עבור לתוכן

עזרה ביישום סקריפטים וקבצי DLL עבור Windows 2000

Featured Replies

פורסם

אני משתמש ב-Windows 2000 Professional SP4.

אני צריך עזרה ביישום סקריפטים וקבצי DLL שמצאתי ב-MSDN לשיפור המראה והפונקציונאליות של Windows 2000.

1. הוספת טאב Customize למאפייני תיקייה שמאפשר לשנות את האייקון של התיקייה.

כתבה: Windows 2000 UI Innovations: Enhance Your User's Experience with New Infotip and Icon Overlay Shell Extensions

קוד: Windows2000UI.exe (303KB)

2. הוספת כפתורים ל-WebBrowser control שמאפשרים יצירה של תיקייה חדשה, הפעלת פקודות DOS וסימון קבצים לפי מאפיינים מסויימים.

כתבה: More Windows 2000 UI Goodies: Extending Explorer Views by Customizing Hypertext Template Files

קוד: W2KUI2.exe (93KB)

בשני קבצי ה-zip מצוי קוד מקור וקבצי DLL שאני לא יודע באיזו תיקייה לשים, ואיך לקשר אותם עם ה-Registry, כך ש-Windows יזהה אותם.

יש לי גם בעיה עם קבצי ה-HTT המצורפים. הוספה שלהם לתיקייה C:\WINNT\Web לא מציגה את הכפתורים החדשים, אלא מעלימה את ה-WebBrowser control. אולי העתקה של קבצי ה-DLL המצורפים לתיקייה הנכונה וקישור שלהם יפתור את הבעיה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לדעתי (האמת, בלי לקרוא את כל המאמר), יש פה צורך בידע תכנותי... הקבצים האלה נראים לי יותר כמו קוד שאפשר לקחת ממנו דוגמה או להעתיק ממנו חלקים ולא הפתרון במלואו, בצורה שמישה (אחרת אני מניח שמיקרוסופט היו בוחרים בדרכים אחרות מלבד ה-MSDN להפיץ אותו).

אני מקווה שבפורום שפות תכנות ידעו לעזור לך יותר ממני.

(הועבר מפורום Windows)

פורסם

לגבי shell extensions -

בעיקרון יש כמה שלבים- אתה צריך לממש כמה אינטרפייסים של COM ולשים אותם ב- DLL,

לרשום את ה- DLL הזה ואת האובייקטים שיצרת (ב- registry), ולקשר (ב- registry) בין סוג הקובץ (במקרה שלך - Directory או Folder) לבין האובייקט שייצרת. במקרה של property sheet חדש, הקישור אמור להיות תחת סוג הקובץ, ב- shellex\PropertySheetHandlers

פורסם
  • מחבר

Moooshe, תודה על שהעברת את הנושא לפורום שפות תיכנות. התלבטתי באם לפתוח את הנושא בפורום Windows או בפורום שפות תיכנות, בשל העובדה שהנושא חופף את שני הפורומים הנ"ל, ובסופו של דבר החלטתי לפתוח אותו בפורום Windows. פורום שפות תיכנות עשוי להיות יותר מועיל.

Boomerang, בכתבות המופיעות בקישורים למעלה מוסבר איך לשנות את המראה והפונקציונאליות של Windows 2000 באמצעות קטעי קוד. בנוסף לכך, לכל כתבה מצורף קוד מקור בקובץ Zip עם פתיחה עצמית שניתן להוריד מהקישורים שצירפתי. בכל קובץ קיים קוד מקור מלא בשפת C שניתן להידור, וכן גם קבצי DLL שעברו הידור מהקוד מקור שסופק.

אני לא ממש יודע איזה קובץ DLL שייך לכל דבר, מכיוון שאני לא מתמצא בקוד המקור שסופק.

אני רוצה להוסיף טאב Customize למאפייני תיקייה שמאפשר לשנות את האייקון של התיקייה (כתבה ראשונה), ולהוסיף כפתורים ל-WebBrowser control שמאפשרים יצירה של תיקייה חדשה, הפעלת פקודות DOS וסימון קבצים לפי מאפיינים מסויימים (כתבה שנייה).

קבצי ה-DLL מוכנים לשימוש. אני צריך עזרה בזיהוי קבצי ה-DLL שאני צריך.

אני לא מתמצא ברישום של קבצי DLL ואובייקטים ב-Registry, ולכן אני צריך הסבר שמיועד ל-NOOB.

פורסם

טוב, שתי המשימות לא פשוטות כ"כ. (הראשונה היא ממש לא משימה למישהו בלי ידע קודם בתכנות COM ל- windows)

פעם ניסיתי להוסיף property page כזה (זה היה קצת יותר בלאגן, כי זה היה בדלפי) וקצת הסתבכתי עם זה.

המשימה השניה נראית לי יותר סבירה, אבל גם דורשת קצת ידע בתכנות windows.

אני ממליץ לך לא להתעסק עם זה, כי קל מאוד לעשות דברים שידפקו לך את windows (לא סתם דירגו את זה בתור "קשה")

פורסם
  • מחבר

אין צורך להתעסק עם הידור של קוד מקור.

בנוסף לקוד מקור הם צירפו גם את קבצי ה-DLL שעברו הידור. כל מה שצריך לעשות זה לזהות את קבצי ה-DLL הרלוונטיים ולקשר אותם ל-Registry, כך ש-Windows יפעיל אותם.

לגבי המשימה השנייה, יש צורך להחליף כמה קבצי HTT שמצורפים, וכמו-כן לקשר כמה קבצי DLL שגם הם מצורפים.

אני מאוד רוצה ליישם את שתי המשימות הנ"ל, ויש לי גיבוי למחיצה של ה-System.

אם תסביר לי מה בדיוק צריך לעשות, אז אני לא חושב שזה יהיה מסובך מדי ויגרום נזק למחשב.

פורסם

תראה, הסתכלתי קצת במאמרים ונראה לי שכתוב שם בדיוק מה לרשום איפה.

אני לא ניסיתי את זה בעצמי, אז אני לא יכול לתת לך הוראות יותר מדויקות.

אגב, מה שאתה צריך לגבות ספציפית זה את הענף של HKEY_CLASSES_ROOT ב- registry.

פורסם
  • מחבר

עשיתי גיבוי לכל ה-Registry.

במאמרים כתוב מה צריך לשנות בקבצי ה-HTT ומצורף גם קוד מקור מלא של קבצי ה-HTT, אבל לא מוסבר איך להשתמש בקבצי ה-DLL שמסופקים ביחד עם הקוד מקור.

ככל הנראה, צריך ליצור אובייקטים מתאימים ב-Registry, ולקשר אליהם איכשהו את קבצי ה-DLL. אולם, במאמרים לא מוסבר איך לעשות את זה. הם כנראה הניחו שהמשתמש המתקדם יודע לעשות את זה לבד.

מאחר ואני לא משתמש מתקדם דיי, אני זקוק להסבר יותר מפורט מההסבר שמובא בכתבות.

אשמח לקבל כל עזרה שתוכל לספק לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים