עבור לתוכן

למה הHD מהסוג האלו כל כך יקרים?

Featured Replies

פורסם

אני לפעמים רואה בפורום את ה דיסק קשיח

HD WD SATA 74GB 10000 RPM

והמחיר שלו ממש בשמיים והוא רק 74 ג'יגה משהו מוכן להסביר לי מה היחודיות שלו?? זה בגלל ה10000 RPM ?

פורסם
זה בגלל ה10000 RPM ?

כן . הוא מנצל טוב יותר את ה- SATA .

פורסם
  • מחבר

יש לו כאילו ביצעים מהירים יותר מHD אחרים?

או משהו אחר?

פורסם

זה משמעותי בעיקר כשאתה עובד ב RAID עם שני דיסקים כאלה או יותר ובקר טוב .. ואז כשיש קריאה וכתיבה מול שניים או יותר במקביל המהירות באמת משתפרת

חשוב לציין שזה דיסק די רועש ולא מומלץ למחשב שפועל כל הזמן (בחדר שגם ישנים בו, אלא אם רעש לא מפריע לכם)

פורסם

איזה שטויות זה דיסק רפטור הוא 10000RPM בהשוואה לסטנדרט שהוא 7200RPM...

פורסם

טוב, כבעל רפטור אני חייב להגיב.

זה משמעותי בעיקר כשאתה עובד ב RAID עם שני דיסקים כאלה או יותר ובקר טוב .. ואז כשיש קריאה וכתיבה מול שניים או יותר במקביל המהירות באמת משתפרת

חשוב לציין שזה דיסק די רועש ולא מומלץ למחשב שפועל כל הזמן (בחדר שגם ישנים בו, אלא אם רעש לא מפריע לכם)

דבר ראשון הכונן הזה שקט וממש לא רועש, הוא אפילו יותר שקט מה -I.B.M שלי 46 ג'יגה.

הביצועים שלו אכן טובים יותר מכל דיסק קשיח שראיתי ובדקתי, אפילו מהדיסקים החדישים של היום בנפח 160 ,200 גי'גה ומעלה.

במבחן ה- TRANSFER RATE אני מגיע איתו לתוצאה של 74 מגה בייט לשניה לעומת כונן קשיח של WESTERN DIGITAL 160 GIGA שנותן רק 53 מגה ביט.

וזה עדייו בתצורה רגילה ולא בתצורת RAID 0 ,ששם כבר ראיתי שצמד גם מגיעים ל-100 מגה בייט לשניה.

ה - SEEK TIME הנמוך שלו באמת נותן לו ביצועים מעולים, אפשר לראות זאת בהתקנות,בהעברות של קבצים ואפילו ב - LOAD של משחקים.

כמובן שיש לו שני חסרונות עיקריים והם המחיר והנפח הקטן יחסית רק 74 ג'יגה.

בקיצור , אני משתמש בדיסק הזה ככונן אתחול, כלומר המערכת מותקנת עליו להשגת ביצועי מקסימום.

חסר נפח ? אין בעיה תמיד אפשר להוסיף עוד כונן 160 ג'יגה ב -400 ש"ח.

הכונן הזה הוא נטו ביצועים ולמי שרוצה ביצועים. מי שמחפש המון נפח אחסון שילך כבר על כונן גדול אחר.

בעתיד אולי הוסיף עוד רפטור ואעבור לתצורת RAID 0 כך גם יהיה לי מספיק מקום ואפילו עוד יותר ביצועים.

פורסם
  • מחבר

מזה הRAID הזה?

במה זה מועיל אם הוא על 0 ?

פורסם

מזה הRAID הזה?

במה זה מועיל אם הוא על 0 ?

RAID 0 זה מצב שהקריאה והכתיבה נעשת בו-זמנית על שני כוננים קשיחים

נניח שאתה רוצה להתקין משחק שתופס 1G , אז ההתקנה מתבצעת 500M על כונן אחד ו-500M על הכונן השני

אותו דבר בטעינה של תוכנות או משחקים , מה שאמור לשפר (לקצר) את זמן הטעינה \כתיבה עד כדי מחצית מהזמן (בתאורייה)

זה ההסבר בקיצור ובפשטות

פורסם
  • מחבר

עושה קצת בלאגן להתקין דברים (כמו משחקים) על 2 כוננים ...

עדיף על כונן אחד וככה הכל מסודר... לא?

פורסם

בתור בעל ראפטור גם כן, אני תומך.

הכונן לא רועש, והוא מהיר ביותר בעבודה שוטפת.

שווה כל שקל שהוצאתי עליו.

פורסם

עושה קצת בלאגן להתקין דברים (כמו משחקים) על 2 כוננים ...

עדיף על כונן אחד וככה הכל מסודר... לא?

אין שום בלאגן ושום בעייה ה WIN מזהה את זה ככונן אחד לכל דבר, אפשר לעשות גם מחיצות וכד'.

פורסם
  • מחבר

טוב שני שאלות נשארו לי....

1. על איזה RAID דיסק קשיח רגיל עובד? (לא ה10000 RPM...)

2. האם על שני HD רגילים אפשר לעשות RAID 0 או שחייבים דיסק קשיח מיוחד כמו ה10000RPM?

פורסם

טוב שני שאלות נשארו לי....

1. על איזה RAID דיסק קשיח רגיל עובד? (לא ה10000 RPM...)

2. האם על שני HD רגילים אפשר לעשות RAID 0 או שחייבים דיסק קשיח מיוחד כמו ה10000RPM?

אפשר לעשות (להגדיר) RAID 0 על כל שני HD , רצוי מאותו נפח (גודל) וזהים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים