עבור לתוכן

הבעיה תוקנה :-)

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב:

AMD AXP 2500+VOLCANO 12 (בלי שום OC)

ABIT NF7

KINGSTONE 256MB 400DDR

WD 80GB 7200RPM JB

פירקתי את כל המחשב, ניקיתי את המשחה התרמית הישנה מהמעבד ומרחתי אחת חדשה של ARCTIC SILVER.

חיברתי את הכל מחדש, וכשאני מפעיל את המחשב הוא נתקע בחלון של הביוס. אני לא שומע שום ציפצוף מהמחשב.

זה מה שכתוב:

main processor: AMD Athlon XP 1100MHz

memory testing: 262144kk OK

MEmory frequency: DDR 400

DEtecting IDE drives..............

press DEL to enter setup, ALT+F2 to enter AWdFlash

12/24/2026-Nvidia nForce-6A61BA1BC-22

המחשב לא מזהה את הכונן הקשיח ואת הצורב. הוא מזה בצורה מוטעה את המעבד שלי גם.

בזמן מריחת המשחה התרמית, קצת משחה נפלה לי לאזור שמסביב לליבה. ניסיתי לנקות עם קיסמיי שיניים, ובאמת שניקיתי את זה המון

אבל עדיין נשאר האזור הזה חלקית בצבע אפור (הצבע של המשחה).

אז מה קורה פה? המעבד הוא שנשרף? הכונן קשיח?

ניסיתי לבדוק את החיבורים של הכונן הקשיח, והם בצורה נכונה...בדקתי גם כמה פעמים ליתר ביטחון.

מקווה שלא אצטרך לקנות חלקים חדשים :-\

עריכה:

שכחתי לציין שבזמן שהכנסתי את חיבור המולקס לתוך הכונן הקשיח היד שלי הזזתי את היד בטעות בצורה שמעט שברתי את האזור של הכונן הקשיח

שבו אני מכניס את חיבור המולקס. אבל לא שמתי לב לשום שבר באזור.

פורסם

האפשרויות הם או שהלך כונן קשיח או שהוא לא מחובר כהלכה

וכשאני אומר לא מחובר כהלכה זה לא בהכרח שהכבל לא במקום אלא יכול להיות שהג'מפרים לא נמצאים איפה שהם צריכים להיות

פורסם
  • מחבר

אז אין לי מה לדאוג שאולי המעבד נשרף? כי בכל זאת משחה טרמית שלא הצלחתי לנקות אותה מרוחה עבאזור שליד הליבה של המעבד.

ואני לא שיניתי את הג'מפרים של הכונן הקשיח או של הצורב, אבל כשאני אחזור לבית אני בכל זאת אבדוק ואוודא.

הכונן קשיח עדיין תחת אחריות, במקרה התקלה היא בו, האחריות חלה עליו? אין סימנים לזה שאני עיקמתי אותו איכשהו מקדימה, או כמעט שברתי אותו.

פורסם
  • מחבר

הגעתי הביתה, וגיליתי שהחלק המרובע מפלסטיק, שקובע את מצב הג'מפר של הכונן קשיח בכלל לא נמצא במקום שלו :-X

אין לי מושג לאיפה הוא נעלם :-\

אז רק כדי לוודא שהכונן הקשיח לא הבעיה כאן, הסרתי את הצורב (הכונן היחידי שנמצא גם ב-IDE) והלוח אם זיהה את

הכונן קשיח כרגיל.

רק אחרי זה המחשב עדיין לא עלה לווינדאוס, והופיעה לי הודעת שגיאה אחרת:

the CPU is unworkable or has been changed- restor Cmos or bios or whatever.

אז כיביתי את המחשב, ועשיתי שחזור ביוס או מה שזה לא יהיה דרך הג'מפר שיש על הלוח אם.

הפעלתי שוב את המחשב והפעם בכלל לא הופיע לי כלום :s07:, רק מסך שחור, בלי שום צפצוף או משהו דומה.

אני שומע את הכונן הקשיח פועל, האורות שעל הלוח אם דולקים כרגיל, כרטיס המסך בסדר גמור, בזכרונות אין שום בעיה..

אז מה הבעיה כאן?

זה הצטמצם רק לשתי אפשרויות: לוח אם או מעבד.

איך אני יכול לגלות?

עריכה:

הסתכלתי שוב בספר של הלוח האם, ואני בכלל לא עשיתי CLEAR CMOC!!!!!!!!!

אני בככלל "שיחקתי" בחלק העליון של הלוח אם, ששם ממוקם משהו שנקרא: KBPWR, שאני חשבתי שהוא ה-CMOC!!!

בכל מקרה, עכשיו אני יודע איך עושים. אז אנסה את זה כשאחזור הביתה.

פורסם

מה היתה הבעיה אתה יכול להגיד בבקשה כדי שנלמד! תודה

פורסם
  • מחבר

בהתחלה הבעיה הייתה שחתיכת הפלסטיק הקטנה של של הכונן הקשיח, שקובעת באיזה מצב של ג'מפר הוא נמצא, נאבדה!

ובגלל זה הלוח אם לא זיהה את הכונן הקשיח.

אחרי שעליתי על זה (והסרתי את הצורב עד שאשיג ג'מפר לכונן הקשיח) קיבלתי הודעה שאני צריך לעשות CLEAR CMOC.

אני חשבתי שה-CMOC בלוח האם שלי ממוקם למעל לכרטיס המסך, זאת יציאה ממש דומה ל-CMOC או אותו ה"פקק". וכל הזמן

הזה חשבתי שכבר עשיתי CLEAR CMOC עד שבמקרה גיליתי שזה נמצא בכלל למטה בלוח האם :-X

אז בעצם לא עשיתי CLEAR CMOC בצורה נכונה, זאת הייתה כל הבעיה!.

די טיפשי מצידי :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים