עבור לתוכן

ביוס לא מזהה כונן SATA

Featured Replies

פורסם

אחרי מספר נסיונות החלטתי לפתוח ת'רד חדש בפורום הזה, בנוסף לת'רד הזה( http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=124297.0).

אז ככה

כשחיברתי לראשונה את הSATA החדש, הביוס זיהה את הכונן.

הרצתי boot של Acronis Disk Director Suite, חילקתי את הכונן לשני מחיצות (10GB, 179GB).

הפעלתי את המחשב מחדש הכל טוב ויפה, הרצתי את ההתקנה של xp sp2 לחצתי F6 ולאחר שהוא העתיק את הקבצים הראשונים ההתקנה ביקשה דיסקט בשביל הבקר, הכנסתי את הדיסקט, פעלתי לפי ההוראות אבל ההתקנה לא זיהת את הכונן sata.

בסדר, לחצתי F3, כדי להפעיל את המחשב מחדש, ניסיתי שוב את ההתקנה כמה נסיונות, אבל לא יצא כלום.

שוב העלתי את המחשב מחדש, נכנסתי לביוס, עשיתי מה שעשיתי (לא יודע אם בביוס או במקום אחר) וכרגע הביוס לא מזהה את הכונן.

ניסיתי לגעת בכונן כדי לבדוק אם הוא פועל ונראה לי שכן(הוא היה חם וגם קצת ויברציות)

אני כבר נואש, מה אני עושה? :nixweiss:

help :-\

פורסם

קודם כל צריך שיזוהה בביוס

תכנס לביוס ותחפש היכן מוזכר SATA

כל מקום שהוא מוזכר תוודא שהוא על ENABLE ולא DISABLE

אם באותו מקום מוזכר גם RAID אז יכול להישאר על DISABLE

פורסם

איזה לוח יש לך? בהתחלה במסך בוט השני צריך ללחוץ על איזה כפתור כדי לאפשר אותו ואז להתקין את הדריברים שלו..

פורסם

אחרי מספר נסיונות החלטתי לפתוח ת'רד חדש בפורום הזה, בנוסף לת'רד הזה( http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=124297.0).

אז ככה

כשחיברתי לראשונה את הSATA החדש, הביוס זיהה את הכונן.

הרצתי boot של Acronis Disk Director Suite, חילקתי את הכונן לשני מחיצות (10GB, 179GB).

הפעלתי את המחשב מחדש הכל טוב ויפה, הרצתי את ההתקנה של xp sp2 לחצתי F6 ולאחר שהוא העתיק את הקבצים הראשונים ההתקנה ביקשה דיסקט בשביל הבקר, הכנסתי את הדיסקט, פעלתי לפי ההוראות אבל ההתקנה לא זיהת את הכונן sata.

בסדר, לחצתי F3, כדי להפעיל את המחשב מחדש, ניסיתי שוב את ההתקנה כמה נסיונות, אבל לא יצא כלום.

שוב העלתי את המחשב מחדש, נכנסתי לביוס, עשיתי מה שעשיתי (לא יודע אם בביוס או במקום אחר) וכרגע הביוס לא מזהה את הכונן.

ניסיתי לגעת בכונן כדי לבדוק אם הוא פועל ונראה לי שכן(הוא היה חם וגם קצת ויברציות)

אני כבר נואש, מה אני עושה? :nixweiss:

help :-\

אם נגעת בביוס בכל מיני דברים ואתה לא בטוח במה אז תאפס אותו עם הג'מפרים ואז כנס לביוס וחפש את המקום בו מפעילים את בקר ה -SATA.

תיעזר במדריך למשתמש של הלוח

פורסם
  • מחבר

שיחקתי קצת עם ההגדרות והכל טוב, גם ההתקנה הצליחה.

אבל בכל זאת אני מעוניין לדעת למה מוצג לי המסך הזה שכשבפעם הראשונה שחיברתי את הכונן עוד לפני שנגעתי בכלל בהגדרות היה כתוב משהו אחר לגמרי:

Image1.jpg

נ.ב.

הלוח שלי זה MSI 875P Neo-FIS2R (MS-6758

עריכה:

Dimer , אם עשיתי עדכון לביוס אז האיפוס של הביוס עם הג'מפר שעל הלוח יחזיר את הגירסה הישנה של הביוס או שהוא רק מאתחל את ההגדרות של אותה גירסה?

פורסם

הוא יאפס רק את ההגדרות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים