עבור לתוכן

מתחים לא מדוייקים... הכיצד?!

Featured Replies

פורסם

שלום רב לחברי הפורום..

אני חדש בפורומ ומזה זמן רב שאני משוטט ברחבי הפורומים ולדעתי התפתחה כאן קהילה גדולה ויפה מאוד, ו... החלטתי גם להצטרף ולא רק להתבונן.

לאחרונה נתקלתי בבעייה מאוד שמאוד מדאיגה אותי.

המפרט שלי הוא כזה:

Athlon 64 3200 2.0 Ghz

Asus A8N SLI Deluxe

Bios ver. 1011-001

ספק כוח 500W ג'נרי

זיכרון NCP 258 MB PC 3200 X2

קירור למעבד Zalman 7700 Cu

התוכנה שאני משתמש בה היא Asus Probe בגרסא הכי עדכנית.

מופיע לי שמתח על הלוח אם הוא 11.904 וולט.

אך בתוכנה של סנדרה 2005 המתח הוא 11.6 וולט ובתוכנה PC Wizard 2005 המתח בכלל 11.31 וולט.

אין לי מושג מה הולך פה ואיך כל תוכנה מודדת את המתחים.. אבל למי אני צריך להאמין?? לא כל התוכנות אמורות לקרוא את הנתונים מהביוס?

ולבעייה קטנה (גדולה) נוספת.. מדוע שכשאני מעלה את המתח של המעבד נגיד ל-1.5 וולט, אז מופיע שהמתח עליו הוא 1.4? האם זה תקין? ואם לא מה יכול להיות הגורם לבעייה.

תודה רבה רבהההההה למי שיעזור.. יש כאן מומחים לפי מה שהבנתי ודעתכם חשובה לי מאודדדד

פורסם

הכי טוב שתבדוק בביוס עצמו, זה הכי מדוייק.

באופן כללי המודדי מתח\טמפרטורה בלוחות האם אינם מדוייקים במיוחד ויכול להיות להם סטייה גדולה יחסית.

אם הכל עובד במחשב שלך כשורה אין לך מה לדאוג מבחינת מתח ה12V.

אם תשים ספק ממותג במחשב שלך אז המתחים יהיו מדוייקים יותר וגם הוא יגן יותר על חלקי החומרה שלך במקרה של קפיצת מתח.

(לי יש דעה מעודנת יחסית על ספקים ג'נריים בעוד שרוב הפורום לא סובלים ספקים כאלו)

לדעתי, אם זה לא מפריע לך העניין עם המתחים אז לדעתי לא כדאי לך לשדרג לספק ממותג, אם חשוב לך דיוק המתחים אז תשדרג.

פורסם

קריאת המתחים דרך תוכנות/ביוס לא שווה כלום

בלי קשר כרגע לספק ג'נרי/לא ג'נרי, גם עם ספק סופר ממתוג, עדיין קיים סיכוי גדול שתראה סטיות גדולות

פורסם
  • מחבר

זה חשוב לי העניין הזה בגלל שאני עושה אוברקלוקינג למעבד, אבל כשגיליתי שהמתחים ירדו מאודדד אז החזרתי את המעבד לתדירות המקורית שלו..

אם אתה אומר שהביוס הכי מדויק, אז התכונה של אסוס הכי מדייקת.. אם כך, מאיפה שאר התוכנות קוראות את הנתונים??

פורסם
  • מחבר

קריאת המתחים דרך תוכנות/ביוס לא שווה כלום

בלי קשר כרגע לספק ג'נרי/לא ג'נרי, גם עם ספק סופר ממתוג, עדיין קיים סיכוי גדול שתראה סטיות גדולות

אז אתה אומר שאין דרך לדעת איזה מתח באמת מקבל כל רכיב??

פורסם

בטח שיש

מולטימטר (רב מודד)

פורסם
  • מחבר

אז רגע.. אני צריך להיות מודאג או לא? כבר ציינתי שאני מעוניין לעשות אוברקלוגינג..

האם קניית ספק ממותג ישפר את המתחים?

* נ.ב - הספק מחובר ללוח אם באמצעות חיבור של 20 פינים *

ספק ממותג עם 24 פינים ייתן מתח יציב יותר לשאר הרכיבים?

פורסם

ספק ממותג יתן מתחים יציבים

אבל יכול להיות שכבר כרגע הם יציבים והקריאה פשוט לא נכונה

כלומר אתה יכול להוציא הרבה כסף על ספק ולהישאר באותו מצב

ספק ג'נרי לא מומלץ בכל מקרה אבל אל תחליף רק בגלל שתוכנה מסויימת מראה מתחים לא יציבים

פורסם

בדקת עם יצאו עידכוני BIOS ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים