של האודיג'י 2ZS (כשהיה לי) אל תוך הכניסה הדיגיטלית של ה-EMU שלי הכנתי לבד, והם עבדו ונשמעו מעולה למרות שהם נמצאו מאחורי המארז, מקום מלא כבלים והפרעות חשמליות שונות.

Anatoli.

פורסם

אנטולי, אני מאוד מקווה שאתה לא מאלה שעושים Break-in לכבלים שלהם בשילוב עם טקסי וודו מוזרים...

אין הבדל בין כבלים, במיוחד לא כשמעבירים בהם מידע דגיטלי. פשוט אין. אין. כלום. נאדה. אני לא שמעתי, וניסיתי לא מעט. ועוד הרבה מאוד אנשים ניסו, ולא שמעו כלום.

כשמישהו משלם 10,000$ על כבלים, תהיה בטוח שיופיעו אצלו הזיות שיגרמו לו לשמוע הבדלים, העיקר לא להודות שהוא יצא טמבל.

אבל הבדלים בין כבלים זה כבר סיפור בפני עצמו שממש לא בא לי להיכנס אליו עכשיו...

בחזרה לנושא,

אתה יכול גם להשתמש בכבל miniplug -> 2 rca סטריאו רגיל לחלוטין שעלה מספר שקלים, ופשוט לחבר לרסיבר את חיבור ה-RCA השמאלי (אדום, אם אני לא טועה). זה אותו דבר.

פורסם

בדר"כ זה הלבן ולא האדום.

אני לא מאלה שעושים ברייק-אין כלבלים. אבל אני מאלו שעושים ברייק-אין לרמקולים ואוזניות, ואני בין היתר מאמין בהבדלים בין הכבלים כיוון שאני שומע אותם.

אני לא מדבר על סכומים של 10000$ לכבל, זוהי הגזמה. אבל כבל של 20ש"ח במכולת למערכת טובה זה פשוט ביזיון. זה כמו לשים ברזים מזהב עם צנרת מקרטון בבית. זה פשוט לא עובד טוב.

כבלים צריכים להיות עם סיכוך ובידוד כמה שיותר טובים כדי שלא יהיו הפרעות לאות המקורי. מעבר לכך, כל כבל הינו בעל עובי שונה, דיוק מיקרוסקופי שונה בבנייה וכולי וכולי. כל כבל גם עם התנגדות שונה, קיבוליות שונה ועוד. אתה יכול מן הסתם לצפות להבדל בין כבל גם מבחינת הפיסיקה שבדבר (חשמל).

בסופו של דבר, אנחנו באמת נכנסית פה לוויכוח של האם כבלים עושים הבדל או לא (נראה שהפורום שלנו בדרך ללהיות פורום אודיופילי, אתה לא חושב כך? ;D), אז בהחלט כדאי שנעזוב את זה שכן זה נושא שאי אפשר להגיע בו לכדי הסכמה.

אם אני לא טועה בזמנו טענת שיש תלות בכמות המחברים שבדרך (במה בדיוק שונה כבל ממתאם), אז אם כך למה אין תלות בכבלים?

כמו כן, רשמת "לא, זה דגיטלי. או שזה עובד או שזה לא עובד. אין באמצע." אז באנאלוגי יש?

שוב, אמת שבאנלוגי התלות גבוהה יותר. אבל התלות קיימת גם בכבל דיגיטלי. אך הינה פחותה לעומת כבל אנאלוגי.

ד"א, בעוד אתה טוען שהמון אנשים בדקו ולא שמעו. אני גם יכול לטעון שהמון אנשים בדקו ושמעו. אפשר למצוא כמות עצומה של דיונים שנוגעים לכבלים, פשוט כי אנשים מבדילים.

זה וויכוח שלא ייגמר לעולם.

העצה הכי פיירית כלפי פותח הדיון תהייה כזו:

בדוק 2 כבלים (תנסה להשאיל מחבר או לשמוע בחנות) באיכות שונה. אם אתה שומע הבדל, תחליט אם ההשקעה שווה את זה. אם לא, אז תקנה את הזול מבינהם. זה נושא סובייקטיבי לגמרי בדיוק כמו כל דבר שקשור לסאונד. זה לא מתמטיקה, וצריך לבחור הכל לפי הטעם האישי שלך.

אה כן, ודבר נוסף שאני לא בטוח שידעת. חלק מהאנשים אף טוענים שבכבל דיגיטלי ישנה תלות גבוהה יותר באיכות הכבל. רוצה לדעת למה?!

כי כבל דיגיטלי מעביר אות בתדר של מאות מגה-הרצים, ואף מספר ג'יגה-הרצים. בתדרים כאלו אתה חייב כבל עם דיוק מקרוסקופי במוליך, בבידוד בפנימי, בסיכוך, ובבידוד החיצוני. כבל כזה גם יקר יותר לייצור ולכן מחירו לפי מטר (כבל קואקסיאלי) יהיה גבוה יותר.

אני אישית מאמין שללא קשר לסוג החיבור (דיגיטלי או אנאלוגי) צריך להשקיע בכבל טוב. אני לא מדבר על אלפי שקלים לכבל בודד. אני את הכבל האלאלוגי שיש לי קניתי ב-150 שקלים. מאז לא קניתי שום כבל. כל הכבלים שלי מאז אני מכין לבד. המחירים זולים יותר, והאיכות טובה יותר (מעבר לעובדה שאני אוהב מאוד לעבוד עם מלחם וכל מה שקשור לאלקטרוניקה). במחיר של מספר עשרות שקלים אפשר לכבל כבל אנאלוגי לסטריאו RCA-RCA ברמה גבוהה יותר מכבל שיעלה פי כמה בחנות.

Anatoli.

פורסם

בדר"כ זה הלבן ולא האדום.

...........

אם אני לא טועה בזמנו טענת שיש תלות בכמות המחברים שבדרך (במה בדיוק שונה כבל ממתאם), אז אם כך למה אין תלות בכבלים?

שתי הדוגמאות הנ"ל מראות לך שהזיכרון שלי לא משהו.. :smile1: (והרגע קמתי ובדקתי - באמת הלבן...)

אז אפשר קישור, כי אני ממש לא זוכר שטענתי משהו בסיגנון הזה...

כמו כן, רשמת "לא, זה דגיטלי. או שזה עובד או שזה לא עובד. אין באמצע." אז באנאלוגי יש?

כן :)

אבל לא הבדלים בין כבלים, אלא הבדלים בין כבל זבל לכבל איכותי (באיזור הסביר, לא כבל ב-500$ למטר), ושגם אותו שומעים (רק?) עם ציוד קצה איכותי (שגורם לכך שהכבלים הם החוליה החלשה, אפשר להגיד)..

שוב, אמת שבאנלוגי התלות גבוהה יותר. אבל התלות קיימת גם בכבל דיגיטלי. אך הינה פחותה לעומת כבל אנאלוגי.

הרסיבר שלי כרגע מחובר דגיטלית עם "כבל בשקל" (כבל miniplug->2rca זול כזה שיש בחנויות חשמל, כזה שכתוב עליו "חיבורים מוזהבים"), והחיבור מושלם.

ד"א, בעוד אתה טוען שהמון אנשים בדקו ולא שמעו. אני גם יכול לטעון שהמון אנשים בדקו ושמעו. אפשר למצוא כמות עצומה של דיונים שנוגעים לכבלים, פשוט כי אנשים מבדילים.

זה וויכוח שלא ייגמר לעולם.

ידוע... :-\

אה כן, ודבר נוסף שאני לא בטוח שידעת. חלק מהאנשים אף טוענים שבכבל דיגיטלי ישנה תלות גבוהה יותר באיכות הכבל. רוצה לדעת למה?!

כי כבל דיגיטלי מעביר אות בתדר של מאות מגה-הרצים, ואף מספר ג'יגה-הרצים. בתדרים כאלו אתה חייב כבל עם דיוק מקרוסקופי במוליך, בבידוד בפנימי, בסיכוך, ובבידוד החיצוני. כבל כזה גם יקר יותר לייצור ולכן מחירו לפי מטר (כבל קואקסיאלי) יהיה גבוה יותר.

שמעתי פעם את התיאוריה הזאת.. אני לא מייחס עליה חשיבות רבה יותר מ"תירוץ לקנית כבלים באלפי דולרים"...

שוב (או אולי בעצם לא שוב, כי לא נראה לי שציינתי את זה), אין לי בעיה לקנות כבלים לחיבור הרמקולים גם ב-250 שקל ל-10 מטר, just to be on the safe side, אבל מעבר לזה נראה לי מיותר. אני לא מאמין בוודו.

פורסם

ENVEY 24 BIT :xyxthumbs:

כרטיס מצוין.

פורסם
אז אפשר קישור, כי אני ממש לא זוכר שטענתי משהו בסיגנון הזה...

אני לא בטוח שזה אתה. אבל למשהו נראה היה לי כך. בכל אופן, זה לא ממש רלוונטי.

אבל לא הבדלים בין כבלים, אלא הבדלים בין כבל זבל לכבל איכותי (באיזור הסביר, לא כבל ב-500$ למטר), ושגם אותו שומעים (רק?) עם ציוד קצה איכותי (שגורם לכך שהכבלים הם החוליה החלשה, אפשר להגיד)..

כבל איכותי לא חייב להיות כבל יקר (תסכים איתי). אני יכול להבטיח שהכבלים שאני יכין בשבוע הבא (ברגע שהמשלוח שלי מארה"ב יגיע) יהיו ברמה טובה יותר משל כבלים קנויים שיעלו פי כמה. והמחיר מבחינתי הוא נמוך יחסית, ממש לא 500$, אפילו לא עשירית מזה. אלא הרבה פחות.

כמו כן, הבדלים בין כבלים שומעים לא במערכות קצה, אלא במערכות חושפניות. רמקולים נצילים יבליטו כל פגם במקור, בכבל, ובכל חלק אחר במערכת שלך.

הרסיבר שלי כרגע מחובר דגיטלית עם "כבל בשקל" (כבל miniplug->2rca זול כזה שיש בחנויות חשמל, כזה שכתוב עליו "חיבורים מוזהבים"), והחיבור מושלם.

האודיג'י 2ZS שלי היה מחובר לאיומ בכבל כזה בדיוק. לצערי הרב הג'יטרים שקיבלתי היו גבוהים מדיי לטעמי ונאלצתי להכין כבל לבד (מאז פירקתי אותו והשתמשתי בו לכבל אחר מהאימו למגבר כיוון שהאודיג'י נמכר). הג'יטרים נעלמו כמעט לגמרי, והופיעו לעיתים נדירות מאוד.

אני מאמין שההצעה שלי שיבדוק לבד היא הטובה ביותר שהוא יכול לקבל בתחום הזה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים